Britanske vize

2,304 posts in this topic

Da li je iko vadio turisticku UK vizu van Srbije i da li je ovo moguce?

Jeste ako zivis van Srbije.

Da, turisticka viza kosto 100e, i uplacuje se online.

Poz svima... procitala sam zadnjih par stranica ovog foruma..

Ja sam prvi put aplicirala sad u dec 2012 godine i odbijena sam... najvise zbog toga sto nisam svu papirologiju dostavila prevedenu, i samim tim mi mnoga dokumenta nisu uzeli u obzir. Ono sto me interesuje, a nigde nije naznaceno, da li prevodilac mogu da budem ja ili mora sudski tumac? Neki su koristili jedno, neki drugo... pa zato nisam ni sama sigurna :(

ja sutra apliciram za britansku vizu po treci put pa cu preneti utiske kad dobijem odgovor iz ambasade kako sam prosao

nekad se ova viza vadila mnogo jednostavnije u ambasadai i bila je gotova istog dana

ne razumem cemu guljenej koze cekanje od 15-20 do mesec dana, al tako neam je kako nam je

Interesuje me dal postoji mogucnost zakazati sastanak za vizu bez placanja unapred i jel moze neko da mi pojasni sta trebam sve prevesti od dokumenata za prilog? Hvala unapred...

Mozes li da pojasnis na sta se odnosi 'sastanak za vizu'? Ja sam zakazala termin za predaju dokumenata putem interneta ( u agenciji za izdavanje viza , mislim da se zove World Bridge ili tako nesto , na Novom Beogradu) i tada sam i platila vizu - placa se unapred bez obzira na to da li ces da je dobijes ili budes odbijen. Niko mi nije rekao koji dokumenti su neophodni, uvek navode nesto poput 'sami odlucite sta vam je potrebno od dokumentacije, vazno je dokazati da imate razlog da se vratite u Srbiju', mada postoje izvesni sajtovi gde mozes naci neke korisne komentare. Ja sam odnela potvrdu da radim i da sam prijavljena, potvrdu poslodavca da mi je odobren odmor, povratnu kartu sa datumima odlaska i povratka, garantno pismo od strane drzavljanina V. Britanije u kojem se navodi kakva vrsta poznanstva je u pitanju i razlog mog boravka u Engleskoj, pasos (stari i novi  - iz nekog razloga zele da znaju koje zemlje si posetio do tog trenutka), dve fotografije, uverenje o primanjima ( izvod iz banke za prethodna tri meseca) i formular koji mozes naci na njihovom sajtu koji treba da odstampas i potpises pre nego sto zakazes termin. Od toga sam na engleski prevela samo potvrdu da sam u radnom odnosu. Ostalo su prihvatili na srpskom jeziku. Cekala sam svega 3 dana.

Pa mislio sam, dal moram da platim preko neta pre razgovora za vizu ili mogu da odem na razgovor pa tamo da dam pare? :)

Jeste..mada to uopste nije razgovor, vise je kao predas papire a sluzbenik i pogleda i kaze je l to to, ti kazes jeste, oni ne kazu da li su svi dokumenti u redu ili ne samo ih pogledaju, sakupe na jednu gomilu, posalju te da platis na susednom salteru i onda te posalju u zasebnu prostoriju gde te fotografisu i uzmu otiske..I onda si u nedoumici par dana...Tek kada te obaveste da li si dobio vizu ili ne ( i tada ti kazu samo da odes na isto mesto i pokupis svoja dokumenta a ne da, dobili ste vizu ili ne) ti zapravo saznajes da li si predao dovoljan broj dokumenata. Prilikom podizanja pasosa cekas ispred agencije gde ti sluzbenik predaje pasos u koverti i brzo se vraca unutra, u slucaju da ne daj boze poludis ako te odbiju. Meni je to bilo izuzetno smesno...U svakom slucaju srecno :)

Cao svima ja imam par pitanja u vezi dobijanja britanske turisticke vize. Da li neko ima iskustvo da je kao nezaposlen isao da vadi vizu i da ju je dobio? Ja radim kao pripravnik - volonter u advokatskoj kancelariji, sto znaci da nemam nikakve prihode (iako ja svakog meseca dobijam platu uredno na ruke od mog principala, samo nemam račun u banci i nisam prijavljena). Već dva puta sam bila u britaniji i dobijala vize bez problema. E sad mene zanima da li je dovoljno da ja prilozim izvode iz banke mojih roditelja, pozivno pismo koje ce mi decko poslati i potvrdu iz advokatske komore da sam pripravnik u advokatskoj kancelariji. I da li ja to mogu sama da prevedem na engleski ili moram da placam prevodioca da mi overi te prevode? Koliko se otprilike ceka na dobijanje turisticke vize i da li oni uzimaju u obzir to sto sam vec dva puta bila tamo i nisam nikad ostala duze nego sto sam navela u aplikacijama za vizu?

Zdravo svima  :mah:

Imam par pitanja u vezi dokumenata:

- uzela sam izvod sa stanja na racunu u banci za poslednjih 6 mjeseci i izjavu o kolicini novca koji trenutno imam na racunu. Moje pitanje - da li smijem taj novac da trosim dok se ne zavrsi proces dobijanja vize i da li oni to provjeravaju sa bankom ili vjeruju listingu? Da li smijem da podignem sav iznos nakon sto sam uzela potvrdu da imam dovoljno novca na racunu za svoj boravak tamo?

- od nekud sam cula da treba i CV se prilozi, kao i izjava sa razlogom posjete Britaniji. Da li je to neko prilagao?

Hvala!

Zdravo svima  :mah:

Imam par pitanja u vezi dokumenata:

- uzela sam izvod sa stanja na racunu u banci za poslednjih 6 mjeseci i izjavu o kolicini novca koji trenutno imam na racunu. Moje pitanje - da li smijem taj novac da trosim dok se ne zavrsi proces dobijanja vize i da li oni to provjeravaju sa bankom ili vjeruju listingu? Da li smijem da podignem sav iznos nakon sto sam uzela potvrdu da imam dovoljno novca na racunu za svoj boravak tamo?

Ambasada  priznaje listing stanja tvojih novč. sredstava ...uvažava zvanični dokument banke/ne proverava

Možeš da podigneš sav iznos sa rn. ....kad dobiješ vizu ...i tu potvrdu nosi sa sobom

slatkis,  jasan mi je prvi red tvoje poruke. Sto se drugog tice - jasno mi je da kad dobijem vizu mogu da radim sta hocu sa novcem sa racuna, ali mene interesuje period od kad apliciram za vizu do dobijanja njihovog odgovora, da li mogu da trosim taj novac?

ali mene interesuje period od kad apliciram za vizu do dobijanja njihovog odgovora, da li mogu da trosim taj novac?

Možeš...tvoji su novci na raspolaganju samo tebi !

Ali upravo taj period je najkritičniji od aplikacije do dobijanja vize...a znaš kakvi su Englezi...sve nešto tamte-vamte ,posebni

Ja ti ovo savetujem iz dobre namere...da ne izbaksuziraš sama sebi sa tim podizanjem para unapred,pre nego dobiješ vizu

Bolje ti je lepo sačekaš da vidiš vizu u pasošu...i onda opuštencija ,uzmeš parice i put pod noge !!!

Viza je moglo bi se reći stvar sreće...tako da  želim ti svu sreću!

Cao svima ja imam par pitanja u vezi dobijanja britanske turisticke vize. Da li neko ima iskustvo da je kao nezaposlen isao da vadi vizu i da ju je dobio? Ja radim kao pripravnik - volonter u advokatskoj kancelariji, sto znaci da nemam nikakve prihode (iako ja svakog meseca dobijam platu uredno na ruke od mog principala, samo nemam račun u banci i nisam prijavljena). Već dva puta sam bila u britaniji i dobijala vize bez problema. E sad mene zanima da li je dovoljno da ja prilozim izvode iz banke mojih roditelja, pozivno pismo koje ce mi decko poslati i potvrdu iz advokatske komore da sam pripravnik u advokatskoj kancelariji. I da li ja to mogu sama da prevedem na engleski ili moram da placam prevodioca da mi overi te prevode? Koliko se otprilike ceka na dobijanje turisticke vize i da li oni uzimaju u obzir to sto sam vec dva puta bila tamo i nisam nikad ostala duze nego sto sam navela u aplikacijama za vizu?

Draga djevojko,

Prvo nikome na ovom forumu nije jasno zašto svi novi koji dođu postavljaju ista pitanja milion puta? Jesi li ti možda neka princeza Dee pa te mrzi da čitaš prethodne postove?

Dakle, ne uzimaju u obzir tvoju glupoću.  :psuje:

Draga,

Ovo je slobodna demokratska zemlja i ako hocu da pitam nesto pitacu,a  tebi ako smeta nemoj da citas.

Pozdrav,

Princeza.  :LOLLL:

Draga,

Ovo je slobodna demokratska zemlja i ako hocu da pitam nesto pitacu,a  tebi ako smeta nemoj da citas.

Pozdrav,

Princeza.  :LOLLL:

lol:: lol:: lol:: lol::

JAVI KAD DOBIJEŠ VIZU  gent

Martijana,nema potrebe za takvim tonovima,nemoj da se duris odmah, nego jednostavno tema se puni istim pitanjima, a postovi postoje da bi se ljudi informisali a ne da bi se iste stvari ponavljale sto puta, na forumu imas opciju search , kliknes na nju pa malo iscitas i tek ako nema odgovora postavis pitanje

Da li treba prevoditi potvrdu iz Poreske uprave ( nesto kao M1 obrazac ) kao i listing iz banke za poslednjih 6 mjeseci, posto je oboje nezgodno za prevodjenje? :comp:

Pročitao 25 strana.... :shockkk:

Jedno pitanje koje sam možda prevideo negde - ako me odbiju, šta onda? Video sam da se može žaliti, al nisam video da li to košta i da li mi onda onih 100e ode bestraga.

ako me odbiju, šta onda? Video sam da se može žaliti, al nisam video da li to košta

To da se žališ je bezv....i ne možeš ostvariti bilo kakav benefit  t.j dobiti vizu...i sigurno košta

Samo pespotrebno trošenje E/para...to je samo navlakuša...