Putnička Kuća 2014: Tbilisi, Gruzija

75 posts in this topic

Dragi putnici, upravo je svečano porinut projekat Putnička kuća 2014. Tekst sa svim podacima možete pogledati sa naslovne stranice sajta, a imate link i u margini naslovnice foruma. Ako vidite kakve gluposti u tekstu, molim odmah prijavite ovde.  flowers::

Izvolite šerovati, lajkovati, udarati u sva zvona. Treba sad sakupiti taj novac. 

PK-logo-za-sajt-intro-thumb.jpg

Ura! :) Samo napred, siguran sam da će uspeti i ova kuća.

A link za indiegogo?

Планирате да обезбедите и храну гостима колико видим? :)

Аутобус ИСТ - ТБИ 35 ојра???

Edited by Relja

Ono najosnovnije od hrane smo obezbeđivali i prethodne dve godine: brašno, ulje, čaj, ponekad i pirinač i testenine. Međutim, prošle godine smo uveli novu tehniku korišćenja frižidera; gornja polica je za zajedničku hranu, pa oni koji odlaze a ne nose svoju hranu samo treba da je premeste tamo. Ispostavilo se da je u frižideru u Granadi skoro uvek bilo zajedničke hrane. (U Istanbulu to nismo imali, pa su ljudi jednostavno odlazili i ostavljali svoju hranu u frižideru; to niko nije dirao jer nije znao čije je, pa bi se ta hrana uvek pokvarila i na kraju bismo bacali gomiletine hrane).

Da, 35-40 evra, u zavisnosti od kompanije i cenkanja. U jednom pravcu.

PS lako je za hranu, pravo bogatstvo ode na toalet-papir  :bag:

Видим на нету да је постојала повратна аутобуска карта Сарајево - Истанбул за 75 евра, то би дакле било око 160 за линију Сарајево - Тбилиси и назад :)

I prijatnih nekoliko dana u busu. Zašto kažeš "postojala", ne postoji više? 

I prijatnih nekoliko dana u busu. Zašto kažeš "postojala", ne postoji više? 

Мало сам изгуглао и налазим углавном старе вести о тој линији, па нисам сигуран да још увек постоји. А ни да не постоји :)

Ne postoji ta linija SAR-IST, kao sto ste i naveli u informacijama vezanim za Pegasus iz Sarajeva, karta se moze kupiti za 70-tak eura (povratna)...

Ne postoji ta linija SAR-IST, kao sto ste i naveli u informacijama vezanim za Pegasus iz Sarajeva, karta se moze kupiti za 70-tak eura (povratna)...

За 160 и до Трабзона :)

Sretno sa novom kućom, ja 2. juna letim u Baku, pa posle kopnom idem ka Gruziji, Jermeniji, Turskoj, sve u svemu opet nam se tajminzi ne poklapaju, kao ni lane, opet pre vaspostavljanja kuće stižem na istu lokaciju. Očigledno nekako već drugo leto isti plan imamo, ali se ne srećemo, ali uživajte i sve najbolje.

Edited by MajaNS

Dodao sam jednu rečenicu u tekst, a pošto je dodata naknadno, pejstujem je ovde:

"Voleli bismo i da pokrijemo deo putnih troškova onima koji će ići da traže stan i da dežuraju u kući tokom dužeg vremenskog perioda."

Ovo se ne odnosi na sve članove uredništva kojima padne na pamet da odu tamo na dve nedelje tokom kojih putuju okolo, nego na one koji će otići kada to bude potrebno, pa makar im i ne odgovaralo, i koji će dežurati u samoj kući, voditi knjigu prihoda/rashoda, primati prijave i na njih odgovarati, smeštati goste, paziti na red i higijenu, kupovati neophodne namirnice, rešavati tekuće probleme i izlaziti na kraj sa gazdama.

S obzirom da iskustvo pokazuje da je u Putničkoj kući gotovo nemoguće raditi (jer su trenuci mira i tišine izuzetno retki), ideja je da glavnim realizatorima makar malo pomognemo finansijski, tipa 30% ili 50% putnih troškova - ako bude para. Ako ne, moraće da se pokriju sami kao i dosad.

Ako neko ima nešto protiv ovoga, neka gukne. 

Sjajan izbor lokacije. Bio je na sajtu onaj putopis o gruzijskim vinima... To obavezno mora da se proba!

Svaka čast za izbor destinacije, mislim da je Kavkaz jedan od najraznolikijih (ladno postoji ova reč, proverio sam u guglu) najnajzanimljivijih regiona  u svetu, što prirodno, što nacionalno. Neverovatno sličan Balkanu.Takođe dobra polazna tačka za putovanje po istočnoj Turskoj, Jermeniji, Iranu, jugu Rusije (mislim da je granica sad otvorena), Azerbejdžanu, Turkmenistanu ako se uhvati onaj čuveni trajekt i dobije viza. Osim toga Kavkaz mi u poslednjih par godina deluje veoma mirno, možda najmirnije u poslednje dve decenije.

Naravno ne treba zaboraviti ni samu Gruziju i oblast Svaneti, njihovu rivijeru i naravno meni najmiliji Gori gde se rodio Drug.

Planiram da posetim ovaj region već dugo godina.

Dajte englesku verziju (ili ako postoji, prosledite link - nisam uspeo da nadjem) sto pre...imam bas dosta adresa za poslati... ;)

P.S. Izvan teme - gde su smajlici sakriveni? Oznacena mi je opcija enable emoticons, ali ne vidim ih nigde...

Kad kreneš da kucaš odgovor, imaš dugme sa smajlijem na edit toolbarčiću, odakle možeš izabrati najćešće ili sve.

Engleska verzija bi trebala da izađe do petka, ako sam dobro razumeo, kao i indiegogo kampanja.

Takođe, ovih dana će se na sajtu "pojaviti" i indikator pristiglih donacija.

Ajd ovde i da pitam... Da li je prisivac stari ili postoji nova verzija? Ne videh takodje pominjanje nalepnica - nema ih ili sam slep? :)

P.S. Samo da potvrdim da smajlija nemam...

Kad će se pojaviti engleski prevod? :)

Inače Wizz Air leti za 100 evra iz Budimpešte do Bakua u Azerbajdžanu što je isto "blizu" Tblisiju (mada ne znam da li su im granice otvorene, koliko znam Gruzijci i Azeri se ne podnose). Na sajtu takođe piše da lete iz BP do Kutaisija u Gruziji, ali nisam našao nijedan datum kad lete, pa možda to tek planiraju.

Budapest - Kutaisi kreće valjda tek od septembra :( Može da se izabere iz menija ali nema letova.

Budapest - Baku smo napisali, zar ne? Stavka 5.

Tekst na engleskom - ubrzo, radimo na tome. 

Granica Gruzija/Azerbejdžan je otvorena, a isto tako - sudeći po novinskim izveštajima na netu - i granica Gruzija/Rusija (počev od prošle godine).

Od nalepnica smo ovaj put odustali, ljudima su se mnogo više dopadali magneti i prišivači. 

Nisam nikad bila u Gruziji, taj deo sveta me jos uvek ceka.

Ne verujem da moci da dodjem u putnicku kucu, ali cu za sada rado da lajkujem, serujem i na svaki nacin dam svoj doprinos ovoj lepoj ideji. :)

Edited by Ena