Posted June 17, 2014 Hvala, upravo sam snimio jedan do 50 l koji ce mi sutra koristiti i za planinarenje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2014 (edited) Jelence, najaca si haha:) Pa mozes uvek prodati ili zameniti ali steta je ako je nov.....https://www.youtube.com/watch?v=XAHknlxmNf8 Ovaj mi se dopao, nadam se da je cena prihvatljiva.... Edited June 17, 2014 by Che Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2014 pa zensko jbg treba potrpati 15 pari obuce hahahah salim se.Ja sam porucila iz Britanije jer mislim da kod nas preteruju s cenama. Mislim, cene su manje vise i u inostranstvu iste, ali kod njih bar ima snizenja, kod nas toga nikad nema. Platila sam ga 27 funti na nekom ekstra popustu, a ovde u bg-u se isti prodaje u sport vision-u za 6 990, potpuno isti model. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 17, 2014 Pa ovo je dzabe, a kolika je carina, tj dali se placa ?Nikada nista nisam kupovao na netu, a vidim d aje vreme da naucim kaako. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 18, 2014 Evo i mog fb za dogovore: https://www.facebook.com/dusan.novakovic.1447Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2014 Pozdrav.Zaanima me da li za ovako daleka putovanja koristite odredjenu vrstu obuce i da, koliko u ranac od 50 litara spakovan do kraja, moze teziti kilograma?Hvala.https://www.facebook.com/zoran.novkovic1 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2014 Pa zavisi sve sta stavis u njega Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2014 Jaknu , duks, farmarke, 2 bermude, 3 majce, papuce, carape, ves, peskiri, pribor licne higijene i kiflice haha.E da vreca i podloska z anju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 20, 2014 http://www.shoppingstyle.rs/shop/deuter-planinarski-ranac-33462_4224-p2113/Da li kupiti preko neta ovakav ranac, iskusta, garancije itd.....ILi gde ima u Srbiji prodavnica koja prodaje Deuter ranceve ili The nort face!Pozdrav. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 21, 2014 (edited) Što se zapremine tiče, ja sam letos sedam nedelja putovao sa rancem od 25 litara. Ispostavilo se da to baš i nije dovoljno. Mislim da je za leto 35l savršeno. Ipak, treba nositi sve te stvari. Nema smisla poneti 30 majica kada putuješ mesec dana. Ako ćeš već prati, bolje da imaš 5 majica nego 15. Edited June 21, 2014 by tibor90 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2014 Ide li neko u Gruziju krajem jula (20-25 bi bio polazak) Mi bi isli tada pa mozemo da se organizujemo....Pozz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Zdravo, meni je ok kraj jula-august da krenemo....generalno mogu mesec dana biti na putu ili nekoliko dana manje ili više, zavisno od raspoloženja i gde se koliko zadržavamo.mogu i u septembru da se vratim (do kraja septembra najdalje), ako mi dozvole obaveze ove sezone. naravno, ne moramo se možda ni sve vreme vezivati jedni za druge,ali bih volela npr. da ako smo u istanbulu ili trabzonu i ne obilazimo iste lokalitete u isto vreme, da se dogovorimo za vreme polaska na sledeću destinaciju i onda zajedno krenemo dalje .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Dodajte me na fb-u pa cemo se dogovarati, šta, kako, kada..... https://www.facebook.com/nenad.petrovic.988373 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 (edited) Pozdrav svima,Zelio bih da nadjem saputnike za putovanje u tbilisi a mozda i dalje ako ima zainteresovanih. Rusija ili negdje drugo (nisam jos siguran a otvoren sam za prijedloge).imam auto. Relativno veliko citroen C5. Karavan. U dobrom je stanju. Ima i veliki prozor na krovu (jedna od stvari koja me posebno raduje kod ovog auta).Putujem iz banja luke. Saputnici nemoraju previse da ucestvuju u troskovima goriva ukoliko nisu u mogucnosti.Najvaznije je da se uklopimo po pozitivnom duhu, otvorenosti i humoru Jako volim da putujem automobilom i da stajem na interesantnim mjestima. Planiram ponijeti i sator. Posjedujem odlican sator za 4 osobe koji se jako brzo sklapa.Volim ljude i putovanja. Bio sam sa djevojkom u putnickoj kuci u istambulu. Odusevio sam se odlicnom organizacijom ali jos vise koliko razlicitih, interesantnih i predivnih ljudi na jednom mjestu.Ako ima zainteresovanih molim da se jave na moj cs ili fb profil ili ovdje na pm.https://www.facebook.com/redradidisciplina?ref=tn_tnmnhttps://www.couchsurfing.org/profile.html?id=E56JWU5P.S. Putovanje jos nisam detaljno isplanirao ali otprilike bih mogao negdje u drugoj polovini jula. Najdalje do prve sedmice avugsta moram da se vratim.Angel. Edited June 26, 2014 by Angel Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Angele, tvoja ponuda zvuči primamljivo. Eno ti poslah privatnu poruku sa detaljima mojih planova, pa vidi kako ti se uklapa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Angele, tvoja ponuda zaista zvuči primamljivo, naročito onaj deo da saputnici ne moraju previše da učestvuju u ceni goriva, ali mislim da ipak nisi dobro razmislio pre nego što si ovo napisao. I ja obožavam da se švrćkam kolima i voleo bih da tako proputujem svet ali sama pomisao na cenu goriva, čak i kad se podeli na nekoliko putnika, je da se smrzneš. Ovo pod pretpostavkom da nisi neki težak lovator koji ne zna šta će s parama. Naravno, svi se potajno nadamo da jesi. A čak i da ostaviš pitanje goriva po strani, gotovo je sigurno da će se na putovanju od bar 6000 km nešto desiti kolima i da ćeš morati da se cimaš oko majstora u Turskoj, Gruziji ili gde već. A sa Lazarom i ostalima iz Kluba putnika gotovo je sigurno da će se nešto pokvariti. Automobili ne vole njihovu autostopersku energiju. :evil:Znam ja iz iskustva. Pod pretpostavkom da si ipak dobro razmislio i da bi hteo kolima do Gruzije, ja se evo javljam da rezervišem svoje mesto. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 @ AngelUz svo dužno poštovanje, mislim da ti je računica za benzin loša. I kad bi išao samo najprostijom i najbližom linijiom BL-Tbilisi-BL to je oko 6000 km, sa turskim cenama goriva minimum je 1000 evra, sa tim novcem možeš da ideš lepo biznis klasom sa turkišem . Sve i da se podele troškovi, opet je neracionalno imajući u vidu povoljne cene železnice, buseva i sve krivine koje mi Srbi hvatamo da prođemo jeftinije u tom delu sveta.Razmisli opet, imaš moje planove na prvoj strani, pa možemo i da se čujemo na fb Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Pa dobro, mozda covek ima lovu, ipak meni je zanimljivije ici vozom autom je prakticnije u svakom slucaju i uvdni pozt sto je slozio Filip Ca za mene je zakon medjutim nista sto je receno nije u kamenu uklesano Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 26, 2014 Videviši ovogodišnju lokaciju putničke kuće sve mi se bližom i prijemčljivijom čini ideja da na ovo leto organizujem put ka tom delu planete. Iskreno, s obzirom na relativnu mogućnost jeftinog putovanja, još jeftinije hrane i ostalih potrepština, kao i na verovatno postojanje pomenute putničke kuće; mislim da je moguće otići na put koji ne bi mnogo iziskivao, a koji bi bio sjajno i nesvakidašnje iskustvo.S obzirom da i ja tek istražujem šta bi bilo zanimljivo i interesantno obići na istoku Turske i u Zakavkazju, a što bi se moglo ukomponovati u ovo putovanje, ovu temu sam i zamislio kao mesto gde možemo skupljati predloge, kristalisati sopstvene ideje i, naravno, pronaći saputnike.Ugrubo, ovo bi bio nekakav plan ili bar pokušaj plana puta:1) Uzimanje Balkan Flexipassa (ispod 26 = 53 evra, iznad 26 = 88 evra), sa njim preko Sofije stižemo do Istanbula. Na ulazu u Tursku, zbog radova na infrastrukturi, umesto voza se koristi besplatni autobus, koliko mi je poznato, nije neophodno doplaćivati za spavaća kola na ovom delu puta.2) U Istanbulu bi verovatno ostali 2 dana, on nije kulminacija puta, ali ga je svakako šteta propustiti, smeštaj ili u hostelskoj ili cs varijanti.3) Nastavak puta za Ankaru, pošto mislim da vozovi (bar ovi za koje ne treba doplata) trenutno ne saobraćaju tom rutom, seli bi na jedan od milion autobusa koji tuda dnevno saobracaju (oko 10 evra).4) Stvar je dogovora da li ostajati u Ankari ili odmah nastavljati put, mada ja svakako mislim da bi valjalo ostati bar jednu noć i prikupiti snage za muke koje slede .5) Uzimanje (beplatne) rezervacije za Dogu Express liniju ka Karsu. Kažu da je to jedna od vizuelno najlepših železničkih ruta u Turskoj, put traje preko 35 sati i, kao što rekoh, uz BF je potpuno besplatan.6) Smeštamo se negde u Karsu, Opciono, možemo otići do drevne jermenske prestonice - Anija, mislim da su jedini načini ili taksi ili stopiranje.7) Odavde već nemam jasan plan šta bismo mogli raditi, jedna od opcija je da se stopom (mislim da nema direktnih buseva, mada to uzmite sa rezervom) pravo spustimo do Tbilisija, koji je udaljen oko 300 km. Druga mogućnost je da se ili busevima ili stopom spustimo do primorskog mestašca Hopa (oko 250 km) i odatle peške preko granice do trećeg grada po veličini u Gruziji - Batumija (oko 30 km, mada ima lokalnih buseva koji mogu skratiti tu distancu). Batumi je interesantan grad i tu bi svakako trebalo ostati dan - dva, a onda busom (opet, kažu da je to zanimljiva ruta) konačno do Tbilisija. Tamo se (nadam se) smeštamo kod "naših" i tu bi nam bila baza za eventualno posetu nekim drugim mestima oko kojih bi se dogovorili (npr: Mtskheta, Gori, Kazbegi...). Povratak bi bio istom linijom kojom smo i došli. Uz nadu da će nam BF potrajati (iz poznatog razloga da Turci ne upisuju datume u listu, već samo izdaju rezervaciju), stigli bismo do Ankare, busom do Istanbula, pa nazad ka Srbiji vozom preko Sofije. .gif' alt='::'>- vezano za dužinu trajanja, mislim da je realno da se ovo ostvari u nekom okviru od 14 - 16 dana, i to krajem jula, odnosno početkom avgusta - što se tiče susednih zemalja, moglo bi se razmisliti o poseti Jermeniji (6 evra viza), a mislim da bi poseta Azerbejdžanu ipak bila nepotrebna i zbog cene vize (65 evra) i zbog mnoštva drugih zanimljivih mesta koje je moguće posetiti u GruzijiEto, to bilo to, ako ste zainteresovani javite se, predložite nešto, pa ćemo videti već u kom će se smeru širiti diskusija...Pozdrav, FilipFilipe, meni ovaj plan zvuči ok. Koliko ljudi bi išlo?Jel imate već neke dogovore?Maja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2014 Ćao ljudovi! Evo, da i ja budem u toku! Od kad je saopšteno da će u Tbilisiju biti sledeća putnička kuća, meni ideja o takvom putovanju ne izlazi iz glave.Nisam još imao vremena da razradim plan puta (učim za prijemni ), ali znam da bih pokušao što veći deo puta (pogotovo Tursku) stopirati, nadam se u društvu!A može i vozom, brodom ili povećim trotinetom.Krenuo bih kada se završe sve obaveze u vezi upisa na faks - dakle sam kraj jula, početak avgusta.Jelence, srećno na prijemnom..pa da se nagradimo putovanjem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2014 ja imam obaveze sigurno do 10. augusta.tako da bih posle toga probala da se uklopim na nekih 15-20 dana putešestvija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2014 Ćao ljudovi! Evo, da i ja budem u toku! Od kad je saopšteno da će u Tbilisiju biti sledeća putnička kuća, meni ideja o takvom putovanju ne izlazi iz glave.Nisam još imao vremena da razradim plan puta (učim za prijemni ), ali znam da bih pokušao što veći deo puta (pogotovo Tursku) stopirati, nadam se u društvu!A može i vozom, brodom ili povećim trotinetom.Krenuo bih kada se završe sve obaveze u vezi upisa na faks - dakle sam kraj jula, početak avgusta.Jelence, srećno na prijemnom..pa da se nagradimo putovanjem! Da si ti ziv i zdrav ja zavrsila trecu godinu na faksu Pih, koliko vidim, svi idete u julu, ili krajem jula. Niko u avgustu. Damn! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2014 Drugarica i ja smo planirale da krenemo 7. avgusta vozom. NS-BG-Sofija-Istanbul .... Tbilisi. Vraćale bismo se da budemo u NS 23. avgusta - neko zbog faksa, neko zbog posla. Kreće li ko tu posle 6.? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2014 Drugarica i ja smo planirale da krenemo 7. avgusta vozom. NS-BG-Sofija-Istanbul .... Tbilisi. Vraćale bismo se da budemo u NS 23. avgusta - neko zbog faksa, neko zbog posla. Kreće li ko tu posle 6.? Ehej, ja sam planirala da krenem vozom pravac Istanbul oko 2.-3.avgusta. Ukoliko ne nadjem nikog za tad isla bih sa vama bar taj deo puta, moze? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2014 Ljudi, ne idem bas do Putnicke kuce posto mi je krajnje odrediste Izmir ali bih svakako volela da nadjem saputnike bar do Ankare. Svidja mi se onaj prvi plan koji sam procitala. BalkanFlexi, BG-Istanbul voz, tamo par dana (imam prijatelje tamo,mozda bismo mogli i sa njima da se uklopimo za spavanje) pa Ankara bus. Krenula bih sto ranije u avgustu. Tipa 02.-04.08.2014. Da li nekome odgovara tad? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites