Posted May 24, 2023 Slažem se, jednom se cimaš i tu je na 10 god, ali treba je dobiti, navodno oko 30% u Srbiji odbiju (mada na forumima deluje da je više) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2023 2 hours ago, jetliner said: UK je ekstremno cimanje do toga da, uz onaj njihov čuveni TLS (ili kako već visa application centar), prosto nije vredno cimanja za turističku posetu, u rangu sa USA, AUS, NZ, kažu da je Kanada lakše posebno je odvratno sto poslednji put kada sam je vadio pre par meseci nisi imao izbor (kao ranije) sem da uzmes prime termin + assisted service i to je kostalo dodatnih fazon 170 evra tako da cela ta zaje..ncija sem sto je iritantna i kosta boga oca (izaslo sve ukupno blizu 300 evra) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 25, 2023 On 5/24/2023 at 12:30 PM, jetliner said: Slažem se, jednom se cimaš i tu je na 10 god, ali treba je dobiti, navodno oko 30% u Srbiji odbiju (mada na forumima deluje da je više) za US vizu nema sta da se pripremas, ili ti daju ili ne, rade psiholoski profil na samom intervujuu i to je to...manje traze papira nego malezani... za maleziju moras da imas kupljene i ulaznu i izlaznu avio kartu, zar ne? kao i da si pokriven smestajem za vreme boravka tamo?..sem ako nesto nisu promenili od toga, otkad sam zadnji put vadio 2019... za USA vizu ne treba bukvalno nista, i na samom sajtu pise da je obavezna samo popunjena aplikacija...ako ti traze nesto dodatno, to je vec do sluzbenika koji te procenjuje...a mozes i naknadno da doneses...od svih mojih prijatelja, rodjaka, poznanika, familije, samo je jedan odbijen da ja znam, a svi ostali su uglavnom dobili na 10 god. vizu...ja kad sam aplicirao pre 11 godina, takodje mi nista nisu trazili, apsolutno nista...a nisam im nista od papira ni poneo ...samo su mi postavili jedno pitanje u vezi mog boravka tamo, i to je bilo to..prosle godine sam online samo platio produzenje vize, ponovo popunio formular i dobio novih 10 godina bez pojavljivanja u ambasadi...poslali mi dhl-om pasos sa novim stick-om ..ne znam sta moze da bude manje komplikovano Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 24, 2023 После пленарног састанка делегација двеју земаља потписана су два билатерална споразума. Потписан је Споразум о укидању виза за носиоце дипломатских пасоша и Меморандум о разумевању и сарaдњи у пољопривреди. https://rts.rs/vesti/politika/5217387/vucic-uvek-mozemo-da-racunamo-na-podrsku-kube-dijaz-kanel-zelimo-da-poboljsamo-ekonomske-veze-.html Ponovo za diplomatske pasose 😁 ovo je jos tragicnije u odnosu na prethodne ovakve sporazume jer smo do skoro mogli na Kubu bez vize... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2023 On 6/24/2023 at 9:52 PM, michael_j said: После пленарног састанка делегација двеју земаља потписана су два билатерална споразума. Потписан је Споразум о укидању виза за носиоце дипломатских пасоша и Меморандум о разумевању и сарaдњи у пољопривреди. https://rts.rs/vesti/politika/5217387/vucic-uvek-mozemo-da-racunamo-na-podrsku-kube-dijaz-kanel-zelimo-da-poboljsamo-ekonomske-veze-.html Ponovo za diplomatske pasose 😁 ovo je jos tragicnije u odnosu na prethodne ovakve sporazume jer smo do skoro mogli na Kubu bez vize... pa jel su nama kubanci isto uveli vize? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 25, 2023 2 hours ago, bam-bam said: pa jel su nama kubanci isto uveli vize? Pa ti si sam to napisao na prethodnoj strani Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 30, 2023 On 6/26/2023 at 12:46 AM, michael_j said: Pa ti si sam to napisao na prethodnoj strani jes , u pravu si heheh... bacivsi sad pogled na vizni rezim, zakljucio sam da je sa nama vise zemalja poostrilo vizni rezim nego sto je olabavilo... znaci idemo u nazad cak i u ovom segmentu...hvala ministru inostranih poslova, koji je nekad i radio svoj posao u starim vladama, ali u novoj vladi izgleda nesto slabo mu ide... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 1, 2023 Bogami, bogami spisak visa free ili visa on arrival zemalja u koje mozemo lako da udjemo, osetno se smanjuje...cak i kod nekih gde je kao visa free, su nam uveli neke registracije koje ponovo moraju da se odrade pre puta, sto ce reci- eviza, samo se ne zove tako hehehe.. opasno tonemo sve nize, a novo ukidanje viza ni u najavi....cak ni ta antugua i barbuda nije ukinula, nego vidim da treba neka eviza, koja se sigurno i placa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 14, 2023 Konacno jedna dobra vest: https://rts.rs/vesti/politika/5233848/potpisan-sporazum-o-ukidanju-viza-izmedju-srbije-i-venecuele.html Videcemo samo u praksi kada ce ovo da zazivi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 15, 2023 Pa bilo je i krajnje vreme... 🙌🏼 Quote Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2023 Srbija ce potpisati sporazum (ugovor) o prijateljstvu i saradnji sa ASEAN drzavama, sto ce mozda znaciti da cemo konacno potpisati i bezvizne rezime sa Malezijom, Brunejom i Istocnim Timorom (koji doduse jos uvek nije clan ASEAN-a), kao i sporazum sa Singapurom koji bi produzio boravak nasih drzavljana na 90 dana umesto sadasnjih 30. Vecina drzava koja ima potpisan ovaj ugovor ima bezvizne rezime sa vecinom drzava, dole stavljam celu listu. https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Amity_and_Cooperation_in_Southeast_Asia Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2023 5 hours ago, SonePFC said: Srbija ce potpisati sporazum (ugovor) o prijateljstvu i saradnji sa ASEAN drzavama, sto ce mozda znaciti da cemo konacno potpisati i bezvizne rezime sa Malezijom, Brunejom i Istocnim Timorom (koji doduse jos uvek nije clan ASEAN-a), kao i sporazum sa Singapurom koji bi produzio boravak nasih drzavljana na 90 dana umesto sadasnjih 30. Vecina drzava koja ima potpisan ovaj ugovor ima bezvizne rezime sa vecinom drzava, dole stavljam celu listu. https://en.wikipedia.org/wiki/Treaty_of_Amity_and_Cooperation_in_Southeast_Asia odakle ti ovo? nama svima bi vise znacio bezvizni sa tajlandom, vijetnamom i filipinima, a ne sa brunejima i malezijom..ni indonezija jos nije ukinula one, pa moze se reci vize, samo se ne zovu tako, sto je uvela za vreme korone Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2023 51 minutes ago, bam-bam said: odakle ti ovo? nama svima bi vise znacio bezvizni sa tajlandom, vijetnamom i filipinima, a ne sa brunejima i malezijom..ni indonezija jos nije ukinula one, pa moze se reci vize, samo se ne zovu tako, sto je uvela za vreme korone https://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2023&mm=07&dd=12&nav_id=116326 Zbog EU , ti bezvizni rezimi se nece desiti, a svakako na Tajland i Vijetnam mozemo i uz pomoc elektronske vize sto nije neki veliki problem kao sto izgleda. Filipini jedino mogu da nam ukinu neliteralno, a sporazum sa Malezijom ce itekako znaciti, jer dosta jeftinijih letova se odvija kroz Kuala Lumpur, Brunej kao Brunej je dosta nepopularna destinacija ali svakako ce doprineti "snazi" pasosa i sa tim cemo imati jednostavan pristup svim drzavama ASEAN-a. Sto se Indonezije tice, ne verujem da ce vracati bezvizni rezim, verovatno im je cilj da opet skupljaju pare od vize po dolasku, iako njima ne treba viza za Srbiju doduse. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 18, 2023 6 hours ago, SonePFC said: https://www.b92.net/eng/news/politics.php?yyyy=2023&mm=07&dd=12&nav_id=116326 Zbog EU , ti bezvizni rezimi se nece desiti, a svakako na Tajland i Vijetnam mozemo i uz pomoc elektronske vize sto nije neki veliki problem kao sto izgleda. Filipini jedino mogu da nam ukinu neliteralno, a sporazum sa Malezijom ce itekako znaciti, jer dosta jeftinijih letova se odvija kroz Kuala Lumpur, Brunej kao Brunej je dosta nepopularna destinacija ali svakako ce doprineti "snazi" pasosa i sa tim cemo imati jednostavan pristup svim drzavama ASEAN-a. Sto se Indonezije tice, ne verujem da ce vracati bezvizni rezim, verovatno im je cilj da opet skupljaju pare od vize po dolasku, iako njima ne treba viza za Srbiju doduse. pa Indonezanima trebaju vize za EU, a za nas ne trebaju, znaci isto tako mozemo i bilateralno da ukinemo sa Tajlandom i Vijetnamom npr.....mislim da Indonezanima treba vratiti vize bar on arrival, ako oni nama ne vrate kao na stanje pre korone...U sv. slucaju, za Filipine i Tajland ne treba viza vecini zemalja Evrope, tako da bi i nama mogli unilateralno da ukinu, kao sto su njima mogli.....tajlandska viza kosta 35 evra, vijetnamska 25$, mogli bi i bez tog iznosa...ako ode porodica to je preko 100-150 evra za vizu....a plus se tajlandska sad i ne dobija baas toliko lako, ko kad je bilo preko konzulata.....dok se skupe svi papiri, pa se ceka i po 15 dana itd.... U sv. slucaju, gvala na informaciji, nadam se da ce biti nesto od toga, pa cak i ako nam samo malezani ukinu, nije lose, zbog air asia...a i za ljude koji rade visa run sa tajlanda heheh Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2023 On 7/14/2023 at 11:14 PM, michael_j said: Konacno jedna dobra vest: https://rts.rs/vesti/politika/5233848/potpisan-sporazum-o-ukidanju-viza-izmedju-srbije-i-venecuele.html Videcemo samo u praksi kada ce ovo da zazivi. Не треба виза за Венецуелу, али треба за Мексико. Каква смо ми земља парадокса. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2023 "Састанак на маргинама овог глобалног скупа, био је добра прилика да министар Дачић потпише Споразум о укидању виза за обичне пасоше са министром иностраних послова Гватемале Мариом Адолфом Букаром Флоресом" Izvor: https://mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/niz-bilateralnih-sastanaka-ministra-dacic-na-marginama-78-zasedanja-gs-un-u-njujorku Ovo traje baš dugo, nadam se da će uskoro stvarno i da ukinu vize. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 23, 2023 (edited) 26 minutes ago, amstel said: "Састанак на маргинама овог глобалног скупа, био је добра прилика да министар Дачић потпише Споразум о укидању виза за обичне пасоше са министром иностраних послова Гватемале Мариом Адолфом Букаром Флоресом" Izvor: https://mfa.gov.rs/mediji/saopstenja/niz-bilateralnih-sastanaka-ministra-dacic-na-marginama-78-zasedanja-gs-un-u-njujorku Ovo traje baš dugo, nadam se da će uskoro stvarno i da ukinu vize. tako smo i sa Azerbejdzanom potpisivali milon puta sporazum o ukidanju viza, mi njima ukinuli jos 2018, oni nama nisu....a secamo se svi i brazila dok ne dodje crno na belo na timatic, ne verujem vise nista hehe Edited September 23, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 4, 2023 Angola unilateralno ukida vize drzavljanima 98 zemalja, medju kojima naravno nije Srbija, ali jesu recimo Panama, Sveti Kits i Nevis, Papua Nova Gvineja, Haiti.... Ali bitno je da tamo imamo ambasadu i odlicne odnose https://governo.gov.ao/noticias/1046/governo/decreto-presidencial/angola-isenta-cidadaos-de-98-paises-de-vistos-de-turismo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2023 4 hours ago, SonePFC said: Angola unilateralno ukida vize drzavljanima 98 zemalja, ... Kako sam se na trenutak ponadao kad sam video post u feedu da opet ima nekih dobrih vesti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2023 8 hours ago, deleter said: Kako sam se na trenutak ponadao kad sam video post u feedu da opet ima nekih dobrih vesti... A nije sve tako sivo, od kad se Dacic vratio potpisani su sporazumi sa Antigvom i Barbudom, Gvatemalom i Venecuelom, samo mi je nestvarno da na ASEAN margini nije uradio nista sa Malezijom i Brunejom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2023 Vijetnam vec duze planira da ukine turisticke vize za kratke posete odredjenim zemljama, jer im je posle korone turisticka poseta losa u odnosu na okolne zemlje....Pratim njihovu stampu redovno, i stalno se prica o tome, ali nikako da stigne i sama vest...Ocekuje se sad pred predstupajucu sezonu, koja uskoro pocinje...Tako da se nadam da cemo da uletimo u tu skupinu....Mada, kao sto rece @SonePFC , to je sve trebalo pregovarati na samitu u Dzakarti pre malo vise od mesec dana....Videcemo, mozda je nesto i uradjeno....Najveca sramota od svega su Filipini, ali kad bi uspeli nesto za Tajland, to bi svima najvise koristilo....mogli bi i bilateralno da ukinemo vize....Tajland je pod novom vladom u kojoj nema vise vojske jako popustio uzde, dozvolili su produzenje bezviznog rezima na 2 meseca, sa mesec dana, prosirili listu zemalja kojima nije potrebna viza, ubacili cak i Indiju na tu listu.....A u Evropi je ostalo samo ovih par balkanskih zemalja kojima treba viza...Mi smo sad spoljni saradnik ASEAN-a, tu bi stvarno trebalo nesto da se pogura..... Sto se Malezije tice, mislim da tu vise ne postoji politicka volja.....a i ko ih jebe, sorry na izrazu , mi smo njima i bili probno ukinuli, i oni nama su, istina, na godinu dana....ali to je izgleda sve bila zajebancija.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2023 Mislim da je za ASEAN sada najveći problem što nas EU pritiska kad odstupamo od vizni politike njihove, pošto je bilo već dovoljno kratkih ekszurija i sramoćenja sa Burudnijima i Gvinejama... A da nas dodaju svojevoljno na bezvizni režim neće biti neke ogromne turističke mase da pohrli. Ovo naravno ne važi za Maleziju, za koju sam se iznenadio da nisu bili produžili bezvizni režim koji smo imali, posebno što sam nešto sitno pre toga bio po vizu i svi su bili ultra prijatni i verovatno je bila jedno od lepših iskustava sa birokratijom. Ako bi pretpostavio šta se dogodilo je da je tamo neko potpuno zaboravio da to treba da se produži dok su shvatili napravili su ove e-vize i bilo ih briga da se dalje petljaju sa tim. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2023 (edited) 9 hours ago, deleter said: Mislim da je za ASEAN sada najveći problem što nas EU pritiska kad odstupamo od vizni politike njihove, pošto je bilo već dovoljno kratkih ekszurija i sramoćenja sa Burudnijima i Gvinejama... A da nas dodaju svojevoljno na bezvizni režim neće biti neke ogromne turističke mase da pohrli. Ovo naravno ne važi za Maleziju, za koju sam se iznenadio da nisu bili produžili bezvizni režim koji smo imali, posebno što sam nešto sitno pre toga bio po vizu i svi su bili ultra prijatni i verovatno je bila jedno od lepših iskustava sa birokratijom. Ako bi pretpostavio šta se dogodilo je da je tamo neko potpuno zaboravio da to treba da se produži dok su shvatili napravili su ove e-vize i bilo ih briga da se dalje petljaju sa tim. sto se malezije tice, nije bas bilo tako, da kazemo, naivno.....prvo su oni nama ukinuli vize na godinu dana, kao probno....pa smo mi onda malo kasnije odreagovali, i njima ukinuli vize od 1. januara naredne godine....medjutim, oni su tad odlucili da nam ne produze taj bezvizni rezim, i ponovo nam uveli vize, a onda smo mi njima vratili vize po isteku te godine kad im je bio dat bezvizni rezim....e sad, da li je tu bilo neke lose komunikacije ili sta se desilo, cinjenica je da su oni nama vratili vize u trenutku kad smo mi njima vec bili ukinuli.... Samo jedan podsetnik- do 2006, negde do sredine godine, drzavljanima Srbije je bio zabranjen ulazak u Maleziju, znaci ne mos da udjes ni pod kakvim uslovima....Moja koleginica sa broda mi je te godine rekla da , kad su pristali u luci u Kuala Lumpuru, sva posada je krenula napolje, posto za posadu, jelte, nigde ne vazi vizni rezim, mogu da izadju gde hoce dok je brod u luci, a da je do sekjuritija stigao dopis od obalske straze da ona ne moze da izadje sa broda, cak ni na pier...bila je jedini drzavljanin Srbije na brodu tad, i jedina osoba kojoj je bilo zabranjeno napustanje broda...Znaci Malezani su cak proveravali i nacionalnost posade.... za ovo unilateralno ukidanje viza od strane ASEAN drzava, sta da kazem, pa za Filipine 158 zemalja nije potrebna viza.....od tih 158 zemalja, sigurno je bar vise od pola unilateralnih ukidanja....Juzna Afrika im sigurno trazi vize, Senegal im sigurno trazi itd...da ne pominjemo ove bogate drzave....kapiram da im a i brdo turista iz Obale Slonovace ili Gvineje Bisao koji trce na Filipine u turisticku posetu....tako da ta cela prica malo ne pije vodu... Sa Tajlandom bi mogli i bilateralno da ukinemo, jer nije bas da mali broj nasih drzavljana ide tamo na odmor...Mirko konzul iz Konzulata u Zagrebu mi je jos 2013. rekao da duplo vise Srba trazi tajlandsku turisticku vizu, nego svih ostalih balkanskih zemalja zajedno... Posto imamo bezvizni rezim sa Indonezijom, ne vidim da bi nam iz EU napravili neki problem zbog Tajlanda, jer Tajland bas i nije poznata zemlja da im stanovnici ilegalno migriraju i prelaze peske granice , ili preplivavajuci...znaju oni u EU koji ljudi, tj. iz kojih zemalja, rade takve stvari, imaju svu statistiku, nisu blesavi... U svakom slucaju, nista nas ne kosta da pitamo i za unilateralno ukidanje.... Edited October 6, 2023 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2023 Koji je razlog? 3 hours ago, bam-bam said: Samo jedan podsetnik- do 2006, negde do sredine godine, drzavljanima Srbije je bio zabranjen ulazak u Maleziju, znaci ne mos da udjes ni pod kakvim uslovima.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 6, 2023 39 minutes ago, michael_j said: Koji je razlog? Rat u Bosni. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites