Followers 0

Putnička kuća 2013: Granada

38 posts in this topic

thumb2.jpgPutnička kuća će se ove godine nalaziti u Granadi, u Andaluziji, na krajnjem jugu Španije. Biće otvorena od 1. avgusta do 1. oktobra 2013. Saznajte detalje o ovogodišnjoj Putničkoj kući, i uključite se u prikupljanje sredstava da se ona i ostvari.

Pročitajte ceo tekst

Divna ideja, bio sam u Granadi i mogu reci da cela Andaluzija ima neki sasvim poseban smek.

Interesuje me kako stojite sa spanskim propisima, turisticke takse i tako to, da li toga uopste ima kod njih?

Divnooo, Istanbul i Putnicka kuca su ubedljivo najbolje iskustvo u mom skromnom wannabe avanturistickom zivotu! :)

Како пронаћи и остале путничке куће које организују друга удружења? Да ли постоји неки форум гдје би их могао контактирати?

Bio sam prošle godine u Granadi 8 dana.(U stanu u Calle Gran Capitan). GRANADA VREDI SVAKI EVROCENT KOJI ULOŽITE! Srećan vam put!

@strahinja, nisam čuo za turističke takse u Španiji. Iskreno se nadam da ih nema.

@putnik, na svetu postoje svega tri ili četiri udruženja samostalnih putnika. Putničke kuće prave još samo Rusi (AVP - Академия Вольных Путешествий, od kojih smo i maznuli ideju - uz njihovu dozvolu). Koliko mi je poznato, njihova kuća se sada nalazi u Meksiko sitiju. Najbolje piši Antonu Krotovu (krotov_avp@mail.ru) i pitaj kakvi su im planovi. Oni to obično rade nekoliko puta godišnje, na različitim mestima.

@BiljanaT, primamo goste iz celog sveta :)

Ljudi jel zna neko okvirnu cenu prevoza do tamo i nazad?

A ideja je super, Andaluzija je predivna! :))

@Mixhailles Evo u jednom smeru...

npr. Beograd-Pariz-Sevilja 97 evra, 19. septembar

ili Beograd-Milano-Malaga 110 evra, 25. avgust

@Mixhailles Evo u jednom smeru...

npr. Beograd-Pariz-Sevilja 97 evra, 19. septembar

ili Beograd-Milano-Malaga 110 evra, 25. avgust

Gde nalazite tako niske cene karata? :)

Putničke kuće prave još samo Rusi (AVP - Академия Вольных Путешествий, od kojih smo i maznuli ideju - uz njihovu dozvolu). Koliko mi je poznato, njihova kuća se sada nalazi u Meksiko sitiju. Najbolje piši Antonu Krotovu

Da li si sasvim siguran da ih prave još jedino Rusi? Pitam zbog toga što sam prošle godine negde u Centralnoj Aziji od nekog putnika dobila kontakt telefon čoveka koji je navodno pokrenuo putničku kuću -- da li je to bilo u Tbilisiju ili Almati, ne mogu sada da se tačno setim -- ali nisam uspela da ga dobijem na taj broj. Doduše, sasvim je lako moguće da je reč o nekom Rusu u Gruziji ili Kazahstanu koji širi ideju o putničkim kućama po bivšim ruskim republikama :D

Da nije možda Mika Davitashvili iz Tbilisija? Ako je on, bio je kod nas prošle godine da se informiše o PK, jer je hteo da je pokrene u Tbilisiju, samo nisam siguran da li je na kraju i uspeo, početkom avgusta mi je napisao da i dalje treba da reše problem finansiranja.

Da nije možda Mika Davitashvili iz Tbilisija? Ako je on, bio je kod nas prošle godine da se informiše o PK, jer je hteo da je pokrene u Tbilisiju, samo nisam siguran da li je na kraju i uspeo, početkom avgusta mi je napisao da i dalje treba da reše problem finansiranja.

Ne sećam se imena, zaista. Ali jeste bilo u Tbilisiju, toga sam se prisetila. To je bilo u junu prošle godine, najkasnije u julu (pošto sam se vraćala u tri navrata u Tbilsi). Lik koji mi je dao kontak rekao mi je da u kući nema ničega, da se spava na podu ali da nije baš mnogo higijenski. I sećam se da je pomenuo nešto kao dobrovoljni prilog koji se ostavlja ili simbolično plaćanje tipa jedan evro. Pustila sam SMS na taj broj i više puta pokušala da pozovem, ali se niko nije odazvao.

Još jedna konekcija koju do sada niko nije spomenuo a trebalo bi je držati na oku za sve koji dolaze iz Srbije:

Vueling, direktno Barselona-Granada

leti 4 puta dnevno, piše da je oko 45 evra u jednom pravcu

do Barselone se može doći na razne načine, npr. iz Temišvara (Wizz), Budimpešte (Wizz ili Ryanair), Sofije (Wizz ili Vueling)

Receno je da ce se visak sredstava od prethodne kuce dodati narednoj.

Sta je sa tim?

Naravno jasno mi je da je za funkcionisanje Kluba putnika potrebno mnogo vise nego sto je od donacija vama na raspolaganju.

Samo pitam.

Srecno.

Taj novac je i dalje na računu, biće iskorišćen za sve što bude zafalilo. Imati u vidu da će projekat koštati mnogo više od 900 evra koliko smo zacrtali da sakupimo. Prošle godine je potrošeno ~1500 evra, ove godine će verovatno trebati više. Takođe, deo može biti iskorišćen i za tekuće, nasušne potrebe organizacije. A ako uspemo da sakupimo dovoljno i pokrijemo sve troškove, višak možemo iskoristiti za unapređenje organizacije - novi projekti, bolji sajt itd. Moglo bi se puno toga napraviti sa više novca :)

Ideja je fantasticna - sto se lokacije tice...bila je i ova u Istanbula odlicno organizovana...sigurna sam da ce to biti i sada.......i nadam s eda s ei vidimo u Spaniji.

No za ong ako je pitao u vezi Rusa...imala sam je negde ali i zagubila- bila je i ne znam da li jos uvek postoji divna putnicka kuca na Bajkalu :)

Pozdrav svima, ideja je bas super a mene interesuje kada ce izaći formular za prijavu, kolko dana se ceka za potvrdu termina i kolko najvise ljudi moze biti u kuci posto bi se vise nas prijavilo?Hvala na odgovoru

Formular će biti kasnije, nismo još smislili kad tačno. Potvrda obično stiže istog dana, najkasnije sutradan. Koliko ljudi može biti zavisi od toga koliko novca skupimo i koliki stan iznajmimo. Prošle godine je u jednom trenutku bilo i 30 ljudi, tako da ne brini, može se više ljudi prijaviti (prošle godine smo imali sedmoro drugara prijavljenih u jednoj formi, primili smo ih bez problema).

Procitao sam sve o prosloj PK (i komentare :D) i stvarno ovo sto radite je za svaku pohvalu. Svaka cast, nadam se da se vidimo...

Do kada prikupljate priloge. Uplatio bih, ali trenutno nisam u mogucnosti. Mislim da cu moci pocetkom juna.

Može početkom juna, nikakav problem, i hvala na podršci! :spot:

ima sada akcija vuelinga http://www.putoholicari.com/akcija-vuelinga-1-000-000-avio-karata-za-2999e-3-10442/#more-10442

vlak bcn-granada bez ikakvog popusta, 45e dvosmjerna

Još jedna konekcija koju do sada niko nije spomenuo a trebalo bi je držati na oku za sve koji dolaze iz Srbije:Vueling, direktno Barselona-Granadaleti 4 puta dnevno, piše da je oko 45 evra u jednom pravcudo Barselone se može doći na razne načine, npr. iz Temišvara (Wizz), Budimpešte (Wizz ili Ryanair), Sofije (Wizz ili Vueling)