Viza za SAD

2,893 posts in this topic

Ako je popunio ds160, nakon toga mora da se registruje na sajt gde placa i zakazuje termin za intervju. Ako jos nije registrovao termin za intervju i platio neka okrene sutra ambasadu i proveri za svaki slucaj opet oko klasifikacije za tip vize. Ali znam da i kad ljudi apliciraju samo za b2 pise im b1/b2.

Molim vas, za uputstvo.

Imam madjarski pasos, planiram put u USA na 20 dana, turisticki,ali stvarno turisticki. Kako da se prijavim na 

Visa Waiver Program? Imam dvojno drzavljansto, nikada nisam podnosila zahtev za visu. Prvi odlazak za Ameriku.

Preko ESTA web sajta. Sam proces je formalnost ali trebaš da tačno odgovoriš na sva pitanja. Nemoj da sakriješ da imaš dvojno državljanstvo.

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Zdravo.. 👋🏽

treba mi pomoć, i zaista bih volela da mi neko pomogne oko ove turističke vize. 

planiramo da idemo mama, brat i ja u Ameriku kod maminog brata koji tamo već živi duži niz godina.S razlogom da je njegova supruga bolesna. Međutim, mama nema ništa od navedenih stavki za dobijanje vize, nekretnine, posao i td.. idemo na 2-3 nedelje dok traje raspust. put finansira njen brat. podneli smo zahtev tj. ds 160.. kolike su verovatnoće da dobijemo tu vizu makar na mesec dana? i da li je potrebno garantno pismo i ima li kakve koristi od toga? da li trebaju dokumenta njenih roditelja koji poseduju nešto što ih veže za Srbiju, bilo šta? 

Hvala, pozdrav 👋🏽👋🏽

Pozdrav svima! Samo da javim da smo i ja i mama dobile vizu! Sluzbenica u ambasadi nas je pitala samo koliko smo puta bile u Americi, koliko dugo ostale, i kad nam je viza istekla.That`s all! Zahvaljujem svima koji su mi davali savjete, razumjeli moju brigu, pa čak i onima koji su mi govorili da su mi male šanse za dobijanje iste. Drugari, moj savjet je samo opušteno,uzdajte se u sebe,i pratite svoj instinkt.To sam ja i uradila i zato sam evo par nedelja bila u off, što se tiče foruma! 

On 06/06/2018 at 9:51 AM, Dragance said:

Ajde, da probamo ovako. Kao prvo, idi tamo opustena i odgovaraj opusteno na sva pitanja, kao da je sve to najnormalnija rutinska stvar. Ako te na intervjuu uopste pitaju da li imas nekog od rodbine tamo, van te navedene sestre, reci, imam, jos jednu sestru. Ako pitaju, sto je nisi navela, reci, da si pitanje razumela kao gde i kod koga ides, pa si navela samo prvu sestru, jer ces kod nje zaista i boraviti. Ako pitaju po imenu i prezimenu, da li poznajes tu i tu osobu, reci opet, da, to mi je sestra. Ako opet pitaju zasto je nisi navela, reci opet isto, da si razumela da treba napises samo gde ides, a ides kod one prve sestre.

Druga opcija bi bila da kazes da nisi upisala tu drugu sestru, jer si je se odrekla i ona za tebe vise ne postoji, iz nekih privatnih razloga :biggrin: 

U svakom slucaju, nista od ovoga ti nece posebno pomoci da dobijes vizu, ali, barem ce biti korektno ako kazes tacne podatke, narocito zato sto ih oni vec znaju. Trudi se da budes prirodna i da ne izgleda kao da si sa namerom izostavila da uneses ime druge sestre (sto ne znam da li jesi ili nisi). Po logici stvari, ako povezu da je jedna sestra tamo, druga otisla na turisticku vizu, pa ostala, a ti opet hoces da ides, onda je sasvim legitimno da oni sad posumnjaju da je red na tebe da ostanes i da ti uskrate tu mogucnost :smile: Tako da, nemoj se iznenaditi ako te nista i ne pitaju vec ti samo ne odobre vizu. A postoji i mogucnost da te ne pitaju nista ni za ovu drugu sestru i da ti odobre vizu bez problema. Koliko sam razumeo, ta druga sestra ima legalan boravak u SAD, pa u skladu s tim, moguce da na to i ne gledaju kao na neki poseban problem.   

Dakle, "pobedile" su boldovane opcije:smile: 

Aj, srecan put i gledaj sad i ti da ostanes, da se ne cimas vise sa vizama:tongue:

Edited by Dragance

Hahhaa,hvala Draganče!:smile: Ali ipak se vraćam svojoj porodici! I još jednom veliko ti hvala na tvojim savjetima, odličan si! Samo da napomenem, da nam je službenica u ambasadi dala vizu odmah, nismo čekale razgovor sa konzulom!

Pozdrav ljudi,

ja sam aplicirao za ovu H1B vizu, tacnije to je uradila firma iz amerike za mene i moja aplikacija je usla u proceduju tj izvucena je na lutriji posto su i za te radne vize uveli lutriju zbog velikog broja zahteva.

E sad da li neko zna nesto o ovoj proceduri, koliko sam shvatio do 1 oktobra bi se trebalo znati da li je odobrena viza, posto bi ja da vodim i curu sa sobom a vidim da postoji neka opcija za H4 vizu za nju ako se uzmemo da li neko zna nesto o tome i da li je problem to sto bi se uzeli sad pred potencijalni razgovor za vizu?

Imam pitanja u vezi dobijanja vize...turisticki u Las Vegas, Navada ( odustao sam od Kube... :smile: )

1. Da li mogu dobit vizu?

- imam 21god za par mjeseci 22, imam stan koji se vodi na mene, (ako nije dovoljno mogao bih da prepisem i auto i jedan plac na sebe kao neki bonus) imam stalan posao zadnjih 14mjeseci, (tacnije po ugovoru 3mjeseca), nisam osudjivan niti krivicno gonjen, pare za put imam. 

2. Pare?

- kes ili kartica? Prije puta prebacit u dolare ili ostavit eure?

Ako mislite da je dovoljan stan, ne bih se cimao za auto i plac, pozdrav

mveruovic,pre svega posebno hvala Vama kao i ostalim članovima. Mom muzu odobrena viza!!!!!! Bilo je samo jedno pitanje: Zastoja idete u NewYork. Definiran zaključak u vezi apliciranja i razgovora u ambasadi. Biti iskren,odgovarati kratko na pitanja,poneti osnovnu dokumentaciju koju traže i navedene u instrukcijama. Bez panike i straha,osoblje u ambasadi je izuzetno ljubazno,korektno.

..

Putujem za SAD ovih dana, pa me interesuje sledeće. Naime, letim iz Beograda za Dizeldorf, Dizeldorf-Atlanta, Atlanta-Nju Orleans. 

Da li neko zna moram li da se javim u imigraciono na prvi aerodrom na koji sletim (Atlanta) ili na zadnji (Nju Orleans)?

25 minutes ago, Jovana94 said:

Putujem za SAD ovih dana, pa me interesuje sledeće. Naime, letim iz Beograda za Dizeldorf, Dizeldorf-Atlanta, Atlanta-Nju Orleans. 

Da li neko zna moram li da se javim u imigraciono na prvi aerodrom na koji sletim (Atlanta) ili na zadnji (Nju Orleans)?

U Atlanti ćeš morati uradi i graničnu i carinsku kontrolu (moraćeš pokupiti svoj prtljag pa ga re-check-ovati posle prolaska carinske kontrole).

A da li onda u Nju Orleansu idem opet na imigraciono ili ne?

Ne, zato sto je taj let domaci.

Sent from my iTelephone using Tapatalk

Pozdrav.

Imam jedno pitanje. Imam vizu za USA koja mi vazi jos 10 godina u pasosu koji mi istice sledece godine pritom moram da promenim adresu stanovanja i samim time cu je promeniti i u novom pasosu koji budem uzeo sledece godine. Da li ce to da mi pravi problem? Posto moram da nosim oba pasosa ali ce biti druga adresa na tom novo?

hvala unapred

Djordje

1 hour ago, djordjedisic said:

Pozdrav.

Imam jedno pitanje. Imam vizu za USA koja mi vazi jos 10 godina u pasosu koji mi istice sledece godine pritom moram da promenim adresu stanovanja i samim time cu je promeniti i u novom pasosu koji budem uzeo sledece godine. Da li ce to da mi pravi problem? Posto moram da nosim oba pasosa ali ce biti druga adresa na tom novo?

hvala unapred

Djordje

Neće

Pozdrav svima.

Pozvan sam na takmicenje za umetnost / konferenciju gde treba da ucestvujem u Americi.

Za koju bih vizu trebao da apliciram ?

Nezaposlen sam u ovom momentu,  ali posedujem stan i auto na svoje ime.
Pored toga imam invitation letter i garanciju firme koja me zove na takmicenje.

Ja bih ovako na keca rekao B1/2 (poslovno/turisticka), ali mislim da je najbolje da posaljes mejl ambasadi za tacnu info (znam da su ljudi odavde slali, i da su im ovi odgovarali u normalnom roku)

Zdravo, da li moze neko da napise kako izgleda garantno/pozivno pismo? sta treba da se napise, da li postoji neki formular ili moze samo kao mail da se posalje, a mi to da iskopiramo i nosimo sa sobom u ambasadu?

Pozdrav, imam pitanje.

Nedavno sam hapsen za delo iz kategorije sajber kriminala, ddos itd. Cekam sudjenje koje ce verovatno biti za tek 2 godine i ocekujem da ce me tamo osloboditi krivice u potpunosti ili cu dobiti novcanu ili uslovnu kaznu. 

Zanima me da li ce mi to predstavljati problem pri dobijanju turisticke vize za USA? Sto se tice ostalih uslova za vizu, idem na fakultet , imam auto na svoje ime i uskoro otvaram firmu na svoje ime, pa verujem da je to dovoljan dokaz da cu se vratiti nazad.

Siguran sam da necu ici u zatvor pa verujem da je moguce da mi nece praviti veliki problem.

Ako neko ima iskustva sa odlaskom u Ameriku a bio je hapsen ili osudjivan molim vas pisite mi. 

Edit:

Takodje me zanima, da li je bolje da odem sad uskoro u ambasadu da probam da dobijem vizu pa sta bude bude ili da cekam da mi prodje sudje nje pa da onda tek odem sa konacnom presudom? U principu bitno mi je ako me odbiju sada da li mi to smanjuje sanse sledeci put kada se prijavim ili je svaki put prica za sebe pa da idem dokle god me ne prihvate? 

Edited by kjkszpj

Zelimo ja i zena da izvadimo vizu za USA i zanima me posto prvi put planiram da putujem za Ameriku da li se obavlja razgovor sa Konzulom zajedno ili odvojeno jer dzaba meni viza ako zena ne dobije. I da li moze da se trazi da obavimo razgovor skupa? Putujem samo sa zenom :smile:

Pasos mi vazi jos godinu dana a znam da je turisticka viza na 10 godina da li da vadim novi pasos ili da vizu trazim na starom a putujem sa oba zbog vize? da li je to moguce? jer sam cuo da prilikom ulaska u USA mogu da te vrate sa imigracionog ako si sumnjiv a sumnjiv si ako je prazan pasos a sadasnji je dobrano popunjen i moj i zenin!

Edited by Aleksamuaythai