Followers 0

Putnička kuća 2013

82 posts in this topic

Odlicno, a koliko si placao ako nije tajna? Ja sam pogledao na internetu i nisam nasao nista jeftinije od 1000 evra.

Sto se tice datuma predlazem da bude negde u isto vreme kad je i La Tomatina koji se odrzava cini mi se 28. avgusta u Bunjolu blizu Valensije, cisto da ljudi i tamo skoknu ako im se hoce.

Pošto već dugo planiram da posjetim Valensiju i to mi je baš nešto palo na pamet da uradim u septembru, zacaklile su mi se oči kad provalih da postoji mogućnost da tamo bude PK. Što će reći da nisam objektivan u potencijalnom izboru između Valensije i Granade ali daću nekoliko subjektivnih ZA za Valensiju:

1. Valensija je možda geografski na krajnjem međujugu ali uzevši u obzir količinu Ryanair-ovih letova što ste već pominjali ( zaboravili ste na Trst - čak po 12 evra u jednom pravcu) ona može biti čvorište za daljna putovanja low costom. RyanAir (  Beauvais, Bergamo, Bologna, Charleroi, Dublin, Gran Canaria, Hahn, Ibiza, Lanzarote, London-Stansted, Málaga, Marrakech, Memmingen, Palma de Mallorca, Pisa, Porto, Rome-Ciampino, Santander, Santiago de Compostela, Seville, Tenerife-South, Treviso, Weeze), Wizz Air (Bucharest, Cluj-Napoca, Sofia, Timişoara),  Volotea ( Nantes), JetAirfly ( Nador, Tangier)

2. Imam neku predrasudu u glavi da je Valensija jeftinija od Granade

3.  Lakše se iscimati do Madrida i Barselone iz Valensije nego iz Granade, barem koliko vidim na karti

4. Ne zaboravimo na Ibizu koja je doduše većini ovdje odurna ali možda nije loša u septembru, vidim da imaju trajekti, ne djeluju preskupo

5. Blizina mora i mogućnost divljih nekomercijalnih plaža na kojima se može bačiti neki kamp

6. Ako je neki zamišljeni optimalni prosjek pojedinca u PK oko 5-6 dana, siguran sam da je to potaman vrijeme za ovaj grad, i to ono polako i uz kuliranje

O Granadi ništa ne znam osim što mi djeluje egzotičnije. A sad je na vama da presudite koliko vam je bitan i ovaj faktor tzv praktični. Sigurno je što se tiče low costa da je Valensija: Granada - 1:0

Ali, ja se ne bih ljutio da se i spustim do Andaluzije.

Predlažem da PK tim izlista na nekom upitniku/anketi gradove u Španiji ( ili Andaluziji ako je ona već izabrana) pa će im to i pomoći o odmoći u odluci.

Živjeli i vidimo se:)

Ni u Turskoj nam ne bi dali stan da se i naš prijatelj Turčin nije potpisao pored nas na ugovoru. Ne zbog regulativa, nego zato što ljudi ne veruju strancima. Možemo da upropastimo stan i nestanemo, vlasnik nam ne može ništa (pod uslovom da se uopšte može upropastiti potpuno prazan stan. Šta znam, umočimo noge u crvenu farbu pa trčimo po plafonu). Elem, oslonićemo se na pomoć prijatelja, poznanika, kaučsurfera i uopšte dobrih duša u Španiji.

Za Valensiju, nekoliko Španaca mi je reklo da je mesto neverovatno dosadno. Praktično ili ne, stvarno ne želim da pravimo Putničku kuću na dosadnom mestu, dok u i oko Granade postoji milion zanimljivih stvari :)

Ma da, Granada je zakon! A ljudi iz Andalusije su barem meni uvek bili najsimpatičniji Španci, najmanje podsećaju na sebične i zatvorene Evropljane.

Da zakljucimo da je diskusija oko grada gde ce biti Putnicka kuca ove godine suvisna, jer je to vec odluceno.

Vise se treba usredsrediti na to sta i kako tamo.

Spanci uglavnom izdaju na duzi period, ako je kraci moze biti prilicno skuplje...moj predlog je da se na zvanicnoj CS grupi Granade, zatrazi neko ko rentira stan tamo, ali nece biti u gradu u avgustu, a zatim i da mu se ponudi i da septembar provede negde kod drugara (za uzvrat placanja)...

Ja sam jedne godine ovako odradio u Valensiji i prosao odlicno...s obzirom da je devojka svakako bila iz grada, nije joj bilo tesko da nadje prijatelja kod kog moze da provede koju nedelju, a opet je dobila 500e (skoro 100m2, na 8min od centra pesaka)...

Nikad nisam bila, ali moj muz je tamo provodio svako leto svog detinjstva, i, i dan danas njegova mama mi prica kako je mesto prelepo:

La Manga del Mar Menor - google maps

Definitivno geografski deluje privlacno, i verovatno je mnogo toplije nego Mediteran. Ako nekom bude zanimljivo, cisto da znate, da ima tu jos jedno "Malo more" na jugu Spanije...

Wow, dobro izgleda, nisam imao pojma za ovo, a bas sam se motao po tom jugoistoku.

Inace, pre nego sto neko iskomentarise,  ti hoteski kompleksi uz plazu su tipicni za prakticno citav spanski Mediteran, tako da je najbolje odmah oguglati na to

(za one koji mastaju o tajanstvenoj skrivenoj plazi bez turista: za takve stvari cete morati na atlantsku stranu)

Nije istina  :P u Valensiji postoji El Saler...potpuno divlji deo obale Mediterana, sa odlicnom plazom i precistom vodom...

Ovo nema veze sa pricom Granada vs Valensija...samo cinjenica  ;)

Ajde ne smaraje sa tom Valensijom vise, dobra je i Granda nego samo ajmo ljudi da pronadjemo neku najjeftiniju kombinaciju za prevoz.

Cekajte, nova sam ovde, poenta je da se sto vise ljudi skupi da se napravi ta kuca...? I posle svako moze da dodje i bude u njoj ili?I da li postoji jos neka takva kuca, planiram krajem juna u julu da krenem negde, busom, samo gde? :)

Hahaha, mesalicu za beton... Hvala. Ne, ozbiljno, stvarno volim putovanja i avanture, a s'obzirom da sam student, nemam bas para za bacanje, moje drustvo jos manje...A bas mi se putuje negde, volim paraglajding, planine, neki predlog? Izvine, ako ova tema nije o tome...

Ajde ne smaraje sa tom Valensijom vise, dobra je i Granda nego samo ajmo ljudi da pronadjemo neku najjeftiniju kombinaciju za prevoz.

Pa Wizzairom do Valensije...  :dance:

Pa Wizzairom do Valensije...  :dance:

Mogu i neke kombinacije do Malage wizz-om,rayan-om ili easy-jetom...

Izazov, ima li jeftinije od ovoga? :) Pisite ako imate neki predlog za zanimljiviju turu, npr. povratak iz nekog drugog grada...

Vozom do Budimpeste, avionom do Madrida, autobusom do Granade

26e+89e+34e=149e povratna

Ryanair

Buudimpesta-Madrid 20.avgust 46 e

Madrid-Budimpesta 29. avgust 43e

Kako je sa vrecama i podloskama u avionu? Moze li to u rucni prtljag, ili mora da placa jedna torba?

Recimo jedna zanimljiva varijanta za  povratak preko Palma Mallorke :)

Sevilla-Palma Mallorca 26. avgust Ryanair 43e

Palma Mallorca - Oslo - Beograd:  31. avgust Ryanair 49e + 1. septembar Wizz Xclusive 17e

Izazov, ima li jeftinije od ovoga? :) Pisite ako imate neki predlog za zanimljiviju turu, npr. povratak iz nekog drugog grada...

Vozom do Budimpeste, avionom do Madrida, autobusom do Granade

26e+89e+34e=149e povratna

Ryanair

Buudimpesta-Madrid 20.avgust 46 e

Madrid-Budimpesta 29. avgust 43e

Kako je sa vrecama i podloskama u avionu? Moze li to u rucni prtljag, ili mora da placa jedna torba?

Odlicno, jel mozes da me uputis samo gde gledas autobuski prvoz po Spaniji

Imam Lonely planet iz 2007. za okvirne cene buseva (saljem na pp ili mail, ako treba), nadam se da se nisu drasticno promenile od tada. Ovih 17 evra za bus Madrid-Granada videh ovde negde na forumu, u knjizi je pisalo 15.