Posted October 15, 2011 Imaš na ovom topicu nekoliko puta objašnjeno, samo se vrati unazad: - vozna povratna karta od BG do Dimitrovgrada (pre same bugarske granice). Cena oko 10 eur. - odatle do Sofije ideš tako što počastiš bugarskog konduktera sa 2 eur, ili ekvivalentom u levima ili dinarima - od Sofije autobusom do Istanbula (u jednom pravcu oko 25 eur) Dakle sve ukupno košta oko 65 eur. Po meni ovo je i iz drugih razloga bolji način nego celu rutu prelaziti vozom. Jedan od njih je i što nema tiskanja sa švercerima u vagonu u Sofiji, te dodatnog plaćanja za obavezni kušet na turskoj granici ili u Sofiji (10 eur). U busu ćeš verovatno dobiti i kolačić, čaj ili kafu, a i vodu, i imaćeš svoje mesto i tišinu, pa ćeš moći da odspavaš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 15, 2011 Hvala na informacijama, cini mi se da bi mogao isprobat tu soluciju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2011 Ummm...ovako...Zanima me da li jos uvek postoji mogucnost za kupovinu Srbija flexipass karte? Posto su nas na zeleznickoj u Nisu bledo pogledali i rekli da to vise ne postoji .... e sad,neko kaze da postoji jos uvek,ovi na zeleznickoj nas kuliraju....Help! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Sorry svima, zaista moguće da su ova pitanja već sto puta postavljena, al molim da pregrmite ovaj put i da mi netko odgovori 1.) Na stranicama koje nalazim na netu nailazim na potpuno oprečne informacije i sad želim da mi netko od vas iz Srbije kaže- je li još uvijek na snazi Balkan Flexipass koji košta 51 eura za vožnju u 2.razredu za mlađe od 26.? Na Glavnom kolodvoru u Zagrebu naravno ništa ne znaju, turistička agencija za mlade veli da postoje samo passovi za 1.razred, tako da sam sad zbunjena! Dakle- kad u 12. mj krenemo na put, hoću li moći u BG kupiti kartu za 51 euro? 2.) Vlak Beograd- Bukurešt- ima li netko iskustva s time isplati li se uzeti spavaća kola, je li skupo i općenito kakva je situacija u vlaku? Zahvaljujem! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Pozdrav Majo! Dobrodosla na forum! Balkanflexi pass mozes da kupis na zeleznickoj stanicu u Beogradu kao i na koj par mesta u gradu. Za mladje od 26 godina karta za 5 od 5 dana puta za drugi razred kosta 51 evro ili ti oko 5300 dinara (mislim da samo dinare primaju). U Zagrebu ne mozes da je kupis jer Hrvatska nije u projektu. Mislim da se spavaca kola isplate jer voz poprilicno dugo ide do Bukuresta a ume i da kasni po par sati. U Rumuniji dosta ljudi koristi taj voz za lokalni prevoz pa ume da bude bas guzva. Ako idete u deo za sedenje pazite na svoje stvari. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Puuuno hvala, ovo su dragocjene informacije! Mi se u 12.mj spremamo na turu Beograd- Bukurešt- Istanbul-Sofija-Skopje- Beograd za Novogodišnju noć! Kad se vratim obećajem da ću i ja pomagati s informacijama na forumu Pozdrav iz Zagreba Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Ovo je službena stranica Železnica Srbije sa svim informacijama o cenama u međunarodnom prevozu: http://zeleznicesrbije.cmass.info/active/sr-latin/home/glavna_navigacija/putnicki_saobracaj/medjunarodni_saobracaj/cene_prevoza_v01.html Dobro je znati da postoji i BFP za 7 dana, koji za mlađe od 26 godina košta 68 eur. Podeljeno sa brojem dana, cena po danu je praktično ista. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 27, 2011 Puuuno hvala, ovo su dragocjene informacije! Mi se u 12.mj spremamo na turu Beograd- Bukurešt- Istanbul-Sofija-Skopje- Beograd za Novogodišnju noć! Kad se vratim obećajem da ću i ja pomagati s informacijama na forumu Pozdrav iz Zagreba Ako želiš da doplatite za kušet/spavaća, cene su (ako ne bude promena od novog reda vožnje koji na snagu stupa 11. decembra): 18 EUR Beograd - Bukurešt - ležaj u 3-krevetnoj kabini 9,40 EUR Bukurešt - Istanbul - ležaj u 6-krevetnom kupeu 10 EUR Istanbul - Sofija - ležaj u 3-krevetnoj kabini 6 EUR Sofija - Beograd - ležaj u 6-krevetnom kupeu (mada ovde postoji i varijanta dnevnog voza) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 28, 2011 Sorry svima, zaista moguće da su ova pitanja već sto puta postavljena, al molim da pregrmite ovaj put i da mi netko odgovori 1.) Na stranicama koje nalazim na netu nailazim na potpuno oprečne informacije i sad želim da mi netko od vas iz Srbije kaže- je li još uvijek na snazi Balkan Flexipass koji košta 51 eura za vožnju u 2.razredu za mlađe od 26.? Na Glavnom kolodvoru u Zagrebu naravno ništa ne znaju, turistička agencija za mlade veli da postoje samo passovi za 1.razred, tako da sam sad zbunjena! Dakle- kad u 12. mj krenemo na put, hoću li moći u BG kupiti kartu za 51 euro? 2.) Vlak Beograd- Bukurešt- ima li netko iskustva s time isplati li se uzeti spavaća kola, je li skupo i općenito kakva je situacija u vlaku? Zahvaljujem! 2.) prošli tjedan sam putovao tim vlakom, nije uopće bilo gužve, točno 23 ljudi je bilo u 4-5 vagona, u kupeu sam bio sam, spavao bez problema, samo jako dobro pazite na stvari, ako vas je više nek jedan bude budan jer mali cigići samo gledaju tko spava i onda ulaze u kupee, neke francuze su dobrano opljačkali, uzeli im svu tehniku (kamere, fotiće...) u temišvaru već nastane gužva, tu ih dosta uđe, a onda sve bliže bukureštu gužva je sve veća pa mi je u kupe ušla neka šesteročlana obitelj pa sam se s njima gurao pola sata do bukurešta... sve u svemu ima svega, i zanimljivo je u svakom slučaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 30, 2011 Puuuno hvala, ovo su dragocjene informacije! Mi se u 12.mj spremamo na turu Beograd- Bukurešt- Istanbul-Sofija-Skopje- Beograd za Novogodišnju noć! Kad se vratim obećajem da ću i ja pomagati s informacijama na forumu Pozdrav iz Zagreba A gde vide za taj voz Sofija-Skoplje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2011 A gde vide za taj voz Sofija-Skoplje? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2011 Našli smo ga na DB Bahn, to mi je nekako najpouzdanija stranica u većini slučajeva. Piše da ide svaki dan u 20:10 i stiže u Skopje u 6:52... Nije valjda da je to neka kriva informacija? :-\ Ako pogledaš malo bolje videćeš da lepo piše da je to sa jednim presedanjem u Nišu. Voz iz Sofije u Niš stiže u 23:13, a iz Niša za Sofiju kreće u 02:10. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 15, 2011 Da, da, nije baš direktan, al neka, bit će nas 8 u društvu pa ćemo valjda izdržat nekako to čekanje od 3 sata u Nišu Šteta jednog dana više na FlexiPassu, al eto šta se može... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2011 Pozdrav!!!!Mozete li mi reci da li mi je dovoljno da uzmem ovu kartu za 10 dana u mesecu ako zelim obici makedoniju,grcku,tursku,bugarsku i rumuniju tj. da li se u okviru tih 10 dana gleda samo vreme provedeno u vozovima pomenutih zemalja,a ne sam boravak u nekoj od njih?Npr.odem prvo u mak. tu budem 1-2 pa odatle u grcku pa tamo budem 3-4 dana itd...ili to nema veze... I da,jos jedno pitanje,da li ova karta vazi i u nasoj zemlji posto sam cula da ne vazi u zemlji u kojoj je kupljena?Hvala unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2011 Važi i u našoj zemlji. Karta od deset dana znači da možeš da se voziš na deset različitih datuma bez ograničenja. Kako uđeš u voz, tako upišeš aktuelni datum u mali kvadratić. Ali postoji jedno jako korisno pravilo za putnike, a zove se "posle 19h". Naime, ako voz u koji ulaziš kreće u ili posle 19:00h, onda u kartu možeš da upišeš sutrašnji datum i naravno da se i sutradan ceo dan voziš do ponoći bez upisivanja novog datuma. Ako se desi da neki kondukter ne zna za to pravilo, insisitiraj na svojim pravima. Za tvoju informaciju, Grčka već neko vreme nema međunarodne vozne veze. Takođe, postoje specijalni brzi vozovi, uglavnom u Grčkoj, za koje treba doplata, koja nije baš simbolična. Imaš o tome na ovom forumu, samo koristi search opciju. Nikoga, a najmanje konduktera, ne interesuje koliko vremena ostaješ u kojoj zemlji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 17, 2011 Hvala puno na informacijama Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2011 Pozdrav svima, imam pitanje, ako kupim kartu za 5 dana, jel je moguće pogledat sofiju, skopje, bukurešt i istanbul? Npr. planirala sam Beograd-Bukurešt-Sofija-Istanbul-Skopje-Beograd, jel to moguće? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2011 Kad ne bi išla za Skopje, imala bi tačno 5 dana vožnje. Za put do Bukurešta moraš da poništiš dva dana, jer posle ponoći imaš još 6 sati vožnje do cilja, a teško da će kondukteru promaći da je upisani datum jučerašnji. Međutim, da bi tu uštedela jedan dan, možeš da kupiš regularnu kartu do Temišvara za 1.000 dinara, pa onda za nastavak vožnje upiši u flexipass sutrašnji datum (pravilo "posle 19h") pa ćeš imati za to veče (jer iz Temišvara ide za Bukurešt posle 19h) i za sutradan sve do ponoći. Ova varijanta je isplativa i za mlađe od 26 godina, jer ionako ih svaki dan dan vožnje u flexipass karti košta 1000 dinara. Što se tiče linije Istanbul-Skopje (ako uopšte postoji voz Sofia-Skopje), to će malo teže da se ugura u jedan dan (treba proveriti red vožnje ) pa u tom slučaju najbolje da sve prethodno navedeno zaboraviš i lepo uzmeš flexipass za 7 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 18, 2011 A ako uzmem za 7 dana onda mogu tako kako sam napisala? Jel se isplati uopće do Skopja? .Znači bolje da uzmemo 7 dana? Evo ja bi ovu rutu koja je na slici, mogu za 7 dana obić ih, dodala sam još i ovaj grad u Grčkoj? Daj objasni pliz kako da isplaniram tu rutu pliz Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 A ako uzmem 5 dana jel bi mogla onda do Temišvara sa regularnom kartu i onda do bukurešta-sofije-istanbula-beograd sa flexipassom? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 Grcku izbaci, medjunarodni vozovi ne saobracaju do daljnjeg. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 Za put do Bukurešta moraš da poništiš dva dana, jer posle ponoći imaš još 6 sati vožnje do cilja, a teško da će kondukteru promaći da je upisani datum jučerašnji. Ponovo ista stvar Dakle, kao što smo već negde pisali nedavno, u flexipass se piše datum ulaska u voz. To što u međuvremenu prođe ponoć nema nikakve veze. Ti u kartu upišeš datum kada si ušla u voz, a na drugi papirić koji dobiješ, a koji je tabela, upišeš Beograd-Bukurešt. Dakle, imaš Beograd - Bukurešt 1. dan, Bukurešt-Sofija 2. dan, Sofija-Istanbul 3. dan. Pošto u Grčkoj trenutno ne saobraćaju međunarodni vozovi, mislim da Istanbul-Solun nije izvodljivo, tako da bi to verovatno morala autobusom. Isto tako i za Solun-Skoplje. Onda Skoplje-Beograd potrošiš 4. dan i još ti ostane jedan viška. Ako želiš sve vozom, izbaci Grčku. I tako već obilaziš dovoljno mnogo zemalja, šta će ti još i Solun Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 Za Balkan Flexipass važi pravilo kao i za Interrail -> Ukoliko ulaziš u voz posle 19h, upisuješ sledeći dan, ukoliko krećeš pre 19h i stižeš sutradan, po pravilu ti se računaju dva dana i dan ulaska i dan izlaska iz voza. Međutim, mnogi kondukteri to ne znaju, pa možeš da se provučeš sa jednim danom. Za Grčku neće biti vozova ni sledeće godine. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 Za Balkan Flexipass važi pravilo kao i za Interrail -> Ukoliko ulaziš u voz posle 19h, upisuješ sledeći dan, ukoliko krećeš pre 19h i stižeš sutradan, po pravilu ti se računaju dva dana i dan ulaska i dan izlaska iz voza. Međutim, mnogi kondukteri to ne znaju, pa možeš da se provučeš sa jednim danom. Da li se nekad nekome desilo da mu kondukter upiše drugi dan zato što je prošla ponoć? Nisam još čuo za taj slučaj, a potrošio sam gomilu flexipassa i uvek sam za dvodnevna putovanja pisao samo prvi dan. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 19, 2011 Meni su naši upisali drugi dan kada sam se vraćao iz Sofije, dok kada sam išao za Bukurešt sam prošao sa jednim danom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites