Posted October 13, 2022 14 hours ago, Tales said: Kome više treba visa free, njima ili nama? Cirkus šta nam rade... Nama treba njihov gas, tu je poenta cele price. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 14, 2022 sta ce sad biti? niko nam nije ukinuo vize vec dugo vremena, a sve mi se cini jos otkad je ovaj ministar selakovic u sedlu...dacic je bar radio dosta oko ukidanja viza... medjutim, sad ako nas primoraju da uvedemo vize za dosta zemalja, plasim se da ce biti reciprociteta.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 21, 2022 Izgleda da smo uveli vize Tunisu i Burundiju. Zasad. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 14, 2022 Uveli vize Burundiju, za Tunis jos uvek pise da je bezvizni rezim, ali izgleda da ce implementirati do kraja ovog meseca... Izgleda da od Afrike jedino jos ostaje Gvineja Bisao... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 26, 2022 juce smo i zvanicno uveli vize Tunisu.... mislim da je to velika sramota, to je jedna retkih zemalja koja nam tokom 90-tih nije uvela vize....na prste ruku moze da se prebroji koliko je tih zemalja bilo.... sa tunisom nikada od uspostavljanja diplomatskih odnosa, tj. od njihovog nastanka 1956. nismo imali vizni rezim.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2022 On 11/26/2022 at 10:57 PM, bam-bam said: juce smo i zvanicno uveli vize Tunisu.... Zna li se zbog čega? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 29, 2022 14 minutes ago, Lazar said: Zna li se zbog čega? zna se...zato sto se ove godine do novemra broj Tunizana trazilaca azila u EU povecao na 1900, u odnosu na 950 od prosle godine...i sad su oni zbog tog enormnog povecanja azilanata optuzili Srbiju, da preko nas Tunizani dolaze u EU da traze azil...pa su insistirali da im uvedemo vize.....licemerju nikad kraja.....primili su desetine miliona migranata kad im je trebalo u zadnjih par godina, a sad im je frka zbog 900 tunizana vise godisnje....pri tom je prosle godine jos bila korona, pa naravno da je manje bilo mogucnosti da se ode bilo gde.... a nase picke...sta reci.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2022 (edited) Od 1. januara 2023. uvodimo vize drzavljanima indije...oni nama nikad nisu ukinuli, iako je bio bilateralni sporazum, koliko me secanje drzi... najkrivlje mi je zbog tunisa Edited December 10, 2022 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2022 Meni ta fora nikad nije bila jasna, to da oni nama uvedu vize i nikad ih ne ukinu ni na 5min. Mislim šta, doći se Srbi da kolonizuju Indiju, hahaha. Naša odluka je jasna, turizam. To mi je bilo ok. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 11, 2022 18 hours ago, Tales said: Meni ta fora nikad nije bila jasna, to da oni nama uvedu vize i nikad ih ne ukinu ni na 5min. Mislim šta, doći se Srbi da kolonizuju Indiju, hahaha. Naša odluka je jasna, turizam. To mi je bilo ok. ne znam da li smo mi ikad mogli da udjemo bez viza u indiju..cak i za vreme jugoslavije, nisam siguran... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2022 Uveli smo vize i Gvineji Bisao...Mislim da u Africi nije ostala ni jedna zemlja kojoj ne trebaju vize za Srbiju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 13, 2022 1 hour ago, bam-bam said: Uveli smo vize i Gvineji Bisao...Mislim da u Africi nije ostala ni jedna zemlja kojoj ne trebaju vize za Srbiju Gradjani Sejsela mogu da udju u Srbiju bez vize Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 30, 2022 Samo jedan podatak- gradjani 157 zemalja mogu da udju na Filipine bez vize, ukljucujuci skoro celu afriku, aziju, jedan el salvador npr. gde se ne zna jel postoji legitimna vlada uopste itd, a kapiram da ima jos nekih koji imaju visa on arrival. U Maleziju mogu da udju iz 162 zemlje bez vize... Aj ok. za Maleziju, znamo sta se desavalo, ali mi definitivno imamo debeo problem sa odnosima prema zemljama jugoistocne azije..pri tome, niko sem tajlanda i malezije nije priznao kosovo, pa da bi to bio neki problem... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2023 U planu je skoro i uvodjenje viza Kubancima (po zahtevu EU), nasuprot sporazumu iz 60-ih.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 13, 2023 Daciceva Izjava: Када је реч о бризи о нашим грађанима, у Новој 2023. години, у плану је даље ширење и модернизација конзуларне мреже, као и подизање квалитета конзуларних услуга нашим држављанима у свету. Истовремено, инициране су активности у циљу либерализацијe визног режима кроз закључивање више билатералних споразума, тако да ће се и у 2023. години наставити са ширењем круга земаља у које наши држављани могу путовати без виза. Држављани Србије могу путовати без визе у 136 земаља, а пасош Србије је рангиран на 38. месту према најновијој пројекцији Henley Passport Index-у за 2023. годину. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2023 Počelo da me smara to što plasiraju na medijima, tu hiljadu puta ponovljenu laž. Srbi NE MOGU putovati bez viza u 136 zemalja, već u tipa 70 ili 80. Visa on arrival je VIZA, znači treba im. Nego ovako lepše zvuči. As of 26th November 2022, Serbian citizens had visa-free or visa on arrival access to 136 countries and territories Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted March 11, 2023 Srbija i Antigva i Barbuda potpisale sporazum o uzajamnom ukidanju viza. U sustini ovo uzajamno zapravo znaci samo da su oni nama ukinuli vize, jer njima nije potrebna vec par godina. Izvor : https://mfa.gov.rs/mediji/aktivnosti-predstavnistava-srbije/vasington-ambasador-djuric-potpisao-sporazum-izmedju-republike-srbije-i-antigve-i-barbude-o-uzajamnom-ukidanju-viza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 16, 2023 (edited) Ne znam kako se ovo desava ali nas parlament ce razmatrati o ukidanju viza za Azerbejdzanske drzavljane, sto mozda konacno znaci da ce i oni nama ukinuti. Разматрање Предлога закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша (број 011-869/23 од 5. маја 2023. године), који је поднела Влада Link do celog sporazuma : http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/13_saziv/869-23.pdf A inace od pocetka 2022 godine, Srbija je potpisala sporazum sa 14 zemalja o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose (Sveta Lucija,Ek.Gvineja,Angola,Banglades,Sao Tome,Gana,Egipat,Gabon,Esvatini,Tadzikistan,Senegal,Togo,Gvineja Bisao i Maldivi), i cak 1 sporazum za obicne (Antigva i Barbuda) Jos jedna stvar koju sam video na stranici parlamenta je da se Kanada poziva da nam ukine vize. http://www.parlament.gov.rs/Сусрет_председника_Одбора_за.45738.43.html A Home Office (UK) je odgovorio na onu peticiju. https://petition.parliament.uk/petitions/636456 , nemaju u planu da nam ukinu vize. Edited May 16, 2023 by SonePFC Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2023 10 hours ago, SonePFC said: Ne znam kako se ovo desava ali nas parlament ce razmatrati o ukidanju viza za Azerbejdzanske drzavljane, sto mozda konacno znaci da ce i oni nama ukinuti. Разматрање Предлога закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Азербејџан о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша (број 011-869/23 од 5. маја 2023. године), који је поднела Влада Link do celog sporazuma : http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/pdf/predlozi_zakona/13_saziv/869-23.pdf A inace od pocetka 2022 godine, Srbija je potpisala sporazum sa 14 zemalja o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose (Sveta Lucija,Ek.Gvineja,Angola,Banglades,Sao Tome,Gana,Egipat,Gabon,Esvatini,Tadzikistan,Senegal,Togo,Gvineja Bisao i Maldivi), i cak 1 sporazum za obicne (Antigva i Barbuda) Jos jedna stvar koju sam video na stranici parlamenta je da se Kanada poziva da nam ukine vize. http://www.parlament.gov.rs/Сусрет_председника_Одбора_за.45738.43.html A Home Office (UK) je odgovorio na onu peticiju. https://petition.parliament.uk/petitions/636456 , nemaju u planu da nam ukinu vize. To sa Azerbejdzanom je neka velika muvaza, posto smo mi njima unilateralno ukinuli vize jos 2018. godine.. A sto se tice UK, peticiju potpisalo 12 hiljada ljudi...to nije nista, to je standardni odgovor za nesto sto se nije dublje razmatralo...Bolje da su pitali da nam bar ukinu tranzitne vize bez ulaska u UK, jer te vize se ne zahtevaju cak ni od nekih jako imigrantskih zemalja.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2023 Bogami ova tema se pretvara u Najave neukidanja viza Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2023 3 hours ago, amstel said: Bogami ova tema se pretvara u Najave neukidanja viza Haha, pa kad potpisuju sporazume samo za diplomatske pasose, ne znam kada ce na red doci C4 drzave (Honduras,El Salvador,Gvatemala,Nikaragva) a davno su obecane, kao i Meksiko, Paragvaj,Venecuela,Malezija,Brunej, Saudijska Arabija (bar e-visa da se izdejstvuje), Bahrein (bar VoA) , Sveta Lucija (samo sa njima i Bahamima nemamo bezvizni rezim ako ne racunamo antigvu sa kojima smo pre mesec potpisali sporazum)pacificke drzave (Sporazum sa Vanuatuom nije ni ratifikovan a potpisan je 2018, tjst sa nase strane nije ratifikovan, sa njihove jeste), a i po meni imamo realne sanse da nam Kanada i NZ ukinu vize, pa cak i Irska, ali eto kad njima vec nije u prvom planu to, iako su se "obavezali" na uskladjenje sa EU viznom politikom. No, videcemo sta ce se desiti kada se sutra i zvanicno ratifikuje taj sporazum sa Azerima, da li ce i oni konacno ukinuti, jer su za drzavljane Katara ukinuli posle mesec dana od potpisivanja sporazuma lol. I ne znam kako stojimo sa sporazumom sa Turcima i putovanju sa licnom, i taj je potpisan davno.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 3 hours ago, SonePFC said: Haha, pa kad potpisuju sporazume samo za diplomatske pasose, ne znam kada ce na red doci C4 drzave (Honduras,El Salvador,Gvatemala,Nikaragva) a davno su obecane, kao i Meksiko, Paragvaj,Venecuela,Malezija,Brunej, Saudijska Arabija (bar e-visa da se izdejstvuje), Bahrein (bar VoA) , Sveta Lucija (samo sa njima i Bahamima nemamo bezvizni rezim ako ne racunamo antigvu sa kojima smo pre mesec potpisali sporazum)pacificke drzave (Sporazum sa Vanuatuom nije ni ratifikovan a potpisan je 2018, tjst sa nase strane nije ratifikovan, sa njihove jeste), a i po meni imamo realne sanse da nam Kanada i NZ ukinu vize, pa cak i Irska, ali eto kad njima vec nije u prvom planu to, iako su se "obavezali" na uskladjenje sa EU viznom politikom. No, videcemo sta ce se desiti kada se sutra i zvanicno ratifikuje taj sporazum sa Azerima, da li ce i oni konacno ukinuti, jer su za drzavljane Katara ukinuli posle mesec dana od potpisivanja sporazuma lol. I ne znam kako stojimo sa sporazumom sa Turcima i putovanju sa licnom, i taj je potpisan davno.... Stvari se krecu u takvom pravcu da ce nam pre vracati vize nego sto ce nam ukidati... https://www.slobodnaevropa.org/a/eu-srbija-migracije-bezvizni-rezim-zlatni-pasos/32413885.html Kojih su to 6 drzava kojima smo uveli vize? U medijima sam naisao na Tunis, Kubu, Indiju i Burundi, ne znam koje su preostale dve? Treba ocekivati da nam i oni uzvrate. I zasto Meksikancima ne uvedemo vize? Oni nama traze i to imaju uslove gore od Amera... Quote A inace od pocetka 2022 godine, Srbija je potpisala sporazum sa 14 zemalja o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose (Sveta Lucija,Ek.Gvineja,Angola,Banglades,Sao Tome,Gana,Egipat,Gabon,Esvatini,Tadzikistan,Senegal,Togo,Gvineja Bisao i Maldivi), i cak 1 sporazum za obicne (Antigva i Barbuda) Bilo bi lepo kada bi neki novinar na nekom od brojnih obracanja naseg predsednika ili premijerku upitao za ovo. Tipa: 'ako vam je dobrobit gradjana na prvom mestu, zasto ste tokom prethodne godine sa 14 zemalja potpisali sporazume o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose, ali ni sa jednom od tih za obicne pasose kakve ima velika vecina gradjana'? Ali mnogo bi bilo ocekivati to od njih 😙 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 Haha, pa kad potpisuju sporazume samo za diplomatske pasose, ne znam kada ce na red doci C4 drzave (Honduras,El Salvador,Gvatemala,Nikaragva) a davno su obecane, kao i Meksiko, Paragvaj,Venecuela,Malezija,Brunej, Saudijska Arabija (bar e-visa da se izdejstvuje), Bahrein (bar VoA) , Sveta Lucija (samo sa njima i Bahamima nemamo bezvizni rezim ako ne racunamo antigvu sa kojima smo pre mesec potpisali sporazum)pacificke drzave (Sporazum sa Vanuatuom nije ni ratifikovan a potpisan je 2018, tjst sa nase strane nije ratifikovan, sa njihove jeste), a i po meni imamo realne sanse da nam Kanada i NZ ukinu vize, pa cak i Irska, ali eto kad njima vec nije u prvom planu to, iako su se "obavezali" na uskladjenje sa EU viznom politikom. No, videcemo sta ce se desiti kada se sutra i zvanicno ratifikuje taj sporazum sa Azerima, da li ce i oni konacno ukinuti, jer su za drzavljane Katara ukinuli posle mesec dana od potpisivanja sporazuma lol. I ne znam kako stojimo sa sporazumom sa Turcima i putovanju sa licnom, i taj je potpisan davno....Tesko da ce Irska to da uradi, zbog CTA sa UK. Sent from my iPhone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 5 hours ago, michael_j said: Stvari se krecu u takvom pravcu da ce nam pre vracati vize nego sto ce nam ukidati... https://www.slobodnaevropa.org/a/eu-srbija-migracije-bezvizni-rezim-zlatni-pasos/32413885.html Kojih su to 6 drzava kojima smo uveli vize? U medijima sam naisao na Tunis, Kubu, Indiju i Burundi, ne znam koje su preostale dve? Treba ocekivati da nam i oni uzvrate. I zasto Meksikancima ne uvedemo vize? Oni nama traze i to imaju uslove gore od Amera... Bilo bi lepo kada bi neki novinar na nekom od brojnih obracanja naseg predsednika ili premijerku upitao za ovo. Tipa: 'ako vam je dobrobit gradjana na prvom mestu, zasto ste tokom prethodne godine sa 14 zemalja potpisali sporazume o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose, ali ni sa jednom od tih za obicne pasose kakve ima velika vecina gradjana'? Ali mnogo bi bilo ocekivati to od njih 😙 Ostale dve su Bolivija i Gvineja Bisau. Tunis nam je izgleda vec uveo vize, mada nigde nije 100% zvanicno... Sto se Meksika tice, vec dvaput su najavljivali da ce se vize olaksati/ukinuti, ali Amerika je glavni odgovorni krivac za takvu viznu politiku Meksika nazalost, e sad ostale drzave sa mog nekog spiska od gore su realne manje-vise... 41 minutes ago, jms_uk said: Tesko da ce Irska to da uradi, zbog CTA sa UK. Sent from my iPhone using Tapatalk Mogli su Ukrajini, Juznoj Africi,Lesotu,Esvatini,El Salvadoru.... Mogu i nama valjda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 18, 2023 (edited) Tunis nam je vidim već uveo vize, na Wikipediji su siva boja, piše required. Divno. Upucasmo se. A i to je pederski sa Tuniske strane. Gledam Hrvate i ostale EU pustaju lagano u zemlju iako njima za EU TREBAJU vize! A sa nama kao tu mere stojka... Debilizam. Pustaj turiste. Edited May 18, 2023 by Tales Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites