Posted December 4, 2012 Malo komentara oko nove adrese. Smatram da nije trebalo mjenjati stari dobri serbiatravelers. Da li je to urađeno, da bi se nekome prilagodili ili.... Moze i mišljenje ostalih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2012 Мени се баш свиђа, много више него стара. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 4, 2012 Nova adresa se lako pamti, jednostavna je, poklapa se sa imenom, dobra je za SEO, ne mora niko da razmišlja da li je "serbiantravelers" ili "serbiatravellers" ili kako se već piše itd... Znam da je mnogima ušlo u uši "serbiatravelersi", ali navići ćete se na novu adresu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Da ne pominjemo da su ljudi počeli da nas zovu "serbiatravelersi". Kao, ej, juče sam bio sa serbiatravelersima na planini. Sem toga, bilo je zaista nemoguće izgovoriti je na televiziji, radiju ili bilo gde tako da neko iz prve može da je otkuca. Staru adresu nećemo ugasiti, ona i dalje funkcioniše. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Sad ćemo da pričamo: "Ej, bili smo juče sa klubputnikašima" na planini .D Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Da ne pominjemo da su ljudi počeli da nas zovu "serbiatravelersi". Kao, ej, juče sam bio sa serbiatravelersima na planini. Sem toga, bilo je zaista nemoguće izgovoriti je na televiziji, radiju ili bilo gde tako da neko iz prve može da je otkuca. Staru adresu nećemo ugasiti, ona i dalje funkcioniše. Ne znam sta si ocekivao, kako da nas zovu, kad si dao takvo ime sajtu Po meni je sasvim normalno da nas tako zovu, ne vidim tu nista lose. Ono dobro sto vidim u ovoj novoj adresi je sto je nekako sveobuhvatnija i dâ se lakse pronaci preko neta. Bilo bi dobro kad bi bilo dodato jos i ono "Srbije" u naziv, ali, jasno mi je da bi bilo predugacko. A dobro je sto je i dalje zadrzana stara adresa, tako da ova odluka nikako ne moze da skodi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Ne znam sta si ocekivao, kako da nas zovu, kad si dao takvo ime sajtu jbg Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 klubašiputnikaši Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Postoje adrese klubputnika.net, hrvatskiklubputnika.com, zar treba nekoga kopirati, ipak je serbiatravelers originalno, prepoznatljivo, jedinstveno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2012 Bolje zvuči ,lepše se pamti i baš je dopadljivo kad se kaže serbiatravelers To klubputnika.org mi je nekako stereotipno ,bledunjavo i bezv. ....ali prihvatiće se već Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2012 Nema nikakvog kopiranja, adresa klubputnika.org je registrovana mnogo pre svih ovih drugih pomenutih I sve vreme je radila, odnosno radila je redirekciju na serbiatravelers.org. Sada smo samo stavili da je obrnuto, a obe adrese i dalje rade, kao i uvek. Ako bi se moglo govoriti o nekom kopiranju, onda jedino u tom pogledu što drugi kopiraju nas. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2012 Nije vazno ko koga kopira, vazno je da kad nekome kazes koja je adresa sajta on ce doci na net i prvo napisati adresu sa .com Sreca nasa pa je klubu putnika, iz nekog razloga, oduzeta adresa klubputnika.com pa su presli na klubputnika.net ali ... velike su sanse da nas ljudi pomesaju sa njuma. Ja, mislim da postoji neki drugi i dublji razlog zasto je domen promenjen, izgovor da ljudi pomesaju "serbiantravelers" ili "serbiatravellers" ne drzi vodu jer kada bi to pomesali videli bi da sajta nema pa bi im google ponudio pravi sajt a sada ako pomesaju .net .org ili .com odose na sajt skroz druge druzine. No dobro, sve se u zivotu menja ... nekad na bolje, nekad na gore ... jbg. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2012 . Ja, mislim da postoji neki drugi i dublji razlog zasto je domen promenjen, U potpunosti se slazem. To je i bio razlog otvaranja posta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2012 Koga zaista interesuje cela prica ce lagano pronaci i ovu novu adresu. Ipak, ne dopada mi se ova promena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2013 ja sam jedan od onih što su stalno mešali ''serbiantraveleres'' i ''serbiatravelers'', ni sad nisam siguran kako je tačno... klubputnika.org zvuči logičnije. Mada nije mi jasno što onda nije klubputnikasrbije.org pazi imaš klubputnika.net, i klubputnika.org konfuzija je. Kontam da bi idealno bilo klubputnikasrbije.org. Zbuči baš logično i pamtljivo jer je isto kao i ime kluba, i meni ne deluje da je dugačko. Mada, ko će sad registrovati nove domene za sitnice kad ovaj postoji već dugo vremena... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2013 За SEO назив домена више нема везе. Дакле, ко год куца Клуб путника Србије или Serbia travelers сигурно ће доћи на сајт. Проблем је што нестаје бренд, био он Serbia Travelers или Клуб путника Србије. На неки начин и идентитет, ал' то је друга прича. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites