Followers 0

Migrantska kriza

171 posts in this topic

http://uk.blastingnews.com/politics/2015/08/british-foreign-secretary-says-migrants-threaten-european-welfare-00510395.html

Updated on:

10 August 2015, 15:18

ROBBIE CARNEY

BRITISH FOREIGN SECRETARY SAYS MIGRANTS THREATEN EUROPEAN WELFARE Philip Hammond wants the right to return migrants to their country of origin. The British foreign Secretary, Philip Hammond, has said that too much immigration will endanger living standards in Europe. Speaking in Singapore, Hammond said that current European law meant it was too easy for immigrants who arrive in Europe illegally to remain. He claims Europe “can’t protect itself and preserve its standard of living and social infrastructure” until the law is reformed. Hammond’s remarks come at a particularly sensitive time for the immigration debate.

Ah ta Amerika - obecana zemlja nema sta.  Kratko cu se samo nadovezati na tekst iznad. Nema tu puno filozofije. Engleska i Francuska su harale i po Africi i po Aziji i naravno imali svoje kolonije tamo. A sad iz tih kolonija ljudi migriraju u te zemlje tj obija im se o glavu. Nema ovo veze konkretno sa Sirijom ali pocelo je odavno sistematsko unistavnaje Evrope.A sa ovim eksodusom to su i potvrdili. Zao mi ih je , vidjam ih na stotine ovde kod nas na Severu. Miroljubivi su ljudi,ali nikad se ne zna kakvih pojedinaca ima. Pre 3 noci je bio incident kada je grupa od 1000 azilanata krenula da predje granicu i nasa Policija je htela da ih zaustavi a ovi izvadili motke :(  Tako da ... ne znam sta bih rekao .. samo se uzdam u onu nastu staru : Svako cudo 3 dana traje ...

Engleska ima srece sto je ostrvo,tj. odvojena je morem od kontinentalnog dela Evrope,pa u nju nije tako lako (ilegalno) upasti.Dok su prvo Madjarska,Austrija i Nemacka pa onda i ostale zemlje zapadne Evrope naje...le u tom smislu.

Mada,evo svuda po Nemackoj vidim bilborde/plakate sa pozivom da se pomogne/donira pomoc "najvecoj katastrofi u milenijumu".I generalno,imam utisak da je tamo (u Nemackoj) svuda je prisutan taj saosecajan stav prema izbeglicama i kako im treba pomoci.

Mada,deluje mi neverovatno da je moguce da su samo Englezi svesni gde sve to vodi.

Ili su ovi Nemci skroz prsli/oćoravili,pa ne vide ili...ne znam.

@Laza ,za Englesku se slazemo ali opet ima ona svoje probleme .Koliko sam procitao negde oko 1.000.000,00 ljudi ceka na Turskog granici da predje ... Vidim juce u vestima 100.000,00 sa Juga Srbije krenulo u voz , guraju se jadni ... :( Sumnjivi su mi ti Nemci skroz , znaju oni sta rade.

Engleska ima srece sto je ostrvo,tj. odvojena je morem od kontinentalnog dela Evrope,pa u nju nije tako lako (ilegalno) upasti.Dok su prvo Madjarska,Austrija i Nemacka pa onda i ostale zemlje zapadne Evrope naje...le u tom smislu.

Mada,evo svuda po Nemackoj vidim bilborde/plakate sa pozivom da se pomogne/donira pomoc "najvecoj katastrofi u milenijumu".I generalno,imam utisak da je tamo (u Nemackoj) svuda je prisutan taj saosecajan stav prema izbeglicama i kako im treba pomoci.

Mada,deluje mi neverovatno da je moguce da su samo Englezi svesni gde sve to vodi.

Ili su ovi Nemci skroz prsli/oćoravili,pa ne vide ili...ne znam.

Немци имају саосећајан став према избеглицама јер нису свесни где то води?

Мислим да је за ЕП у фудбалу 1996 "насловна песма" била "Фудбал из каминг хоум", са неким рефреном "итс каминг хоум итс каминг хоум итс каминг хоум"... 

Toliku sam imao zelju da posetim Siriju jednog dana, ali nazalost ko zna kada ce se to moci ostvariti, i da li cu i uopste uspeti za zivota,

Ne brini videces.Cela Sirija protutnjace Srbijom za koji mesec kakav ce to biti sudar civilizacija.

Немци имају саосећајан став према избеглицама јер нису свесни где то води?

Kazem,tako sam stekao utisak (sad sam se vratio sa puta po Nemackoj).

Prilicno su cesti bilborbi koji pozivaju na pomoc toj katastrofi (sto Sirija/Irak,sto Nepal),kao i reklame po novinama,aktivisti na ulicama koji prikupljaju pomoc,itd.Na osnovu toga sam stekao taj utisak (kod nas,u Srbiji,toga svega npr. nema/nisam primetio da ima).

Doduse,nisam pricao sa obicnim ljudima o tome,pa ne znam kakvo je generalno misljenje.Mozda je samo propaganda takva,mozda se misljenje naroda razlikuje,ne znam.

A na osnovu toga sto se u Nemackoj ne cuje (bar ne toliko) ovo sto neko u Engleskoj vec uveliko vice i skrece paznju na to - rekao bih da su Nemci ocoravili.

...ako sam uspeo da pojasnim :)

Ниси. Зашто су Немци слепи а Енглези нису?

U najkracem:

- u Engleskoj se vec cuju glasovi koji upozoravaju na nestabilnost koju migranti mogu doneti

- u Nemackoj nisam to primetio

Енглези би могли на то да мисле пре него што почну да доносе нестабилност у друге делове света.

Ohh da i kao i proslih vekova su bas o tome razmisljali kad su naseljavali danasnje kolonije.Ne zovu dzabe Uk - 51.state.

Ako pogledate starosnu strukturu ljudi koji dolaze u Evropu videcete da su 80 odsto muskarci izmedju 20-35 godina, sposobni, znaci vojno sopsobni muskarci, nabolje godine.Da su zene i deca nema problema, i zna to Evropa i otuda strah.Evo u Makeodniji uvode vanredno stanje, mi smo sledeci...

Да, чувени аргумент, млади и војно способни.

Да седим у неком кампу у Јордану, Либану или Турској са женом и децом, и да неко од нас треба да крене уз помоћ кријумчара преко неке тамо Турске, Грчке, Маћедоније, Србије, Мађарске, Чешке... да ли бих кренуо ја или послао своју дванаестогодишњу кћер рецимо?

Наравно да ће ићи најспремнији, најјачи, најздравији... 

И докле више та дискриминација према младим здравим мушкарцима у најбољим годинама!

Европа је нанела пуно већи страх тим људима да се сад прича о "смањењу стандарда", који великим делом и почива на том отимању ресурса и уништавању малих народа.

Свет је повезан, а захваљујући зна се коме последице њихових дела сносе европске земље, они су далеко преко океана, јебе им се.

А ми смо мислили "неће нас". Е па хоће.

@Laza ,za Englesku se slazemo ali opet ima ona svoje probleme .Koliko sam procitao negde oko 1.000.000,00 ljudi ceka na Turskog granici da predje ... Vidim juce u vestima 100.000,00 sa Juga Srbije krenulo u voz , guraju se jadni ... :( Sumnjivi su mi ti Nemci skroz , znaju oni sta rade.

Kakvi su to ljudi koji se dele na sto delova?

A i koji to voz iz MK do Srbije moze da primi 100k putnika?

Свет је повезан, а захваљујући зна се коме последице њихових дела сносе европске земље, они су далеко преко океана, јебе им се.

Samo da dodam rec - planirano ! 

Ne znam sa jedne strane m ije stvarno zao tih ljudi, sa druge nama i celoj Evropi zivot nece biti vise isti, ali problem je sto opet mi najsiromasniji cemo trpeti najveci teret a Francuzi, Englezi i ostali koji su odgovorni za stanje u drzavama iz kojih ovi ljudi beze ce se izvuci pogotovo mislim na Engleze.

Kakvi su to ljudi koji se dele na sto delova?

A i koji to voz iz MK do Srbije moze da primi 100k putnika?

Elektromotrni :D 

Često ovih dana čitam po netu kako će sirijske izbeglice da "upropaste Srbiju". Bogami, biće to ozbiljan izazov za njih, da nađu nešto što još nije upropašćeno... Baš me interesuje odakle će početi, evo ja da sad treba da upropastim Srbiju nemam pojma čega bih se prvo dohvatio  shtrumpf

Мораш да будеш Ром, Албанац, Арапин или црнац. Плус муслиман. 

Онда дођеш из Азије у стотинама хиљада, плус те депортују из Немачке у стотинама хиљада... а онда населиш ову нашу прелепу белу хришћанску домовину... и потрошиш паре из нашег буџета... и населиш наша прелепа села и градиће које су сви напустили... и изнервираш српске патриоте који пишу бесне коментаре из Ставангера и Киченера, Онтарио!

Edited by Relja

seobe se stalno desavaju, iz raznoraznih razloga...tako su srbi pobegli sa kosova zbog rata i tlacenja, pa naselili vojvodinu i juznu ugarsku..pa onda pobegli iz srbije od tlacenja, pa naselili slavoniju i krajinu..skoro je to bilo...pa onda pobegli nazad iz krajine i vratili se u srbiju..pa pre 1000 god. dosli i naselili ovo podrucje, jer je bilo pusto ( tako bar kaze zvanicna istorija)...

ova zemlja nije nasa, kao sto nijedna zemlja nije nicija tapija....i sasi su dosli u veliku britaniju jer je bila prazna zemlja,izbacili kelte, kojih je bilo malo...pa dosli normani, videli plodna zemlja ajmo malo tamo...

nek dodju ako im se ovde dolazi, i svidi zivot...treba se prilagoditi

Izvinjavam se na diskirminaciji mladih, vojno sposobnih muskaraca u najboljim godinama :)

Zivim u blizini Zeleznicke stanice Beograd, svaki dan poslom prolazim svaki dan gledam sta se desava.Kada gledate drzavnu televiziju kako izvestava imate utisak kao da su u najvecem broju u pitanju zene i deca, sto je naravno laz, 90 odsto cine mladi ljudi koji se krecu u grupama, spavaju itd.Verujte mi, onome cija je porodica ugrozena ne ostavlja ih u nekakvim kampovima nego prvo izbave porodice, decu, zene i ostanu u svojoj domovini. ili sa njima.Ne znam setim se ratova kod nas, a ucen sam u takvom sistemu kad dodje do opasnosti prvo izbavljas zenu, decu, starce, nemocne, poplave, ratovi, pozari, zna se sta se radi.Sa moje strane respekt za ljude sa malom decom i zenama koji su prevalili toliki put i sad citam da prednost na granici imaju porodice sa decom da ih propustaju.Ljudi sa decom ne napadaju policiju, ne blokiraju prugu, ne bodu nozevima organe reda itd.Sve sto rade na granici radice sutra u Srbiji red i pravila postoje.Ni nasa policija nije boilja prema gradjanima Srbije.Kazu policija bije, nemaju oni veze sta znaci pendrecenje policije nasa bije i nase gradjane, u autobusima, parkovima, stanovima.

Treba imati na umu jednu cinjenicu, ovo sto sad dolazi i prolazi kod korz Grcku, Makedoniju, Srbiju spadaju u prilicno srednju klasu da tako kazem, kad covek prica sa njima vidi se da imaju obrazovanje, znaju jezike, imaju neku  za karte,, vole da pljucnu po Asadu  itd. oni sad prolaze.Zamislite ako su nam teski ovi sto imaju neku kintu, zamislite kako ce nam biti teska sirotinja koja poslednja dolazi.Oni se ocekuju poslednji kad zahladi malo.Sto se kaze sirotinja je i Bogu teska a Bog vozi mercedes,

Zna se dobro ko je zakuvao corbu i ne bi danas pisali o svemu da nije glavnih kreatora.

Као што рекох, мени је ово сасвим логичан сценарио: побегнеш лепо у Либан или Турску, можда чак и пошто те нека од 20 војски мобилише на пар месеци, проведеш тамо пар година са породицом, и схватиш, овде ме неће убити, ал није ни неки живот. Онда се сетиш браће Палестинаца који су по логорима у Јордану и Либану живели деценијама, и кажеш себи, јебеш ово. Не вуцараш жену и децу по границама уз помоћ кријумчара где не знаш кад ће те ко опљачкати, убити, претући, жену силовати и ко зна шта... већ чекаш да се докопаш Немачке и да их доведеш некако. Или чак ако немаш породицу, тек онда те ништа не задржава у логору у Либану.

Све ово, напади на полицајце, бодење ножевима... говориш о томе као да се десило стотину пута. Сви медији су пренели о некој тучи на станици у Ђевђелији, и на крају кад прочиташ текст, прочиташ да је разбијен један прозор!!! Па више штете сам ја лично направио на Стадиону ЈНА кад су нам гробарска ђубрад украла куп 2011!!!!

Мени ови нису тешки, па не видим да ће бити ни ти сиромашнији који "иду за њима". Колико сам схватио њима је циљ да оду на запад а не да се туку са свима у свакој земљи на коју наиђу. Оно, идем лома до Швецке код сестре, а успут ћу мало да лешим турску, грчку, македонску, српску и мађарску полицију... јер сам иначе млади војно способни хулиган навијач Ал Ахлија из Алепа...

Више инцидената буде у Опову петком увече кад се наплате премије за кукуруз него што је досад направило десетине хиљада избеглица.

A da ih uselimo u Beograd na vodi? Kažu biće velika kvadratura...

Почињеш да схваташ арапски план да нас преплаве полако... прво салаши око Сомбора... онда ПИК Бечеј и БПК... земља по Срему... а онда и најбоља земља у Бегешу за БГ на В, те план којим је предвиђена највећа џамија на Балкану... којој су случајно улагачи из УАЕ...  пратиш ли ти теорије завере уопште човече, читаш ли Васељенску!?!?

http://www.srbijadanas.net/stize-novi-arapski-cunami-tri-miliona-migranata-ceka-da-iz-turske-preko-bugarske-dodje-u-srbiju/