Posted November 18, 2016 Da haha. Koliko ne razmišljam, užas.... Hvala svima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 (edited) EDIT: Da ne brišem sad deo poruke, skontah sad iz vaših prethodnih poruka da je povratna 1700 a ne 1400 (ja sam se očigledno zeznula i zacrtala sebi u glavu da je 1400). Onda ima smisla što mi je rekao da je povratna oko 2300. Mada mi i dalje nije jasno zašto me nisu pustili da izađem. -.- E ovako, da podelim svoje iskustvo od noćas. Pre svega, voz ne stoji gde bi trebalo (čim se siđe do koloseka u Sofiji) nego tamo negde napred. Da mi jedna devojka nije rekla, ne verujem da bih skontala. Nije bilo švercera, a ni mnogo ljudi u vozu pa mi je bilo lakše da mu dam pare. Prošlo je glatko, dobio je 5 leva, pitao je l' do DImitrovgrada, ja potvrdila i onda mi je dao kartu lol. Odakle im karte? xD Nešto mi je rekao na bugarskom, mislim da je granicu pomenuo, nisam shvatila šta, ali posle shvatih. Došao je i pokupio kartu posle granice. E sad, što se tiče Dimitrovgrada, ja nisam imala povratnu jer sam išla iz Bukurešta za Sofiju pa onda za Bg. Kad su pokupili pasoše, otišla ja do vrata i gledam kako da ih otvorim haha, i dolazi policajka i ja je pitam je l' smem da izađem, kaže 'ne smeš, tu/ovde su kondukteri' (valjda napolju) - predstavu nemam šta je pisac hteo da kaže. Posle mi je rekla da mogu u hodnik, verovatno je mislila da hoću da zapalim. I tako ja ostadoh u vozu da tu kupim kartu. E onda sledi iznenađenje. Dolazi kondukter, ja kažem do Bg-a, pita me je l' povratna ili u jednom pravcu, ja kažem u jednom, pa je onda dugo tražio cene po svesci i kaže 1450!!! Ja se začudih pa ga pitam zar to nije cena povratne, kaže 'ne, povratna je 2300 nešto'. Spomenuo je nekih 20%, ne skontah za šta. I ja taman da platim, kaže on, 'aj da ti smanjim malo, čekaj da prođemo Pirot, pa da ti napišem od Bele Palanke ili Pirota'. I došao posle Pirota, 'predvideo' vreme dolaska u B. Palanku da bi mogao da napiše na kartu haha, i kaže 'daj mi 1200 - 1000 karta, 200 nama'. xD Čak i da je cena 30% skuplja u vozu, opet mi se ne poklapa sa vašom pričom da je povratna Bg-Dimitrovgrad 1400. Tako da ili je on strpao mnogo više u džep ili su menjali cene. "Kvalitet" voza ne bih komentarisala. Ima i sapun i toalet papir u wc-u ali niti je mogla da se povuče voda niti je bilo vode da se operu ruke. Ja ne mogu da verujem da oni traže 45 evra za povratnu za onaj krš. I šta kog đavola stoje tamo u Pirotu na stanici naoružani onoliko??? Mislim da je jedan pre toga i kroz voz prošao. Malo je creepy. :S I ne znam kako švercuju kad pajkani imaju šrafciger i otvaraju one gornje 'pregrade' tj. 'plafon' u hodnicima.... Edited November 28, 2016 by NatashaNS Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Ja ne kontam kako te nisu pustii da izadjes napolje, pa nisu drzali pasose sat vremena kod sebe? Naruzani su zbog migranata verovatno, a za svercovanje ka Srbiji nije toliki problem, koliko kada idu ka Bugarskoj, ovi razvale ceo voz, nista ne nadju, dodje stanica u Sofiji, ovi vade bele dzakove sa cigarama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Nismo čekali jaaaako dugo u Pirotu, ali sam opušteno mogla izaći. Uopšte ne znam zašto je policajka spominjala konduktere. -.- Ja sam htela da izađem dok su pasoši bili na pregledu, posle vraćanja pasoša mislim da nije bilo mnogo čekanja. Samo su pitali ima li nekog ko treba da izađe u Dimitrovgradu i posle krenuli. Haha pa gde ih sakriju? Ali odvrtanje plafona, pa to samo ovde ima.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Pa jel si rekla Vavilonu da zelis kartu da kupis na stanici? Navodila te da se obratis kondukterima da njima kazes sta zelis. Vavilon na svakoj granici mora biti kako da kazem uvek na straži. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Nisam spominjala kupovinu karte, mislila sam da mi neko može napraviti problem zbog toga. Rekla je da ne smem izaći, a konduktere nisam ni videla. Mislim da su oni napolju bili, ne znam. Zašto bi mi kondukter dozvolio da izađem i kupim kartu kad on može on mene profitirati? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Kako bre neko da ti uskrati kretanje da bi profitirao?? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 28, 2016 Mislila sam na to da ako me pusti da kupim kartu u stanici, on neće profitirati od '1000 karta a 200 nama' kao što se na kraju desilo. Napisao mi je kartu od Bele Palanke a deo strpao sebi u džep. Ali kažem ti, nisam ih ni videla tad, samo policajku. A policajki nisam mogla reći: 'Ja sad hoću da izađem da kupim kartu u stanici jer sam do Dimitrovgrada dala kondukteru 5 leva' lol. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 5, 2016 Pozdrav, Ove godine sam se naputovala do Sofije ovim vozom (bar jednom mesecno), ovaj forum mi je zaista dosta pomogao sto se svega toga sa kondukterima i "cascenjem" tice, tako da mogu da podelim i svoje iskustvo, makar sto se cena tice. Putovanje i vozovi su takvi kakvi su (jako zalosni) i uvek budite spremni na to da ce da kasni minimum 1h, nekada i do 3h. Plasim se da ce da bude jos gore kad stigne prava zima. Grejanje je boze pomozi, redovno mi se desava da ga uopste nema izmedju Nisa i granice. Elem, cenovnik! - Redovna povratna karta Beograd-Sofija: 5200 din - Povratna Beograd-Dimitrovgrad: 1740din i vazi 2 nedelje - Redovna karta Dimitrovgrad-Sofija, jedan pravac: 12 leva (6 eur) - Dimitrovgrad-Sofija, kondukterska verzija: 300din/5 leva (svejedno koja valuta) Znaci, sve i da kupite sve karte po normalnoj ceni, ne isplati se kupovati ovu za 5200din. Jednom mi se desilo da su mi morali napisati kartu jer su znali da im dolazi kontrola. Inace nekad pitaju ko nema kartu kada idete iz Sofije, i cesto znaju da daju tu neku njihovu ispisanu kartu, pa je pokupe posle Dragomana. Sa sve logom Jugoslovenske zeleznice... I da, slazem se za policiju... proslog meseca su usli u voz bar tri puta, izmedju Dimitrovgrada i Nisa, i smarali ljude, cackali voz sa lampicama i srafcigerima, haos. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2016 (edited) Doslo je do raznih promena u rasporedu vozova, i izgleda da od sutra saobraca samo jedan voz, i to od 9:25h. Sofia-BG polazi u 9:40h. Pa super. Da li neko zna za neku alternativu - prevoznici i slicno? Bus je preskup, a BlaBla Car jako nepouzdan (i cesto skup) na ovoj ruti. Edited December 10, 2016 by brightly Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 14, 2016 Ima li uopste neke opcije iz Beograda, a da se stize u Sofiju pre 19h po bugarskom vremenu? Nisam uspeo da nadjem niti jedan kombi prevoz. Autobusi koliko vidim samo 2 koji krecu u po noci i putuju 8/9 sati (?!?) 390 km. Moram zenu da vratim 9. Januara u Barselonu pa gledam da izbegnem Budimpestu zbog granice i guzvi, pogotovo sto se moze i zakasniti na pekarski jutarnji let. Iz Sofije ide Ryanair po korektnoj ceni i u odlicnom terminu (21 h), ali sam ostao malo zatecen ocajnom konekcijom sa gradom koji je manje vise slicno udaljen kao i Budimpesta od Beograda. Svaka ideja je dobrodosla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 23, 2016 Ne znam za Beograd,ali iz Nisa,koliko vidim na sajtu Nis express-a (http://www.nis-ekspres.rs/?p=RedVoznje),od ponedeljka do cetvrtka imaju 2 polska dnevno (u 04.30 i 16.00),a petkom i subotom samo taj ranojutarnji.Nedeljom izgleda nema ni jedan polazak. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2016 Pa upravo to...Taj koji krece iz Nisa u 16 stize oko 21 po bugarskom vremenu tako da se ne stize na let. Na kraju sam organizovao nesto kolima, ali ostajem fasciniran odsustvom dobre konekcije i vremenom putovanja do Sofije. A da ne pricam da ta ista Sofija ima po 3 direktna leta za Barselonu dnevno i to 3 razlicite kompanije...da ne pricam o letovima za druge gradove u Spaniji kao i letove iz drugih bugarskih gradova. A Srbija koja je slicnog broja stanovnika nema niti jedan direktan let za Spaniju (ne racunam sezonsku liniju Vuelinga). Teska bruka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2016 On петък, Декември 23, 2016 at 11:56 PM, Laza GNR said: Ne znam za Beograd,ali iz Nisa,koliko vidim na sajtu Nis express-a (http://www.nis-ekspres.rs/?p=RedVoznje),od ponedeljka do cetvrtka imaju 2 polska dnevno (u 04.30 i 16.00),a petkom i subotom samo taj ranojutarnji.Nedeljom izgleda nema ni jedan polazak. Ova linija saobraca svakodnevno. Evo detaljan red voznje sa cenama u jednom pravcu: http://www.matpu.com/mejdunaroni-avtobusni-linii/razpisanie-avtobusi-Serbia.html * MATPU je bugarski partner-prevoznik Nis-ekpresu na ovoj liniji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 26, 2016 On сряда, Декември 14, 2016 at 3:24 AM, Pretender said: Ima li uopste neke opcije iz Beograda, a da se stize u Sofiju pre 19h po bugarskom vremenu? Mislim da jedina zgodna opcija ti je Florentia Bus. Ova linija ide od Florencije preko Beogradu do Sofije. Polazak iz Beograda je u 4:30 ujutru, a autobus stize u Sofiju oko 12.00. Cena karata u jednom pravcu iznosi od 21,50 do 27,00 eura. Link: http://florentiabus.bg/timetable/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 28, 2016 Ja sam iz Niša i jedina autobuska linija za Sofiju je Niš-ekspresom (04:30 i 16:00h ali ne znam da li je i vikendom) 1350din je cena u jednom smeru a oko 1200 sa studentskim popustom. Za povratak vozi Matpu i kartu možete kupiti jedino u Sofiji, mislim da je oko 1400-1500din. Iskreno najjeftinije ispada preko BlaBlaCar-a između 600 i 1000din a i postoje razne jednodnevne ture za 9e ako treba samo na 1 dan da idete i uglavnom su petak/subota. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 3, 2017 Jedna informacija iz Sofije od pre nedelju dana: u glavnoj utlici Vitoša, u menjačnicama je uglavnom moguće promeniti i dinare za leve i to po korektnom kursu. Od tri menjačnice u kojima sam bio dve su primale dinare. Dodatna pogodnost je ta što nema ograničenja za količinu dinara a za evre je uglavnom tako da ne možete da promenite ispod 30 evra (mada ima i onih koje to ograničenje nemaju). Isto tako, u tržnom centru The Mall (ne onaj The Mall of Sofia blizu centra grada), skroz dole postoji menjačnica koja prima dinare. Eto, možda vam bude od koristi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2017 S obzirom da voz ponovo saobraca tokom leta - da li neko zna da li je sve po starom (cene + "Dimitrovgradska fora") ili se nesto promenilo? Unapred hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 19, 2017 Ne mogu o "forama" da komentarisem, ali voz BG-Sofija je kasnio oko sat i po u subotu i oko sat juce. 11.5 sati da se predje ta razdaljina <_> Sent from my iTelephone using Tapatalk Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2017 (edited) Kako ne mozes da komentarises - nisi koristio fore? Koliko je onda ispalo sve ukljucujuci povratnu kartu? Jel toliko kasnjenje uobicajeno ili se desi da ponekada desava da stigne na vreme? On 6/19/2017 at 2:39 PM, brightly said: S obzirom da voz ponovo saobraca tokom leta - da li neko zna da li je sve po starom (cene + "Dimitrovgradska fora") ili se nesto promenilo? Unapred hvala. Kako ponovo saobraca tokom leta, zar nije uvek saobracao? Edited June 28, 2017 by Zoki28 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 28, 2017 3 hours ago, Zoki28 said: Kako ne mozes da komentarises - nisi koristio fore? Koliko je onda ispalo sve ukljucujuci povratnu kartu? Nisam ja putovao - moj otac je, i kupio je standardnu kartu BG-Sofija. Inace, rezervacija sedista iz Bugarske je jeftinija nego iz Beograda skoro duplo. Sto se tice kasnjenja, ne znam da li je uracunato u red voznje - ali to putovanje voze tri lokomotive: srpska elektricna do Nisa, dizel do granice i onda bugarska - tako da i to ume da potraje. Naravno, u Srbiji voz ide dosta sporije, pogotovo od Mladenovca do Beograda. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2017 Ako avion slece u Sofiju oko 1:30 (noc), postoji li neka opcija (sem privatnim automobilom) da se neko preveze do Beograda u toku noci i stigne u BG ujutru? Voze li Terra/Gea i ostali u Sofiju? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2017 Da se stigne do ujutro nema opcija (sem automobilom, privatno ili stop varijanta). Kombiji ne voze, voz se razvlaci kao do Uzbekistana da ide, autobus ide do Nisa u 7:30 pa posle presedanje. Mozda probati preko Stare planine pesaka, ne bi me cudilo da se brze stigne nego modernim prevozom 21 veka. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2017 Postoji kombi prevoz iz Bga do aerodroma u Sofiji, povratna karta je 70e, prevoznik je Vitosprint. Cisto da znate Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2017 Iskreno je prilicna z..... iz Sofije do Nisa ako stizete uvece neko doba. Ja sam Wizzom sleteo oko 10/pola 11 i morao sam da kuntam na autobuskoj do jutarnjeg busa za Nis. Not cool. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites