Britanske vize

2,304 posts in this topic

da, nisam prijavljena. radim honorarno. mislila sam to da napisem u pratecem pismu..ne znam koliko to uzimaju u obzir. kao nezaposlenoj mi treba potvrda o izdrzavaocu, a to nemam. da li to znaci da ne mogu nikako da dobijem vizu ako ne spadam ni u jednu kategoriju zaposlenih za stalno?? :((

Hei, imam isti problem :( Jesi li aplicirala?

Ako radiš honorarno, ljudi koji su te uposlili honorarno ti mogu napisati ugovor. Osim ugovora neka ti napišu prateće pismo u kojem navode da te puštaju da odeš na plaćeni odmor i da tvoj povratak očekuju (tada i tada). To ukombinuj SA datumima povratka. I pismo i ugovor trebaš prevesti na srpski jezik. Prevodi ne moraju biti overeni. Može ti ih neko prevesti: prijatelj, ili ti sama sebi. Bitno je samo da je prevod tačan.

Na bankovnom računu moraš pokazati da imaš dovoljno novca da se možeš tamo izdržavati. Otprilike nekih 1000 evra. Nemoj pisati da u UK kaniš ostati duže od 3 sedmice. Vizu ćeš dobiti na 6 meseci svakako.

:)

Hvala na trudu,ali to nije nas slucaj...deca su punoletna.Takodje tamo nije naveden tacan spisak dokumenata,pame zanima da li to neko zna iz sopstvenog iskustva.Na sajtu kon-tikija sam nasla da je potrebna potvrda iz skole,a takodje i prevod na engleski koji ne mora biti overen.Zanima me da li je potreban neki izvod sto se novca tice,krstenica,potvrda o zaposlenju roditelja....

Ukoliko ta devojcica ne placa sama sebi put, potrebno je da se navede ko joj placa put i ostanak. Pretpostavljam roditelji, zato treba da prilozi njihovu potvrdu o zaposlenju i mesecnim primanjima. Ukoliko ima neki devizni racun ona ili njeni roditelji i to treba da se prilozi. Neka za svaki slucaj prilozi i fotokopiju njihovih pasosa. Sve to treba prevesti, bez overe, i izvodi iz banaka se ne prevode. Ukoliko joj to nije prvi pasos treba da prilozi i stare pasose ako ih cuva i da u aplikaciji navede brojeve tih pasosa i gde je sve putovala u poslednjih 10 godina. negde sam procitala da se prilaze i izvod iz maticne knjige rodjenih, pa moze i to. Oni nisu precizirali koja se sve dokumenta prilazu, pa je valjda logika sto vise to bolje, pogotovo prvi put. kada neko putuje po drugi put u Englesku, pise se br predhodne vize i to je vec gotova stvar. Trebaju joj i dve fotografije, odstampana aplikacija, garantno pismo, potvrda iz skole da je redovan djak i prevod. Ako ne znate kog datuma idete stavite okvirno jer se viza izdaje na sest meseci. Oni ne traze avio kartu, ljudi je prilazu samo kao jos jedan dokaz da ce neko otici i vratiti se...Pitace je u aplikaciji da li putuje sa nekim, onda moze da navede vaseg sina i njegove podatke, mada ne znam da li to pomaze, odmaze i koja je uopste logika tog detaljisanja.

Ukoliko ta devojcica ne placa sama sebi put, potrebno je da se navede ko joj placa put i ostanak. Pretpostavljam roditelji, zato treba da prilozi njihovu potvrdu o zaposlenju i mesecnim primanjima. Ukoliko ima neki devizni racun ona ili njeni roditelji i to treba da se prilozi. Neka za svaki slucaj prilozi i fotokopiju njihovih pasosa. Sve to treba prevesti, bez overe, i izvodi iz banaka se ne prevode. Ukoliko joj to nije prvi pasos treba da prilozi i stare pasose ako ih cuva i da u aplikaciji navede brojeve tih pasosa i gde je sve putovala u poslednjih 10 godina. negde sam procitala da se prilaze i izvod iz maticne knjige rodjenih, pa moze i to. Oni nisu precizirali koja se sve dokumenta prilazu, pa je valjda logika sto vise to bolje, pogotovo prvi put. kada neko putuje po drugi put u Englesku, pise se br predhodne vize i to je vec gotova stvar. Trebaju joj i dve fotografije, odstampana aplikacija, garantno pismo, potvrda iz skole da je redovan djak i prevod. Ako ne znate kog datuma idete stavite okvirno jer se viza izdaje na sest meseci. Oni ne traze avio kartu, ljudi je prilazu samo kao jos jedan dokaz da ce neko otici i vratiti se...Pitace je u aplikaciji da li putuje sa nekim, onda moze da navede vaseg sina i njegove podatke, mada ne znam da li to pomaze, odmaze i koja je uopste logika tog detaljisanja.

Hvala vam na zaista detaljnom objasnjenju.Sigurna sam da ce vas odgovor mnogima biti od velike koristi. :)

Zivim u Francuskoj ali imam Srpski pasos i Francusku kartu prebivalista (nalepnica u pasosu). Treba da putujem poslovno u Englesku za 3 nedelje. Najblizi Britanski konzulat mi je u Zenevi, pa sledeci u Parizu (jer je u Lyon-u od skoro zatvoren). Na vebsajtu ovog u Zenevi ima broj telefona koji nije u funkcij, a Pariz mi nije blizu. LM, kako se vadi viza, koliko se ceka i da li moram da apliciram uzivo ili mozda postoji agencija koja to radi uz doplatu za tu uslugu? Kada sam ziveo u USA (i tada sam imao samo srpski pasos i US green card) aplicirao sam za UK vizu preko neke agencije i dobio lagano, bez cimanja da idem licno u njihov konzulat. Ako neko zna nesto vise na ovu temu, molim da mi odgovori, posto na forumu nisam nasao konkretno ovakvu temu. HVALA!

Da li je neko trazio vizu na duzi period od 6 meseci (1-2 godine)? I kakve su sanse da se ta viza dobije ako u Engleskoj nemate rodjake?

Naprasno sam odlucila da idem opet za UK preko leta i zanima me da li zna neko koliko se za sada ceka za odgovor.Proslog juna sam cekala 20-tak dana a sada bi mi trebalo ranije .Ima li neko iskustva sa tim?

Da li je neko trazio vizu na duzi period od 6 meseci (1-2 godine)? I kakve su sanse da se ta viza dobije ako u Engleskoj nemate rodjake?

To u principu nema veze sa rodbinom. Ako si već putovao/la, najbolje nekoliko puta, šanse su dobre ako su razlozi za traženje vize smisleni, pa čak i sasvim turistički. Glavni kriterijum je da su prethodne vize uredno potrošene. Međutim, ta viza je toliko skupa da ne vidim kako se isplati, osim nekome ko zaista neprekidno u trajanju od dve godine ide barem jednom u šest meseci u VB. Generalno su im sve vize skupe, ali ova je posebna vrsta bezobrazluka...

ja trazio, radio sam 6 godina za englesku kompaniju koja je koncesionar na turistickim brodovima...posto su mi ugovori uglavnom trajali 6 meseci, koliko i traje viza, a uglavnom je trebalo da se iz engleske vracam kuci, po isteku ugovora, trazio sam jednom, i to posle negde cetvrte ili pete uzastopno izvadjene 6-mesecne vize u pasosu, tu na 2 godine...nisu hteli da mi daju, uz obrazlozenje- ko zna koliko ces ti jos ugovora da uradis, mozda jos samo 1  :bang:...

naravno, pre toga sam 2 puta imao problema jer mi je viza istekla 3-4 dana pre zavrsetka mog ugovora, pa su imigracione vlasti morale da mi lupaju pecat da mogu da udjem u englesku po iskrcavanju sa broda, i da mi je dozvoljen boravak do 48h do organizovanja leta van UK....sve to lepo stoji u pasosu, kao i moje americke vize( tad sam imao 2, na po 3 godine svaka), kao i mnogo drugih viza( izmedju ostalog i australijsku na 3 godine), a sve kao dokaz da sam osoba koja se od svuda vracala i ispostovala sve po zakonu....nista im to nije znacilo, pa sam nastavio da dobijam te 6-mesecne, i ukupno sakupio, verovao ili ne, 9 uzastopnih viza heheheh.....kad sam prestao da radim za tu kompaniju, naravno da mi vise nije ni padalo na pamet da im trazim bilo kakvu vizu :)....

evo zato se sad ukrcavam u njujorku, a ne u southamptonu, da se ne bi ponovo cimao oko vize :LOLLL:....

sve u svemu, teski su do bola hheheh

mislim da je negde pisalo da je 16000 din ako hoces po ubrzanom postupku

Da li neko zna kako ide postupak za ubrzano dobijanje vize i kako se to placa,posto nisam videla tu opciju u onom njihovom zvanicnom formularu

Trebalo bi da idem u Mančester na Evropsko takmičenje u debatovanju u svojstvu volontera od 14og do 26og avgusta. Dolazim iz Bijeljine, BiH i student sa 2. godine ekonomskog fakulteta u Beogradu. Zanima me hoće li mi praviti probleme pri vađenju vize ovdje u Bgu, pošto nisam imao prijavljeno boravište do danas???  :bang:

Ako bi neko hteo da odgovori na moje pitanje bio bih veoma zahvalan.

Planiram da putujem sa drugom u Englesku za 18-i rodjendan. Ja sam jos uvek u srednjoj skoli dok je moj drug maturirao i nije upisao fakultet ove godine. Zanima me da li ce on moci da dobije vizu posto nije zaposlen inace ne finansiramo sami putovanje vec moji baka i deka finansiraju putovanje za  obojicu.

Znamo sta nam je potrebno od dokumenata ,ali mene znaima da li ce on moci da dobije vizu posto moji baka i deka finansiraju obojicu. Ja imam racune u banci i kreditne kartice novac nam nije problem.

Inace planiramo da ostanemo 5 dana u Londonu. Avio karte i hotel cemo rezervisati na internetu.

Hvala unapred  :)

Zna li neko koliko se ceka za vizu ovih dana?

oko 20 dana toliko su moje drugarice cekale kada su isle u junu  :)

da li neko zna shta od papira treba podneti za vizu ako imate preduzetnicku agenciju?

Pozdrav svima. U septembru idem wizzair beograd-london pa onda easyjet london-rejkjavik.. Gledao sam tranzitne vize na sajtu britanske ambasade i nisam siguran da li cu morati da prolazim imigrantsku kontrolu, sto razlikuje airside i landside tranzitnu vizu. Za easyjet se check-inujem online, ali cu opet morati tamo da im predam prtljag, jer mi letovi nisu povezani. Da li neko zna za koju vizu treba da se prijavim jer customer service easyjeta nije znao da mi kaze sa sigurnoscu?

Hvala unapred.

A da li je neophodno pozivno pismo?

Ja planiram sam da posetim London na 7 dana i nikoga tamo nemam, niti idem preko neke agencije i bas ne znam odakle da nabavim to pozivno pismo, tj ne znam od koga da ga dobijem.

A da li je neophodno pozivno pismo?

Ja planiram sam da posetim London na 7 dana i nikoga tamo nemam, niti idem preko neke agencije i bas ne znam odakle da nabavim to pozivno pismo, tj ne znam od koga da ga dobijem.

Ne treba ti pozivno pismo ako ides sam :) pozivno pismo ti samo treba ako ostajes kod nekog u Londonu.

Evo pitanja nekog veoma neupućenog u plaćanje preko interneta. :)

Naime, na sajtu piše da se može platiti Mastercard ili Visa karticom. Posedujem Visa karticu, ali dinarsku. Da li je potrebno otvarati devizni račun, ili mogu platiti i ovako? U Englesku idem na trening kurs, 6 dana u okviru Youth in Action programa. Imam pozivno pismo organizatora u kom objašnjavaju da oni snose troškove puta i smeštaja, izvod sa svog računa, dokaze da sam student. Da li mislite da će mi biti potrebno još nešto?

Hvala unapred na odgovoru!

Zavisi koju Visa karticu imas i da li je njome predvidjeno placanje putem interneta, to treba da proveris sa bankom, da li na njihovom sajtu ili putem telefona ili mejla. To sto je dinarski racun, nema veze, osim sto bi ti banka preracunala dinare u funte po najlosijem kursu po tebe, verovatno.

Pozdrav svima!

Imam jedno pitanje, ako neko moze da mi odgovori.

Da li neko zna u kom roku moze ponovo da se aplicira za britansku vizu ako ste odbijeni?

Mnogo hvala na odgovoru!

Pozdrav!

popunio sam prijavu za vizu na sajtu ali iz nekog razloga ne mogu da se ulogujem da zavrshim aplikaciju

znate li ima li neki nacin da se ovo reshi? i da li je neophodno ili mogu i bez toga da se prijavim da podnesem dokumenta?

Cisto da se pohvalim da su mi dali vizu u roku od 4 dana, a rekli da ni ne proveravam pre 7 dana :)

Molim vas ako neko ima iskustva u vezi Tier 2 General vize,Interesuje me koja tačno dokumenta moram ja lično da pribavim,pošto sam dobio ozbilju ponudu za posao.Unapred zahvalan.

Pozdrav, da li bi mogao neko da mi pomogne u vezi par pitanja.. citala sam ranije postove ali mi i dalje nije jasno naime moja mama je drzavljan UK ja sam drzavljan Srb. ali se trenutno nalazim u Sloveniji,kod tate  da li je moguce da odavde apliciram za vizu ?  jos uvek sam srednjo skolac , i koji dokumenti mi otprilike trebaju i da napomen da imam slovenacko remind to live ovde  :king: