Followers 0

Kako najbolje do Sofije?

402 posts in this topic

narode jel bio neko skoro do Sofije vozom ? Jel i dalje standardna tarifa od 200 dindži u jednom pravcu ?

narode jel bio neko skoro do Sofije vozom ? Jel i dalje standardna tarifa od 200 dindži u jednom pravcu ?

I meni treba informacija. Planiram pocetkom juna da palim preko sofije do atine. Da li neko ima informaciju radi li jos uvek mito i korupcija?

funkcioniše i dalje , bio prošle nedelje.  zvizhd .Da ste im samo videli kez na licu kad sam im ćušnuo pare u ruke , samo što me nisu izljubili. :tt:  Samo ako je pun kupe , nemojte kondukteru odmah da gurate pare u ruke. Tražiće da izađete iz kupea , da ostali putnici koji su kupili regularnu kartu ne bi to gledali.

A kad svi putnici u kupeu nemaju karte,nego "cuskaju" kondukteru pare u ruke? :)

Secam se mog prvog putovanja vozom za Sofiju,ja i drugar jedini u kupeu imali uredno kupljene vozne karte,svi ostali su davali pare.

Bas su nas cudno gledali ti putnici,ko da nismo normalni ::crazy:

Od tada sam naucio kako funkcionise taj deo puta... :yok:

S'tim da mogu da kazem da je tarifa nekad (pre...7-8-9-10 godina) bila jeftinija."Daš mu edno levče (=1 lev) i gotovo",kako mi je rekao neki Bugarin (1 lev=oko 50 dinara).Al to je samo ako znas bugarski.Cim te kondukter provali da si iz Srbije,odmah ne vazi to "edno levce" :roll:

Тарифна информация

За нови оферти разгледайте ...

Данни за пътуването

Маршрут 

За дата  24/05/2012

Разстояние  42 км

От гара/спирка:  ДРАГОМАН

До гара/спирка:  СОФИЯ

КПВ10203

Билети

Тарифа

2 клас(лв.)

РЕДОВНА ТАРИФА  3.00

НАМАЛЕНА (50%) ТАРИФА    1.50

ОТИВАНЕ И ВРЪЩАНЕ*  5.40

Пътуване на малки групи (от 3 до 6 души)

Тарифа (за 1 пътник)

2 клас(лв.)

РЕДОВНА ТАРИФА    2.60

НАМАЛЕНА ТАРИФА (деца от 7 до 10г.)  1.30

* билетът за връщане важи до 24ч. на 24/05/2012 г.

Точна тарифна информация за превозни документи ще получите на билетната каса.

Ne sjecam se da li voz staje u Kalotini? Ako staje, mozda se na tih dodatnih 15tak kilometara nabere stotinki, pa izadje na ona 4leva  :D

Staje voz u Kalotini,to je granica.

Ali mislim da je ta cena (Sofija-Dragoman) za obican (putnicki) voz.

A ovaj Sofija-Beograd je medjunarodni.Pa je verovatno veca cena ;)

Pozdrav svima iz Hrvatske! U rujnu (9.mj.) idem s klincem i kolegicom iz Zagreba za Shumen, 80 km prije Varne. Tu sam sad proučila kojim sve načinima/smicalicama doći do Sofije. Ima li netko savjet za dalje? Tj. do tog Shumena... Dobro su došli i dodatni savjeti za: 1/ jedan dan mislimo skočiti u Bukurešt (baza nam je shumen); 2/ 1 dan u Varnu, a u povratku malo po Sofiji... Hvala  :)

ako dolazite iz Beograda onim noćnim u 08:04 u Sofiju u 10:05 imate voz za Varnu koji staje u Šumenu (16:14).

Na stranicama hrvatskih željeznica već par mjeseci stoji obavijest da "prema obavijesti Željeznica Srbije do daljnjega neće voziti vlakovi br. 491/490 na relaciji Beograd - Sofija - Beograd. "

http://www.hznet.hr/radovi-na-pruzi02

Zanima me da li to vrijedi još uvijek, ili nema nikakvih prekida ?

Vredi i dalje i odnosi se na voz koji iz BG kreće u 7:50h, dok voz br. 293 koji kreće iz BG u 21:50h ide normalno celom trasom.

Razmišljam danima o opciji da idem kolima do Sofije, pa da odatle hvatam poslednji bus za Istanbul, pošto bih išao samo za vikend, a onaj voz mi nikako ne odgovara. Krenuo bih posle posla. Imam drugaricu kod koje bih ostavio auto do nedelje.

Vidim po drugim forumima da sada nisu rigorozni u smislu potrebne opreme za vožnju po Bugarskoj, pa se pitam da li treba na nešto posebno da obratim pažnju ako budem išao?

Ја сам ишао без ПП апарата а кажу да је потребан. Прву помоћ нисам имао, тј. имао сам један или два завоја и неколико ханзапласта. Обрати пажњу једино на ограничење брзине и немој да претичеш преко пуне линије.

elefteros, meni se nikada nije desilo da pregledaju da li imam prvu pomoc, aparat, prsluk itsl. a zivim u bugarskoj vec 3 godine.

mada iskreno, u svakom slucaju bih se istim opremila da sam na tvom mestu.

i sto kaze miloica, dobro obrati paznju na ogranicenje i znak za radar (mali belo crni), ispod ogranicenja stoji obicno. al nece ti tesko pasti, do sofije imas 57km od granice.

pozdrav i srecan put! :-)

Vratio se živ i zdrav, pa da podelim neka iskustva.

Mimi mi je bila od velike pomoći, nakon što je pronašla da sam na još nekim mestima postavljao pitanja koja nisam uspeo ovde da nađem.

Uglavnom, put do Sofije je relativno dobar. Do Niša se stiže laganom vožnjom za nekih 2 i po sata, dok do Dimitrovgrada treba još nekih sat, ako poštujete ograničenja. Nikada ranije nisam vozio tom relacijom, pa mi je vožnja bila uživanje, posebno deo kroz klisuru, i kasnije pravac prema granici. Ako stanete da točite gorivo na poslednjoj pumpi na našoj strani, budite strpljivi, jer Turci vole da ostave parkirane automobile pored tanka, pa ih nema i po 15 minuta. WC ili šta već.

Na granici se nisam zadržavao duže od po 5 min. Čak mi nisu tražili ni vozačku, ni saobraćajnu, ni međunarodnu. Samo pasoš. U povratku su tražili saobraćajnu na Bugarskoj strani.

Vinjeta je potrebna, Mimi mi reče da je platila oko 500 dinara, meni naplatiše 800 za nedelju dana.

Kada je reč o patrolama, video sam samo dve na putu prema Sofiji. U povratku ih je bilo na svakom kilometru pri izlasku iz Sofije. Iako su dve trake u istom smeru, ograničenje je 60.

Auto sam ostavio parkiran u krugu oko Stadiona Vasil Levski, i nisam imao problema. Tu je parkiran veliki broj automobila, i ne sećam se da je bilo bilo kakvog znaka o naplati, dok takav znak postoji ispred stadiona, preko puta ulice.

Mada je možda neko pisao, ipak da kažem - čuvajte se taksista. Devojka koja živi u Sofiji mi je rekla da je od Glavne autobuske stanice do stadiona, cena plafon 5 bugarskih leva. Danas je lik pokušao da mi naplati 56!? Svađao sam se, pretio policijom, dao mu 15, i na kraju je odustao i otišao. Jedan od izgovora je da se svako stajanje na semaforu plaća.

Eto. E da, na Lukoil pumpi, na samom ulasku/izlasku iz grada, a ispred znaka za skretanje prema METRO-u, postoji Donkey Donats, moja omiljena džanki hrana iz Amerike. Ima ih na još par mesta u gradu, ali ovo je provereno. I, krofne su bile dobre. :) Paket od 6 komada košta 7 leva. Preporuka za krofnu Boston Cream.