Britanske vize

2,304 posts in this topic

Da li ima neko iskustva skorasnjeg sa dobijanjem vize ako je nezaposlen?Ja dobijam garantno pismo od prjatelja!Kada i gde se placa 100 eura za vizu?

Da li ima neko iskustva skorasnjeg sa dobijanjem vize ako je nezaposlen?Ja dobijam garantno pismo od prjatelja!Kada i gde se placa 100 eura za vizu?

Ako još uvek to može,barem je moglo kad sam ja vadila vize...da u nekoj od banaka otvoriš fiktivni devizni račun i onda ti oni izdaju potvrdu o posedovanju deviznih sredstava i to je to...ali to moraš da se raspitaš po bankama,da li još važi.

Pa plaća se 100e pri predavanju papira u samoj ambasadi.

:dance: Zelim da se zahvalim ovom forumu na informacijama koje su mi pomogle da dobijem vizu!Neocekivano sam dobila odgovor posle par dana,nisam morala cekati 2 nedelje na odgovor!

Ova prva viza sto je 80 funti,je l' to na 6 meseci,kratka?Lopovi...

Da.

Interesuje me da li neko zna koliko vremena mora da prodje da bih se opet prijavila za vizu? Mislim da sam negdje procitala 6 mjeseci ali nisam sigurna..

I jos nesto, kada sam se vracala iz Londona nisam dobila nikakav pecat koji pokazuje koliko dugo sam ostala pa me zanima da li oni to mogu da provjere na drugi nacin jer sam poprilicno sigurna da mi tamo niko nije skenirao pasos..

Hvalaa  ;D

Interesuje me da li neko zna koliko vremena mora da prodje da bih se opet prijavila za vizu? Mislim da sam negdje procitala 6 mjeseci ali nisam sigurna..

I jos nesto, kada sam se vracala iz Londona nisam dobila nikakav pecat koji pokazuje koliko dugo sam ostala pa me zanima da li oni to mogu da provjere na drugi nacin jer sam poprilicno sigurna da mi tamo niko nije skenirao pasos..

Hvalaa  ;D

UKBA, ako hoce, moze da proveri preko aviokompanija.

Prvi put apliciram,pa mi treba pomoc.Dali moram da prikazem koliko para imam na deviznom racunu ili samo potvrdu da imam otvoren racun.Fotografije pasoske velicine dali se odnosi na 35x45 ili one manje sto su isle na stare pasose.(tako me je pitao fotograf kad sam bila). I jos nesto,dali na granici proveravaju koliko imam kesa kod sebe. Inace ja zivim u vanbracnoj zajednici 8 godina,imam troje dece,nisam zaposlena ali mi je suprug u stalnom radnom odnosu.Dobila sam garantno pismo od drugarice koja je od rodjenja u londonu i navela je da ona snosi moje troskove smestaja i hrane. U velikoj samm frci dali cu dobiti vizu i sta mi sve trba od papira.Ako neko moze naka mi pomogne. Unapred hvala!!!

Bilo bi poželjno da se prikaže koliko para ima da deviznom računu,ako ste nezaposleni .

Svi na granici/aerodromu moraju proći security check airport rules !

Hvalaa  ;D

UKBA, ako hoce, moze da proveri preko aviokompanija.

A da li znas mozda da li treba da prodje odredjen period izmedju prijavljivanja?

plizzz

imam jedno pitanje..prvi put apliciram za englesku vizu i imam dilemu da li cu dobitit vizu ukoliko nemam sve ove dokumente?

"Za zaposlene: potvrda o zaposlenju, odobrenom odmoru, mesečnoj plati, kopija radne knjižice i original na uvid"

stvar je u tome da sam zaposlena ali honorarno i honorar mi se ne uplacuje na racun u banci vec "na ruke". imam potvrdu da radim, ali ne i potvrdu o mesecnoj plati. da li je neko aplicirao bez te potvrde i kopije radne knjizice?

za svaki slucaj prilazem potvrdu iz banke o stanju na deviznom racunu u iznosu od 1000e. pa mozda to pomogne..:s

hvala unapred

Pošto nisi prijavljena i stalno zaposlena,to ne piše u radnoj knjižici,znači nemaš potvrdu o prosečnim mesečnim

primanjima...ne možeš ni da apliciraš u kategoriji  za zaposlene.

Probaj za nezaposlene...tu se prilaže izvod o stanju na deviznom računu etc...

da, nisam prijavljena. radim honorarno. mislila sam to da napisem u pratecem pismu..ne znam koliko to uzimaju u obzir. kao nezaposlenoj mi treba potvrda o izdrzavaocu, a to nemam. da li to znaci da ne mogu nikako da dobijem vizu ako ne spadam ni u jednu kategoriju zaposlenih za stalno?? :((

Nema više kategorija zaposlenih !

Samo oni koji su prijavljeni i kojima se uplaćuje staž/ placaju porezi i doprinosi ..to je regularno-zakonski.

Ne znam da li bi ti uzeli u obzir da napišeš u pratećem pismu da radiš honorarno...ne zanima ih

Ne možeš ti da kombinuješ kategoriju

Zato ti kažem vidi za nezaposlene ...izvod  o  stanju na deviznom računu je dovoljno

...a to u kojoj kategoriji apliciraš za vizu nije presudno za dobijanje iste

Cao svima :)

Mene zanima da li je neko u skorije vreme (mart) aplicirao za vizu?

Drustvo i ja smo aplicirali 11.marta,sve papire uredno predali,i do danas nikakav odgovor nismo dobili.Receno nam je na salteru da nije guzva i da ne treba dodatno da placamo da bi isli preko reda.Inace smo imali rezervisane karte i smestaj za 31.mart. koje smo naravno morali da otkazemo,jer nismo dobili nikakav odgovor.Meni su pored pasosa(koji mi je hitno potreban) zadrzali i index,uz pitanje da li ce mi trebati naredne dve nedelje na sta sam ja odgovorila ne.Dve nedelje proslo,index mi hitno treba a od njih ni traga ni glasa  :x

Evo ja da se javim... Pre nekoliko dana sam dobila britansku vizu i mogu samo da zakljucim da je frka nepotrebna... Ja nisam ni podnela bankovne izvestaje jer su mi roditelji u debelom minusu :) a da ne pominjem kolika je glupost i izimisljotina to sa 100 funti po danu. Konkurisala sam za family vizu (poseta sestri) i podnela sam: obrazac za vizu, pozivno pismo (poslala mi je mejlom pa sam ja potpisala umesto nje) i kopiju sestrinog pasosa, 2 fotke (treba da imaju datum iza, to proveravaju, moje su imale), stari pasos i sadasnji pasos, indeks i kopiju indeksa (koji je btw prazan, tek sam upisala master), potvrdu s faksa (prevedeno). Inace, ja imam 27god tako da se u stvari vodim kao nezaposlena i na birou sam rada, ali ja sam samo napisala da sam student i to je ok proslo. Sto se finansija tice, tamo u obrascu sam vec iskreno navela da nemam nikakve ustedjevine, da mi moji daju oko 150e mesecno i izdrzavaju me i da planiram da ponesem 300e. Podnela sam majkinu potvrdu sa posla (prevedeno) i radnu knjizicu na uvid, a za oca sam imala problem. Naime, on je tek otisao u penziju, a jos mu traje taj "proces prelaza" iz radnog staza u penzioni, tako da 3 meseca nije ni primio penziju (tako je to u prosveti) i nisam imala nijedan cek od penzije niti neku potvrdu. Sve sto sam imala, to je papir o "privremenoj potvrdi o penziji" i kopiju toga (prevedenu) sam odnela. Stvarno mi je bila frka zbog toga, ali sve je ok ispalo. Sto se prevoda tice, sve sam sama prevela na papiru, i to ne sve nego najvaznije detalje. Od te potvrde o penziji koja je na 3 strane, prevela sam samo pola prve. I eto to je to, vizu sam dobila za nedelju dana. Mozda je uticalo sto sam vec imala britansku vizu iz 2009te pa je to olaksalo proces. Uglavnom, samo je vazno osnovnu dokumentaciju da podnesete i da iskreno napisete svoju finansijsku situaciju i td... Ne brinite se previse. srecno

Ne znam zašto to mislim, ali imam osećaj da i da ništa nisi odnela, da bi ti nekako dobila vizu. Pokušaj igrati loto i igre na sreću. klanj::  lol::

Pozdrav,

moj "problem" je sledeci: moj verenik radi na prekookeanskom brodu, koji se trenutno nalazi u Evropi. Planiram da u avgustu odem na kruz koji traje 14 dana, a polazna i dolazna luka je Southampton. Ja cu od njega dobiti pozivno pismo, i rezervaciju kruza, ali ja ne znam za koju vizu trebam da apliciram. Naime, kada stignem u London, odlazim u Southampton, i kroz nekoliko sati brod polazi, a kada se vratim, idem za London, ali avion imam tek sledeci dan za Beograd, jer fizicki ne mogu da stignem, Wizz Air leti samo u 8.25 iz Londona, tako da bih ja odletela sutradan, i taj jedan dan provela kod drugarice. Ja kontam da mi treba turisticka,( mada mi mnogi kazu tranzitna), ali problem je u tome sto radim na crno, nisam prijavljena. U principu, meni viza treba samo na 15 dana, i samo za krstarenje. Ne znam da li ce biti problem da je dobijem? Imam stan na svom imenu, i dete koje ostaje ovde. Svaka pomoc je vise nego dobrodosla :)

da, nisam prijavljena. radim honorarno. mislila sam to da napisem u pratecem pismu..ne znam koliko to uzimaju u obzir. kao nezaposlenoj mi treba potvrda o izdrzavaocu, a to nemam. da li to znaci da ne mogu nikako da dobijem vizu ako ne spadam ni u jednu kategoriju zaposlenih za stalno?? :((

Hei, imam isti problem :( Jesi li aplicirala?

Ja sam skontala da mogu da trazim tranzitnu sa vise ulazaka... da li zna neko nesto o tome?

Zanima me sledece.Moj sin planira da na leto ode u London kod strica sa drugaricom.Njemu viza nije potrebna,ali drugarici jeste.Oni sada zavrsavaju treci razred srednje skole,pa me zanima sta je sve za tu devojcicu potrebno.Pored popunjenog formulara on line,slika,kopije pasosa,garantnog pisma, da li je potrebna prevedena potvrda iz skole (ko obavlja prevod?) i da li je potrebno unapred rezervisati ili kupiti kartu?Tacnije koji se datum navodi u prijavi,ako jos uvek ne znamo konkretno kog datuma u avgustu cemo uzeti avio karte?Hvala.

Zanima me sledece.Moj sin planira da na leto ode u London kod strica sa drugaricom.Njemu viza nije potrebna,ali drugarici jeste.Oni sada zavrsavaju treci razred srednje skole,pa me zanima sta je sve za tu devojcicu potrebno.Pored popunjenog formulara on line,slika,kopije pasosa,garantnog pisma, da li je potrebna prevedena potvrda iz skole (ko obavlja prevod?) i da li je potrebno unapred rezervisati ili kupiti kartu?Tacnije koji se datum navodi u prijavi,ako jos uvek ne znamo konkretno kog datuma u avgustu cemo uzeti avio karte?Hvala.

Ovde sve piše:

1. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/visiting/child/

2. http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/visas-immigration/visiting/child/requirements/  :pivoooo:

p.s. Nije potrebno unapred rezervisati kartu.

Ako radiš honorarno, ljudi koji su te uposlili honorarno ti mogu napisati ugovor. Osim ugovora neka ti napišu prateće pismo u kojem navode da te puštaju da odeš na plaćeni odmor i da tvoj povratak očekuju (tada i tada). To ukombinuj sa datumima povratka. I pismo i ugovor trebaš prevesti na srpski jezik. Prevodi ne moraju biti overeni. Može ti ih neko prevesti: prijatelj, ili ti sama sebi. Bitno je samo da je prevod tačan.

Na bankovnom računu moraš pokazati da imaš dovoljno novca da se možeš tamo izdržavati. Otprilike nekih 1000 evra. Nemoj pisati da u UK kaniš ostati duže od 3 sedmice. Vizu ćeš dobiti na 6 meseci svakako.

:mah: