Kako najlakse iz Beograda do Temisvara i tranzit?

787 posts in this topic

Da li neko ide sutra za Temisvar, posle 15? Iz Beograda ili Novog Sada. :smile: Let mi je prekosutra, ali bih hteo da malo prosetam gradom :smile: a Gea je bas kasno :tongue:

Pozdrav svima. Nov sam ovde, prvi post :smile: 

Žena i ja idemo često iz Novog Sada za Temišvar i uglavnom idemo kolima i tamo ih parkiramo u blizini aerodroma (oko 3km)  http://terapark.ro/ odakle vas osoblje parkinga odveze do aerdoroma. Do sada smo imali dobro iskustvo sa njima. Ključeve nikad ne ostavljamo.

Mislim d aje pored opcije da odeš svojim kolima možda najbolja varijanta blablacar koliko sam čuo, na koji sam se i sam registrovao, ali nikako da krenemd a ga koristim :smile:

Gea Tours definitivno nije najlaksi način da se stigne do aerodroma.

Put od 06.12, za let od 10:15č iz Temišvara ( 09:15č ), došao je vozač po mene ( u Bgd ) oko 02:45č , pokupio je još jednu putnicu  u Bgd i krenuli smo ka Vladimirovcu da pokupimo trećeg putnika. Stigli smo u Vladimirovac oko 04:00č, a sa trećim putnikom je dogovoreno vreme bilo 05:00č, pri čemu ga vozač nije pozvao kada smo izlazili iz Beograda. Vozač odlučuje da ga pozove i da krene prema mestu Lokve da ga ranije pokupi.

Još uvek je noć i poledica na putu, vozač pomalo nervozan nije na vreme primetio veliku lakat krivinu ( krivina pod pravim uglom) da bi stigao da uspori na vreme ( sa nekih 100 na sat) i kombi je sleteo sa puta u oranice i zabio se u blato ( pre toga pokupivši saobraćajni znak i razbivši far) :shockkk:

Prvo je pokušavao da nekako izvuče kombi iz blata, pri čemu druga putnica i ja pomagale koliko smo mogle. Pozvao je trećeg putnika da peške pređe tu razdaljinu i dođe do nas.

U četiri i nešto po mrklom mraku  i priličnoj hladnoći smo se nalazili usred njiva. Vozač je prvo trazio od trećeg putnika da pozove nekog u pomoć, što je ovaj i uradio. Kada je pomoć u vidu rodjaka došla, ustanovili su da putnički automobil nije u stanju da izvuče kombi iz blata. Zatim su zaustavili kombi koji prevozi hleb, koji isto nije uspeo da izvuče kombi iz blata 

Svo to vreme vozač nije pozvao šlep sluzbu ili agenciju i ni na koji način nije pokušao da nam organizuje prevoz nono . Komentarisao je da samo izvuše kombi, treći putnik će stići na let, a nas dve... ko zna. Nije mi poznato kako je mislio da predje granicu bez jednog fara ???

Negde oko 05:00-05:20 odlučuje da nam vrati pare za prevoz pa kako se snadjemo.

I dalje smo usred njiva po mraku. 

Samo zahvaljujući trećem putniku i njegovom rodjaku uspevamo da se prebacimo do Vršca, gde su nam svi taksisti za prevoz do aerodroma tražili 50e ili 6000rsd. Kako je već bilo pitanje da li ćemo stići na let, uzeli smo taksi ( i srećom podelili na tri dela) i stigli na aerodrom na vreme :dance:.

Gea tours sam pozvala nakon čitanja komentara na foruma, da za razliku od drugih destinacija prevoz do Temišvara funkcioniše kako treba. Nakon svega rekoh da podelim sa vama svoje iskustvo.

Svima želim srećan put i lep provod.

Potsetnik za zainteresovane: prepaid kartica za parkiranje na Temišvarskom aerodromu je i dalje aktuelna i ako neko ima potrebu da je koriisti u periodu 23.feb-18. mart neka mi se javi u pp radi dogovora.

Pozdrav. Nova sam na forumu, slucajno sam vas nasla. Putujem 15 februar za Tiemisvoar, imam veoma vazan posao da zavrsim, moram stici u toku dana . Mislila sam na Gea tours da rezervisem kartu, ali kako vidim neko ima veoma lose iskustvo sa njima. Koji je najbolji nacin putovanja do Temisvoar? Nisam putovala skoro dotle i ne znam sta da ocekujem. Hvala na pomoc.

Gea tours ... nikada nisam putovao tim prevoznikom, ali forumaš vetar je napisao skoro najgori mogući scenario koji se može desiti sa njima, ja sam čuo samo da imaju jednog vozača i da je jedna moja drugarica sa ostalim putnicima morala da kljuka vozača kafom, koka kolom i slatkišima, jer je počeo da drema za volanom... zapravo možda je ovo još gori scenario ... ali nekog izbora nema...posebno što vozači odlaze preko, pa će primati ako treba i jednorukog Krstivoja.

Pozdrav drustvo....Samo da javim da se vracam 18-og popodne iz Temisvara i imam 1 slobodno mesto, pa ako nekome treba prevoz od aerodroma do Beograda neka se javi :-) 

I ja sam Mislila da idem sa Gea tours, medjutim ovde sam se predomislila. I dalje trazim nacin najbolji da stignem u Temisvoar.

Cao ljudi,

osim kolima, recimo sa blah blah car-om,  i osim gea tursa, dal postoji neka druga opcija da se stigne

do Temisvara? 

Cula sam da ima nesto vozom do negde u Srbiji pa presedanje?

Ima li do Temisvara nesto iz Vrsca ili tako nesto? Pozdrav

Edited by angie

Mislim da je neko skoro negde komentarisao da izgleda nema nikakve konekcije izmedju Srbije i Rumunije, sto je apsolutni apsurd. Pre par godina je postojao sinobus Kikinda-Zombolj, do skoro je isao voz iz Beograda, preko Vrsca za Temisvar valjda, ne znam da li to jos uvek postoji. Ako imas podosta vremena, varijanta je da se organizujes nekako da stignes prevozom do Srpske Crnje, recimo, pa odatle, da li peske, stopom, ili da nadjes nekog lokalca da te prebaci do Zombolja, do zeleznicke stanice. Odatle vec mozes dalje vozom za Temisvar, pa lokalnim busem za aerodrom. Takodje, mozes busem do Kikinde, pa lokalnim busem za Nakovo. Mozda opet da nadjes nekog lokalca koji bi te prevezao do Zombolja. Ima i neko mestasce odmah preko granice, ali ne znam kakvu ima konekciju do Zombolja ili Temisvara.

16 minutes ago, Dragance said:

Mislim da je neko skoro negde komentarisao da izgleda nema nikakve konekcije izmedju Srbije i Rumunije, sto je apsolutni apsurd. 

TAROM ima let Beograd-Bukurest :wink:

Taj voz od Vrsca do Temisvara je izgleda ukinut... ma stvarno smo pripizdina jbt :biggrin:

Ako neko ide 15. februara kolima, drugarica i ja bismo delile troskove prevoza, niko ne ide na blah blah car :biggrin:

I dal je neko imao iskustva sa Taxi travelom, isto nekim kombi prevoznikom, do Temisvara? :smile:

Izvinite ako smaram, ali ispade do Temisvara komplikovanije putovati nego do Namibije :tongue:

Ja sam mislila cak vozom do Vrsca pa stopom, nije velika razdaljina, ali ortakinji nije svejedno bas

Edited by angie

Voz od Beograd-Dunav stanice (ispod Pancevckog mosta) do Vrsca (ovde je saobracao onaj voz koji je bio oslikan ikonama nakon neuspesnog proterivanja kroz Kosovo :biggrin:), a zatim presedanje u rumunski voz od Vrsca do Temisvara je funkcionisalo samo do avgusta 2017. Postojale su jutarnja i vecernja varijanta. Voz je uvek bio pun i jako sam se iznenadio kada su ga ukinuli. Cuo sam samo neke glasine da se rumunska i nasa kompanija nisu mogli dogovoriti oko podele para od naplate karata (citaj neko je nesto muljao s prodajom u stanici).

Najbrza i najevtinija varijanta (osim autostopa i blablacar) koju koristi moja devojka kada me posecuje u Temisvaru iz Novog Sada je bus do Srpske Crnje (890 dinara, a u 16:45 odnedavno ima i dzoker bus samo za 390 dinara ako je verovati http://www.gspns.co.rs/red-voznje-medjumesni). Zatim otpesaci kratko do granice i pita ljubazno nekoga ko joj deluje pouzdano da je odveze do Zombolja (Jimbolia). Odatle ima voz 5 puta dnevno za 4.5 lei (to je 1 evro, mnoogo jevtino) i put traje 50 minuta do Temisvara.

Kada se vraca iz Temisvara, opet isti voz, zatim iz Zombolja taksi oko 20 lei do granice, peske preko granice i kroz Crnju i onda opet bus odande do Novog Sada ili do Zrenjanina pa hvatanje veze za Novi Sad.

Edited by jelich

Ups ova karta za 390 dinara koju spomenuh je ipak od Zrenjanina do Srpske Crnje :/

Baš smo neko slepo crevo :sad:

Samo da obavestim zainteresovanje da je moj drugar kupio šestomesečnu pretlatnu kartu za parkiranje na temišvarskom aerodromu koja važi od 15. februara do 15. avgusta. i ko je zainteresovan neka mi piše na pp radi dogovora.

Ko ne zna, radi se o parkiranju na P2 parkingu koji se nalazi oko 150m (oko 1 min) od areodromske zgrade, i omogućava nam da podelimo troškovre oko kupovine katice i povoljno parkiranje. Redovne cene na parkingu su prilično visoke i ovo je super prilika za uštedu. Parking je skroz bezbedan, ograđen je, osvetljen i čuvan 24h. 

A opet sa druge strane napisali su za taj autobus kilometrazu 106 km, sto mu dodje razdaljina od Novog Sada do Crnje, a ne od Zrenjanina. Ko ce ga znati, treba proveriti ko zivi u NS, zvati stanicu. Srecno svima

On 3/1/2018 at 5:39 PM, du-ki said:

Samo da obavestim zainteresovanje da je moj drugar kupio šestomesečnu pretlatnu kartu za parkiranje na temišvarskom aerodromu koja važi od 15. februara do 15. avgusta. i ko je zainteresovan neka mi piše na pp radi dogovora.

Ko ne zna, radi se o parkiranju na P2 parkingu koji se nalazi oko 150m (oko 1 min) od areodromske zgrade, i omogućava nam da podelimo troškovre oko kupovine katice i povoljno parkiranje. Redovne cene na parkingu su prilično visoke i ovo je super prilika za uštedu. Parking je skroz bezbedan, ograđen je, osvetljen i čuvan 24h. 

mali update. Kartica je slobodna do 6. aprila i od 11. aprila ponovo. Važi za zainteresovane za parkiranje na TM aerodromu :smile:

ako neko ide iz Bg za aerodrom Temišvar 06.04 ujutru a da se vraća 09.04 popodne nek se javi radi deobe troškova (1 osoba)

On 3/22/2018 at 12:49 AM, du-ki said:

mali update. Kartica je slobodna do 6. aprila i od 11. aprila ponovo. Važi za zainteresovane za parkiranje na TM aerodromu :smile:

Zdravo, poslao sam ti PM, trebala bi mi kartica od 19-26 apr, pa ako mozemo do veceras nekako da se org... 

Hvala, pozz

Opet ja, imam jedno pitanje za vozace. :smile: Ja sam do sada uvek isao preko Vrsca, a sada mi google predlaze da idem preko Kovacice. Koji put predlazete? hvala :smile:

^ Ja sam isao preko Srpske Crnje prosle godine, lagano proslo - radi 24/7 i nije bilo nikog na granici.

7 minutes ago, Shumey said:

^ Ja sam isao preko Srpske Crnje prosle godine, lagano proslo - radi 24/7 i nije bilo nikog na granici.

Hvala za info, ali iz Bg mi je to duzi put za 50 km. Tako da se dvoumim izmedju prelaza Jase Tomic i Vatin 

On 3/1/2018 at 5:39 PM, du-ki said:

Da li je mozda ova kartica slobodna od 12og do 20og maja?
I kako se to organizuje, nisam do sad znala za tu varijantu.

Edited by ESandra

Jeste . Koristi se vrlo jednostavno: sreli bi se pre tvog puta i ti bi je poneo na put. Kada priđeš parkingu P2, koji je u neposrednoj blizini terminala 1-2 min, prinošenjem kartice na automat za otvaranje rampe otvaraš ulaznu rampu na parkiralištu. Kada se parkiraš odmah ideš na ukrcavanje, ne moraš se nikome javljati oko parkiranja. Po sletanju, dolaziš do kola i opet prinošenjem kartice otvaraš rampu. Sve je vrlo brzo i efikasno.  Parking je ograđen, osvetljen i radi 24/7.  Koristio sam ga desetak puta i nikad nisam imao nikakvih problema niti sam čuo da je neko imao.  Po povratku bi mi je opet vratio.