Saveti u vezi sa putovanjem Wizzair-om

4,257 posts in this topic

Ali si verovatno zaposlen, tj. imaš stalna primanja. Ja sam kod njih sa deviznim računom dobio Visu Electron.

kakva glupost. pa sad kad je gasenje racuna besplatno ne vidim zasto bi neko dodatno trosio novac na jednokratnu karticu.

pa na primer da ne bi morao da ide dvaput u banku. nisam se dobro izrazio, niej jednokratna, vec samo jednom mogu pare da se uplate na nju

imam stalan posao, ali za ovo mi nisu trazili nista od tih papira

Pogledah sad sajt banke, u pravu si, sad za devizne račune zaista izdaju debitnu Visa Classic karticu, što je ekstra, a Electron daju vlasnicima dinarskih. Kad sam ja otvarao tamo račun, pre neke dve/tri godine, za dinarski je bila vezana Maestro, a za devizni Visa Electron. Ovo je super alternativa Internet karticama, čak i bolja zbog mogućnosti da se koristi kao obična platna kartica.

Zdravo, novajlija sam i zanimaju me neke informacije.

Prvi put putujem preko wizz air/a, planiram da idem u brisel serleroa sa drugaricom. nemam karticu i ne razumem kako da kupim kartu. za prtljag mi je jasno jedna torba 10 kg i to je to. Jel moze neko da mi kaze da li i ja i drugarica moramo odvojeno da se registrujemo i odvojeno da otvaramo racun u banci, koja banka je u pitanju, i sta znaci to chek in nekolko dana pre.

zar se ne chekira 2 sata pre leta.. dal svi moraju da stampaju rezevraciju  nista mi nije jasno..bila bih vama jako zahvalna ako bi mi neko pomogao... prelistavala sam ranije stranice i delimicno mi je jasno ali na neka pitanja nisam nasla odgovor.

prilicno mi je hitno..svaki dan mi je skuplja karta.. :? :? :) :)

1. na sajtu wizzair.com odaberes let i do kraja odradis proces rezervacije

2. Kao nacin placanja (ukoliko nemate karticu za placanje netom ili ne zelite da platite proviziju vise) odaberete bank transfer.

3. Na mail koji ste ostavili tokom rezervisanja dolazi uputstvo za placanje bank transferom.

4. Odstampate taj papir i odete u Uni Kredit banku, predate ga, otvore vam racun i izvrsite placanja. Jedan racun je dovoljan. Moze i tudji, ja placala gomili ljudi.

5. Par dana nakon toga (3-7) dobijate portvrdu da je vasa rezervacija prihvacena, racun kojim se potvrdjuje placanje.

6. Od 7 dana pre leta pa do 3 sata pred uzletanje treba uraditi on line check in.... samo pratite uputstva na sajtu i ide lagano. Ukoliko to ne odradite, placate cekiranje na aerodromu.

7. Kada odradite online check in imate opciju stampanja karte, odstampate obe strane za sve putnike. Ne mora u koloru.

8. Pocnete da se pakujete

9. Na aerodromu bez obzira sto ste se online cekirali idete na pult wizzaira da vam daju boarding pass (na Surcinu) ili lupe pecat na odstampanu kartu.

10. Ulazite u avion

http://wizzair.com/useful_information/service_fees/?language=SR

Puno hvalaaa, jel mora unicredit banka, ima drugarica racun u aek banci?  jel rezervisem odjednom dve karte ili mora pojedinacno za svaku? to stampanje u pdf formatu sto me je bunilo to je u stvari karta..jel?  i jos jedno pitanje...  jel mogu direktno na aerodromu da se cekiram na pultu ili moram obavezno online  :)

Idi u Banca intesu i izvadi Visa Internet karticu. Treba ti samo lična karta za otvaranje. Dođi posle 24 sata i uplati para koliko ti treba za 2 karte + 4% preko i to ti je to.

Za bank transfer najbolja je Uni Credit.

Bank transfer je jeftiniji 440din po karti i pravcu tako da ako uzimate 2 povratne, to vi je 1750din.

Viza Banke Inteze je dobra, sluzi me trecu godinu bez greske... ali za wizz karte mislim da nije isplativo(trenutno) ali je svakako treba imati.

On line cekiranje treba da obavis sem ako neces da doplplacujes......procitaj malo sa linka koji sam ti postavila....pise sve.

Placaj u cemu ti je lakse....jal dinari, jal evri. Ja placam u evrima uvek.

Rezervises kako sam i napisala...obe karte. Kliknes destinaciju "od"...odaberes mesto. Kliknes destinaciju "do", odaberes mesto. Odaberes datume odlaska/povratka kao i broj osoba koji putuju. Sve ostalo pise....samo citaj i prati. Mislim da se broj onih koji nisu uspeli da pazare kartu na sajtu wizz-a meri milipromilima....

Ti na aerodromu svakako ides na pult da ti pregledaju kartu jer si NON EU. Uvek i na svakom aerodromu. A online check in ti samo stedi pare.

hvalaa punoo..divni ste...  jos samo jedno pitanje  ..stigao mi je mejl od wizz aira..i ne pise nikakva sifra..nego swift i broj racuna... jel sifra pod oznakom swift? 

Auuu pa ti si bas u svadji sa citanjem....

otvoris mail od wizza i pise ti sledece...

(ovo je moj mail kada placam....tvoj je isti samo druge brojke...)

Детаљи о банковној дознаци:

Уплата мора бити извршена у року од 24 сата од резервације. У супротном ће она бити отказана.

Износ који доспева сада: 51.98 EUR

Евро (EUR)

Swift: BACXRSBG

Број рачуна за међународне дознаке: RS35170004000053432070

Детаљи рачуна: Wizz Air Hungary Kft

Број потврде: KG1SLS

Приликом слања банковне дознаке, наведите 6 знакова шифре потврде резервације (и само тих 6 знакова) у првом пољу за коментаре. Ако постоје додатна поља за коментаре, наведите име и презиме првог путника у резервацији. Ако постоји само једно поље за коментаре, унесите САМО шифру потврде. Ако се подаци унети у поље за коментаре не подударају са подацима у резервацији, нећемо моћи да идентификујемо резервацију и она ће бити отказана.

С поштовањем, Служба за односе са клијентима, Wizz Air

E sad....jel vidis ovde ispod podataka banke kako pise Broj potvrde?

Jel i dalje vazi ona prica za koju sam jednom cuo.

Ukoliko neko placa karticom Wizz kartu onda i na karti mora da stoji njegovo ime, tj. nije moguce da neko drugi plati umesto vas?

Jel i dalje vazi ona prica za koju sam jednom cuo.

Ukoliko neko placa karticom Wizz kartu onda i na karti mora da stoji njegovo ime, tj. nije moguce da neko drugi plati umesto vas?

Ne. Niti je ikad bilo.

Putovao sa Wizzom nekoliko puta, nikada ja nisam bio vlasnik kartice sa kojom je kupljena karta i nije bilo problema ;) Mozda se nesto u medjuvremenu menjalo :?

Vise puta sam preko svog naloga placala drugim ljudima karte i nikad nije bilo problema, mozda se misli na ono da samo cene po wizz exclusive tarifi vaze ukoliko clan exclusiva putuje?

U praksi je jedno: kartu mozete kupovato sebi, nekom drugom trecem....sve sa npr. vasom karticom. To znaci da ako ja kupim Hekati kartu mojom karticom ...sve je ok. Ukoliko sam ja clan exclusive kluba a Hekata nije, onda ne mogu da platim kartu po nizoj ceni ako ja ne putujem. Ukoliko putujemo zajedno onda je sve ok a ako putuje sama platice onu (za 5-10eur) visu cenu karte. I opet moze sa mojom karticom.

Ovo je isprobano vise desetina puta i nikada nije bilo problema.

E,sad.... teorija kaze slicno tj nigde se ne deklarise da li morate kupovati i  platiti kartu iskljucivo za sebe vec jedino traze da taj koji placa (preko interneta za sta oni ne mogu da znaju da li sam ja vlasnik kartice ili ne) ....bude stariji od 18god i vlasnik kartice. Oni se time stite kada mi odstikliramo one uslove koji se pojavljuju prilikom rezervacije..

http://wizzair.com/useful_information/how_to_book/?language=SR

Да бисте обавили резервацију путем интернета, не смете бити млађи од 18 година у време обављања резервације и вршења уплате и морате бити власник признате дебитне или кредитне картице. Компанија Wizz Air за уплате прихвата дебитне и кредитне картице Visa, Visa Electron, MasterCard и Maestro.

Dali postoji mogućnost da karte na Wizz-u  pojeftine npr.ako su sad 34e za mesec jun ili idu samo na više? Pre par dana sam htela uzeti po 19 pa nisam po toj ceni i drugi dan podigoše na 26,a sad su 34e.

Rano ti je sad da kupuješ za jun/jul. Najniže cene karata su, između 1 i 2 meseca pre leta. Padaće one do tad (a i rasti) još mnogo puta...

Dali postoji mogućnost da karte na Wizz-u  pojeftine npr.ako su sad 34e za mesec jun ili idu samo na više? Pre par dana sam htela uzeti po 19 pa nisam po toj ceni i drugi dan podigoše na 26,a sad su 34e.

Rano ti je sad da kupuješ za jun/jul. Najniže cene karata su, između 1 i 2 meseca pre leta. Padaće one do tad (a i rasti) još mnogo puta...

Samo da dodam da sam ja pronalazio cesto najjeftinije i po 3-4 meseca unapred.

Poz people!

Ja se nacitah svega i svacega na ovoj temi, a mislio sam da je putovanje avionom manje komplikovano :/

Ja bih trebalo kroz mesec, dva da prvi put putujem avionom, da posetim devojku u Milanu (iz Sofije posto vidim da nema iz Beograda) koja je skoro otisla tamo na doktorske studije. Raspitao sam se i cini mi se da je ovaj Wizz air najjeftiniji. Ajde neko ko ima strpljenja za airplane-dummies da me malo uputi, ili mozda posavetuje oko nekih sitnica kako sve ide. Za sada, ja kapiram da je dovoljno odluciti se za datum odlaska i povratka, naci i rezervisati kartu preko sajta, kapiram onda da ti lepo sve stigne na mail sto verovatno treba da se otstampa i lepo se pokupim i odem u Sofiju (iz Leskovca sam blizu mi je) i krenem za Milano :)) Sad kako je najbolje platiti kartu, vidim cene su uvek drugacije / nekada skuplje nekada jeftinije, od cega to zavisi? Da li se i koliko naplacuje prtljag, ima li tu nekih fazona, sta mozes imati u prtljagu, a sta ne, koje komplikacije mogu da me snadju na aerodromu (kako bih se maximalno osigurao), zatim kako proci sto jetinije jer sam student (ako me razumete :) ) i tako... ne bih ja avionom nidje ljudi, ali stvarno zelim da vidim svoju devojku a autobusom da se mlatim ceo jbni dan,ne ide....

Cena ti najvise zavisi od datuma putovanja i koliko unapred rezervises. Sve to mozes videti pregledno na njihovom sajtu, i isprobati neke kombinacije koje tebi najvise odgovaraju oko polaska i dolaska. Na letovima wizz aira mozes besplatno imati/poneti rucni prtljag do tezine 10kg, dok za veci prtljag do 32kg treba dodatno da naglasis prilikom kupovine karte onlajn i cini mi se da je za to +15e. Oko pitanja sta mozes imati u prtljagu, to je uglavnom postoje neka ogranicenja o tecnostima do 100ml cini mi se. Placas kartu preko visa kartice ili bankovnom doznakom koja ima manju proviziju. I 7 dana do 3 sata pre leta treba da uradis chek in onlajn i istampas kartu. Popusta za studente nema.. i tako nadam se da je sad jasnije :)