Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Sta da ti pomogne??

Imas opciju a) lazes-ne provale te i daju vizu/provale te i odbiju te

opciju b ) kazes istinu-daju ti vizu/odbiju te

Sa tim da ako te uhvate u laži, pored 100% odbijanja, dosta su male šanse da za dobijanje vize ikada više (ako ne odluče da ti zabrane ulazak pošto i za to postoji opcija)...

Ne bih da stavljam so na ranu, ali... U stvari, hocu da stavim so na ranu - to je rizik koji je trebalo da predvidite kad ste "popisivali" za/protiv stvari za ostajanje tamo; ne osudjujem sto neko ode sa namerom da ostane ilegalno do dobijanja papira ("zivot je dzungla" fazon, realno, svako treba da se bori za sebe), ali mi stvarno ide na nerve na ovoj temi sto ide zapomaganje u ovim situacijama.

Na stranu to sto ne moze niko odavde da predvidi ishod.

Edited by Shumey

Hvala vama na odgovorima, ali nije ovo ni kukumakanje niti zapomaganje..Pitala sam ima li neko slično iskustvo? I naravno cijenim svačije mišljenje. Pitanje je jasno da li će u ambasadi pretraživati rodbinske veze ili će se fokusirati na to da sam ušla i izašla iz Amerike propisno,i apsolutno ovog puta idem u posjetu.I kako bi neko od vas dao odgovor na intervjuu,ako ste u aplikaciji stavili da nemate nikog drugog tamo osim osobe(u mom slučaju-sestre) čije sam podatke i navela.

Pretrazivace rodbinske veze, prelistaj posljednjih desetak strana, nekome su nasli rodbinu koja nije pomenuta u aplikaciji.

Ne znam kakav odgovor ocekujes osim ovoga sto je mveruovic napisao. Trebalo je da pitas za misljenje prije laganja u aplikaciji.

Ja znam jedan slucaj da je osoba odbijena zbog laganja na aplikaciji, i insistiranja da nema nikog u USA kad je konzul to pitao. A brat joj je valjda legalno tamo bio...

E sad jedino da se vadis da nisi dobro razumela pitanje, u smislu da si mislila da te pitaju kod koga ces jos da odsednes u toku posete. 

Ajde, da probamo ovako. Kao prvo, idi tamo opustena i odgovaraj opusteno na sva pitanja, kao da je sve to najnormalnija rutinska stvar. Ako te na intervjuu uopste pitaju da li imas nekog od rodbine tamo, van te navedene sestre, reci, imam, jos jednu sestru. Ako pitaju, sto je nisi navela, reci, da si pitanje razumela kao gde i kod koga ides, pa si navela samo prvu sestru, jer ces kod nje zaista i boraviti. Ako pitaju po imenu i prezimenu, da li poznajes tu i tu osobu, reci opet, da, to mi je sestra. Ako opet pitaju zasto je nisi navela, reci opet isto, da si razumela da treba napises samo gde ides, a ides kod one prve sestre.

Druga opcija bi bila da kazes da nisi upisala tu drugu sestru, jer si je se odrekla i ona za tebe vise ne postoji, iz nekih privatnih razloga :biggrin: 

U svakom slucaju, nista od ovoga ti nece posebno pomoci da dobijes vizu, ali, barem ce biti korektno ako kazes tacne podatke, narocito zato sto ih oni vec znaju. Trudi se da budes prirodna i da ne izgleda kao da si sa namerom izostavila da uneses ime druge sestre (sto ne znam da li jesi ili nisi). Po logici stvari, ako povezu da je jedna sestra tamo, druga otisla na turisticku vizu, pa ostala, a ti opet hoces da ides, onda je sasvim legitimno da oni sad posumnjaju da je red na tebe da ostanes i da ti uskrate tu mogucnost :smile: Tako da, nemoj se iznenaditi ako te nista i ne pitaju vec ti samo ne odobre vizu. A postoji i mogucnost da te ne pitaju nista ni za ovu drugu sestru i da ti odobre vizu bez problema. Koliko sam razumeo, ta druga sestra ima legalan boravak u SAD, pa u skladu s tim, moguce da na to i ne gledaju kao na neki poseban problem.   

Edited by Dragance

5 hours ago, Friend-83 said:

Hvala vama na odgovorima, ali nije ovo ni kukumakanje niti zapomaganje..Pitala sam ima li neko slično iskustvo? I naravno cijenim svačije mišljenje. Pitanje je jasno da li će u ambasadi pretraživati rodbinske veze ili će se fokusirati na to da sam ušla i izašla iz Amerike propisno,i apsolutno ovog puta idem u posjetu.I kako bi neko od vas dao odgovor na intervjuu,ako ste u aplikaciji stavili da nemate nikog drugog tamo osim osobe(u mom slučaju-sestre) čije sam podatke i navela.

samo jedno pitanje, kako ti je prva sestra ostala u americi, na koji nacin?

Odma da ti kazem, male su ti sanse da dobijes, ali ipak postoje..

drug nije mogao da dobije 10 godina americku vizu, jer mu je sestra ostala isto tako kao tvoja...svaki put su mu govorili da mu familija nije `` eligible`` za dobijanje vize, jer je njihova sestra lagala i ostala nedozvoljeno...decko vec 5 godina radi kao personalni trener jednog saudijskog princa, zivi u saudijskoj arabiji, i princ ga stalno vodio sa sobom na putovanja, ali nije mogao u USA..medjutim, evo konacno su mu dali pre pola godine, mada je princ vise puta urgirao u ambasadi USA u rijadu...

takodje, starija zena koja je prosli put bila ispred mene u redu za konzula, je isto bila odbijena, a htela je da ode da poseti cerku..odma su joj rekli da je njen sin takodje tamo, ali ilegalno, i da li ona to zna...ona je krenula da place i rekla da nije videla sina 5 godina, a oni su joj samo rekli da njena familija nije `` eligible``, jer je prevarila americki sistem, i spustili su zaluzinu....zena se onesvestila i pala sa stolice, bilo je bas neprijatno...mi smo je podigli i prskali je vodom, ovi nisu cak ni hteli da izadju da joj pomognu...na kraju je obezbedjenje izvelo...

sve ovo ti pricam , da bi skapirala da ne treba da imas prevelikih ocekivanja, posto da, naravno da znaju za tvoju sestru, i zajedno ste aplicirale prosli put...

tvoja jedina sansa je da kazes da ti nemas veze sa sestrom, da uopste ne komuniciras sa njom zbog toga sto je to uradila, i na neki nacin ukopala familiju da tesko moze da ode i poseti i drugu sestru, i da nemas pojma sta se sa njom desava ni gde je..zato je i nisi navela u aplikaciji...to ti je jedina sansa, po meni....najveci je problem sto je nisi pomenula u aplikaciji, a trebalo je...oni svakako znaju za nju...

ovako, jedino ti preostaje dabukvalno tvrdis da si je se odrekla i da ne znas ni gde je ni sta je, ni da li je uopste u americi...uostalom, mi ne mozemo da odgovaramo za postupke drugih, pa cak ni svoje dece, vec samo za svoje....i to je istina, tako im i reci...

pa da vidimo sta ce biti..

suerte

Pisao sam vec za slucaj moje drugarice da je odbijena za vizu jer je rodjeni brat ostao u US i tad je vec sredio status. Par meseci pre toga njena majka i njegova je dobila na 10 godina. Ne znam sts im je bilo uopste da daju vizu. A pre par godina su dali i ocu i majci jednog lika koji je ostao pre par godina na crno.

I ja sam čuo slične priče. Mogu da priznam da je glupo što na taj način kažnjavaju familiju jer niko od nas ne može da utiče na odluke članova svoje familije ali to je njihov sistem...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Moja prva sestra je ostala tamo jer se udala,i naravno dobila zeleni karton...Ova druga se zaljubila,u vezi je sa amerikancem 2 godine,tamo je počela da radi u jednoj američkoj porodici-čuva im djecu,ima ssn,vozačku dozvolu,neke papire..ona kaže da je legalno,predala je papire u imigraciono,preko azila..ali jedino to što je ostala tamo i istekla joj viza.Ja zapravo,nisam slagala u aplikaciji da nemam nikog tamo,jer je pitanje bilo:Do you have any relatives in US? i moj odgovor je bio da imam,i navela sam podatke sestre koja je tamo odavno.,koja je moj garant.Jedino,što nisam ovu drugu pomenula. Pa sad tražim od vas,koja je najbolja solucija na intervjuu,naravno da ću reći da mi je i druga sestra tamo ali kad pitaju zašto je nisam pomenula u aplikaciji,moram biti ubjedljiva.Kako?

Kaži da nemate kontakte s njom, da misliš da je tamo ali nemaš pojma kakav joj je status. Možda prođe.

Za EU su nekada bili bitni samo rođaci koji su legalno tamo. Ovi ilegalni pravno ne postoje.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

da sam na tvom mestu, stvarno ne bih vrdao u ovom slucaju...jednostavno, nema mozda, nisam znala itd....to je krajnje neubedljivo...

moras odsecno da kazes da nemas nikakvih kontakata sa tom sestrom, da ne znas ni gde je ni da li je u usa, i da je porodica ljuta na nju jer je izigrala pravni sistem USA i tako potencijalno ukopala i vas ostale..

ovo za potkopavanje ostatka porodice je i istina, jer je naravno, ostatku porodice mnogo teze otici kad im jedan clan nije ispostovao pravni sistem USA.....

Moze da se prilozi novi DS160 cak i posle uplate i zakazivanja razgovora. 

Da li je istina da može da se priloži novi DS160? Ja sam odlučila da promijenim aplikaciju i navedem da mi je i druga sestra tamo..ne bih da lažem,nego da ipak probam na ovaj iskren način.E sad,moja sestra jeste otišla na turističku vizu a ostala je tamo,mada je dobila papire da je legalno (jedino još uvijek nema zelenu kartu), ja ovdje imam dijete,muža,posao..Što se mene tiče,ne vidim razlog da ne dobijem vizu(s obzirom da sam je već jednom imala,i ispoštovala proceduru),ali ne znam kako gledaju na to da moja sestra nije ispoštovala,iako je kasnije dobila papire da je legalno tamo. Od srca hvala svima vama,koji me savjetujete...i cijenim vaše razumijevanje i trud da mi predložite šta da radim.

Pozdrav svima, 

Popunio sam obrazac DS-160, uplatio online karticom, zakazao termin. Putujem sa ćerkom kod sestre od tetke u Chicago. 
Termin za intervju je zakazan za 19. jun, međutim ćerka treba da putuje sa majkom 22. juna u Španiju. Ja sam sad tek ukapirao da sam tamo popunio da želim da mi vrate pasoše DHL-om i da se preuzimaju ovde na nekoj adresi u Kragujevcu. 

Pošto ne verujem da mogu tako brzo da stignu pasoši nazad (u slučaju da dobijemo vizu), da li mogu tamo u ambasadi da kažem da sam se predomislio i da želim da preuzmem pasoše tamo sutradan, ili da donesem ćerkin pasoš na viziranje kad se vrati iz Španije?

Hvala.

Ipak je nemoguće mijenjati aplikaciju:unsure:Ne znam kako su to neki izveli,jer sam kontaktirala ambasadu i rekli su da moram novi intervju zakazati,a to mi ne ide u prilog..s obzirom da se dugo čeka na intervju.

1 hour ago, Mstanic said:

Pozdrav svima, 

Popunio sam obrazac DS-160, uplatio online karticom, zakazao termin. Putujem sa ćerkom kod sestre od tetke u Chicago. 
Termin za intervju je zakazan za 19. jun, međutim ćerka treba da putuje sa majkom 22. juna u Španiju. Ja sam sad tek ukapirao da sam tamo popunio da želim da mi vrate pasoše DHL-om i da se preuzimaju ovde na nekoj adresi u Kragujevcu. 

Pošto ne verujem da mogu tako brzo da stignu pasoši nazad (u slučaju da dobijemo vizu), da li mogu tamo u ambasadi da kažem da sam se predomislio i da želim da preuzmem pasoše tamo sutradan, ili da donesem ćerkin pasoš na viziranje kad se vrati iz Španije?

Hvala.

Isti dan (znači 19. juna) je pasoš u DHL centru u Novim Banovcima (mapa 25km severno od Beograda) predveče (ako se dobro sećam moj je stigao sat vremena pre zatvaranja centra, radno vreme je od 8 do 20 časova). Kao adresu preuzimanja sam stavio DHL u Novom Sadu i nije bio problem da pokupim svoj pasoš u Novim Banovcima taj isti dan.

Mislim da ne možeš naknado da donosiš pasoše na viziranje, bar ja nisam čuo za takv slučaj.

@deleter hvala puno na odgovoru. 

Dakle, ako sam razumeo dobro, pasoši uvek budu gotovi istog dana? Takođe, pretpostavljam da se pasoši ne ostavljaju u slučaju da ne dobijemo vize?

23 minutes ago, Mstanic said:

@deleter hvala puno na odgovoru. 

Dakle, ako sam razumeo dobro, pasoši uvek budu gotovi istog dana? Takođe, pretpostavljam da se pasoši ne ostavljaju u slučaju da ne dobijemo vize?

Pasoši su uvek gotovi isti dan što se tiče lepljenja vize, e sad meni su DHL rekli da im se dogodi ponekad (ali jako retko) da ne pokupe taj dan.

Ako ne dobijete vize ne ostavljate pasoš.

Uf, sta da radim, molim pomoc. Moj muz umesto da aplicira za B2-TOURISAM, greskom je popunio i stavio da aplicira za B1/B2- BUSINESS/PERSONAL. Nikada nije bio u USA, u radnom odnosu je, casti ga sin, na nedelju dana koji ide sa njim. Moj muz ima 60. god, i ima cvrste dokaze (zeleo je odavno da poseti New York), da nema nameru da ostaje ili prekoraci boravak u Americi. Poslao je aplikaciju. Da li da popuni i posalje novu sa ispravnim zahtevom za B2? Molim misljenje sto hitnije,unapred hvala

Nema veze, isto mu je b1/b2, svakako kada mu izdaju vizu ako je dobije to ce mu i pisati.

JOOJ, sada ste me utesili, puno puno hvala. Veliki pozdrav

Samo jos jedno pitanje. Dobio je obavestenje putem mail/a da je prihvacena aplikacija.  E sada da li ce isto preko mail/a dobiti obavestenje o roku o kom mora da plati u banci. Da li mora da otvori korisnicki nalog na kome ce biti o tome obavesten, i na kom ce posle uplate birati, odnosno zakazati intervju?