Followers 0

Osmo tradicionalno noćno planinarenje

140 posts in this topic

Поштовани путници, већ је крај марта, а ми се питамо где ћемо за Осмо традиционално ноћно планинарење?

Викенд 24-26 отпада јер се 25. један наш истактнути члан - жени.  :spot:

Дакле, пошто мора бити у мају, сваки договор је могућ.

Нас неколико је разматрало где нисмо били и шта није лоше па нам се избор сузио на две планине. Тачније, један врх и читав крај.

1. Торничка Бобија - на западу Србије, где одавно нисмо били. Довољно је високо и поглед је прелеп, бар тако кажу слике.

2. Хомоље - исток Србије који је такође прелеп и има неколико занимљивих врхова.

Шта је ваш избор и ди бисте ви ишли? И када?  :kamp:

Нека дискусија почне  :party:

Druga nedelja maja! Bobija zvuči mistično tako da moj glas ide njoj! Il treća! I ja imam jednu sadbu kad i istaknuti član KPS-a :)

Ako mogu da biram, glasam za 3. vikend maja, ali mislim da i za drugi mogu da se organizujem.

Bitno mi je da može što bliže vozom da se stigne (bar na oko 30-40km), a koliko vidim obe opcije to ispunjavaju, tako da nemam više pitanja, mada Homolje je blizu Beljanice, pa bih blagu prednost dao Azbukovici, tj. Bobiji.

:kamp:

@bjuti Moraćeš opet na napišeš pesmicu, ne vredi ovako, neće se ljudi uključiti u diskusiju :P

Pitam se koliko je bubica ostalo u šatoru od Beljanice, od onda ga nisam otvarao...  :kamp:

Meni Tornička Bobija zvuči super. Mislim da smo je već jednom razmatrali, da li za neko livadarenje? Što je najvažnije, nije jako daleko.

И ја сам за Бобију. Треба видети да ли има воде у близини и ди се може камповати.

Мање или више није далеко осим истакнутим члановима из источне Србије, женили се они или не (још).  :)

Ко хоће да крене раније, има кањон реке Трешњице као фина дестинација и штошта приде у околишу. Ако буде лепо време мислим да ће бити право уживање. :kamp:

Ime je dovoljno čudno da sam i ja za Bobiju, a pritom je red da vidimo šta ima i na zapadnoj strani :)

Meni je savršeno svejedno kuda ćemo,  samo da se ide!  ;D

Iako sam na Bobiji bila, vrlo rado bih opet!

Ono što mogu da kažem za Bobiju je da je stvarno prelepo mesto! Za razliku od zabiti u kojima smo do sad bivali, prilično je kultivisana. Gore živi šumar koji jako lepo vodi računa o mestu, pa tu i tamo možete naleteti i na sklepanu klupicu, posebno kad su vidikovci u pitanju, kojih ima nekoliko, i stvarno su predivni.

Sa samog vrha je pogled sjajan, jedino što mi je nekako u glavi da je taj pogled  na zapad, a da je ka istočnoj strani šuma, pa nisam sigurna za sam izlazak sunca. Ali ovo ne mogu da garantujem...

Što se tiče kampovanja, blizu vrha je to malo teže, zbog gorepomentog šumara. Ali ima neka škola u blizini, niže, za koju znam da su korisitili planinari za kampovanje u dvorištu. To bi bilo zgodno i zbog vode. Jedino što apsolutno nemam pojma koliko je to udaljeno od vrha. Može biti i 1h, a može biti i 6h hoda, ne znam, nisam pešačila tu distancu. Moguće da bi o tome znalo nešto više neko lokalno planinarsko društvo. I nisam sigurna kakav je prevoz do same škole u smislu lokalnih buseva, to može biti problem.

Ako je za utehu, mislim da je gore teško zagubiti se. Ima put praktično do vrha, sa koga se skreće samo za pomenute vidikovce  :pivoooo:

Napominjem da sam bila jako davno i da je moguće da su se neke stvari gore promenile.

Sa druge strane, Homoljski kraj je isto tako predivan, ali o njemu stvarno malo znam...  :)

Što se tiče datuma, lično mi više odgovara 18-19. maj, ali kako kaže većina, tako će biti  :hihi:

Ako doktorka dodje na planinarenje padace kisa ... tako da za vreme ne treba da se sekiramo. :-)

Ако је култивисано онда је бзвз, она Бељаница је претерала  :(

Odgovara mi vikend 17-19.

Bobija zvuči lepo (i egzotično). Jedino ako nije civilizacija kao Beljanica gde ćemo imati posla s domorocima. U tom slučaju idemo na istok.

S bobije možemo imati i kolektivni prvi međunarodni izlet kluba putnika u Bratunac i/ili Srebrenicu na odlične ćevape (znam čoJeka)

Ja ipak mislim da je najbitnija stavka celog planinarenja sto cu ja opet doci  ;D

To sto mi jos nije stigla pozivnica za svadbu cu prepisati posti Malezije  :hihi:

Bobija  :dance:

to je moj zavicaj!  clap.gif' alt=':clap:'> evo ovde opis rute: http://www.ciklonaut.com/svrbiguz/drina/opisi/17_opis.htm

divno je gore, Bjuti i ekipa iz 'japanca' neka dodju ranije u moje selo, Donju Ljubovidju 5km od Ljubovije, da raspale rostilj  :eat:  :pivoooo:

Bez zezanja, ta kuca je 6 km od ljub na putu ka Bobiji, a u Ljub mi je stan na 3 min od autobuske stanice tako da se imamo gde skupljati :D

Na Bobiji ima i sumska kuca ako bude neka kisa...

Od Ljub do Srebrenice ima 8km do Bratunca jos manje tako da izlet uopste nije losa ideja!

Kanjon Tresnjice isto prelep, ko dodje ranije mozemo da posetimo http://www.ciklonaut.com/svrbiguz/drina/opisi/20_opis.htm

Pozdrav svima, sto se tice Planine meni je sve jedno a o datumu bi nesto predlozio, zasto se ne bi tradicionalno nocno planinarenje odrzilo zadnjeg vikenda u maju i tako da svi znaju kad ce biti. A posto ove godine je to izuzetak zbog svadbe onda nek se odlozi za vikend posle svadbe to i nije tako kasno posto je 31 Maj petak a 1 i 2 Jun Subota tj Nedelja.

Promena datuma na toliko kasno se ne prihvata se iz jednog sasvim obicnog razloga... nemam toliko godisnjeg odmora! Nema leba da ostajem u Srbiji do kraja maja

;D

Do sada je planinarenje uvek bilo u dane evrovizije, mislim da je evrovizija ove godine 18.5 tako da je taj vikend idealan za planinarenje.

jaoj, čitam sve ovo i radujem se što ću izgleda prvi put u životu uspeti da odem na tradicionalno planinarenje, a da ne moram da se borim oko datuma i poslova...  :kamp:

may all the weekends in may be blessed! flowers::

Mislim da bi trebalo da pogledamo vremensku prognozu i izaberemo najkisovitiji vikend da bi kasnije ogovarali Djordjeta sto nije dosao po odvratnom vremenu na nocno planinarenje!

Озбиљно размишљам да дођем, па се усуђујем да гласам, увек за источну Србију :D

18.05 rezervisan u mom kalendaru!!

takodje me interesuje ta svadba istaknutog clana :D

hoce li ovo planinarenje biti njegovo momacko vece?  gent

Након што је Бокас рекла да је била на Торничкој Бобији и да је тамо практично све урбанизовано и да има сређена стаза до врха, да ли сте за то да променимо дестинацију за Хомоље или да останемо при Бобији?