Posted March 31, 2022 1 hour ago, ThirstyTraveler said: Taj sajt postoji preko 2 godine ali cim su poceli da testiraju e-visa sistem desila se Korona tako da je sve stopirano do daljnjeg. Mislim da od toga jos nema nista. Na zvanicnom sajtu ambasade u Vasingtonu stoji da moze da se aplicira preko tog sajta. http://www.botswanaembassy.org/page/guidelines-for-completing-a-visa-application Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 1, 2022 Super su spiskovi i zvanicni sajtovi ambasada ali to u praksi izgleda malo drugacije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2022 (edited) Ima ovde i još negde pomena o liberalizaciji viza između Srbije i Malezije: https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/05/10/transport-ministry-acao-hold-talks-on-sustainability-of-civil-aviation-sector. Edited May 13, 2022 by amstel Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2022 51 minutes ago, amstel said: Ima ovde i još negde pomena o liberalizaciji viza između Srbije i Malezije: https://www.thestar.com.my/news/nation/2022/05/10/transport-ministry-acao-hold-talks-on-sustainability-of-civil-aviation-sector. Sa Tomom Momom je odrzao razgovore, Toma je razgovarao i sa Saudijcima o direktnom letu i promeni viznog rezima takodje. Hvala na linku svakako! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13, 2022 Viza za Azerbejdzan zvanicno ukinuta za srpke pasose krajem aprila ove godine.. Potvrdjeno mi na samom granicnom prelazu na aerodromu u Bakuu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2022 12 hours ago, bam-bam said: Viza za Azerbejdzan zvanicno ukinuta za srpke pasose krajem aprila ove godine.. Potvrdjeno mi na samom granicnom prelazu na aerodromu u Bakuu Konacno.... Hvala na informaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2022 13 hours ago, bam-bam said: Viza za Azerbejdzan zvanicno ukinuta za srpke pasose krajem aprila ove godine.. Potvrdjeno mi na samom granicnom prelazu na aerodromu u Bakuu 30 ili 90 dana? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 14, 2022 5 hours ago, Lazar said: 30 ili 90 dana? nisam pitao heheh..pitacu sad, evo idem ponovo za baku za 4 dana...tako da saljem info sledece nedelje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2022 On 5/13/2022 at 9:31 PM, bam-bam said: Viza za Azerbejdzan zvanicno ukinuta za srpke pasose krajem aprila ove godine.. Potvrdjeno mi na samom granicnom prelazu na aerodromu u Bakuu Upravo sam zvao ambasadu Azera u Beogradu, kaže žena da nije tačno, još im nije stigao službeni dopis... Ko koga tu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2022 (edited) 1 hour ago, Tales said: Upravo sam zvao ambasadu Azera u Beogradu, kaže žena da nije tačno, još im nije stigao službeni dopis... Ko koga tu... https://mfa.gov.az/en/category/visa/visa-free-countries Inace Katar i Azerbejdzan su potpisali sporazum o bezviznom putovanju nekakvih mesec dana posle Srbije,a sporazum je ratifikovan pre naseg, drzavljanima Azerbejdzana viza za Srbiju nije potrebna od 2016 godine, ne znam sta toliko ratifikuju. Edited May 18, 2022 by SonePFC spelling Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2022 Znači, u ministarstvu im rade retardi, čim za mesec dana nisu poslali službeni dopis ambasadi. Nema drugog objašnjenja. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2022 (edited) Hm, napisao sam jutros post povodom ovoga, jos pre talesa, ali je nestao sa sajta, ne znam kako... ali ajde ponovicu... Nazalost, vize nam nisu ukinute...sinoc nisu hteli da me puste u turkishev avion bez vize, rekli su mi da im se u sistemu nista nije menjalo sto se tice viza za srbiju, sem sto nam je omoguceno da je sad dobijemo i online.....rekli su mi da jedino postoji mogucnost da sistem nije azuriran...ucinilo mi se kao legitimna opcija, znajuci azurnost i agilnost azerbejdzanaca.... medjutim, jutros sam sleteo u baku, i na granicnom prelazu mi je policajka potvrdila da vize nisu ukinute, da je sve ostalo isto kao i ranije....na moju sugestiju da mi je njena koleginica pre samo 2 nedelje rekla da su vize ukinute, i to je jos pomenula kraj aprila kao datum ukidanja, ova mi je rekla da su postojale informacije krajem aprila da ce biti ukinute, ali se to nije desilo....rekla mi je da je verovatno negde zapelo, posto je usvojeno i u parlamentu i svuda.....to " zapelo" me ni malo ne cudi od azera, a razlog zasto ovi sluzbenici na granici tako dobro znaju koje se vize ukidaju i kad, je taj sto azerbejdzanci traze vizu za vecinu zemalja sveta, tako da kad cuju da neka treba da se ukine, to je za njih dogadjaj.... u svakom slucaju, taj " dogadjaj" se u nasem slucaju nije jos desio, a kako mi se cini, sva je verovatnoca da ce ovo postati novi brazil...nazalost..... trebalo bi mi reciprocno da im uvedemo ponovo vize, ukoliko u najhitnije vreme oni nama ne ukinu....ipak nije azerbejdzan isto sto i brazil eli eu, pa da se ne zameramo....kako smo mogli maleziji da se zamerimo, tako mozemo i ovima....pogotovu sto njima trebaju vize za eu, znaci nismo se usaglasili sa zemljama shengena po ovom pitanju izvinjavam se svima na pogresnoj datoj informaciji..ali im je to policajka na granicnom prelazu rekla.....znaci treba sve proveriti vise puta Edited May 18, 2022 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2022 46 minutes ago, bam-bam said: Hm, napisao sam jutros post povodom ovoga, jos pre talesa, ali je nestao sa sajta, ne znam kako... ali ajde ponovicu... Nazalost, vize nam nisu ukinute...sinoc nisu hteli da me puste u turkishev avion bez vize, rekli su mi da im se u sistemu nista nije menjalo sto se tice viza za srbiju, sem sto nam je omoguceno da je sad dobijemo i online.....rekli su mi da jedino postoji mogucnost da sistem nije azuriran...ucinilo mi se kao legitimna opcija, znajuci azurnost i agilnost azerbejdzanaca.... medjutim, jutros sam sleteo u baku, i na granicnom prelazu mi je policajka potvrdila da vize nisu ukinute, da je sve ostalo isto kao i ranije....na moju sugestiju da mi je njena koleginica pre samo 2 nedelje rekla da su vize ukinute, i to je jos pomenula kraj aprila kao datum ukidanja, ova mi je rekla da su postojale informacije krajem aprila da ce biti ukinute, ali se to nije desilo....rekla mi je da je verovatno negde zapelo, posto je usvojeno i u parlamentu i svuda.....to " zapelo" me ni malo ne cudi od azera, a razlog zasto ovi sluzbenici na granici tako dobro znaju koje se vize ukidaju i kad, je taj sto azerbejdzanci traze vizu za vecinu zemalja sveta, tako da kad cuju da neka treba da se ukine, to je za njih dogadjaj.... u svakom slucaju, taj " dogadjaj" se u nasem slucaju nije jos desio, a kako mi se cini, sva je verovatnoca da ce ovo postati novi brazil...nazalost..... trebalo bi mi reciprocno da im uvedemo ponovo vize, ukoliko u najhitnije vreme oni nama ne ukinu....ipak nije azerbejdzan isto sto i brazil eli eu, pa da se ne zameramo....kako smo mogli maleziji da se zamerimo, tako mozemo i ovima....pogotovu sto njima trebaju vize za eu, znaci nismo se usaglasili sa zemljama shengena po ovom pitanju izvinjavam se svima na pogresnoj datoj informaciji..ali im je to policajka na granicnom prelazu rekla.....znaci treba sve proveriti vise puta A kako li su sa Katarom ratifikovali tako brzo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2022 14 hours ago, SonePFC said: A kako li su sa Katarom ratifikovali tako brzo... ocito im nismo tako bitni kao katar....sad cemo da vidimo dal im znaci nesto sto smo im na evroviziji dali maksimalnih 12 bodova :)))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2022 Zvao sam ponovo ambasadu Azeristana, žena proverila double check, kaže nema šanse, nisu još ukinute. Eto, ta te policajka pogrešno informisala, druže Bam Bam. Isto rekla online da se dobijaju. A pitao sam i za drugara koji bi išao kolima, kaže može kolima preko Gruzije. Ako nije lupila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2022 2 hours ago, Tales said: Zvao sam ponovo ambasadu Azeristana, žena proverila double check, kaže nema šanse, nisu još ukinute. Eto, ta te policajka pogrešno informisala, druže Bam Bam. Isto rekla online da se dobijaju. A pitao sam i za drugara koji bi išao kolima, kaže može kolima preko Gruzije. Ako nije lupila. pa napisao sam post iznad, ispod tvog predhodnog posta...nisi video Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 lupila je . ne moze preko Sakartvela Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 3 hours ago, yowan said: lupila je . ne moze preko Sakartvela kad si isao? Do 1.maja nije moglo da se izadje iz azerbejdzana na putnim granicnim prelazima, ni da se udje, bili su u " karantinu" od kovida...ali mislio sam da su od 1. maja poskidali sve te mere..znam da ne treba ni prc vise, ni maske nisu obavezne...sve od 1. maja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2022 https://en.trend.az/azerbaijan/politics/3598238.html Nosite se u 3pm više Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2022 18 hours ago, bam-bam said: kad si isao? Do 1.maja nije moglo da se izadje iz azerbejdzana na putnim granicnim prelazima, ni da se udje, bili su u " karantinu" od kovida...ali mislio sam da su od 1. maja poskidali sve te mere..znam da ne treba ni prc vise, ni maske nisu obavezne...sve od 1. maja u gruziji sam. ne moze da se udje preko granice u AZ , odlozili su navodno do 1 jula , i to isto nije konkretno. avionom mozes, i to sto si naveo stoji ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 9, 2022 Navodno od sada se može u Tursku samo sa ličnom kartom: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/4844936/turska-srbija-licna-karta.html Ne piše da li je izmenjen sporazum već stupio na snagu ili stupa ovih dana, da li se može ostati podjednako dugo kao i sa pasošem, itd. Kontam da će biti ovih dana više informacija negde. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 8, 2022 https://rs.n1info.com/vesti/vucic-srbija-do-kraja-godine-znacajno-uskladjuje-viznu-politiku-sa-eu/ e ako se ovo stvarno obistini, uopste mi se ne svidja...bice reciprociteta, nismo mi EU da nam ne uzvrate... a i uvek sam protiv bilo kakvih ogranicenja kretanja ljudi...... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 11, 2022 Bas i ja razmisljam kome bi mogli da uvedemo vize. Indija, Tunis, Burundi, Gvineja Bisao.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2022 15 hours ago, praguc said: Bas i ja razmisljam kome bi mogli da uvedemo vize. Indija, Tunis, Burundi, Gvineja Bisao.. indiji obavezno, jer trebalo je da bude reciprocitet, a oni nama nista nisu olaksali izdavanje viza, ni pojeftinili....sto bi uveli vize tunisu? sa tunisom nikad nismo imali vizni rezim , ni 92' kad nismo skoro ni u jednu zemlju mogli da udjemo bez viza...to mora da se postuje, mi sa njima imamo najprijateljskije odnose otkad postoji ta drzava.a tunizana je malo, nece oni emigracijom preplaviti evropu...licno mislim da bi trebalo vratiti vize i azerbejdzancima, jer oni nama nisu ukinuli, a pet puta su kao nesto potpisivali.....ali svakako ne treba potpuno slediti vizni rezim eu, jer ce se to nama, mislim nama putnicima, obiti o glavu...te drzave ce nam odma uvesti reciprocitet, i izgubicemo samo mi.....Sa EU sigurno nemaju reciprocitet, ali sa nama malima, zabole ih da se ne zameraju... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 12, 2022 6 hours ago, bam-bam said: indiji obavezno, jer trebalo je da bude reciprocitet, a oni nama nista nisu olaksali izdavanje viza, ni pojeftinili.....licno mislim da bi trebalo vratiti vize i azerbejdzancima, jer oni nama nisu ukinuli, a pet puta su kao nesto potpisivali... Totalno sam van tokova vezano za Azere. Sećam se da sam negde na proleće zvao ambasadu da proverim. Da li je jbn realno da nam I DALJE trebaju vize za tu diktatorsku prćiju?!? Pa ja bi im opalio takvu viznu šamarčinu, da se puše! Kome više treba visa free, njima ili nama? Cirkus šta nam rade... Hindusima takodje, podržavam ovo skroz. Mada tu je jasno da nam treba loca od turista i zato je za njih opušteno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites