Posted May 29, 2011 Ove nedelje će u Kijevu biti potpisan sporazum o međusobnom ukidanju viza za državljane Srbije i Ukrajine. Foreign Minister of Serbia to pay official visit to Ukraine Foreign Minister of Serbia Vuk Jeremic will pay an official visit to Ukraine on May 30-31. According to an UNIAN correspondent, head of the press service of the Foreign Ministry of Ukraine Oleksandr Dikusarov said this at the press conference. The key issue of the visit will become a signing of bilateral agreement on refusal of visa requirements for citizens between Foreign Ministers of Ukraine and Serbia. It is planned that Vuk Jeremic will meet with President of Ukraine Victor Yanukovych, Prime Minister of Ukraine Mykola Azarov, Speaker of the Verkhovna Rada of Ukraine Volodymyr Lytvyn and Foreign Minister of Ukraine Konstyantyn Hryshchenko. Izvor: http://www.unian.net/eng/news/news-437465.html Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29, 2011 Ove nedelje će u Kijevu biti potpisan sporazum o međusobnom ukidanju viza za državljane Srbije i Ukrajine. Foreign Minister of Serbia to pay official visit to Ukraine Foreign Minister of Serbia Vuk Jeremic will pay an official visit to Ukraine on May 30-31. According to an UNIAN correspondent, head of the press service of the Foreign Ministry of Ukraine Oleksandr Dikusarov said this at the press conference. The key issue of the visit will become a signing of bilateral agreement on refusal of visa requirements for citizens between Foreign Ministers of Ukraine and Serbia. It is planned that Vuk Jeremic will meet with President of Ukraine Victor Yanukovych, Prime Minister of Ukraine Mykola Azarov, Speaker of the Verkhovna Rada of Ukraine Volodymyr Lytvyn and Foreign Minister of Ukraine Konstyantyn Hryshchenko. Izvor: http://www.unian.net/eng/news/news-437465.html E hvala Bogu..sad može komotno da se putuje..mrzim vaučer,ha,ha))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2011 Potpisali su sporazum. Pretpostavljam da treba sačekati i na ratifikaciju, verovatno nekoliko meseci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2011 http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=05&dd=31&nav_category=11&nav_id=515656 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Fenomenalna vest, al inače ne znam da li ste čitali komentare na b92 (ljubim ih u moderatorsku politiku), pa su tako objavili komentar neke ribe koja "je već mesec dana u Ukrajini, samo sa vaučerom, te da je ovo "državna propaganda" itd... A elaborat na to naravno nisu .. Kao i komentare, koji ćemo u Ukr i tako to (mada možete npr primetiti da su i na ukrajinskim sajtovima slični komentari poput "šta ima da se vidi tamo, Srbija nije nizašta dobra sem za tranzit".... Jadno i bedno No, tu smo mi da edukujemo (kada bi nam dopustili moderatori sa b92 doduše) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Većina populacije svake države u kojoj postoji pravo glasa je jadno i bedno (na mentalnom i kulturnom planu), tako da se nemoj uzrujavati. Nego, mene zanima da mi neko potvrdi, da li je potrebno da se sporazum ratifikuje ili stupa na snagu po potpisivanju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Mislim da bi trebalo da ga parlamenti ratifikuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 1, 2011 Većina populacije svake države u kojoj postoji pravo glasa je jadno i bedno (na mentalnom i kulturnom planu), tako da se nemoj uzrujavati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 Ukinute vize, i ukinuti letovi. Aerosvit od 6 juna otkazuje Beograd. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 Ukinute vize, i ukinuti letovi. Aerosvit od 6 juna otkazuje Beograd. e ovo je Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 2, 2011 Uplašili se da ne krenu naši azilanti Ili pak ukrajinske azilantkinje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Mislim da ćemo se mi načekati dok stupi na snagu, pogledajmo kad je potpisano to isto sa Kazahstanom, a još nije stupilo na snagu. Nadam se da grešim. Ipak je lepa ušteda ukoliko ideš do Rusije preko Ukrajine i želiš negde usput da svratiš da ne plaćaš 2 vaučera 3000 din. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Vize za Brazil su "ukinute" pre tacno godinu dana, ali jos parlamenti nisu usvojili tu odluku tako da su vize zapravo i dalje potrebne... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Vize za Brazil su "ukinute" pre tacno godinu dana, ali jos parlamenti nisu usvojili tu odluku tako da su vize zapravo i dalje potrebne... Ja mislim da je naš usvojio, čeka se brazilski Senat (tako se zove, valjda?) da usvoji... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Da, tako je! A jos su imali izbore krajem prosle godine, pa dok se konsoliduju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Pa i za Kazahstan je tako, naši su odavno ratifikovali, a sa njima ne znam šta se dešava...Ispade naš parlament najbolji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 4, 2011 Ukrajinska Rada sada ide na letnji odmor. Po programu rada potvrdjivanje medjunarodnih ugovora na jesenjem zasedanju tek znaci polovinom septembra. Kazahstan nije ratifikovao odluku o ukidanju viza a kada ce? Kazahstan trazi od srpske vlade uzajamno otvaranje ambasada prvo a ovi nasu kazu nemaju pare da finasiraju ambasadu tamo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2011 A da li može da se uđe u Ukrajinu nekako iz Rumunije kopnenim putem (ili trajektom preko Dunava), a da se ne tranzitira preko Moldavije? Da li neko zna? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2011 A da li može da se uđe u Ukrajinu nekako iz Rumunije kopnenim putem (ili trajektom preko Dunava), a da se ne tranzitira preko Moldavije? Da li neko zna? Može, ali severno između Sučeave i Černivaca. Južno je moglo preko Dunava do pre koju godinu. Bio je neki brodić iz Izmaila, ali više ne ide na žalost. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2011 Može, ali severno između Sučeave i Černivaca. Južno je moglo preko Dunava do pre koju godinu. Bio je neki brodić iz Izmaila, ali više ne ide na žalost. Tako sam i mislio .. Šteta za taj ferry preko Izmaila i neposojanje granice na Dunavu ... U planu je obnavljanje tog prelaza, ali se ne zna kada će to biti gotovo .... Idemo za Odesu , pa se ovako mnogo kruži a opet je jeftinije gorivo u Ukrajini nego moldavska viza. Onda putujemo preko Černivaca u avgustu. Nadam se da na tom granicnom prelazu znaju da su nam ukinute vize .... Jel bio neko skoro u Ukrajini bez onog vaucera, samo sa pasosem? Ima li neko iskustva sa putevima u Ukrajini, autoputem Odesa-Kijev i Kijev-Lviv? Ima li putarina i jesu li visoke? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 11, 2011 Jel bio neko skoro u Ukrajini bez onog vaucera, samo sa pasosem? Pa vize još nisu ukinute, tek parlamenti treba da ratifikuju sporazum... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2011 Konačno je i ovo završeno: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=09&dd=22&nav_category=12&nav_id=543827 *************************************************************************************** Kijev -- Vlada Ukrajine odobrila je sporazum sa Srbijom o ukidanju viza za putovanje našim građanima u tu evropsku zemlju. Odredbe sporazuma predviđaju uspostavljanje bezviznog režima za građane Srbije i Ukrajine za period koji nije duži od 30 dana u roku od 60 dana od prvog ulaska. Odobrenje ukrajinske vlade bilo je neophodno za stupanje na snagu sporazuma koji je potpisan 31. maja ove godine prilikom posete šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića Ukrajini. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 22, 2011 Amstel, imaš Heineken od mene za ovu vest!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2011 Да ли је ово коначно? Мислим, није остало да још неки државни органи ово потврде (типа Врховна рада или наша скупштина)? :-\ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites