Followers 0

Filmske lokacije

107 posts in this topic

Vec  duze vreme planiram obilazak lokacija na kojima su snimani domaci filmovi u Beogradu. Resio sam da odvojim jedan dan sledece nedelje (  one tamo ), da dodjem u Beograd  i obidjem neke od meni zanimljivih filmskih lokacija. Svako je dobrodosao da se pridruzi, ako bude takvih onda mozemo zajednicki napraviti rutu kako bi zadovoljili svacije prohteve. E sad neko vreme vec trazim na raznim forumima adrese na kojima su snimane scene iz domacih filmova, dosta sam ih nasao, ali ipak imam problema da lociram neke.

Maratonci:

Kuca Topalovica, ugao Zadarske i Srebrnicke, Kosancicev venac, eksterijer, delimicno srusena.

Kuca Bilija Pitona, kazu da se nalazi na Kosutnjaku, da ju je jako tesko naci , ali da jos postoji na tom mestu, ako neko zna gde se tacnu adresu nek napise.Evo sta kazu na jednom forumu: ''Delovi filma (Bilijeva i Kristinina kuća) snimani su u Topčideru, u kući koja i dan danas postoji, a dođe se do nje kada se putem od (uslovno) meteorološke stanice i krene da silazi nadole prema Rakovici, pa sa desne strane '' Imate na 6:50 scenu sa kucom i okolinom

http://www.youtube.com/watch?v=NkivQ1l_mXY&feature=related

Dosta scena je snimljeno u Pancevu kao npr: ponovo radi bioskop, obracun sa zandarima...

Balkanski spijun

Kuca Ilije i Danice Cvorovic.Ovo mi je najbitnija lokacija za koju jos ne znam gde se nalazi. Ulica Serdar Jola ( gde je filmska adresa Ilije i Danice) postoji i nalazi se u blizini Zvezdinog stadiona, to je kako sam cuo neka burzujska ulica, osim te ulice procitao sam na jednom forumu da se ova kuca nalazi na Vozdovcu i da je paralelna sa ulicom Vojvode Stepe. Na ovom sniku se lepo vidi ulica, pa ako znate ljudi pomagajte:

Nacionalna klasa

Kuca Brane Flojda, Dositejeva blizu Prve muske gimnazije.

Radionica majstor Zileta, Milana Rakica kod Zavoda za statistiku.

Benzinska pumpa kad mu nema para pa ide kodn Rahele Ferari se nalazi u Gospodar Jevremovoj.

Poslednji krug u Monci

Scene u dvoristu snimane su u Resavskoj 4 ili 5.

Rane

Groblje na kom cesto bleje nije groblje, nalazi iznad pomocnog terena F.K. Bezanija, ako neko ima tacnu adresu.

Mi Nismo Andjeli

Ako neko zna gde se tacno nalazi Nikolin stan/kuca sta vec

, na nekim forumima pominju da se radi o okolini nekog starog mlina, na Senjaku mislim, ako nije sruseno do sada.

Kengur

Snimano na Vozdovcu, ali ako neko zna imena ulica u kojima je snimano.

Munje

Znam samo gde je ona garaza.

Majstorska radionica ( Sesta Brzina)

Radionica i kuca majstora Zivote nalazi se u Ravanickoj 7. Inace ovaj film je radjen po delimicno istinitoj prici.

Zikina dinastija

Mesto obracuna Zike i Milana u epizodi kakav deda, takav unuk nalazi se ulici koja ide od Terazijske cesme ka Zelenom vencu i rec je o kafani Zlatno Burence, koja jos postoji. (odlicna kafana inace).

Tesna koza 1

Kuca Pantica nalazi se u ulici Vojvode Dobrnjca.

SERIJE:

Bolji Zivot

Zgrada u kojoj je navodno stan porodice Popadic nalazi se u/na Kopitarevoj gradini.

Policajac sa Petlovog brda

Kazu da se kuca ne nalazi na Petlovom brdu vec na Vozdovcu u Vitanovackoj ulici, kazu da je u blizini sniman i Kengur.

Srecni ljudi

Vec duze tragam za cuvenim Rancem Prokletih, jedina informacija koju sam nasao je ovo: "Ja znam gde se nalazi 'Ranc prokletih' ili kako vec iz neke od domacih kom-telenovela - ispod Partizanovog stadiona, prekoputa zivi koleginica moje shvece pa odatle i znam, ne znam tacno o kojoj je seriji rec. Kako mi je objasnjeno, tu su u seriji kao ziveli neki ubogi siromasni stanari koji su delili dvoriste i koje su zatpravali kesama sa obliznjeg solitera - ironije radi, solitera tu nema u krugu od kilometa".

Ako neko zna tacnu adresu nek napise.Evo i klip:

Grlom u Jagode

Krunska prekoputa Poliklinike.

Ako neko zna jos neku bitnu lokaciju ili zanimljivost neka napise, a ako bi neko zeleo da obidje neke od ovih lokacija sa mnom neka se javi ranije da bi isplanirali rutu, ja planiram da u Beograd dodjem sledece nedelje.

Treba vam samo: dobra volje, pivo i po mogucstvu foto-aparat.

"Balkanski spijun

Kuca Ilije i Danice Cvorovic.Ovo mi je najbitnija lokacija za koju jos ne znam gde se nalazi. Ulica Serdar Jola ( gde je filmska adresa Ilije i Danice) postoji i nalazi se u blizini Zvezdinog stadiona, to je kako sam cuo neka burzujska ulica, osim te ulice procitao sam na jednom forumu da se ova kuca nalazi na Vozdovcu i da je paralelna sa ulicom Vojvode Stepe. Na ovom sniku se lepo vidi ulica, pa ako znate ljudi pomagajte:"

Ako ides iz pravca autokomande, kada dodjes do zvezdinog stadiona, nastavi pravo (ne uzbrdo ka bolnici Dragisa Misovic) i kuca Cvorovica ti je prva ulica desno, prepoznaces jer je dosta uzbrdo ta ulica, a kucu ces vec sam prepoznati.

Поред куће Чворовића сам пролазио када сам се враћао из школе. :) То је на Дедињу, мала уличица поред Александра Стамболијског.

Za Balkan Expres,

kada ides iz pravca Beograda za Pancevo, cim predjes most na ulazu u Pancevo odmah posle mosta na samoj obali je restoran gde je sniman istoimeni film, ne moze se promasiti cak ni namerno.

Za Kengur - Dobar deo je sniman u Vojvode Stepe kod bioskopa Voždovac, a na nekih 200 metara uz ulicu se nalazi Voždovačka crkva u kojoj se mole ona dvojica.

Od Voždovačke crkve počneš da se spuštaš Vitanovačkom ulicom sve do semafora u Kumodraškoj, i tu kreni ka soliteru i idi ispod njega. Tu se nalazi parkić u kojem su igrali fudbal, brdašce i zgrada iza brdašceta gde neki čovek nešto viče za Kengura... ne mogu da se setim scene, a nisam uspeo da nađem na jutjubu.

Zgrada sa koje ona dvojica pi.... je preko puta Više elektrotehničke u Vojvode Stepe, jedno 3 stanice tramvajem od Voždovačke crkve.

Od Voždovačke crkve počneš da se spuštaš Vitanovačkom ulicom sve do semafora u Kumodraškoj, i tu kreni ka soliteru i idi ispod njega. Tu se nalazi parkić u kojem su igrali fudbal, brdašce i zgrada iza brdašceta gde neki čovek nešto viče za Kengura... ne mogu da se setim scene, a nisam uspeo da nađem na jutjubu.

Ha, ha, ha, matori šljaker u potkošulji "siledžijki" koji se dere sa balkončeta, kaže da je on kupio Kenguru prve golmanske rukavice, a klinci iz parka mu na to odgovaraju - komšija Rade, on laže, pije i krade...

Nisam Beogradjanin ali evo sta mi pada na pamet

Film Natasa, plato knjizara.

Apsolutnih Sto - blokovi Novi Beograd.

Bilo bi zanimljivo naci onu fasadu iz Balkansog Spijuna iz cuvene scene "Ofarbajmo Beograd" ..

Sjajna tema!

Film "Majstori, Majstori" sniman je u O.Š. "Đorđe Krstić" u Žarkovu.

"Ko to tamo peva" i "Sveti Georgije" snimani su u Deliblatskoj peščari, gde je i podignuto ono selo.

Da ne ubacujem sad neke nebitne filmove, setiću se još nekih pa pišem :)

A zna li neko gde je snimano Vreme čuda po Pekiću ? E, one kamenjare vredi prešetati.

Нешто и са југа.

Филм "Пљачка Трећег Рајха" , куће Драгана Николића и оног комшије ког опљачкају се налазе при крају улице Стевана Немање(Код Обилићевог Венца), лично сам био присутан снимању  :P , затвор је логор на Црвеном Крсту "12. Фебруар", Гестапо је Зграда Бановине код Нишке Тврђаве и Кеја.

@gosn.shofershajbna

Vozhdovachka crkva je snimnjena i u onom spotu o Kraljevicu Marku koji ti mnogo volish. :)

Negde oko 1:07 minuta pesme.

Kad smo kod srećnih ljudi:

Topolska 18, soba podstanara, a vrata samo sećanje otvara

topolska 18, na vratima piše, na staroj adresi mene nema više!

Pozdrav svima. Ja sam novi ovde... :) Je li tacno da se zgrada iz serije ''Bolji zivot'' nalazi  u ul. Djure Danicica (Kopitareva gradina)?.... Da li jos uvek izgleda onako? Inace nisam iz BG-a ali bih jako voleo da vidim tu zgradu.... Postoji li mogucnost (ako neko zna gde se tacno nalazi, i naravno ako mu je blizu) da napravi par fotografija... PLEASE  :)

Tacno je ( bar tako kazu forumi), evo slika zgrade:

http://hosting03.imagecross.com/image-hosting-07/2285kopitareva-gradina10a1.jpg

Treba mi jos par informacija. Film: " Kakav deda takav unuk ", deo popularne "Zikine dinastije". Zika i Milan zele da se obracunaju, nadju se ispred kafane Zlatno Burence, ali umesto obracuna naprave pijanku. Posle scene sa Zlatnim Brencetom dolazi ova scena, u kojoj peva Zorica Brunclik, da li neko zna koja kafana je u pitanju i da li jos postoji:

Kad izadju iz kafane sledi cuvena scena kad se spustaju niz ulicu u kolicima punim gajbi piva, ako ne znate koja je kafana, ako bar neko moze da kaze koja je ulica u pitanju ( pod pretpostavkom da je trazena kafana stvarno u toj ulici), evo scene:

http://www.youtube.com/watch?v=71UtSeZJa1k

Ja bih rekla da je ulica kojom se spuštaju Kneza Miloša... i to krenuli su od Londona, pa se skršili pred Mostar... bar mi tako izgleda  :)

Vidim da su na snimku stolice ispred Londona, moguće da je tu bila kafana nekad... nemam pojma  :102:

Jeste, London je nekad bila velika čuvena kafana (pre toga i hotel). Dok ga nisu napravili na kockarnicu a i ono što je danas  nono

Ovako, za pocetak ja sam iz Panceva i u mom gradu je snimano dosta starijih filmova.

Na primer, deo Maratonaca, kraj filma Ko to tamo peva, dobar deo filma Balkan ekspres i mnogi drugi.

Od novijeg datuma na primer Gimnazija iz serije Stizu dolari je Gimnazija u Pancevu.

Sto se tice stana Popadica iz Boljeg zivota, danima sam prolazio tom ulicom i nikada nisam primetio tu zgradu, medjutim kada sam cuo gde je to, obratio sam paznju i zgrada je stvarno tamo, cak nije mnogo promenila izgled, osim sto se vidi koliko je godina proslo od tada :D Nekako mi je mnogo cudna jer sam je zamisljao na nekom potpuno drugom mestu i nikako mi se ne uklapa sa okolnim ambijentom :D