Posted October 20, 2015 Reseno je. Prosla je druga kartica bez problema. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 20, 2015 (edited) Prvi put pokušavam da kupim avionsku kartu preko Wizz-a, pa me interesuju dve stvari (zasad). 1. Koliko je komplikovano platiti karte preko bankovne doznake? Da li samo treba odem do banke sa parama i podacima koje sam dobio prilikom rezervacije? Pošto čekam na internet karticu, a do tada će karte sigurno poskupeti...2. Gde treba da pazim na slova č i ć? Prilikom rezervacije, čekiranja, popunjavanja doznake...? Je l je doznaka isto što i klasnična uplatnica?Hvala unapred! Edited October 20, 2015 by EcoVox Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2015 1 Nije komplikovano ukoliko imaš tekući račun u Unicredit banci, jer je preko te banke najjeftinije. Nije komplikovano ni otvaranje tekućeg računa tamo. Ipak je jednostavnije da zamoliš nekoga ko ima bilo kakvu karticu da ti pomogne u kupovini.2 uvek piši c umesto č i ć.Ne, nije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 Treba mi mala pomoc Prvi put sam cekirao karte za Wizz air i poslali su mi kartu u vidu obicne e-mail poruke. Negde sam vec vidjao kod druga da je njemu covek koji mu je slao i platio karte poslao u vidu Pdf file-a. Da li moze biti problema zbog toga sto nisu u pdf formatu iako izgledaju identicno sto se sadrzaja (Bar kod, podaci itd itd tj. sve je isto) tice samo sto su pri stampanju dugacije?? Unapred hvala!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 sve je u redu. ne brini. srećan put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 sve je u redu. ne brini. srećan putHvala puno! Pozdrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 Pozdrav,imam jedno pitanje. Prvi put letim wizzair-om, interesuje me u kom slučaju se ne plaća prtljag koji nije kabinski? I kojih dimenzija i težine bi trebalo da bude taj prtljag? Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 Pozdrav,imam jedno pitanje. Prvi put letim wizzair-om, interesuje me u kom slučaju se ne plaća prtljag koji nije kabinski? I kojih dimenzija i težine bi trebalo da bude taj prtljag? Hvala unapred. Nema tog slucaja. Sve se placa, kad platis mozes do 20kg. Ako je preko 20kg placas dodatno; teoretski maksimum je 32kg - onda ce odbiti prevoz torbe. Dimenzije: http://prntscr.com/98hq3yPS. Google daje odgovore na ovakva pitanja jako jako brzo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2015 Pozdrav,imam jedno pitanje. Prvi put letim wizzair-om, interesuje me u kom slučaju se ne plaća prtljag koji nije kabinski? I kojih dimenzija i težine bi trebalo da bude taj prtljag? Hvala unapred. jedini prtljag koji se ne placa je kabinskiSmall cabin bag:If your cabin baggage is of size 42x32x25cm or smaller it can be taken onboard free of charge. It must fit under the seat in front of you. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 30, 2015 Mozes da kupis torbu od 23kg ili 32kg, mala je razlika u ceni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 1, 2015 Hvala vam puno ljudi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 20, 2016 Imam jednu nedoumicu u vezi kalupa za malu kabinsku torbu. Koliko ga cesto koriste na aerodromima u Temisvaru i Valensiji? Do sada sam samo jednom leteo iz Temisvara i nije bilo provere tj ne secam se da su ikog slali da ubacuje torbu u kalup. Sada bih da ponesem kofercic koji je veci za samo 2cm u sirini i 5cm u visini. Medjutim posto je plasticni i ima tockice nije savitljiv. Da li da rizikujem ili da se ne glupiram i uzmem samo klasican rancic za ulazak u avion? Koliki je rizik s obzirom da se radi o kofercicu koji je mozda 3% vece zapremine i vizuelno tesko da je provaljivo da prelazi dozvoljene mere? Kakva je sad kontrola u Temisvaru i imamo li svezih iskustava iz Valensije? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 21, 2016 Možeš na aerodromu platiti za veći kabinski prtljag. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2016 Ok, imamo problem sa ovim "predivnim" prevoznicima. -.- Naime, dečko je rezervisao i platio let više od mesec dana pred put, i dan pred polazak ode na sajt da se čekira, međutim, piše da ne može, al' nisam sigurna šta mu je tačno pisalo. Zvao ih je i rekli su mu da nije plaćen let, a pare su mu skinute sa računa, pa je išao do banke i dobio je potvrdu od njih da su pare skinute sa računa, dakle, da nije njegova krivica, na šta su mu iz Wizz-a rekli da će mu pare refundirati. Takođe da pomenem da su mu prilikom drugog poziva tražili da speluje svoje ime i prezime i sve, i to 'N as in....pa neka reč/ime' i tako sva slova, a IMALI SU prosleđen dokaz od banke gde stoji ime i prezime i sve što je potrebno. Na njegovo 'imate to sve u mejlu koji sam prosledio', odgovor je bio 'sir, be aware that this is the only way to get your money back' ili tako nešto. Znači, bezobrazluk prve vrste, samo da bi uzeli više para. No, da nastavim priču. Ostalo je na tome da će pare biti refundirane, međutim, prošlo je nekoliko nedelja, i i dalje nisu. I sad ja vas pitam....imate li vi slična iskustva? Da li je moguće da se ne može ništa uraditi po ovom pitanju bez ponovnog zvanja i trošenja dodatnih para? Naravno, morao je da bukira novi let koji ga je koštao više nego prethodni. -.- Da li je moguće da njihov bezobrazluk može proći nekažnjeno, i štaviše, još mogu da zarade na tome. Ja sam videla da na fb stranici nekima čak i odgovaraju na žalbe, dok nekima naravno kažu da zovu call center. -.- Može bar da proba da im piše tamo, u fazonu 'ja više para nemam da zovem, obećano mi je da će pare biti refundirane, šta se dešava?', ali za takvo pitanje imam osećaj da će mu reći da ih zove. Svaki savet je dobrodošao. Hvala unapred! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 25, 2016 "Naime, dečko je rezervisao i platio let više od mesec dana pred put, i dan pred polazak ode na sajt da se čekira, međutim, piše da ne može, al' nisam sigurna šta mu je tačno pisalo." Da li je dobio šifru potvrde nakon plaćanja? Ako jeste onda je njihova greška i moraju da refundiraju novac. Ako nije, trebao je odmah reagovati. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 MISLIM da je on nešto zeznuo prilikom rezervacije (mada mi nije jasno šta bi to moglo biti), ali njega ovi iz Wizz-a uopšte nisu bili obavestili da karte zapravo NISU rezervisane! Njima pare NISU stigle, a nisu nikakvo obaveštenje slali, nego jednostavno nije mogao da se čekira dan pred polazak. No, pare su skinute sa njegovog računa, tako da je on pretpostavljao da je sve u redu i da je let plaćen, naravno. Ne znam ni gde su pare bile u međuvremenu, ako su skinute s računa a nisu stigle Wizz-u, bar kako oni tvrde. Uglavnom, kao što rekoh, rekli su mu da će refundirati međutim, prošlo je više od mesec dana i još uvek nisu! Poslao je mejl, na koji, kako piše, odgovor može da se čeka do 30 dana, tako da će sačekati to pa videti šta će onda, ako mu do tad ne odgovore. Pisao im je i na fb, al' naravno ništa. Pisala sam im i ja, al' idioti kuliraju. Moje pitanje je, da li se može nešto uraditi bez dodatnog zvanja? Da li je moguće da oni mogu tek tako da zezaju ljude kad im se ćefne bez ikakvih posledica?!!!! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 Pitanje je ko koga zeza. Ako nije dobio potvrdu uplate na mejl i nije dobio potvrdu da je karta kupljena, onda i nije kupljena. Ti nama prenosis poluinformacije i ocekujes da pomognemo. Zeleli bismo, ali, bez detalja kako se to desilo, slabo sta mozemo pomoci. Imas 2 nacina da kontaktiras Wizz, mejlom, pa cekas odgovor ihaj, ili zoves call centar i platis, sto njima jeste cilj. Jednostavno, tako funkcionisu i toga treba biti svestan. Uglavnom, moje iskustvo sa refundacijom kod Wizza je bilo ok, pare su mi vracene, doduse, drugi je povod bio. Treba proveriti da nisu u pitanju 30 radnih dana. I da, mogu da "zezaju" ljude tako, dokle god je u skladu sa njihovim pravilima. Bez dodatnog zvanja, mozes da cekas samo da pare legnu, a kad, ne zna se. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 4, 2016 38 minutes ago, NatashaNS said: MISLIM da je on nešto zeznuo prilikom rezervacije (mada mi nije jasno šta bi to moglo biti), ali njega ovi iz Wizz-a uopšte nisu bili obavestili da karte zapravo NISU rezervisane! Njima pare NISU stigle, a nisu nikakvo obaveštenje slali, nego jednostavno nije mogao da se čekira dan pred polazak. No, pare su skinute sa njegovog računa, tako da je on pretpostavljao da je sve u redu i da je let plaćen, naravno. Ne znam ni gde su pare bile u međuvremenu, ako su skinute s računa a nisu stigle Wizz-u, bar kako oni tvrde. Uglavnom, kao što rekoh, rekli su mu da će refundirati međutim, prošlo je više od mesec dana i još uvek nisu! Poslao je mejl, na koji, kako piše, odgovor može da se čeka do 30 dana, tako da će sačekati to pa videti šta će onda, ako mu do tad ne odgovore. Pisao im je i na fb, al' naravno ništa. Pisala sam im i ja, al' idioti kuliraju. Moje pitanje je, da li se može nešto uraditi bez dodatnog zvanja? Da li je moguće da oni mogu tek tako da zezaju ljude kad im se ćefne bez ikakvih posledica?!!!! Samo pitanje jedno vezano za cijelu situaciju: Je li on uopste dobio potvrdu rezervacije na mail? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 19, 2016 MISLIM da nije (dobio potvrdu), i da, mislim da je njegova greška, ali kako uopšte neko da zna da treba da dobije potvrdu (ne sećam se da li igde piše da ćete je dobiti). Pare su skinute s računa, dakle - let je plaćen. No, to sad nije ni bitno (tj. naravno da jeste, jer nije u redu s njihove strane da ne obaveste da let nije važeći, ali da ne ulazim sad u to - bezobrazni su užasno, i meni se desilo da sam morala da ih zovem jer je bila neka greška, njihova greška!), bitno je to što su oni obećali refundiranje novca koji nisu još uvek vratili. I mejl im je poslat i piše da odgovaraju, ali da može da potraje do 30 dana. Ni posle 30 dana nisu odgovorili! Zaista nemam reči.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 20, 2016 On 2/19/2016 at 11:54 AM, NatashaNS said: MISLIM da nije (dobio potvrdu), i da, mislim da je njegova greška, ali kako uopšte neko da zna da treba da dobije potvrdu (ne sećam se da li igde piše da ćete je dobiti). Pare su skinute s računa, dakle - let je plaćen. No, to sad nije ni bitno (tj. naravno da jeste, jer nije u redu s njihove strane da ne obaveste da let nije važeći, ali da ne ulazim sad u to - bezobrazni su užasno, i meni se desilo da sam morala da ih zovem jer je bila neka greška, njihova greška!), bitno je to što su oni obećali refundiranje novca koji nisu još uvek vratili. I mejl im je poslat i piše da odgovaraju, ali da može da potraje do 30 dana. Ni posle 30 dana nisu odgovorili! Zaista nemam reči.... Ne znam kako ide proces refundiranja, ali ako je 30 dana max, onda je do njih sto nije za 30 dana. Ipak, mozda se oni ograde od toga sa 30 radnih dana. Mozda, ne znam. Ako nije dobio potvrdu ili bilo sta na mail, to je bio 100% znak da nesto nije u redu sa rezervacijom, i to je "obavjestenje" sa njihove strane. U svakom slucaju sretno sa ovim, i imaj strpljenja. Pokusaj i kad ih kontaktiras da budes sto ljubaznija uprkos svemu, tako imas puno vece sanse za pozitivan ishod. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2016 Pisao im je na fb opet, sve fino, naravno, pa su ignorisali, ali odgovorili posle nekog vremena i uspeo je da reši bez poziva. Ali me i dalje nervira ta njihova neodgovornost.... Da ljudi mogu da ih tuže, oni bi odavno bili zatvoreni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2016 i onda bi lepo svi putovali sa airserbia ko ljudi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2016 1 hour ago, NatashaNS said: Pisao im je na fb opet, sve fino, naravno, pa su ignorisali, ali odgovorili posle nekog vremena i uspeo je da reši bez poziva. Ali me i dalje nervira ta njihova neodgovornost.... Da ljudi mogu da ih tuže, oni bi odavno bili zatvoreni. Uvek možete da ih tužite. A da li ćete dobiti, pitanje je... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 6, 2016 Low cost kompanije zaradjuju bas na tome sto angazuju putnike da sami sebi rezervisu letove, prtljag, cek in i sve ostalo. Prilikom kupovine karte kod low costa, u nasim slucajevima to su najcesce wizz air, ryan air, eventialno easy jet, kupac MORA primiti potvrdni email sa sifrom leta, ili sto je najsigurnije, putnik se registruje na web sajt i udje u svoj profil gdje su mu izlistani letovi. Ako ovoga nema, nesto gadno nije u redu i treba odmah reagovati. Sto se tice refundacije, imao sam iskustva sa Wizz Air koji je sve uradio kako treba. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites