Wizzair - najčešće postavljana pitanja

407 posts in this topic

Ali nemoj da bas ostavis za zadnji cas i tempiras da dodjes tacno 40min pred let, jer postoji velika sansa da ces isti propustiti. Na lowcost aerodromima, narocito onim sa vise linija, obicno su velike guzve.

Postoji li mogućnost da mi se vrati bar dio novca od kupovine karte ako mi iskrsne nešto da ne mogu putovati ovaj termin za koji sam već uradio check in?

Jendo pitanje:

01. Koji aerodromi prihvataju mobilnu kartu za ukrcavanje? (Znam da marokanski ne prihvataju)?

Edited by pedjalon

Mobilnu aplikaciju ne prihvataju u Marakešu, za ostale a. u M. ne znam. 

Znam da prihvataju: Tesla, Orly i Cirih.

Edited by petrovna

7 hours ago, petrovna said:

Mobilnu aplikaciju ne prihvataju u Marakešu, za ostale a. u M. ne znam. 

Znam da prihvataju: Tesla, Orly i Cirih.

Kao što napisah nijedan aerodrom u Maroku ne prihvata. Zanima me koji drugi prihvataju, i ne samo u Evropi.

Na sajtu aeroflota možemo videti  koji prihvataju u Rusiji.

Da li neko moze da mi pomogne, imam problem da se online check-inujem, kad ukucam broj pasosa u mobilnoj aplikaciji on me samo obavesti da check in nije odradjen a kad sam probala preko web sajta uopste mi ne izbacuje nigde mogucnost check in-a. Da li neko zna u cemu moze biti problem? 

ЧЕКИРАЊЕ ПУТЕМ ИНТЕРНЕТА

Да бисмо смањили трошкове и да би цене карата остале ниске, нудимо опције за бесплатно чекирање путем интернета. 
Чекирање путем интернета је доступно у периоду између 30 дана и 3 сата пре заказаног времена поласка ако сте резервацију извршили после 15. августа 2017. или купили седиште при резервисању 15. августа 2017. или касније. 
Ако нисте купили седиште при резервацији коју сте обавили после 15. августа 2017,чекирање ће постати доступно тек 48 сати пре поласка. За повратне летове без купљених седишта, чекирање за повратак ће почети након чекирања за одлазни лет најкасније 15 дана пре датума лета.

чекирајте се путем интернета

одштампајте карту за укрцавање

покажите одштампану карту за укрцавање на излазу за укрцавање заједно са путним документима најкасније 30 минута пре заказаног времена поласка

ако имате путне документе земаља које нису чланице Европске уније, треба да дођете до пулта за чекирање ради провере докумената и печатирања карте за укрцавање

ако имате пртљаг који треба да чекирате, дођите до пулта за предају пртљага најкасније 40 минута пре поласка

Ако путујете у оквиру Шенгенског подручја, не морате да попуњавате податке о путним документима током поступка чекирања путем интернета јер нисте у обавези да наводите те информације. 

Током процеса чекирања путем интернета од вас може да се затражи да унесете податке о визи за путовања на појединим релацијама. Ако за ваше одредиште није потребна виза, само попуните поље знацима xxxxx.

Imam pitanje, juce sam cekirao karte za let iz Budimpeste, online, ali mi nije davao opciju da menjam podatke. Moj otac I ja imamo nove pasose mada na boardin card postoji samo ime I prezime. Da li ce nam praviti bilo kakav problem na boarding-u? Hvala.

Verovatno ne.

Pogledaj predhodni post.

Podatke treba promeniti na svom profilu, mada ima opcija i prilikom čekiranja. :sad:

Menjala sam podatke, jer nisam skoro kupovala karte, ali na profilu ne videh da ima da se popuni broj pasosa. Onda popunjavam pri online cekiranju, ako postoji mogucnost, tj. ako je potrebno u zavisnosti gde putujem?

A tek profil je hit:-) Kad bacim pogled uvek je pogresan pol, ispravim i sacuvam, pa kasnije proverim, opet pogresno:-)

Edited by petrovna

Pozdrav, ljudi!

Proslo je skoro godinu dana od kada sam poslednji put kupovao kartu, i vidim da je malo promenjen proces oko cekiranja, tj. ako ne odaberem sediste, vec mi oni odrede, cekiranje je moguce samo 48h pred let. Ni to nije strasno, nego mene zanima, posto sam potpuno zaboravio, kada se cekiram tek tada dobijam kartu za stampanje? Nekako mi se sve cini da sam prosli put dobio i kada sam tek rezervisao, i kada sam se cekirao. Znaci rezervacija je prosla, novac je skinut sa racuna, ali me samo sad to buni, posto se ne secam tacno kako je sve islo prosli put? Logocnije je, kada se cekiram, tada stigne karta za stampanje, ali opet da proverim ovde sa vama.

8 hours ago, Alex5 said:

Pozdrav, ljudi!

Proslo je skoro godinu dana od kada sam poslednji put kupovao kartu, i vidim da je malo promenjen proces oko cekiranja, tj. ako ne odaberem sediste, vec mi oni odrede, cekiranje je moguce samo 48h pred let. Ni to nije strasno, nego mene zanima, posto sam potpuno zaboravio, kada se cekiram tek tada dobijam kartu za stampanje? Nekako mi se sve cini da sam prosli put dobio i kada sam tek rezervisao, i kada sam se cekirao. Znaci rezervacija je prosla, novac je skinut sa racuna, ali me samo sad to buni, posto se ne secam tacno kako je sve islo prosli put? Logocnije je, kada se cekiram, tada stigne karta za stampanje, ali opet da proverim ovde sa vama.

kad se cekiras

On 10/22/2017 at 9:59 PM, petrovna said:

A tek profil je hit:-) Kad bacim pogled uvek je pogresan pol, ispravim i sacuvam, pa kasnije proverim, opet pogresno:-)

I ja imam ovaj problem, svaki put kad se izlogujem, prebace mi pol na muski. Ulogujem se, sacuvam izmene, kad se ponovo ulogujem, otkrijem da sam ponovo postala muskarac. :biggrin:

Uoravo sam se cekirala online za jedan let, iako sam izabrala "female", dobila sam boarding pass na kom mi ispod imena stoji male.

Da li mi neko moze praviti problem zbog toga? Recimo na pasoskoj kontroli, posto let nije unutar Sengena?

Edited by Ruby

A da li je dozvoljena uz rucni prtljag i jedna mala torbica za preko ramena da imam kod sebe, ili moram da je stavim u rucni prtljag?

Hvala, i jos samo jedno pitanje, nije mi bas jasno, jel ja moram da uradim on line check in, ili mogu kod njih na aerodromu?

Iscitaj pravila na sajtu Wizzaira, tamo je sve do detalja objasnjeno, na vise jezika, ukljucujuci i srpski. Check-in se placa na aerodromu, pa ako hoces da platis, ti izvoli. Racionalnija opcija je da odradis online check-in, u vreme predvidjeno za to, kao sto svako radi, jer je gratis.

Edited by Dragance