Posted June 20, 2019 E j***m mu lebac.. Pretpostavio sam da treba tranzitna, al sam gajio tracak nade. A jel isto 160$ ta tranzitna ili? I koliko vazi, kako to vec ide, ako znas? Na sajtu ambasade nema nista o tome. Vidis nisam znao da je za Srbiju tako zeznuto dobiti. Ako nista drugo, verujem da ne traze toliko para samo za apliciranje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2019 Nasi traze otprilike pola od te cifre, bar za ove zemlje za koje ja znam. I na keca te odbiju zbog "fali ti 1 papir" pa ipak platis kao za americku vizu. Tranzitna viza kosta isto, da, ista je i degenska procedura, i ja sam zbog toga odustao od mnogih jeftinih putovanja u srednju Ameriku i na Karibe. Inace imam osjecaj da necu dobiti americku vizu pa nisam ni pokusavao da apliciram (nakon 2 brodske koje sam dobio bez problema prije 7-8 godina). Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2019 15 hours ago, nikod23 said: Ono sto je njima bilo sumnjivo je samo sta ja radim, posto je malo teze objasniti, ali sam pricu okrenuo ka IT sektoru, a posto iz iskustva poznanika znam da to zaposlenje isto ne proveravaju, mislim da ni to ne bi trebalo da bude problem. Verovatno da nisi bio dovoljno ubedljiv, ili si se zapetljao, ili su procenili da ne govoris istinu. Mislim da je to bilo kljucno. Ako si pride jos putovao u neku od za njih "nepodobnih" zemalja, to ti je verovatno bio jos jedan minus. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2019 Jesam se malo zapetljao, cisto iz razloga sto je stvarno teze objasniti sta ja radim. Sledeci put cu prosto reci da sam programer. Ali sam im pokazao izvod iz banke koji bi trebalo da ih razuveri. Kad neko radi kao freelancer oni to nikako ne mogu da provere osim da provere stanje na racunu (makar ja tako mislim). Tako da i oko tog posla je glupo da prave problem ako je tako vec. Od zemalja me je konkretno pitala za Maleziju zasto sam bio tamo. I bilo joj je cudno sto sam putovao sam. Kad sam to rekao napravila facu kao da joj se neko posrao na sto. Kao da bi bilo razlike da sam rekao bio sam sa ortakom. Mislim sviranje k...u realno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2019 2010 godine sam prekoracio vizni boravak od 3 meseca u Francuskoj, da li za apliciranje vize to negde treba da se navodi ili ima takvo pitanje i koliko to utice na samo odobravanje vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2019 On 7/4/2019 at 2:32 AM, Blitz91 said: 2010 godine sam prekoracio vizni boravak od 3 meseca u Francuskoj, da li za apliciranje vize to negde treba da se navodi ili ima takvo pitanje i koliko to utice na samo odobravanje vize. ima pitanje....utice naravno...mozes da slazes, ali i potpisujes da JE sve sto si izjavio istina i samo istina :))))) On 6/21/2019 at 8:56 AM, nikod23 said: Jesam se malo zapetljao, cisto iz razloga sto je stvarno teze objasniti sta ja radim. Sledeci put cu prosto reci da sam programer. Ali sam im pokazao izvod iz banke koji bi trebalo da ih razuveri. Kad neko radi kao freelancer oni to nikako ne mogu da provere osim da provere stanje na racunu (makar ja tako mislim). Tako da i oko tog posla je glupo da prave problem ako je tako vec. Od zemalja me je konkretno pitala za Maleziju zasto sam bio tamo. I bilo joj je cudno sto sam putovao sam. Kad sam to rekao napravila facu kao da joj se neko posrao na sto. Kao da bi bilo razlike da sam rekao bio sam sa ortakom. Mislim sviranje k...u realno. eto ni amerikanka ne voli maleziju hahahah...pa vala bas, sta si ti uopste trazio u maleziji, pored toliko lepih zemalja, i prijateljskih..i to SAM heheheh......malezija te sjebala to je to....i zbunjivanje oko posla.....ne treba nista petljati na intervjuu, samo kratko, i jednostavno....bez zapetljavanja...to uvek asocira na neku laz.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 5, 2019 Pa koliko je pametno odna da pominjem to, da li je imao neko tako iskustvo nisam sad prekoracioo bas bas dugo, ali probio sam par meseci, da li da gubim vreme i novac na pokusavanje za vizu ili se to proverava i jako mnogo utice. Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2019 On 7/3/2019 at 8:32 PM, Blitz91 said: 2010 godine sam prekoracio vizni boravak od 3 meseca u Francuskoj, da li za apliciranje vize to negde treba da se navodi ili ima takvo pitanje i koliko to utice na samo odobravanje vize. Nemas takvo pitanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2019 15 hours ago, mveruovic said: Nemas takvo pitanje. nema bukvalno, ali ima indirektno- da li si ilegalno ostao u nekoj zemlji? a sta je to, nego probijanje vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2019 @Blitz91 ne spominji nista. Ako te neko pita, a nece, reci da ne razumijes indirektna pitanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 6, 2019 (edited) Da upravu si @bam-bam @ThirstyTraveler pa da, odgovaracu jasno, glasno i kratko Edited July 6, 2019 by Blitz91 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 nema bukvalno, ali ima indirektno- da li si ilegalno ostao u nekoj zemlji? a sta je to, nego probijanje vize? Gde ti je to pitanje da li si ostao ilegalno u nekoj zemlji? Ima pitanje da li je neko ostao ilegalno u Americi i da li je neko deportovan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 (edited) pitanje je u formularu za 1 hour ago, mveruovic said: Gde ti je to pitanje da li si ostao ilegalno u nekoj zemlji? Ima pitanje da li je neko ostao ilegalno u Americi i da li je neko deportovan. pitanje je u formularu za vizu moj drug je imao istu dilemu kao i blitz, jer je nelegalno ostao u eu.....mislim, nije ni imao dilemu, upisao je da nije nigde ostao nelegalno Edited July 7, 2019 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 1 hour ago, bam-bam said: pitanje je u formularu za pitanje je u formularu za vizu moj drug je imao istu dilemu kao i blitz, jer je nelegalno ostao u eu.....mislim, nije ni imao dilemu, upisao je da nije nigde ostao nelegalno ja sam isto sad skoro pogledao formular (ds 160) i nisam mogao da nađem to pitanje. Da li bi mogao neki link ili sliku da pošalješ? Inače bio sam ubeđen da postoji, ali su me za bukvalno svaku drugu vizu to pitali tako da je moguće da sam ga umislio. Inače, moram dodati da je impresivno na koliko načina te pitaju da li si terorista u aplikaciji 😀 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 Mene samo zanima da li je iko ikad odgovorio yes na ta pitanja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 46 minutes ago, deleter said: ja sam isto sad skoro pogledao formular (ds 160) i nisam mogao da nađem to pitanje. Da li bi mogao neki link ili sliku da pošalješ? Inače bio sam ubeđen da postoji, ali su me za bukvalno svaku drugu vizu to pitali tako da je moguće da sam ga umislio. Inače, moram dodati da je impresivno na koliko načina te pitaju da li si terorista u aplikaciji 😀 pravo da ti kazem, nemam link, i ja sam maltene 100% siguran da to pitanje postoji, vadio sam americku vizu, sto brodsku, sto regularnu, jedno 10 puta heheh..ali ne bi mogao da se zakunem, zadnja viza mi vazi 10 godina, a brodsku sam vadio 2017 zadnji put, tako da ne bih bas mogao da se zakunem, jer je ipak proslo nekoliko godina od tad...ali ovaj drugar je skoro nesto vadio, prosle godine.... znam da su nesto menjali pre par meseci, pisalo je i u novinama, da se poostravaju uslovi za dobijanje vize, kao moraju da se ostave svi brojevi telefona koje smo ikad koristili :), e-mailovi, drustvene mreze tipa facebook instagram, i tako to....ne verujem da su ova pitanja o ilegalnim ostancima izbacena... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 Kao što rekoh nisam siguran da su izbačena, nego da nikad nisu bila tamo 😀 Ali sam siguran da su me manje više sve ostale ozbiljnije aplikacije pitale takvo pitanje. I da li su me odbijali za neke druge vize. Ta dva su standardna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 7, 2019 (edited) 8 minutes ago, deleter said: Kao što rekoh nisam siguran da su izbačena, nego da nikad nisu bila tamo 😀 Ali sam siguran da su me manje više sve ostale ozbiljnije aplikacije pitale takvo pitanje. I da li su me odbijali za neke druge vize. Ta dva su standardna. da, standard...nista, prvi ko bude vadio vizu sa foruma, ako moze , nek napise da li sad postoji to pitanje... ovaj moj ortak me bas pitao oko toga, kad je on popunjavao, zato sam i zapamtio, jer je manje vise isti slucaj kao i blitz.....mada, nisam bas sedeo s njim na kompu dok je popunjavao, ali me je pitao, i raspravljali smo sta je bolje, i da li oni to mogu, i kako, da provere, da je on ostao u sengenu preko datuma vize Edited July 7, 2019 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 8, 2019 (edited) @bam-bam Rekao si mi da je on dobio posle vizu, definitivno smo dakle zakljucili, da oni toliko i ne gledaju to bas rigorozno. Edited July 8, 2019 by Blitz91 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2019 dobio je.....a ortak je i isao na mesec dana, samo u posetu....verovatno je zato i bio opusten na intervjuu....uglavnom i dobiju oni koji idu bez nekih "losih" namera heheh...naravno, neki od takvih i izvise, desava se, ali sve je do intervjua, uverljivosti, i samouverenosti....mislim da je 90% mojih drugova, a koji su stvarno i isli samo turisticki, dobilo vizu bez ikakvih cimanja.....ovi koji su hteli da sljakaju, ostanu na crno, nadju neki brak, imali su vise problema oko dobijanja vize... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 10, 2019 Pa jeste gadno kad znas da si ovde tropa i sve ti zavisi od te vize, verovatno se ljudi usresrede da bude to sto bolje i onda se malo i izgube. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 13, 2019 Zdravo svima, Devojka je trenutno u New Yorku na praksi u Googlu, i voleo bih da je podsetim u septembru, pa imam nekoliko pitanja. 1) Da li se viza lakse dobija sa Srpskim ili sa Hrvatskim pasosem? 2) Da li u ds 160 formularu da stavim da mi ona finansira put, jer ce mi ona platiti avionsku kartu, hranu i smestaj tamo?? Redovan sam student sa svim očišćenim godinama i punim pasošem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2019 Isto ti je i sa jednim i sa drugim pasosem, bitna je tvoja licna situacija. S tim da se preporucuje da se aplicira u zemlji u kojoj se zaista zivi samim tim i sa dokumentom te zemlje. Treba sam sebi da finansiras put tj da dokazes da si sposoban za to, pa samim tim i da imas jake veze sa Srbijom i da ces da se vratis. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2019 Problem je sto nisam sposoban za to, nadam se da ce biti dovoljno to da imam jos godinu dana na fakultetu (ETF), kao i praksa koju cu uskoro poceti. Ona se vraca u oktobru, tako da se nadam da to nece praviti problem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2019 Kakve veze ima da l si sposoban ili ne u praksi, napises samo da sam placas svoj put i to je to. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites