Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

18 hours ago, Tanjanjanja said:

Pozdrav! Molim iskusne putnike da podele sa mnom neke informacije: da li je besplatno uneti decija kolica za dete od 3 godine (nije mi  bas najjasnije na sajtu, vidim da za dete do 2 godine jeste, ali na drugom mestu pise da je za svu malu decu, a nisu definisali do kog uzrasta, pa bih najvise volela da cujem informacije iz prve ruke ako je neko leteo sa detetom).

prosle god. smo putovali sa detetom od 2ipo god. i pre leta imao sam istu dilemu, isto pitanje sam postavio ovde... nije bilo problema,  uneli smo kolica besplatno i niko nije postavljao nikakva pitanja, kako/zasto i sl.

Edited by korifej

zna li neko nesto oko sledeceg:

kada se kupuje karta online, u nekom koraku ponudi mogucnost odabira sedista koja kosta 5 ili 10e po osobi, a ako se to ne odabere dodeli vam automatski neko mesto. posto letimo porodicno, povratan let, samo odabir mesta bi kostao 30 ili 60e sto (kao sto sam rekao, ne secam se koliko tacno kosta). u sustini, nam je potpuno svejedno koje nam mesto dodele, ali bi nam bilo bitno da bar jedno od nas (ja ili supruga) dobije mesto pored deteta, jer dete od 3 god. svakako ne moze da sedi samo! jel imao neko iskustva sa ovim, ako kupujete karte za vise osoba i ne uzmete opciju slobodnog odabira mesta u avionu, da li se desavs da dete rasporede odvojeno od roditelja?

Nikad nisam platio za rez sedišta i uvek smo dobijali sedište pored sedišta.

Sigurno vam neće razdvojiti dete, a ako i urade, u avionu ćete sesti pored deteta uz pomoć osoblja.

4 hours ago, korifej said:

zna li neko nesto oko sledeceg:

kada se kupuje karta online, u nekom koraku ponudi mogucnost odabira sedista koja kosta 5 ili 10e po osobi, a ako se to ne odabere dodeli vam automatski neko mesto. posto letimo porodicno, povratan let, samo odabir mesta bi kostao 30 ili 60e sto (kao sto sam rekao, ne secam se koliko tacno kosta). u sustini, nam je potpuno svejedno koje nam mesto dodele, ali bi nam bilo bitno da bar jedno od nas (ja ili supruga) dobije mesto pored deteta, jer dete od 3 god. svakako ne moze da sedi samo! jel imao neko iskustva sa ovim, ako kupujete karte za vise osoba i ne uzmete opciju slobodnog odabira mesta u avionu, da li se desavs da dete rasporede odvojeno od roditelja?

stvarno mislim da nije realno da ti dete od 3 god sedi samo bez ednog od vas, ako se to desi u nekom bizarnom slucaju zameni se sa osobom koja sedi pored deteta, ni ta osoba sigurno ne bi sedela pored tudjeg deteta od 3 god

Ako su karte kupljene odjednom, prilikom onlajn cekiranja ce vas staviti zajedno (isprobano vise puta)

1 hour ago, Shumey said:

Ako su karte kupljene odjednom, prilikom onlajn cekiranja ce vas staviti zajedno (isprobano vise puta)

desava se i da razdvoje, isprobano vise puta

OK, hvala na odgovorima...

samo jos jedno pitanje: da li je moguce naknadno odabrati opciju rezervacije sedista, (za kofere znam da moze do pred let online dodati kofer)? dakle, pri rezervaciji ne cekiram taj odabrir mesta, oni nas automatski rasporede sve zajedno ili razdvojeno (nebitno je sad za ovu pricu) i onda da naknadno platim tih 5/10€ koliko vec i promenim mesto? jel pokusao neko to?

Cao drugari, imam jedno pitanje. Trebalo bi po drugi put da letim Wizz air-om, na studentsku razmenu. Posto nisam cesta ovde, interesuje me da li neko od vas ima iskustva sa letovima ka sldecim zemljama:
Kipar, Malta, Portugal, Spanija. Kljucna stvar koja me zanima jeste da li cene opadaju s vremena na vreme (kao sto je slucaj sa recimo Nemackom), ili uglavnom ostaju tako visoke. Za Kipar i Maltu, zadnjih par dana koliko pratim cene, uglavnom se krecu oko 150-200e pa na vise. Portugal i Spaniju pogledam ponekad zadnjih par godina i cene su uvek paprene. Dakle, da li znate da li cene opadaju ili ostaju tako visoke sve do leta? Pozdrav

p.s. trebalo bi da letim krajem jula

31 minutes ago, kokica74 said:

Cao drugari, imam jedno pitanje. Trebalo bi po drugi put da letim Wizz air-om, na studentsku razmenu. Posto nisam cesta ovde, interesuje me da li neko od vas ima iskustva sa letovima ka sldecim zemljama:
Kipar, Malta, Portugal, Spanija. Kljucna stvar koja me zanima jeste da li cene opadaju s vremena na vreme (kao sto je slucaj sa recimo Nemackom), ili uglavnom ostaju tako visoke. Za Kipar i Maltu, zadnjih par dana koliko pratim cene, uglavnom se krecu oko 150-200e pa na vise. Portugal i Spaniju pogledam ponekad zadnjih par godina i cene su uvek paprene. Dakle, da li znate da li cene opadaju ili ostaju tako visoke sve do leta? Pozdrav

p.s. trebalo bi da letim krajem jula

Glavno pravilo kod cena low coast letova je- da pravila nema. A ako se i naziru neka pravila, najniže cene su mesec - mesec i po dana pred let.

Dakle preti često, i čim ugledaš povoljnu cenu- kupuj. Svakako pogledaj cene i sa okolnih aerodroma www.azair.eu  tu ćeš lakše naći povoljne cene nego iz Bg!!!!

Jul je i to su te cene nema sanse da budu jeftinije osim ako ne bude akcija na sve 20% kao sto nekad bude.

Kupih povratnu kartu, ali mi je nesto iskrslo, pa me zanima da li mogu da iskoristim samo kartu za povratak ako ne iskoristim kartu u odlasku? Da li su vezane, ako me razumete?

14 hours ago, mmladja said:

Kupih povratnu kartu, ali mi je nesto iskrslo, pa me zanima da li mogu da iskoristim samo kartu za povratak ako ne iskoristim kartu u odlasku? Da li su vezane, ako me razumete?

Meni se dva puta desilo da propustim prvi let i oba puta su mi savetovali da potvrdim povratak što pre, jer se povratne karte automatski poništavaju. S jednim letom je sve prošlo OK. 

Sa drugim (KLM je bio u pitanju) stigli smo u Amsterdam sa nekih 12h zakašnjenja. Odmah otišli do šaltera da im kažemo da želimo da iskoristimo povratnu kartu. Oni nešto kucali u sistemu, sve kao OK. Karte potvrđene i biće validne.

Na dan povratka, nekih 2 nedelje kasnije, naše karte nema. Sva sreća, pa bile oluje silne, silni letovi otkazani u toku dana, pa avion bio polu-prazan i onda dobismo mesta bez mnogo maltretiranja.

Tako da ja tebi savetujem da što pre javiš aviokompaniji da razdvoje te karte. Tj. da im kažeš da ćeš propustiti let u odlasku, ali iskoristiti let u povratku.

Marice, ovde se radi o letovim loucoast kompanije wizzair, kod kojih karte nisu vezane, odnosno potpuno su nezavisne i nema potrebe za bilo kakvom intervencijom !!!!

45 minutes ago, du-ki said:

Marice, ovde se radi o letovim loucoast kompanije wizzair, kod kojih karte nisu vezane, odnosno potpuno su nezavisne i nema potrebe za bilo kakvom intervencijom !!!!

Da potvrdim da ne mora da kontaktira WizzAir u ovom slučaju. Lowcost avio kompanije nemaju ista ograničenja kao obične kompanije i NEĆE otkazati povratni let ako se propusti prvi let.

Obične avio kompanije imaju drastično drugačija pravila...

21 hours ago, du-ki said:

Sad vidim da sam ladno previdela Wizzair deo :blush:

Jedno pitanje:Kupio sam kartu za sestru iz Crne Gore,BG-KARLSRUHE,međutim nešto je iskrslo,i ona ne može da ide.E sad,mislio sam da kartu prebacim na nekog drugog,pošto još nije došlo vreme za čekiranje.Znam da je naknada za to 5.000 dinara,piše na sajtu.E sad ,moje pitanje je:Koja je procedura za promenu,tj na koji način ja to mogu da promenim ? I da li to mogu ja da im javim (imam broj potvrde,email,šifru naloga,sve) ili mora ona? I da li tih 5.000 može da se plati karticom online?

odes na svoj wizz profil, kliknes promeni ime, promenis, izadje ti suma koju treba da platis, platis kao sto si kupio karte i top je to, u 90% slucajeva se neisplati menjati ime, već kupiti nove karte

Uđem na sajt,na rezervaciju,ulogujem se,kliknem promeni ime a izađe mi : Ne možete da promenite ime jer morate da budete među putnicima.Izvinjavamo se na neprijatnosti.

A pritom je karta kupljena potpuno odvojeno i nezavisno,tj nije s nekim na rezervaciji. Šta da radim?

5 hours ago, mihaildj said:

Uđem na sajt,na rezervaciju,ulogujem se,kliknem promeni ime a izađe mi : Ne možete da promenite ime jer morate da budete među putnicima.Izvinjavamo se na neprijatnosti.

A pritom je karta kupljena potpuno odvojeno i nezavisno,tj nije s nekim na rezervaciji. Šta da radim?

Jesi član Wizz Discount Club-a?

Zašto je to bitno ? Nije mi jasno ako to javim call centru na koji način ću platiti?

Neko u Wizz pritisnuo pogrešno dugme i svi (?) dobili SMS o pomeranju leta. Sada se vade na FB. Dakle sve je po planu letenja.

Zdravo ljudi. Molim vas, citajuci sajta wizz aira, ja sam razumeo da ukoliko imam rucni prtljag (do 55x40x23cm), mogu da ga ponesem sa sobom a ne mora da znaci. Ako mi oni pokupe hand luggage pre ulaza, da li ga cekam na traci sa ostalim prtljagom ili ne? Nisam dugo putovao i ne znam sta se desava, a ova informacija mi hitno treba da bih znao da li da kupujem wizz priority ili ne, jer mi je tom kupovinom osigurano da nosim prtljag sa sobom.