Followers 0

maroko viza

71 posts in this topic

Mi smo dobili prošlog leta, bez ikakvih problema. Žena koja radi u ambasadi je bila vrlo ljubazna i rekla nam je da povremeno čita naš sajt, i da joj se jako sviđa :) Dakle, ako zapne - samo se pozovi na našu moćnu putničku džamahiriju. Al' mislim da nema šta da zapne.

Ma nije meni zbog mene, nego me ortakinja ubi u pojam, pošto ona neće da kupuje karte za Mauritaniju, dok ne bude sigurna da će dobiti vizu za Maroko (a može da aplicira tek pred put), a i sad je Royal air maroc 350e, a kamoli mesec dana pred put.

Pa vi kupite vama, a ona sebi nakon vize ako bas insistira... ;)

Ma jok, uzecemo negde u martu, aprilu, nema potrebe ranije, uspeli smo da postignemo sporazum LoL :)

Da li neko zna da li je neophodno imati tranzitnu vizu, ako se samo preseda na aerodromu u Kazablanci? Pauza izmedju letova je oko 2-3 sata i sigurno da ne bih ni napustao tranzitnu zonu.

Da li neko zna da li je neophodno imati tranzitnu vizu, ako se samo preseda na aerodromu u Kazablanci? Pauza izmedju letova je oko 2-3 sata i sigurno da ne bih ni napustao tranzitnu zonu.

TIMATIC kaze:

bBgzxLO.png

Dakle, po TIMATIC-u, obzirom da bih imao potvrdjene karte za dalji put istog dana, izgleda da mi ne bi trebala viza.

Videcu jos da li leteti Royal air Marocom, koji je ubedljivo najjeftiniji za let GRU-LHR, za meni odgovarajuce datume, ili ce Iberia da odradi posao :)

Zdravo 

Me interesira kolku vreme cekavte viza za Maroko,jas aplicirav za viza preku bugarskata ambasada I cekam mesec dena I nema odgovor inaku aplicirav za turisticka viza no odam vo privatna poseta no ova e preterizam cekam poveke od mesec dena :sad: dali nekoj mozi da mi pomogni so nekoja informacija?

Kod nas se ceka oko 3-7 radnih dana, a ako neko dolazi iz unutrasnjosti, moze unapred da zakaze "danas za danas" vadjenje vize. 

Ne 've razbiram dobro kaj vas se ceka 7dena za da se dobie vizata?toa e mn golema razlika na cekanje jas sum drzavjanin na R.Makedonija dali mozi preku vas da apliciram za viza ili moram da cekam odgovor?ve molam za sovet odam vo privatna poseta za privaten problem ova e premnogu cekanje I nikakvo obrazlozenie Ne davat od ambasata neznam sto da pravam veke ocajna sum :sad: 've molam za sovet...

Mimus,

Ovde imas sve informacije: https://www.klubputnika.org/servis/vize/afrika/55-maroko 

Na kraju imaš komentare ljudi koji su vadili, pročitaj ih ako ideš u privatnu posetu, jer se tiču nekih pravila oko pozivnih pisama. 

Znači, najbolje je da pozoveš ambasadu u Beogradu  i pitaš ih da ti zakažu za isti dan izdavanje vize - dođeš u Bg ujutru, odeš do Senjaka (ambasada je nekih 40-60 minuta pešaka od autobuske stanice, ili prevozom 15 minuta + 15 minuta pešačenja), predaš dokumenta, prošetaš malo,  vratiš se posle podne po pasoš sa vizom, i možeš odmah da hvataš prevoz nazad za Mk.  

Dakle, zvanično viza se vadi u roku od 3-7 dana, ali za one iz Beograda. Kada neko dolazi iz unutrašnosti, treba da dogovori kada dolazi, i izdaće mu vizu istog dana. 

Ja sam vadila vizu pre izvesnog vremena, i kao što su drugi već pisali tamo u komentarima, svi u ambasadi su veoma ljubazni, predusretljivi i izlaze u susret u vezi svega.

Edited by Hermesa

Mu pisav na nivniot email I objasniv cela situacija,no nabrzo mi pristigna email deka do 1septemvri Ne vrakaat na nikakvi poraki preku email zosto neznam I mi ostavija samo kontakt telefoni,stvarno razocaruvacki

1 hour ago, Mimus said:

Mu pisav na nivniot email I objasniv cela situacija,no nabrzo mi pristigna email deka do 1septemvri Ne vrakaat na nikakvi poraki preku email zosto neznam I mi ostavija samo kontakt telefoni,stvarno razocaruvacki

Nebi trebalo da ambasada ne radi,mora imati nekog osoblja tamo u konzularnom delu.Posto ste dobili takvo obavestenje putem elektronske poste,moje je misljenje da ih nazovete i proverite sta se desava sa vasom putnom ispravom i vizom.

Da gi iskontaktirav denes I navistina se mn ljubezni Ne se kako vo ambasadata vo Sofija,za zal Makedonija nema pravo da aplicira za viza preku Srbija zosto neZnam...Mu ja objasniv cela situacija I mu kazav deka cekame za viza skoro 5nedeli I bea navistina iznenadeni ili mi veli Ne rabotat nisto ili spijat vo ambasada toa e mn.cekanje za zal...

Mi dadoja samo sovet da go iskontaktirame direkno konzulot,pa se nadevam na najdobro premnogu e vazno za mene da signam sto poskoro...:(

Pa ako nista drugo ne preostaje,trebali bi direktno kontaktirati konzulat.U ambasadi u Beogradu su bas ljubazni i uvek spremni da izadju u susret sa informacijama i sl.Steta sto niste mogli da aplicirate ovde..

Eve gi kontaktiravme vo ambasada vo Sofija I ni rekoja deka navodno sve e vo red so dokumentite I sve od nivna strana e napraveno samo se ceka vizata od Maroko a kako mozi vasata ambasada da gi obezbedi vizite za 7dena a ovde se ceka poveke od mesec dena Ne mi e jasno za istata drzava se raboti,mozebi deka odam vo privatna poseta no mojata dokumentacija e uredna,taka da nemam komentar za turisticka visa da se ceka poveke od mesec dena razocaruvacki...

Moja pretpostavka je da u slučaju izdavanja viza srpskim državljanima u Beogradu ne moraju da šalju informacije nazad za Maroko bar ne u svakom slučaju. Pošto postoji mogućnost da završe isti dan vizu...

4 hours ago, Mimus said:

taka da nemam komentar za turisticka visa da se ceka poveke od mesec dena razocaruvacki...

Stvarno je razocaravajuce cekati toliko,mada ko zna kakva je procedura za gradjane Makedonije.Dobro je da ste vi saznali sta se zbiva.
Ne bih da nagadjam sta se zbilo i sta se jos zbiva,ali morate znati i da "jacina-vaznost" pasosa Makedonije isto ima uticaja u tome.
Drzave imaju specijalne odnose jedna sa drugom,neke se postuju vise i imaju bolju saradju,pa opet imaju cudne vizne rezime jedna naspram druge,bez postovanja pravila reciprociteta.
Kako bi me bolje shvatili sta zelim reci,naveo bih primer primer Indonezije i R.Srbije.Ne treba nam vise viza od ove godine( 30 dana free ),a trebala nam je i kostala je 50$ iako mi imamo dugogodisnje odlicne odnose i saradnju sa njima.

Pa navodno spored niv mojata dokumentacija ne bila potpolna a zosto Ne sum imala osigiranje a mu objasnivme deka osiguranjeto ke go izvadimw na denot koga ke ja dobijam vizata karta Ne sum imala avionska a karta imav rezervacija za na 25juli I poradi nivnata ne sposobnost I ne profesionalnost mi propanda isto taka sum nemala potvrda od rabota a se vrativ of Katar pred mesec I polovina kade rabotev edna godina I uredno mu isprativ dokaz deka imam I dogovor I sve I deka sakam da odam Maroko poradi sklucuvanje brak so mojot verenik I si aplicirav za viza 30dena... Pokana za privatna poseta imamam so site potrebni pecati od Maroko I cel mesec cekav za viza za po eden mesec da mi kazat dok.Ne se potpolni,navistina?a kade bea porano da me izvestat?Koj idiotizam... Povtorno rezervirav karta plativ osiguranje I dostaviv bankarska smetka kako so pobaraja mu gi isprativ vo sredata I pak me matkat Ne mi ni kazuvaat dali dokumentite se vo red I Dali ke dobijam viza prativ poke I od dovolno dokumenti kakva e ovaa drzava kakvi se ovie luge neznam ziva katastrofa,I neznam zosto makedoncite ne mozime da aplicirame vo Srbija zosto... Potpolno sum razocarana

ZDravo, jel neko skoro vadio e-vizu za Maroko, da li proveravaju karte i smestaj posto je to jedan od check boxova na app ali ne i dokument koji se uploaduje?

Свакако се мора унети адреса смештаја, то се пише и на самом улазу у земљу. 

Напишите утиске по повратку, да не испадне да сте се регистровали само због овог питања 😀

Edited by petrovna