Posted January 6, 2008 Novi pasoši od marta 2. januar 2008. | 11:11 | Izvor: Beta Beograd -- Građani Srbije dobiće ove godine nove pasoše umesto još važećih sa grbom i oznakama Savezne Republike Jugoslavije. Pasoši će se menjati od 1. marta do 31. decembra 2008.Izdavaće ih policijske uprave ili policijske stanice MUP-a na čijem području je prebivalište, odnosno boravište lica koje podnosi zahtev za izdavanje. Nove putne isprave Srbije izdavaće se sa rokom važenja od 10 godina. Obrazac pasoša sadrži prostor za automatsko očitavanje podataka u koji se unose vidljivi alfanumerički podaci na ispravi i zaštitni elementi. Imena pripadnika nacionalnih manjina biće upisana u izvornom obliku u kojem su upisana u izvod iz matične knjige rođenih. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2008 PASOŠ CRVENE BOJE 14.01.2008. 09:17 - Pasoš Srbije biće u carskoj crvenoj boji, nijansi između crvene i bordo, na prednjoj korici imaće utisnut grb Srbije i tekst ispisan ćirilicom. Prva strana posle korica potpuno je plastificirana tako da su praktično u nju uliveni fotografija, podaci, potpis, hologram i različiti vidovi zaštite, piše Blic. Tokom ove nedelje trebalo bi da bude objavljeno kada će početi štampanje novih putnih isprava, koje će ujedno biti i prve sa oznakom Srbije posle gotovo stogodišnje pauze. Sportisti, članovi olimpijske reprezentacije, biće prvi kojima će biti uručeni novi pasoši. (021) Ponovo crveni pasosi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2008 samo nek se jos trosi na nove putne isprave. drzavi i onako trebaju preko potrebne pare Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2008 I treba da se promene pasosi ... mi smo imali problema na Libansko/Sirijskoj granici jer nam je na pasosu bilo ispisano ime nepostojece drzave! Ja cu prvog dana da se nacrtam u supu i da umem novi pasos! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2008 samo nek se jos trosi na nove putne isprave. drzavi i onako trebaju preko potrebne pare Pa i treba da trosi, pasoshi sa oznakom SR Jugoslavije su malo démodé.. Jedan od uslova za stavljanje na belu shengen listu jesu novi pasoshi. A jos i meni slatko dodje jer taman mi se ispunio stari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2008 drzava se nece ovajditi od pasosa, posto su se sve institucije koje bi inace trebale da se ovajde od toga odlucile da skinu takse. pasos ce kostati 2000 din, sto uopste nije mnogo imajuci u vidu nacin izrade, i cenu slicnog pasosa u drugim zemljama. inace, djelic rece danas u vestima da ce poceti od aprila, ne marta Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2008 nece se ovajditi drzava, ovajdice se nechiji kum koji ce te pasoshe da izradjuje... inache krajnje je vreme da se ti pasoshi naprave jer je to jedan od kljuchnih uslova za eventualno stalvjanje Srbije na belu shengensku listu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2008 ovajdice se nechiji kum koji ce te pasoshe da izradjuje... Zavod za izradu novčanica i kovanog novca? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2008 ovajdice se nechiji kum koji ce te pasoshe da izradjuje... Zavod za izradu novčanica i kovanog novca? Onda ok Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2008 Tamo im kumovi rade Zna li se tacan datum pocetka izdavanja pasosa. Treba da idem krajem aprila na bliski istok, pa bi voleo da imam novi pasos bez da objasnjavam odkud mi pasos nepostojece drzave Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2008 Svi smo do sad nosili pasose nepostojece drzave na Bliski Istok tako da ne verujem da cesh imati problema ako ne napravish novi. Cak mislim da ces imati manje problema sa onima koji zele da te ozene kad imash plavi nego crveni pasos Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 15, 2008 Prvi pasosi bi trebali da se pojave 1. aprila Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 16, 2008 A ko to ima zelju da "zeni ljude" u Siriji Znaci 1. aprila stizu pasosi, da ne bude ono aprililili Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 10, 2008 e pa aprililili. sad su pomerili za maj izdavanje novih pasosa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2008 Novi pasoši od jeseni.... http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=06&dd=25&nav_category=12&nav_id=305565 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2008 Eto... beda... cuo sam to i na TV-u... Istece mi plavi, a necu da vadim jos jedan plavi koji opet treba da menjam... Damn! Neko mi nedavno rece da zbog tih pasosa navodno i cekamo na granicama duze nego ostali... izmedju ostalog, jel'. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2008 Izgleda da su naši novi pasoši sve dalje i dalje... kako ih stignemo, oni odmaknu još za koji mesec I ja sam više puta čuo da je to jedan od razloga što na granicama čekamo duže, nema elektronskog očitavanja pa mora ručno da se unosi broj svakog pasoša... a svi znamo da carinici kucaju jednim i po prstom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2008 Stari pasosi vaze do kraja 2008, a novi jos nisu ni poceli da se izdaju. Sta ce sad svi da navale kad krenu da ih izdaju i to ce da lici na rasulo?? Tj, pitanje je kako ce obicni ljudi uopste doci do novih pasosa. Da li imate bilo kakvo iskustvo ili informaciju u vezi sa ovim? Sta ce biti sa vazecim vizama koje imamo u pasosima? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 27, 2008 Produzice rok vazenja starih pasosa,a kod mene u Cacku sad je problem naci formular u knjizari za pasos,nema ih-kazu velika navala za putovanja u inostranstvu.Viza ce ti vaziti al moras sa sobom nositi stari pasos ako budes u skorije vreme izvadila novi al sumnjam da ce poceti sa izdavanjem u toku leta. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2008 Stari pasosi vaze do kraja 2008, a novi jos nisu ni poceli da se izdaju. Za vazenje viza je vec odgovoreno. Sto se tice vazenja, to je velikaaaaaaaa glupost. Ako uzmemo u obzir da sam nov pasos uzeo u aprilu, dobio sam rok vazenja do 2013god. I ON DOTLE IMA DA VAZI. Zamisli kakva bi to bila ludnica da svi nagrnu da menjaju pasose. Nije da nas sa pasosima ima mnogo koliko su oni tamo brzi. Mada moram priznati da su meni, dakle u aprilu, pasos zavrsili za jedan dan. Danas predao a sutra u 17h ga pokupio. Dakle nekih 28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Zahtevi za nove pasoše od 7. jula Beograd -- Zahtevi za izdavanje novih biometrijskih pasoša Srbije mogu se podnositi od ponedeljka 7. jula, rekao je potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić. Đelić je naveo da procedura u diplomatsko-konzularnim predstavništvima u inostranstvu počinje 1. oktobra. Cena pasoša u zemlji će iznositi 2.170 dinara, dok će državljani Srbije u inostranstvu plaćati i dodatnu taksu od 15 evra. Rok za njihovo izdavanje biće 30 dana. Izvor: B92 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 a ja juce dobio pasos nepostojece zemlje bila mi frka vec u ponedeljak moram u ambasadu koji sam ja baksuz, a i ti Chi sto si mi rekao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Ko jos veruje Chivitliju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Zahtevi za izdavanje novih biometrijskih pasoša Srbije mogu se podnositi od ponedeljka 7. jula Da, zahtevi su mogu podnositi od ponedeljka, a nigde ne kaže od kada će se izdavati pasoši.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 4, 2008 Na TVju su rekli da ce se izdavati najkasnije 30 dana od dana podnosenja zahteva! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites