Followers 0

Autobuske Linije - Evropa

26 posts in this topic

Pozdrav svima, novi sam odje,

Da vas pitam , treba uskoro da letim za Belgiju, tacnije Brisel (Charloi) iz Podgorice, pa bih rado putovao odatle dalje nekim jeftinim autobuskim kompanijama ( zeljeznicom takodje ) npr. Amsterdam , Paris itd.... Cuo sam imaju neke jeftine karte za buseve , zeljeznice koje se bookiraju online, ( ili ako znate tamo dje da se kupi ) e sad znate li koje sajtove da posjetim ili dje da idem kad stignem tamo ... 

Hvala :D

Edited by kratosMNE

Ја бих да похвалим чешку бус агенцију RegioJet. Путовала сам њима пре пар дана од Беча до Прага (и натраг) за веома мале паре. Иначе је у питању студентска агенција која за смешне паре има линије по већини земаља Европе (Србија, наравно, није у понуди). Карте могу да се купе онлајн или у њиховим представништвима. Цена поласка варира од времена дана када се путује (не знам зашто). Бусеви су модерни, а поласци тачни у минут. Ту су и неке ситнице које олакшавају путовање, типа: екрани у седишту испред преко којих можете да бирате да ли ћете да слушате музику, гледате филм или претражујете интернет (који, додуше, ради само на територији Чешке); представник агенције који неколико пута пролази кроз бус и нуди бесплатни чај/кафу/топлу чоколаду/новине; утичница код седишта за пуњење телефона итд.

Према мом мишљењу, однос цена-квалитет и више него идеалан.

П. С. Сад видех да имају и возове у понуди, али за сада нисам имала искуства са тим.

Apsolutno se slažem za "RegioJet" - usluga je fenomenalna, a cena je za sve ponuđeno neverovatno povoljna. No, mene zanima da li iz Beograda sem "Laste" još neki autobuski prevoznik ima redovne celogodišnje linije ka zemljama srednje Evrope (Češka, Slovačka, Austrija, Mađarska)? "Lastu" bih voleo da zaobiđem ako je ikako moguće.

Чуо сам за опцију бесплатног путовања возом. Пошто смо ми из Србије ван ЕУ, могу да нам пишу казне за путовање без карте и оне никада неће стићи на адресу је нису у систему (ЕУ). Ово су ми рекли људи из Швајцарске, то су радили и возили се увјек бесплатно, срео сам више њих

12 hours ago, EvropskiTibet said:

Пошто смо ми из Србије ван ЕУ, могу да нам пишу казне за путовање без карте и оне никада неће стићи на адресу је нису у систему (ЕУ). Ово су ми рекли људи из Швајцарске.

Sta,te kazne ne vaze za Svajcarce?

Znam da oni nisu u EU,ali opet...

Dobro vece, hteo bi da mi neko kaze da li su sigurni Italijanski prevoznici(Autobus, voz)da vas ne slazu ili prevare? Hteo bih da odem od Rima do Napoli (povratna karta). 

A gde su te to prevarili autobuski ili vozni prevoznici i na koji nacin? Dobro je sto zelis da ides negde, jer ces vrlo brzo uvideti da je takvo tvoje razmisljanje tipicno samo za nas, Balkance :smile: Opusti se i uzivaj, sve funkcionise normalno u Italiji.

Na google reviews za Autobusku stanicu iz Rima(Tiburtina bus station) pise dosta negativni komentari sto se tice usluge.

Koji su negativni komentari, da je neko kupio kartu, a prevoznik mu uzeo pare i nije ga odveo do zeljene destinacije? Ili sama stanicna usluga, da su mozda neuredni i skupi toaleti, prepune cekaonice, ima beskucnika okolo? Sigurno da je pomalo neorganizovano, Italijani su inace takvi, ali to nije nista zbog cega bi ti trebalo da brines.

Preko tripadvisor za željenu destinaciju odeš na njihov Forum(Italy,Spain,Deutchland), postavis pitanje i cekaš. I preko 2Rome.

Evo gledam cene na Teroplan-u. Bus ide iz Požarevca za Beč. Da li je neko putovao? Ako nađem neke jeftine avio karte iz Beča da se prebacim do tamo. Ako uzimaju po 10 e harač za carinike, jer putuju isključivo gastarbajteri, a imam samo kabinsku torbu, onda mi se ne isplati.

3 hours ago, petrovna said:

Evo gledam cene na Teroplan-u. Bus ide iz Požarevca za Beč. Da li je neko putovao? Ako nađem neke jeftine avio karte iz Beča da se prebacim do tamo. Ako uzimaju po 10 e harač za carinike, jer putuju isključivo gastarbajteri, a imam samo kabinsku torbu, onda mi se ne isplati.

Kakav "crni" harač? To ne treba plaćati.

Doživela sam neprijatnost kada sam putovala prevoznikom Mićko Lapovac. Vlasnik nije hteo da mi dozvoli da uđem u bus, a imala sam već kupljenu kartu. Nisam popustila, a gastosi su gledali u mene, a oni vuku ralo i volove, a moj kofer pun stvari u vrednosti do 100 e.

Zvala sam Arrivu, ne plaća se. Online može da se kupi jeftina povratna karta, inače je 4600 din. Može i da se ulovi Bdg-N. Sad za 99 din.

E, sad samo da vidim šta mi više odgovara avio prevoz iz Beča ili Budimpešte, ali vozom dođe cimanje kad se mora prvo do N. Sada. Blabla car nema nešto mnogo ponuda za datume koji meni odgovaraju, a neki traže i 3000 din.

Ima dosta prevoznika za Bec iz BGa, ja sam uglavnom koristio Fudex. 

A harac je poznata stvar, par puta kad sam isao za Grac i Bec bilo je kao "par evra za granicu" sa korpom u koju ubacuju pare. Ja se zgranuo, reko kakve bre pare za granicu, kao da lakse prodjemo. Naravno da nikad nisam dao, kao sto i nisam prihvatio da im svercujem cigare, kupe kutiju, ne boks i dele ljudima po busu da prosvercuju preko granice.

Evo gledam cene na Teroplan-u. Bus ide iz Požarevca za Beč. Da li je neko putovao?

Putovao sam ja prošle godine 2 puta za Beč i natrag tom linijom. Doduše, nisam kretao iz Požarevca već iz BGa, dolazi oko 9 uveče na glavnu stanicu. Nisam imao nikakve neprijatnosti s njima, nikakav harač niti bilo kakav šverc nije ni spomenut, maksimalno profesionalno.

Može da se desi da opet putujem na istoj relaciji sa njima u sledećih mesec dana, javiću ovde ako se nešto bude promenilo, mada sumnjam. Takođe, ni mađarski graničari nisu nekorektni kao što su nekad bili, vrlo prijatno iznenađenje, moram priznati.

Druže, hvala!

Još samo da upecam neke jeftine avio karte.

Da li Mađari traže još zdravstveno osiguranje i novac na uvid? Jednom sam morala svu lovu da istresem.

Posle jednom išla vozom, niko ništa.

Meni nisu tražili nijednom ništa. Ako si iole normalna i ponašaš se kulturno, šanse da ti prave bilo kakav problem su ekstremno male. Kažem, dosta je bolja situacija nego pre 5 - 6 godina kada su mađarski graničari u pitanju.