Posted May 18, 2023 ne znam o kakvim se ukidanjima viza za drzavljane srbije prica u ovom trenutku, kada je jasno da nama mogu samo da krenu da uvode vize, a ne da ih ukidaju... otkad je ova nova vlada stupila, tj. otkad je ministrastvo inostranih poslova preuzela druga stranka, ni jedna viza nam nije ukinuta...ukinula nam je ta antigua. kojoj mi ne trazimo vize vec godinama...i ok, pakistan je dozvolio da uopste mozemo da udjemo u njihovu zemlju.... imaju oni drugog posla, a ne da narodu olaksavaju putovanje u inostranstvo... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 (edited) 1 hour ago, Tales said: Tunis nam je vidim već uveo vize, na Wikipediji su siva boja, piše required. Divno. Upucasmo se. A i to je pederski sa Tuniske strane. Gledam Hrvate i ostale EU pustaju lagano u zemlju iako njima za EU TREBAJU vize! A sa nama kao tu mere stojka... Debilizam. Pustaj turiste. samo da ti kazem ovo za tunis, i zasto su nam uveli vize....zato sto su bili jedna od nekoliko zemalja na svetu koje nam nisu uvele vize posle totalnih sankcija ujedinjenih nacija uvedenih 92` godine....nasi ljudi su preko tunisa isli u inostranstvo, i u emigraciju....tunis nam je vise od pola dekade bilo jedino dostupno inostranstvo...a od 1956, od nastanka te drzave, mi nikad nismo imali vizni rezim jedni sa drugima, i uvek smo bili u najprijateljskijim mogucim odnosima, koji su se zadrzali cak i posle arapskog proleca koje je pocelo u tunisu, ako se ljudi secaju jos....eto zato je tunis ljut na nas, verovatno bih i ja bio da sam tunizanin bolivija i indija su zasluzile da im uvedemo vize, jer su bolivijci nama unilateralno uveli vize, iako smo sa njima imali sporazum o ukidanju viza, i mi smo ga postovali....i to posto je dosao evo morales na vlast...hrvatima npr. nisu uveli vize...takodje indija je znamo sta uradila, mi njima ukinuli, oni nama nisu....isto tako je i azerbejdzan zasluzio da im vratimo vize, a ne da jos potpisujemo lazne sporazume i da ih overavamo u skupstini, koji sluze samo za njihovu unutrasnju politicku propagandu tamosnjeg diktatora///jer, kao sto znamo, srbija je jos pre 5 godina ukinula vize za azerbejdzan, i na znam sta tu ima dalje da se potpisuje i ceka... Edited May 18, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 6 minutes ago, bam-bam said: samo da ti kazem ovo za tunis, i zasto su nam uveli vize....zato sto su bili jedna od nekoliko zemalja na svetu koje nam nisu uvele vize posle totalnih sankcija ujedinjenih nacija uvedenih 92` godine....nasi ljudi su preko tunisa isli u inostranstvo, i u emigraciju....tunis nam je vise od pola dekade bilo jedino dostupno inostranstvo...a od 1956, od nastanka te drzave, mi nikad nismo imali vizni rezim jedni sa drugima, i uvek smo bili u najprijateljskijim mogucim odnosima, koji su se zadrzali cak i posle arapskog proleca koje je pocelo u tunisu, ako se ljudi secaju jos....eto zato je tunis ljut na nas, verovatno bih i ja bio da sam tunizanin Bas to, a kristalno je jasno da Rusima,Belorusima,Kinezima,Mongolcima,Azerbejdzancima,Jermenima,Indonezanima(njima mozda i da),Jamajcanima i ljudima sa Surinama necemo uvesti vize, a Tunizanima od svih smo uveli iako smo imali sporazum iz 1966 godine, sto je jedan od najstarijih takvih na svetu koji je i dalje vazio, tjst ostao nepromenjen, kao i sa Kubom koji je isto iz 1966, i ja bih bio ljut verovatno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 15 minutes ago, SonePFC said: Bas to, a kristalno je jasno da Rusima,Belorusima,Kinezima,Mongolcima,Azerbejdzancima,Jermenima,Indonezanima(njima mozda i da),Jamajcanima i ljudima sa Surinama necemo uvesti vize, a Tunizanima od svih smo uveli iako smo imali sporazum iz 1966 godine, sto je jedan od najstarijih takvih na svetu koji je i dalje vazio, tjst ostao nepromenjen, kao i sa Kubom koji je isto iz 1966, i ja bih bio ljut verovatno... na sajtu naseg Ministarstva sad pise da nam je potrebna viza za Kubu....to je izgleda to... Sa indonezanima takodje imamo sporazum o medjusobnom ukidanju viza, oni su uveli vize za vreme korone, koje jos nisu ukinuli, ali ocekuje se.....nisu ukinuli vize ni za druge zemlje, ne znam sta cekaju....ali kao, to je bilo samo uvodjenje zbog zdravstvene situacije...videcemo...svakako stoji da iz indonezije nema ljudi koji su ilegalni emigranti, bar nema nekih podataka o tome....mada, to ponovo nije opravdanje za tunis, jer tunizana je procentualno bilo toliko malo , koji su bas iz srbije dosli, u odnosu na ukupan broj ilegalnih emigranata na granicama EU, da nije nikakvo opravdanje za nase uvodjenje viza....mislim da smo se kod tunisa toliko osramotili da nas ni dunav ni sava ne mogu oprati... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 +1 za uvodjenje viza svima koji nama traze vize. Kakvo crno prijateljstvo sa Meksikom, treba da se porodis dok dobijes njihovu vizu, teze se dobija nego americka i znam vise ljudi koje su oni odbili nego onih koje su odbili Amerikanci. Kad sam ja aplicirao krajnje neljubazna sluzbenica u ambasadi je bas bila zategla da nadje neki razlog da me vrati zbog "fali ti 1 papir" ali na kraju ipak nije mogla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 6 hours ago, SonePFC said: Ostale dve su Bolivija i Gvineja Bisau. Tunis nam je izgleda vec uveo vize, mada nigde nije 100% zvanicno... Sto se Meksika tice, vec dvaput su najavljivali da ce se vize olaksati/ukinuti, ali Amerika je glavni odgovorni krivac za takvu viznu politiku Meksika nazalost, e sad ostale drzave sa mog nekog spiska od gore su realne manje-vise... Mogli su Ukrajini, Juznoj Africi,Lesotu,Esvatini,El Salvadoru.... Mogu i nama valjda. Dobro, za Boliviju i nije neka steta, jer su i oni nama trazili vize (valjda na granici ali ipak je viza). Hvala! Ali za Tunis i Kubu je i meni zao. Pretpostavljam da pritiska oko tih viza uopste ne bi bilo da su nasi uveli sankcije Rusiji, ali posto protiv Rusa ne smeju nista onda je verovatno bilo 'ajde da ih malo odobrovoljimo uvodjenjem viza za te drzave za koje nam traze'. Koja je od tih drzava sa tvog spiska po tvom misljenju najrealnija (da nam ukine vize)? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 4 hours ago, michael_j said: Dobro, za Boliviju i nije neka steta, jer su i oni nama trazili vize (valjda na granici ali ipak je viza). Hvala! Ali za Tunis i Kubu je i meni zao. Pretpostavljam da pritiska oko tih viza uopste ne bi bilo da su nasi uveli sankcije Rusiji, ali posto protiv Rusa ne smeju nista onda je verovatno bilo 'ajde da ih malo odobrovoljimo uvodjenjem viza za te drzave za koje nam traze'. Koja je od tih drzava sa tvog spiska po tvom misljenju najrealnija (da nam ukine vize)? Sve je u nasoj politici, ali najrealnije je da se potpise nekakav sporazum sa Saudijskom Arabijom jer je vise puta najavljivano, kao i Gvatemalom (3 puta najavljivano u poslednje 3 godine), Malezijom mozda. Mada eto mi svi ocekujemo nekakav bitniji sporazum (poslednji bitan 2019 sa UAE), a onda oni potpisu sa Antigvom i Barbudom a njima ne treba viza vec 5-6 godina lol. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 19, 2023 On 5/18/2023 at 2:28 PM, ThirstyTraveler said: +1 za uvodjenje viza svima koji nama traze vize. Kakvo crno prijateljstvo sa Meksikom, treba da se porodis dok dobijes njihovu vizu, teze se dobija nego americka i znam vise ljudi koje su oni odbili nego onih koje su odbili Amerikanci. Kad sam ja aplicirao krajnje neljubazna sluzbenica u ambasadi je bas bila zategla da nadje neki razlog da me vrati zbog "fali ti 1 papir" ali na kraju ipak nije mogla. A vidis ja licno bas suprotno iskustvo, proputovao vecinu Evrope i Azije, ispunio 2 pasosa za par godina i glatko me odbili za USA vizu. Par meseci nakon toga aplicirao za meksicku, dosao totalno nepripremljen u ambasadu, falili mi neki papiri i odobrili mi vizu istog trenutka... Tako da nema tu nekog pravila rekao bih Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2023 https://e.vnexpress.net/news/news/government-considers-visa-waivers-for-more-countries-4607012.html Mozda i bude nesto od ovoga, ali ne nasom "krivicom"...ovih dana se odlucuje.. Ali smrkne mi se svaki put kad procitam podatak, koji znam vec napamet, a pise i ovde na dnu teksta- da u maleziju bez ikakve vize, cak i one on arrival, mogu uci drzavljani 162 zemlje sveta, a na filipine drzavljani 157.....To plasticno receno, znaci da je viza potrebna Severnoj Koreji, Jemenu, Sudanu, Juznom Sudanu, Siriji, Kongu,, Avganistanu, jos par slicnih zemalja gde je gradjnski rat , i - Srbiji.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 20, 2023 6 hours ago, bam-bam said: https://e.vnexpress.net/news/news/government-considers-visa-waivers-for-more-countries-4607012.html Mozda i bude nesto od ovoga, ali ne nasom "krivicom"...ovih dana se odlucuje.. Ali smrkne mi se svaki put kad procitam podatak, koji znam vec napamet, a pise i ovde na dnu teksta- da u maleziju bez ikakve vize, cak i one on arrival, mogu uci drzavljani 162 zemlje sveta, a na filipine drzavljani 157.....To plasticno receno, znaci da je viza potrebna Severnoj Koreji, Jemenu, Sudanu, Juznom Sudanu, Siriji, Kongu,, Avganistanu, jos par slicnih zemalja gde je gradjnski rat , i - Srbiji.. To za Maleziju je iskljucivo iz nerazjasnjivih politickih razloga, navodno zbog rata u Bosni nad muslimanima. Ali pricalo se vec par puta o tom potpisivanju sporazuma, mada su nam omogucili e-vizu, sto Filipini nisu. Mada opet ne mozemo se bas toliko zaliti, mozemo u EU,Japan,Kinu,Rusiju,Singapur,Vecinu J.Amerike,UAE... bez viza, nema mnogo ljudi te privilegije... A eto, uspeli smo da potpisemo sporazume sa tim drzavama, a ne mozemo sa Gvatemalom,Venecuelom, gde je zaseklo ? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 13 hours ago, SonePFC said: To za Maleziju je iskljucivo iz nerazjasnjivih politickih razloga, navodno zbog rata u Bosni nad muslimanima. Ali pricalo se vec par puta o tom potpisivanju sporazuma, mada su nam omogucili e-vizu, sto Filipini nisu. Mada opet ne mozemo se bas toliko zaliti, mozemo u EU,Japan,Kinu,Rusiju,Singapur,Vecinu J.Amerike,UAE... bez viza, nema mnogo ljudi te privilegije... A eto, uspeli smo da potpisemo sporazume sa tim drzavama, a ne mozemo sa Gvatemalom,Venecuelom, gde je zaseklo ? ma sve je to ok, ali Filipini ne traze vizu 157 zemalja sveta eeej....singapur, btw, isto ne trazi vizu za 162 zemlje sveta...Za Maleziju znamo celu istoriju dogadjaja, uostalom, tamo je i bio zabranjen ulazak drzavljanima Srbije sve do 2006. godine , ali mislim da je vreme vec da se to zaboravi, pogotovu sto je Malezija i ukinula probno vize jedne godine, mislim da je 2017. bila u pitanju, ali su ih vratili jer ih mi nismo ispratili..A mi smo navodno nesto kasnije odreagovali, pa hteli da ukinemo vize tek sledece godine, ali Malezija je u medjuvremenu ponovo bila vratila za nas, pa su onda i nasi odustali od ukidanja...tako je, navodno, bio neki nesporazum, ali to ponovo nista ne opravdava ovakvu situaciju sad...da novi ministar ( novi vec dve godine, a mozda i vise, ko ce sve ispratiti), ne radi apsolutno nista na ukidanju viza nasim drzavljanima, jer i ono malo viza sto nam je ukinto, to je sve bilo dogovoreno jos davno, za vreme dacicevog ministrovanja.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 Prvo, ovo što kaže SonePFC da je vlast potpisala 14 sporazuma za diplomatske i 1 sporazum za obične pasoše pokazuje da je vlastima svoje dupe 14 puta vrednije od bezviznog putovanja za građane Srbije i to ne može da se opiše na adekvatniji način. Dačić za sve ove godine otvaranja Srbije verovatno nije proveo dana bez diplomatskog pasoša i to je tako. One vladine planove koje sam kačio ovde pre par godina niko ne ispunjava. Najave da će da uspostave bezvizni režim sa 20 zemalja a uspostave ga sa jednom ili dve - pa zamislite vi da na poslu ispunite 5 ili 10% norme šta bi se desilo. Dobili biste otkaz, eto šta bi se desilo, ali to ovde ne funkcioniše tako za političare i vlade. Drugo, ništa što mi kao obični građani možemo da uradimo neće direktno i brzo pomoći da se stvari reše. Ni pisma, ni peticije, ni protesti, ni lobiranje - ništa. Srbija se ni po čemu ne ističe među zemljama koje nam drže vize. Nismo dovoljno značajni kao turisti ili kao trošadžije a naše vlasti boli uvo i za veće stvari, a kamoli za to što bismo mi na ovom forumu voleli da idemo u Maleziju bez vize. Treće, politički smo u nepovoljnoj situaciji. Usaglašavanje sa EU (uz male šanse da stvarno postanemo članica) mora da se obavlja pre članstva a ne danom ulaska u EU. Dakle, sve i da 100% usaglasimo vizni režim sa EU, zemlje koje ne traže vize građanima EU nam neće ponuditi bezvizni režim, a one kojima u tom kontekstu uvedemo vize vrlo lako mogu da odluče da nam uvedu vize uzvratno. Dakle, uvedeš sankcije i vize Rusiji, oni uvedu vize nama - uvedeš vize Kubi, oni mogu da uvedu nama - otvoriš vizni režim zemljama kojima je otvorila EU, niko nam ne garantuje da će oni otvoriti nama. Sve u svemu, nije dobro. Ne kažem za Gvatemalu ili za Maleziju, ali meni je skroz verovatno da do kraja života neću videti bezvizni režim sa UK na primer. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 (edited) 2 hours ago, amstel said: Prvo, ovo što kaže SonePFC da je vlast potpisala 14 sporazuma za diplomatske i 1 sporazum za obične pasoše pokazuje da je vlastima svoje dupe 14 puta vrednije od bezviznog putovanja za građane Srbije i to ne može da se opiše na adekvatniji način. Dačić za sve ove godine otvaranja Srbije verovatno nije proveo dana bez diplomatskog pasoša i to je tako. One vladine planove koje sam kačio ovde pre par godina niko ne ispunjava. Najave da će da uspostave bezvizni režim sa 20 zemalja a uspostave ga sa jednom ili dve - pa zamislite vi da na poslu ispunite 5 ili 10% norme šta bi se desilo. Dobili biste otkaz, eto šta bi se desilo, ali to ovde ne funkcioniše tako za političare i vlade. Drugo, ništa što mi kao obični građani možemo da uradimo neće direktno i brzo pomoći da se stvari reše. Ni pisma, ni peticije, ni protesti, ni lobiranje - ništa. Srbija se ni po čemu ne ističe među zemljama koje nam drže vize. Nismo dovoljno značajni kao turisti ili kao trošadžije a naše vlasti boli uvo i za veće stvari, a kamoli za to što bismo mi na ovom forumu voleli da idemo u Maleziju bez vize. Treće, politički smo u nepovoljnoj situaciji. Usaglašavanje sa EU (uz male šanse da stvarno postanemo članica) mora da se obavlja pre članstva a ne danom ulaska u EU. Dakle, sve i da 100% usaglasimo vizni režim sa EU, zemlje koje ne traže vize građanima EU nam neće ponuditi bezvizni režim, a one kojima u tom kontekstu uvedemo vize vrlo lako mogu da odluče da nam uvedu vize uzvratno. Dakle, uvedeš sankcije i vize Rusiji, oni uvedu vize nama - uvedeš vize Kubi, oni mogu da uvedu nama - otvoriš vizni režim zemljama kojima je otvorila EU, niko nam ne garantuje da će oni otvoriti nama. Sve u svemu, nije dobro. Ne kažem za Gvatemalu ili za Maleziju, ali meni je skroz verovatno da do kraja života neću videti bezvizni režim sa UK na primer. kod je ministar inostranih poslova nio dacic, mora se priznati da je dosta viza ukinuto drzavljanima srbije, a i stalno se pricalo o tome u javnosti, nesto se radilo po tom pitanju...sad otkad je drugi preuzeo, bukvalbo nista, nula se radi na tom pitanju... kapiram ja da mi nismo neka bogata zemlja, i sa puno turista, ali ako jedna turisticka drzava kakva je filipini ne trazi vizu za ceo svet, mislim da bi tamo i samo prijem naseg ambasadora u njihovo ministarstvo inostranih poslova, i pokretanje pitanja viza, bilo dovoljno da nam ukinu...sigurno je da bi imali vise turista od Kameruna, Benina ili Burkine Faso Edited May 21, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 pogotovu sto je Malezija i ukinula probno vize jedne godine, mislim da je 2017. bila u pitanju, ali su ih vratili jer ih mi nismo ispratili.Jos ranijeSent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 najbizarnije je sto treba viza za Tajvan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 27 minutes ago, yowan said: najbizarnije je sto treba viza za Tajvan To je najmanje bizarno, jer nam ne treba za Kinu, i imamo najbolje moguce odnose sa istom. 4 hours ago, bam-bam said: kod je ministar inostranih poslova nio dacic, mora se priznati da je dosta viza ukinuto drzavljanima srbije, a i stalno se pricalo o tome u javnosti, nesto se radilo po tom pitanju...sad otkad je drugi preuzeo, bukvalbo nista, nula se radi na tom pitanju... kapiram ja da mi nismo neka bogata zemlja, i sa puno turista, ali ako jedna turisticka drzava kakva je filipini ne trazi vizu za ceo svet, mislim da bi tamo i samo prijem naseg ambasadora u njihovo ministarstvo inostranih poslova, i pokretanje pitanja viza, bilo dovoljno da nam ukinu...sigurno je da bi imali vise turista od Kameruna, Benina ili Burkine Faso Dacic je i sada ministar inace, vec par meseci od kad se menjala vlada, Selakovic je sada ministar za rad i zaposljavanje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 2 hours ago, jms_uk said: Jos ranije Sent from my iPhone using Tapatalk hahah znaci ugrabio si bezvizni .....znaci, 2016 je bila , cela godina..... 20 minutes ago, SonePFC said: To je najmanje bizarno, jer nam ne treba za Kinu, i imamo najbolje moguce odnose sa istom. Dacic je i sada ministar inace, vec par meseci od kad se menjala vlada, Selakovic je sada ministar za rad i zaposljavanje. hehehe nisam ni ispratio....e dobro je da je taj mutavi otisao, dacic mozda nesto i uradi.... ali filipini strasno.....burkini faso, najsiromasnijoj zemlji sveta , ne treba viza, a nama treba....i to ne samo da treba, nego te cimaju za razne papire, ko u UK da ides jbt... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 21, 2023 hahah znaci ugrabio si bezvizni .....znaci, 2016 je bila , cela godina..... Da Sledece godine nije moglo, tad sam opet (kao i 2014) usao sa UK. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2023 Evo je Daciceva izjava o peticiji za Britaniju. Naveo je da Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (S SP), koji je Srbija potpisala 2008. godine, omogućio građanima da putuju u zemlje EU, a nije važio i za Veliku Britaniju, iako je tada bila članica EU, jer se odnosi samo na zemlje šengena. "Mislim da mi moramo to pitanje postaviti na najvišem mogućem nivou. I to nije samo vezano za Veliku Britaniju. Imamo čitav niz tih velikih zemalja koje imaju veoma restriktivne vizne sisteme vezano za Srbiju", kazao je ministar spoljnjih poslova. Dačić je kazao da Srbija već godinama traži da Kanada ukine određene formulacije koje su vezane za ratove devedesetih godina, prema kojima, kako je rekao, svi oni koji su bili u državnoj administraciji u nekom rangu i to ne previše visokom, ne mogu da dobiju vizu. "To je jedno arbitrarno tumačenje gde svakoga možete praktično da odbijete. Tu su i SAD, mada kod njih je malo liberalnije u odnosu na druge, a tu je i Australij", rekao je Dačić. Ističe da bi Srbija bila zadovoljna kada bi postigla određeni napredak kada je Velika Britanija u pitanju. "Kada ja kao ministar dobijem vizu koja traje 10 dana kada idem u posetu, šta očekivati kada su u pitanju obični građani. Opet, s druge strane, građanima Velike Britanije je omogućeno da ulaze u Srbiju bez vize, sa ličnom kartom", naveo je Dačić i istakao da Srbija nije uvela meru reciprociteta kada je Velika Britanija u pitanju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2023 Pa uvedite mjeru reciprociteta gospodine Dacicu, sta se ceka? Ja sam mislio da je za UK minimum 6 mjeseci, ne znam kako je on uspio da dobije samo 10 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2023 Ja sam mislio da je za UK minimum 6 mjeseci, ne znam kako je on uspio da dobije samo 10 dana.Verovatno specificna viza za odredjeni posao/posetu. I neko je mogao da mu kaze da UK nema licne karte…Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23, 2023 Britanci se vec izjasnili povodom peticije: ,,The Government currently has no plans to change the visa requirements for Serbian nationals. The visa system is kept under regular review and plays a key part in protecting the UK’s border security". Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2023 mislim da bi Dacic ipak trebalo da se posveti ukidanju viza, ili bar olaksavanju postupka dobijanja , za ove turisticke zemlje koje nam i dalje drze strog rezim- tipa meksika, filipina, malezije, juzne afrike, bolivije ( nije strog rezim, ali je skupa i nepotrebna posto nam drugi juznoamerikanci sem paragvaja i venecuele ne traze), centralno-americkih drzava severno od kostarike, nekih karipskih zemlalja i okeanije, azerbejdzana....a ovih par anglofonih zemalja sto imaju jako striktan rezim prema nama, nista se tu ne moze, oni prate politiku koju vodi UK, i to je to....kad UK nama trazi cak i vizu za tranzitiranje u bescarinskoj zoni, a tako nesto ne trazi jednoj Rusiji s kojom je maltene u ratu, onda sta reci, i kako mislite da ce jedna zemlja komonvelta, na cijoj je novcanici britanski kralj, nama da ukine vize ili olaksa ulazak....potpuno besmislena prica koja trosi nepotrebno vreme , nadam se ne i novac nasih poreskih obveznika.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2023 Vidim da se dosta priča na temu ukidanja vize za Maleziju i kako je procedura za istu "striktna", što apsolutno nije tačno! Istina je da je viza potrebna, ali iz mog iskustva (2022 i 2023. god) treba 3 dokumenta, ode se ujutro u amb., izuzetno ljubazna radnica kaže idite na kafu sat/dva i bukvalno za sat / sat ipo je viza gotova, bez neke ultra provere. Takođe nisu pravili problem što žena nije mogla lično prisustvovati pa sam odneo i podigao dokumenta za oboje. Tako da, Malezija je još super, da su takve vize i za druge zemlje, lagano. UK je ekstremno cimanje do toga da, uz onaj njihov čuveni TLS (ili kako već visa application centar), prosto nije vredno cimanja za turističku posetu, u rangu sa USA, AUS, NZ, kažu da je Kanada lakše Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2023 (edited) 11 minutes ago, jetliner said: UK je ekstremno cimanje do toga da, uz onaj njihov čuveni TLS (ili kako već visa application centar), prosto nije vredno cimanja za turističku posetu, u rangu sa USA, AUS, NZ, kažu da je Kanada lakše S tim da za USA uglavnom dobijes na 10 godina, a za UK samo na 6 meseci. A i meni je vadjenje USA vize bilo ipak jednostavnije sto se papirologije tice nego za UK. Tacnije i za intervju za USA vizu sam pripremio gomilu dokumenata, za svaki slucaj, ali nista nisu ni trazili. Edited May 24, 2023 by Dragance Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites