Followers 0

AirSERBIA

223 posts in this topic

Sad citam, bio kvar na airserbia avionu na liniji beograd dizeldorf, kasnjenje oko dva sata. prvo su pokusali da se opravdaju da se cekaju neki putnici pa posle kao utakanje goriva i na kraju prizali da je u pitanju kvar.....

Pa dobro što si na kraj srca?

Dešava se.

A mogli su po putnike poslati drugi erbus. :P

A ne, ako budem ikad vise s njima letio, evo glava na panj... Jutros lijepo se cekiram za Milano, a oni mi traze povratnu kartu, pitaju me koliko dana ostajem, koliko para nosim. I na kraju me nisu htjeli pustiti dok nisam kupio povratnu, 20 evra skuplje jer sam je kupio na salteru. Kao mjere su poostrene od 9. januara, aviokompanije su odgovorne bla bla bla. crkli dabogda

I jel moze neko da mi kaze da li je neko letio  sa drugim kompanijama (EASYJET, WIZZAIR) iz BG posle 9. januara i imao slicno iskustvo?

nisi imao povratnu to je problem od 1 januara poceli su rigorozno da proveravaju zbog viza

druga su vratili sa lufthanzinog leta pre 5 dana zato sto nije imao povratnu i osiguranje na 30 000e, trazili su mu i 50e po danu, a on leti samo u jednom pravcu vec 5 god posto tamo nabavlja automobile pa ih dovozi

Pa valjda je imao keš, da bi uopšte kupio kola?

Ali to je zaista beobrazluk, u svakom slučaju. Što uopšte prodaju karte u jednom pravcu? Koliko lažnih azilanata stiže avionom?

P.S. Mogle bi ove tri poruke da se secnu u temu o "vizama za izlazak", baš bi tamo čučnule.

Let BEG - Tel Aviv-  BEG, decembar 2013

solidan let, dobro vino, prazan avion. Na vrijeme u odlasku i povratku. Stjuardese još nose karticu Yugoslav Airlines iako su u novim uniformama. Kartu iz BEG potvrdio telefonom a u odlasku emailom. Mislim da ih nije potrebno potvrdjivati u praksi ali eto u teoriji pise da treba pa kapiram da moze ispasi komplikacija u slucaju nekog haosa.

Vrlo povoljna karta, najpovoljnija bila polovinom decembra u regionu a provjeravao sam sa svih okolnih aerodroma ( povratna 190 EUR). Sada su opet drasticno skocile cijene ali mozda moze da se uhvati nesto jeftino tokom Happy Friday.

U svakom slucaju, pohvala za Air Serbia i ocekujemo da krenu sa spustanjem cijena na kratkim relacijama, Banja Luka, Skoplje i ostalo.

190eura povoljno  :bang:

Ja se upravo vratih, beše 60eura. (iz regiona)

Naravno ne Air Serbia.

Ako mislis na wizz air,2 mjeseca sam pratio karte i za kraj decembra nisu padale ispod 130 eura. Plus sam morao nositi prtljag plus cimanje i troskovi iz bosne do budpesta.S obzirom na El Al, Pegasus, Austrian,to je bila povoljna karta za moje okolnosti al nazalost akcija vise ne traje i ponovo je drasticno skupo.gledam sad wizz za mart i cini mi se da su cijene nepovoljne.

A ne, ako budem ikad vise s njima letio, evo glava na panj...

Ja takodje.

I takodje je to zbog njihovog leta Beograd-Milano-Beograd.

Ne zbog viza/para,koliko zbog bezobrazluka oko kasnjenja.

Ako mislis na wizz air,2 mjeseca sam pratio karte i za kraj decembra nisu padale ispod 130 eura. Plus sam morao nositi prtljag plus cimanje i troskovi iz bosne do budpesta.S obzirom na El Al, Pegasus, Austrian,to je bila povoljna karta za moje okolnosti al nazalost akcija vise ne traje i ponovo je drasticno skupo.gledam sad wizz za mart i cini mi se da su cijene nepovoljne.

Da, wizz, povratna BUD-TA, kao član kluba 53,81euro. Januar 2014.

Pa valjda je imao keš, da bi uopšte kupio kola?

Ali to je zaista beobrazluk, u svakom slučaju. Što uopšte prodaju karte u jednom pravcu? Koliko lažnih azilanata stiže avionom?

P.S. Mogle bi ove tri poruke da se secnu u temu o "vizama za izlazak", baš bi tamo čučnule.

imao je kes 9800e to niko nije ni spomenuo da nema nego da su mu trazili ali kako nije imao povratnu nisu mogli da izracunaju koliko mu treba, u svakom slucaju vratili su ga zbog karte i osiguranja ne zbog kesa

I mene je pitala imam li povratnu, čak i razlog putovanja. Ali ja sam već bio krenuo u rampu prema avionu kad me je pitala za povratnu, čak i da je nisam imao, čini mi se da ne bi provjeravala.

U potpunosti se slazem sa tobom..da ne ispadne da se ponavljam ali nikada nisam leteo low costom ali trenutna ponuda cena karata kod Wizza je po meni skandalozna. Doduse, ko zna sta ja ocekujem (naravno ne da letim free) ali da recimo danas kupim kartu za Ein za SEPTEMBAR (8 meseci unapred), i da je najskuplja karta u jednom pravcu neverovatnih 13000din, a najjeftinija 7000 - wow kakva 'povoljnost' kupovine karte mnoooogo unapred..i to sve bez prtljaga..

A drugarica koja bas cesto leti Wizzom kaze da ne kupujem sad karte za april, kada sam planirao da letim vec u februaru da cekam ponudu..pa tesko da mi moze cena za jednu povratnu pasti ispod 90e koliko sad kosta..a Air Serbia na akciji povratna za Ams 120e..

Sad citam, bio kvar na airserbia avionu na liniji beograd dizeldorf, kasnjenje oko dva sata. prvo su pokusali da se opravdaju da se cekaju neki putnici pa posle kao utakanje goriva i na kraju prizali da je u pitanju kvar.....

Nije to bas tako kako pises..milion faktora postoji koji mogu uticati na kasnjenje..pa cak i da punjenje gorivom krene u nekom pogresnom smeru..da, cesto se cekaju tranzitni putnici..da, kvarovi su cesti..tako da tesko da bi iko lagao i izmisljao a onda kao priznao kvar..tu nema laganja i zavlacenja..svaki kvar aviona na zemlji je mnooooooogo bolji od kvara tamo gore, kakav god bio..

Da, wizz, povratna BUD-TA, kao član kluba 53,81euro. Januar 2014.

U kom mjesecu si kupio ovu kartu?

Postoji jedna vrsta low cost sujete gdje se ljudi besmisleno takmiče ko će jeftinije da prođe ( što je super) ali te smatraju budalom, amaterom ili ono najgore: nedovoljno informisanom osobom koja se voli praviti pametna ako pokuša da prikaže drugu opciju. Veliki besmisao.

Još jednom ću objasniti zašto je Air Serbia bila za moje okolnosti najpovoljnije rješenje a zašto nije Wizz Air.

Wizz je imao u jednom periodu jako povoljne karte iz Budimpešte ali čini mi se i iz drugih okolnih gradova za Tel AviV. Vremenom te karte baš postaju skupe za razliku od leta za Baku koji manje više drži stabilnu cijenu i koja je super ponuda i danas.

Saznajem krajem oktobra da mora u Izrael krajem decembra, fiksni datum i obavezan prtljag. Plus baš za vrijeme katoličkog Božća, znači nikako ne valja. Krećem u očajničku potragu za kartama  ništa ispod 230 evra ne mogu pronaći, čini mi se da je Austrian iz Beča bio najpovoljniji,Wizz nešto jeftiniji ali uz prtljag i ostale troškove, bilo bi suludo kupiti tu kartu. Pratio sam i Air Serbia i karta je bila nešto ispod 300 evra. Pegasusom mi je bilo komplikovano zbog jednodnevnog čekanja u Istanbulu i koliko se sjećam nije ni bilo slobodnih karata za Tel Aviv. Već sam počeo čupati kose kad sam ukapirao da mi ne gine taj skupi let iz Beograda Air Serbiom i početkom decembra pojavljuje se  akcija za Tel Aviv od 187 evra povratna. Odmah sam kupio i bolje nisam mogao proći. Kad analiziram, s obzirom kakve su bile cijene ostalih kompanija i  da sam kupio kartu 18 dana pred polazak, mislim da sam jako dobro prošao. Šteta što nema više takvih karata i ponavljam, čini mi se da su Wizz letovi za Tel Aviv pravo skupi.

Da se vratim na temu, ovo je prvi put da letim sa Air Serbia i kako opisah, sasvim sam solidno prošao. Bio sam zadovoljan i sa JATom 2011 kad sam letio za Dizeldorf, povratna bila 118 evra. Vidim da Air Serbia uvodi uskoro i nove destinacije i bilo bi super da im cijene budu izmđu komercijalnih i low cost kompanija, ja bih pjevao u tom slučaju.

Vecina ljubitelja lowcost kompanija zna da su karte obicno jeftinije sto se kupe ranije i ako si fleksibilan sa datumima povratka i polaska, kao i ako si raspolozen za manje vise cimanja, presedanja i cekanja. Kad iskrsne situacija kao sto je tebi iskrsla svi mi, ljubitelji lowcosta, uvek gledamo sve opcije i svakako da niko nije lud da skuplje placa avion iz Peste ako po skoro istoj ceni ima iz Beograda. E sad, jedan moj prijatelj nikako ne moze da iskapira gde je tu problem kartu platiti 300 ili 400 evra vise manje. Njemu je svejedno, ali on radi kao sistem administrator za kazina u Las Vegasu a ja radim u Posti Srbije, i tu rasprava prestaje :)

Wizz Air Budapest  Tel Aviv

Februar: najjeftinija povratna 131 euro( 14.2. - 25.2.) + voz + 2 noći spavanja u Budapestu jer se poleće u 6.10h a sleće u 23.40h. Bez prtljaga.

Mart: najjeftinija povratna 131 euro( 07.03.. - 10.3.) + voz + 2 noći spavanja u Budapestu jer se poleće u 6.10h a sleće u 23.40h. Bez prtljaga.

April:najjeftinija povratna 131 euro( 02.04.. - 26.4. ! ) + voz + 2 noći spavanja u Budapestu jer se poleće u 6.10h a sleće u 23.40h. Bez prtljaga.

Maj:najjeftinija povratna 141 euro( 13.05. - 15.05  ) + voz + 2 noći spavanja u Budapestu jer se poleće u 6.10h a sleće u 23.40h. Bez prtljaga.

Dalje cijene samo idu gore.

Nisam siguran da li je ovo više low cost linija i da li tu ima uopšte elemenata za cimanje, čak i za nas koji smo nezaposleni i radimo honorano i fleksibilni baš baš. I stop, i šator, i black ride i ilegalan boravak.

Rasprava bi možda trebala početi da li je neko low cost putnik ako se, zarad prijašnjeg dobrog iskustva, odluči vezati za određenu low cost kompaniju, najčešće članstvom u nekom kompanijskom klubu ili nekom drugom ekonomskom relacijom koja će ga podsvjesno odgurati od drugih zdravijih opcija.

Za one koji putuju u Tel Avivi, vijest je da je formirana nova izraelska low cost kompanija UP! koja će letjeti iz Budimpešte, ima karata finih cijena za razmotriti.

Kartu kod Wizza sam kupio 04.11. 2013, a let je bio 10.01.2014.

Svatio sam upoređivanje cena kao takmičenje avio kompanija a ne članova foruma. I AirSerbija nije niskobudzetna avio kompanija.

I to je legitimno imati sentimenta prema "domaćoj" kompaniji i tu je kraj, jer u kapitalističkom društvu tržište je zakon kako za kompaniju tako za korisnike. Jer neće ti AirSrbija prodati jeftinije karte jer si, recimo Srbin, (i sentimentalan prema istoj).

Ako se sećaš stevan... mi smo izmenjivali informacije o cenama leta za TA i ti si sigurno izabrao za sebe najbolju opciju.

I još nešto, ja sam u Budimpešti i to mi je bila prednost u izboru za Wizz.

Ne mogu imati patriotski osjećaj prema poluarapskoj kompaniji za koju znam da nije low cost ali mi se čini da pokušava stvoriti neku poziciju " skuplji od low cost ali jeftini od komercijale" na tržištu. Mogu samo biti "slab" na troškove i cijene.

Jako su mi se sviđale ponude od 60 eura u jednom smjeru za Atinu.

Ili, neko je pomenuo povratnu do Amsterdama za 120 EUR. To bi moglo biti ok kad uporedim sa Wizzovim cijenama do Eindhovena.

Zaista sam zahvalan low cost kompanijama jer bez njih ne bih nigdje otišao niti ću moći. Ali, tržište se mjenja i čini mi se da se kod komercijalnih kompanija počeo paliti alarm i da i one počinju da se prilagođavaju realnoj dubini naših džepova i novim konkurentskim prijetnjama. Recimo., Austrian ( hejt) je drastično spustio cijen Zagreb - Wien.

Sa low costom sam napravio samo jednu grešku: dopuštao sam da me vode jeftine karte jer to mi je bio prioritet. Tako sam često odlazio na mjesta koja nikad nisam planirao i bilo mi je super. Ali zato, ona mjesta za kojima stvarno čeznem su ostala neposjećena i samim troškovima koje su mi stvarale low cost destinacije, ostaju još dalja. To je stvarno do mene i sad pokušavam da to izgladim, mada mi se čini da neko moje blisko okruženje još uvijek kuburi sa tim.

Sad je to posebna, filozofska tema, kad je momenat kada prestaješ biti low cost putnik a postaješ samo low cost. Nekom drugom prilikom.

Pažljivo pratimo Air Serbia i jedva čekam koliko će koštati karta za najavljeni Bejrut, npr.

Ne mogu imati patriotski osjećaj prema poluarapskoj kompaniji za koju znam da nije low cost ali mi se čini da pokušava stvoriti neku poziciju " skuplji od low cost ali jeftini od komercijale" na tržištu.

Koja je fora sa kartama za Beč ?

2 leta dnevno a 'najeftinija' karta i dalje gravitira oko 140 €

PS Bila je ... sada je otišla na 150 €

Fora je da nema lowcost konkurencije, otisao Flyniki.

Sa druge strane, pogledaj sta je pozitivan efekat konkurencije na liniji BG-Istanbul, gde je na trziste usao Pegasus, pa se danas moze do Istanbula za ispod 100 evra, bez ikakvih problema. Pritom je i Turkish uveo mnogo linija i snizio cenu. Pre neki dan sam pogedao i cenu na Airserbia, bese negde oko 100 evra. Pre oko 2 godine, redovna cena je bila oko 180-200 evra.

Air Serbia objavljuje promotivne cene karata za povratni let ka šest novih destinacija

Air Serbia objavljuje promotivne cene karata za povratno putovanje ka svojih šest novih destinacija, Bejrut, Sofiju, Varnu, Budimpeštu, Varšavu i Kijev.

Karte po promotivnoj ceni mogu se kupiti do 8. februrara, a važe za povratno putovanje od 30. marta do 30. juna ka Bejrutu, Sofiji, Varni i Budimpešti, odnosno od 29. maja do 30. avgusta za povratne letove ka Varšavi i Kijevu.

Karte se mogu kupiti pozivanjem Air Serbia call centra putem telefona 0800 111 528. Za pozive iz inostranstva otvorena je telefonska linija +381 11 311 21 23, dok se sve informacije mogu naći i na sajtu www.airserbia.com.

Karte se takođe mogu kupiti u Air Serbia poslovnicama, uključujući i poslovnicu kod Crkve Svetog Marka, kao i u svim ovlašćenim turističkim agencijama.

Cene povratnih karata u ekonomskoj klasi

Destinacija Povratna karta u

ekonomskoj klasi Period putovanja za

promotivne tarife

Budimpešta 99 EUR od 30. marta do 30. juna

Kijev, Varšava 129 EUR od 29. maja do 30. avgusta

Varna, Sofija 149 EUR od 30. marta do 30. juna

Bejrut 219 EUR od 30. marta do 30. juna

* Navedene cene su najniže u ekonomskoj i biznis klasi i uključuju sve takse osim usluge izdavanja karte.

http://www.airserbia.com/system/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/121247.html

Preskupo.

Mozda jedino ovo za Bejrut, ne znam koliko je Pegasus preko Istanbula.

Sofija 149 eura, hej, nisu normalni