Britanske vize

2,304 posts in this topic

Hvala ti puno!

Da, isla sam na Existing aplications login here. Pokusavacu opet, mozda mi se smiluje.

Da li si cekala 24hda se ulogujes nakon placanja? Ja nisam, vec sam se ulogovala odmah i dobila istu poruku..Posto mi je bilo veoma hitno platila sam opet. Naravno posle su registrovali dve uplate i vratili su mi pare.

Nisam cekala 24 sata, pokusavala sam ranije. U svakom slucaju, uspela sam juce da odstampam i zakazem. Idem sutra da predam dokumenta.

Pozdrav svima! Molila bih da mi neko da savet - sta je potrebno od dokumentacije za dobijanje General Visitor UK vize?

Aplikant je penzioner, dolazi u posetu daljoj porodici, znaci bice mu potreban sponzor. Jasno mi je da je potrebno da poseduje invitation letter, penzijski cekovi (da li je potrebno priloziti cekove za poslednjih 6 meseci?)..

Da li je potreban dokaz o bracnom stanju ako je supruznik preminuo?..

Hvala unapred!

Iva, treba cek od penzije sigurno. Ne znam za koliko vremena unazad (posto nisam penzioner), ali treba. Nema potrebe da prevodis. Ja sam mami prevodila tri izvoda iz banke i prilozila uz originale na srpskom, nisu mi nista rekli, ali nisu ni odbili. A bilo je ljudi koji nisu prevodili pa je proslo.  zvizhd

U sustini prikupite sva dokumenta koja dokazuju da ce se osoba vratiti u Srbiju. Malo procitaj temu unazad, o svemu je pisano i nije se nista drasticno menjalo.

Imas malo i ovde.. http://www.kontiki.rs/upload/PDF/SkoleJezika/2012/Britanska%20viza.pdf

Zatim, ako ti je bas komplikovan njihov sajt, uvek mozes da nazoves neku agenciju i pitas njih sta sve treba.

Invitation letter-sigurno, kopija pasosa osobe koja poziva isto, izvod iz banke osobe koja poziva. Ta tri su meni uvek stizala zajedno u sklopu invitation letter-a. Zasto? Da bi se dokazalo da je ta osoba legalno u UK, i da ima cime da te finansira kad dodjes.

Ne verujem da je bitan dokaz o bracnom stanju.

S obzirom da za studente treba potvrda s fakulteta, pretpostavljam da isto tako treba i potvrda iz pio da je penzioner...

Moze  li bilo ko  da m pomogne -  u slucaju  smrtnog  slucaja  bliskog  srodnika(brat) u  VB, sta je  potrebno  za  visu i  za koliko je  izdaju, jer imam  manje od 7 dana  do  sahrane ??

Pokusaj da ih nazoves da ti daju informaciju, posto imas vrlo malo vremena, pa se to racuna i kao emergency.

Zdravo svima

Imam jedno pitanje: Naime, ja vec imam 2 britanske vize u pasosu. Poslednju sam vadila prosle godine u ovo doba. Interesuje me da li se nesto promenilo u proceduri? U pitanju je turisticka viza, idem u posetu prijateljima.  Gledala sam na UKBA sajtu stoji ovo:

confirmation from the translator that it is an accurate translation of the original document;

 the date of the translation;

 the translator's full name and signature; and

 the translator's contact details.

Ja sam ranije sama prevodila dokumenta, da li sad treba da to nosim kod sudskog tumaca?!

A na sta se ovo odnosi? Na koja dokumenta?

I ja sam ranije sama prevodila, pa me cudi ovo sto pise...

P.S. Procitala sam informaciju na sajtu. Izgleda da sad treba da se prevodi... Dobro, ja sam luda, ja bih ipak predala svoj prevod i rizikovala, jer sam i ranije dobijala vize, pa eto, dok se ne opecem necu nauciti  ;D

Pozdrav dobri ljudi!

Planiram da apliciram za turističku vizu, pa imam par nedoumica.

Trebalo bi da putujem u januaru u UK i želela bih što pre da dobijem vizu. Da li mogu da apliciram bez kupljene avionske karte ili je to obavezno? Nisam sigurna za datum putovanja još uvek, zato ne bih kupovala kartu.

Nezaposlena sam ali se izdržavam honorarnim poslovima. Agencija koja me zapošljava mi nikada nije dala ugovor, pa me zanima da li je bolje da tražim nekakvu izjavu od njih da sam njihov honorarni radnik i da me očekuju da se vratim npr. u februaru?

Zbunjena sam dosta jer je moja majka penzioner sa malom penzijom a otac radi neprijavljeno, što znači da je na birou nezaposlen i oboje imaju nezavidno stanje na računu. Bojim se da ću biti odbijena zbog malih prihoda, iako ću imati sponzora koji će mi poslati pozivno pismo i pozajmiću što veći novac za moj lični račun.

Šta mi vi savetujete?

Pozdrav drugari.

Trebalo bi da putujem za Britaniju u aprilu ili maju. Da li neko zna kada najranije mogu da apliciram za vizu?

Druga stvar, zaposlen sam a putujem turistički. Znam da mi je potrebna potvrda o tome da sam stalno zaposlen, potvrda o visini primanja i godišnjem odmoru. Ali zanima me da li je potrebno (i pored potvrde o visini primanja) priložiti i nekakvu potvrdu iz banke i kakvu? Devizni račun? Tekući račun? Samo uplate ili i potrošnja.

Puno hvala no pomoći.  :)

Pozdrav svima,

imam nekoliko pitanja. Elem...suprug i ja planiramo ici u London uskoro, imamo skoro svu potrebnu dokumentaciju, i ono sto me zanima oko popunjavanja i zakazivanja termina jeste da li popunjavamo jedan formular i zakazujemo jedan termin ili za svakog ide posebno? Suprug je zaposlen, ja nisam i troskove puta snosi suprug. Apliciramo za General visitor vizu, jer tamo imamo prijatelja. I da li se viza moze platiti dinarskom karticom?

Hvala  :)

Pozdrav svima,

imam nekoliko pitanja. Elem...suprug i ja planiramo ici u London uskoro, imamo skoro svu potrebnu dokumentaciju, i ono sto me zanima oko popunjavanja i zakazivanja termina jeste da li popunjavamo jedan formular i zakazujemo jedan termin ili za svakog ide posebno? Suprug je zaposlen, ja nisam i troskove puta snosi suprug. Apliciramo za General visitor vizu, jer tamo imamo prijatelja. I da li se viza moze platiti dinarskom karticom?

Hvala  :)

Формулар за сваког посебно, термин је могуће наместити да буде један до другог, бира се на сајту након попуњавања формулара. Ако је картица кредитна или дебитна са опцијом за плаћање на интернету, требало би да може...

Evo mojih par zapažanja pošto sam prošle nedelje dobio UK vizu. Trebalo je tačno dve nedelje da bude gotova (što bi oni rekli 10 radnih dana). Na sajtu postoji tabela koliki procenat zahteva su rešili u prethodnom mesecu za određen broj radnih dana pa nije loše to pogledati ako vam je frka sa vremenom da bi znali koliko otprilike da očekujete. Što se tiče dokumenata predao sam kopiju radne knjižice sa originalom na uvid, rešenje za ovogodišnji porez na stan kao dokaz da sam vlasnik stana (to je jedina stvar koju sam imao prevedeno i to sam sam uradio na tarzanskom engleskom i potpisao se kao prevodilac), na poslu kad primim platu dobijem neki papir pa sam imao to za poslednja dva meseca, odštampao sam prilive na tekućem računu sa Inteznog sajta u poslednjih šest meseci i pošto imam devizni račun kod Rajfajzena i sa njihovog sajta sam odštampao da se vidi koliko je stanje. Inače sam otišao u Rajfajzen banku da mi oni ipak daju neku zvaničnu potvrdu o stanju ali kad mi je šalteruša za to tražila 400 din samo sam se okrenuo (bio sam nepripremljen na taj bezubrazluk, sad mi je krivo što nisam pripretio da mi besplatno napiše stanje ili da ugasim odmah račun).

Ostala dokumenta su bila od mog pozivaoca iz UK (njena viza, primanja, pozivno pismo).

Još par detalja kojih se sećam, kad odete tamo u Airport city u zakazano vreme, ako idete kolima portir na rampi vam neće dati da uđete jer World Bridge nije platio parking za svoje goste, inače su ljubazni, ponude vam za neke pare (100/200din) da vas sms-uju/pozovu kad bude gotova viza ili možete sami besplatno da pratite status prijave na njihovom sajtu

Kad tu vidite da je viza gotova, samo odete opet tamo (bez zakazivanja) i u koverti vam vrate samo pasoše (ja sam im dao aktuelni i prethodna dva) i ništa drugo od dokumenata koje ste im predali. Da računate na to ako vam nešto od tih dokumenata ipak treba da ih ili kopirate pa date kopiju ili ih već pitate kad budete predavali da li mogu da vam ih vrate.

Dragi forumasi, ne znam koliko ste upoznati sa World Bridge servisom, ali meni su oni mnogo pomogli u dobivanju viza. Mozete im slati upite putem maila (jer je to besplatna opcija), a oni odgovore relativno brzo. Meni su odgovori uvijek stizali sljedeci dan.

Dakle, mozete im pisati i na srpskom jeziku, i odgovore dobijate na srpskom jeziku osim sto vas upute na linkove koji su na engleskom (UKBA official website). Svima kojima je potreban besplatan, a profesionalan savjet, evo link: https://www.visainfoservices.com/Pages/SendAnEmail.aspx

Tj. Evo i homepage: https://www.visainfoservices.com

P.s. Ja sam mnogo puta bila u nedoumicama, i slala bi im po 10 upita za jednu aplikaciju.  :)

Good luck to you all!  ::artist:

Samo online i ne svim karticama.

Ako apliciras u Srbiji:

You must pay your visa application fee online using the online visa application system. You cannot pay the visa application fees in cash at the visa application centre. We only accept Visa and MasterCard credit and debit cards.

U nekim zemljama moze i paypal. Ne u Srbiji.

Hvala jos jednom!  :) A da li treba kopija starih pasosa ili samo im dajem na uvid? Isto i za clanove porodice koji ne putuju?

You're welcome. :)

Ja sam im ostavila pasose u originalu: vazeci, crveni stari i cak i plavi, zbog australijskih i US viza. Ja sam trazila priority service, a za to je jedan od uslova bio imati vec neku od tih viza (i isteklu, naravno) u pasosu. Posle su mi sva 3 pasosa vratili postom.

Ako nemas neke "lepe" vize u starim pasosima, ne treba ni da ih nosis. A ako ih nosis - original, ne kopija.

Good luck!  :mah:

Pozdrav ljudi,

Prvi put sam na ovom forumu i oduševljen sam.

Treba da putujem u Škotsku krajem aprila i trenutno sam u procesu prikupljanja dokumenata. Dakle, da ukratko ponovimo šta mi treba, a vi me ispravite:

1. Potvrda da sam stalno zaposlen (imam je na srpskom, samo da je prevedem i to je to)

2. Izveštaj sa bankovnog računa za proteklih 6 meseci i bank slips,

3. Fotografija određenih dimenzija i kvaliteta,

4. 100e da se plati General visitor visa

Plus mi je potrebno da kontakt iz Škotske pruži:

1. Pozivno pismo,

2. Njegov bank account, tj garancije da će me podržati etc etc...

Samo mi kažite da li je još nešto potrebno.

Pozdrav

Kopija pasoša pozivaoca. I dovoljna je samo potvrda o sredstvima na tvom računu, ako imaš dovoljno, ne treba ti od pozivaoca. Najbolje pogledaj na https://www.klubputnika.org/vize/23-evropa/104-velikabritanija, ako već nisi

Hvala puno!

Moj sponzor (koja glupa reč, nije mi to sponzor, on mi je prijatelj) ternutno nije resident UK, ali ima njihov pasoš. Da li bi to moglo da predstavlja problem? I guess not, njihov je državljanin, ali rekoh da pitam, da ne bude nekih neprijatnosti

I da, već sam bio u Irskoj u 2011. godini i vratio se na vreme, da li to pomaže pri dobijanju vize? :D

Bio i po celoj Evropi, pasoš mi je izlupam skroz... nadam se da mi ovi neće praviti problem

Zdravo svim forumasima...Imam jedno pitanje i ako mi neko odgovori pozitivno bilo bi mi od ogromnog znacaja...cenim iskrenost tako da bi i to bilo pozeljno :)

Pitanje glasi ovako: Da li je moguce da dobijem vizu do npr. 20.03.2014. ako uskoro apliciram  i da li je moguce da je dobijem ako sam nezaposlen , nisam student , pasos naravno imam , moji su zaposleni..otac ima firmu ugostiteljsku...devojka mi je u Engleskoj tacnije Lancaster...ona tamo studira, jel bi pomoglo u dobijanju vize ako bi ona dostavila dokumente o njenom skolovanju u Engleskoj i njenog racuna...i naravno da u pozivnom pismu pise da ima dozvolu da ostanem kod nje par dana npr 10 dana...? hvala unapred svima koji odgovore a i procitaju  clap

Pa to bi svakako trebalo da dostavis, ali da li ces dobiti vizu... hmmmm....

pretpostavljam da si punoletan, pa ne znam koliko onda ima znacaja finansijsko stanje roditelja. Bilo bi logicno i pozeljno da imas nesto svoje. Malo je tesko i razgovarati sa njima telefonom, jer oni idu preko posrednika, a ti ti nece dati nikakav konkretan odgovor.

@dzep

treba ti samo kopija njegovog pasosa - ako se ne varam, u njemu ima samo mesto rodjenja, a ne i mesto boravka.

svaka prethodna viza pomaze. meni su trazili da dostavim i istekle pasose zbog viza u njima.

@dzep

treba ti samo kopija njegovog pasosa - ako se ne varam, u njemu ima samo mesto rodjenja, a ne i mesto boravka.

svaka prethodna viza pomaze. meni su trazili da dostavim i istekle pasose zbog viza u njima.

Mislim da sad imam sve što treba - imam pisma od dva sponzora,  zajedno sa kopijama njihovih pasoša, potvrdu da sam stalno zaposlen, potvrdu o odmoru, potvrdu od banke o stanju na mom računu, stare pasoše...

Biće sve to ok, nadam se