Followers 0

AirSERBIA

223 posts in this topic

Da li je jos neko imao problem sa online check-in kod Air Serbia?

Vidim normalno na profilu svoju rezervaciju, a kad idem na web check in, kucam PNR koji mi pise tu i prezime, pojavljuje mi neku gresku, pise "Segmenti nisu pogodni", i ispod neka cudna tajlandska slova. Zovem call centar sat vremena, niko se ne javlja.

Imao sam i ja pre 10ak dana, check-inovaće te tamo, samo odvoj malo više vremena da se to reši. Prvo ćeš morati do lika koji će pokušati ponovo da te check-inuje na istoj stranci kao što si ti pokušavao, a onda kada (verovatno) ne uspe će te poslati u red da check-inuju na šalteru...

Hvala! Evo svratih u njihovu poslovnicu u Bulevaru, online check in nije dostupan na ovom letu, iako je karta kupljena preko Air Serbia, jer je operated by Atlas Jet.

Ovi u Air Srbiji postaju opasni prevaranti,5 dana pokusavam da rezervisem i platim karte preko sajta i ne uspevam.U call centru kazu probajte ovo pa ono pa sad cemo da sredimo da bi na kraju rekli da je do njih i da sada mogu da uplatim.Karte su u medjuvremenu otisle sa 46000 na 62000 do Brisela i nazad.Sto je najgore biznis klasa je jeftinija nego economy sa obrokom.Inace ukinuli su torbu i obrok za najjeftiniju tarifu a obrok cene 5000 din ako ga zelite.Ne bi imali ni ovo putnika ali su jedini koji direktno lete za Brisel

Prvo, nikad ne bih platio ni 46000 za povratnu kartu do Brisela, ali, razumem da ima ljudi koji imaju mogucnosti da to plate, a i drugacije prioritete. Gledaj neku opciju sa presedanjem, ali i Lufthansa, npr, posluje po lowcost principu, gde je najjeftinija tarifa bez ukljucenog prtljaga. Ja bih najradije otisao do Temisvara i odande leteo ili Wizzairom ili Ryanairom za Charleroi, pa busem ili vozom za Brisel. Razumem da je cimanje i da mozda ne dolazi u obzir, ako je u pitanju poslovni put, ali, ako je do para, to je sigurno povoljnije.

Nije jedna karta nego dve karte,ali je poskupelo previse za par dana,svi ostali imaju nezgodna presedanja a i ja idem u Antwerpen pa mi je ovo sa Briselom zgodno

Edited by Milan Dragic

U tom slucaju, ja bih prostudirao opciju BG-Eindhoven, Wizzairom, pa odatle bus ili voz do Antverpena. Nije Eindhoven mnogo dalje od Antverpena nego sto je Brisel.

Букирао сам карте, али нисам приметио да ми виза електрон картице истиче баш овог месеца, дакле стоји на њој 02.18. ... да ли могу да ми праве неки проблем. Мада ми је потврђена трансакција и скинут износ са рачуна, послата и признаница електронске карте еир сербиа на мејл.

Ух добро је, то сам се и ја надао да је крајем месеца.

п.с. постоји и даље промо период за Париз. Карта изађе 180е и највећа погодност је што еирсербиа лети до Шарл Де Гол аеродрома, а не до оног Виз-еирог Beauvais који је ван париске области и њихова карта је мало јефтинија око 150е.

Pozdrav drugari! 
Nisam siguran da je pitanje odgovarajuće za temu, imam let za Milano (Malpensa) u avgustu sa sletanjem u 20:13H, pa bih bukirao noćni voz sa Milano Centrale za Pariz koji polazi u 23:15H, pa me zanima nisam skoro putovao Serbiom, da li još uvek dosta kasne, da li smem da rizikujem da stignem na voz ili da bolje uzmem smeštaj u Milanu pa ujutru idem na TGV jutarnji prvi (opet rizik zbog štrajkova FR železnice. Noćni voz je Trenitalia)? Poslednji voz sa Malpense do Centralea koji mi odgovara je u 21:40 mislim. 

Hvala unapred. 

U poslednjih 5 dana je stizao relativno na vreme (+/-15min) osim jednog kašnjenja od 25 min. https://www.flightradar24.com/data/flights/ju544

E sad uračunaj pored toga da moraš proći pasošku kontrolu i da pokupiš prtljag (ako si ga check-in-ovao). U teoriji bi sat vremena trebalo da bude dovoljno za to, međutim dosta lako može to da se oduži sa gužvama kakve znaju da budu na pasoškim kontrolama i kašnjenjem.

Treba za nekoliko dana prvi put da putujem sa AirSerbia, kupio sam ECONOMY kartu do Rima (Fiumicino) preko bravofly.com, bez checkiranog prtljaga.
Ono sto me buni je sto na mojoj karti pise samo ECONOMY, a na sajtu AirSerbia vidim da imaju neki Economy Light, Standard i Comfort.
Na ovoj stranici stoji da moze da se unese jedan prtljag do 8kg (40 × 20 × 55cm) i jedan do 4kg (torba za laptop itd.).
Ja bih poneo taj prtljag do 8kg i ranac za laptop sa jos nekoliko stvari u njemu (do tih 4kg).

Interesuje me da li to prolazi bez doplate, ili ovaj moj paket dozvoljava samo taj prtljag do 8kg?
Kontam da cu moci ovo da proverim preko online checkiranja, ali otvara mi se tek za 3 dana, a treba da pakujem stvari polako, pa ako je neko skoro putovao i zna, bio bih zahvalan za info.

Uloguj se na sajtu kompanije s brojem karte ili kodom i trebalo bi da ti piše detaljnije šta možeš da nosi, a šta ne. To možeš da uradiš i pre check-ina.

Kupio si ekonosku light, imas samo ranac i mali kofer. Pise na sajtu na kom si kupio da nemas kofer cekirani, na sajtu airserbie lepo objasnjeno da light nema cekirani prtljag, standard ima cekirani kofer, komfort moze sve prethodno plus biranje sedista i jos par dodatnih gluposti.

@golosina ne pise nista u vezi prtljaga kada ukucam PNR na sajtu airserbia.
@mveruovic jasno mi je da nemam cekirani prtljag, samo sam pitao da li u okviru tog Economy mogu da ponesem jedan  kofer do 8kg i ranac do 4kg sa laptopom i jos nekim sitnicama u njemu u okviru rucnog prtljaga?

EDIT:
ukratko interesuje me da li su validne ove:
https://www.airserbia.com/en-RS/hand-luggage
ili ove informacije:
https://www.airserbia.com/en/fare-choices#link1

posto se na ovim dole nigde ne pominje taj dodatni ranac do 4kg

Edited by chipndale
dodatak

Zdravo!

Da li je neko imao iskustvo sa naplatom odštete direktno od AirSerbia-e? Imam sve uslove, let iz Kijeva je samo bio otkazan i moj povratak nazad je trajao 31 sat. Podnela sam žalbu kod njih na sajtu, ali sve nešto mislim da nema ništa od toga... Ne znam na koji način bih još mogla da se iscimam, one posredničke agencije su mi poslednje na listi, pošto uzimaju veliki procenat. 

Svaka informacija je dobrodošla. :)

Pošto Kijev a ni Beograd nisu u EU (pretpostavljam da je BG bilo krajnje odredište) ne možeš ni da angažuješ posredničku agenciju jer one uglavnom rade samo naplatu štete koje potpadaju pod EU direktive. Najbolje što možeš je da ih ganjaš lično pa ko se prvi smori i popusti ili da angažuješ advokata da to odradi za tebe, ali u tom slučaju može da bude skuplja dara nego mera.

Ja se trenutno ganjam sa njima zbog kašnjenja od 3 i po sata na letu iz Beča za BG preko jedne od agencija i cela priča će po svemu sudeći da potraje par meseci ali čak i sa njihovim provizijama ću na kraju dobiti više nego što me je koštao let, tako da sam svakako na dobitku. Ti ćeš potencijalno imati drugačiju računicu pa vidi šta ti se više isplati.

Odmah si se odlučio da tražiš odštetu preko agencije, nisi hteo direktno? 

Gledala sam preko onog sajta Skyrefund da li se kvalifikujem za odštetu, kod njih piše da mi i još neke zemlje koje su van EU imaju ista prava. Valjda je samo razlika u iznosu odštete...

Da, odmah sam odlučio da idem preko agencije jer ako bih se žalio direktno kod njih, u najboljem slučaju bi mi refundirali 130 EUR koliko je i koštala karta, a ovako imam pravo na naknadu od 250 EUR, s tim što će agencija da uzme proviziju od 60ak EUR tako da svakako dobijam više nego da sam se obratio direktno Air Srbiji.

E sad, poenta je što Air Serbia kao i svaka druga avio kompanija ima prilično namazan pravni tim koji se koristi svakojakim kerefekama i fazonima kako bi prolongirali ceo proces što duže i naveli te da odustaneš od cele priče, a dešavalo se i da potpuno fingiraju ceo slučaj i to provuku kao opravdano kašnjenje pa da na kraju ne dobiješ ništa a potrošiš par meseci ganjajući se sa njima. Zato ja uvek preporučujem da se obratiš agenciji koja takođe ima specijalizovan pravni tim koji je vrlo dobro upoznat sa svim cakama kojima se avio kompanije koriste i šanse da dobiješ svoje pare natrag u tom slučaju drastično skaču, čak i ako bi naplatili malo veću proviziju. Čak i preko agencije cela stvar ume da potraje par meseci, ali bar imaš nekoga ko to radi umesto tebe i upoznat je mnogo bolje od tebe sa celom problematikom. Neke stvari vredi platiti.

U svakom slučaju, obavezno sačuvaj boarding karte jer uz fotokopiju prve strane u pasošu to bude jedno od prvih stvari koje će avio kompanija da traži kao dokaz da je putnik zaista bio na tom letu, a odatle agencija preuzima sve na sebe i na kraju te samo pitaju da im pošalješ instrukcije za plaćanje :-)

Hvala za savete, čuvam svu dokumentaciju. :)

Ovo je sa sajta. http://prntscr.com/oz7h42 I kod njih je 250 evra naknade... E sad u kom slučaju je refundacija cene karte, a u kom naknada, nije mi jasno.

Pre par nedelja drugu je prvo kasnio let za Split, pa je nakom 4 sata došao manji avion, a on je poleteo za Split sutradan. Kaže da su ljudi bili poprilično besni i da su svi dobili odštetu još na aerodromu! Dva dana kasnije je evidentirao 250 evra na računu od njih. Smarali su ih da potpišu da neće da ih tuže i to je bilo to.