Posted May 9 12 hours ago, Ena said: Mali update. Mom bratu je danas odobrena E viza. Osim ostalih potrebnih dokumenata, priložio je tu neku pro forma, iliti fake, rezervaciju avio karte. Nisu mu tražiili izveštaj sa stanja na računu. Sve u svemu, čekao je devet dana, od toga četiri radna dana - pošto su bili praznici, ambasada nije radila pet dana, uključujući vikend. To bi bilo to. izvini, a koja ostala potrebna dokumenta? Kad sam ja aplicirao prosli put online, trebalo je samo to- aviokarta i izvestaj sa stanja na racunu..Nista drugo nisu trazili, sem ok, popunjenog formulara i skena pasosa i licne karte..Znaci sad ne traze nista, sem karte koja moze da bude i fejk? Pa super, tako je i bilo pre uvodjenja evisa..samo povratna karta i nista vise Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9 Pa pod ''ostala dokumenta'', mislila sam na sken pasoša i lične karte, ali nije bio potreban izveštaj sa bankovnog računa, izgleda da to više ne traze. I eto, fejk karta je prošla. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10 Mnogo ljudi aplicira sa fejk kartama, nisam čuo da je neko imao problema zbog toga. Jesi sigurna za izveštaj iz banke? Čudno bi mi bilo da su to ukinuli. Ja sam oba puta (ove i prošle godine) čekao po dve nedelje, i poslali su mi vizu tek kada sam im pisao mejl da im kažem da mi se datum ozbiljno približio i da brinem da ću propustiti let. Nevezano za Tajland, drugarica je nedavno propustila let za Vijetnam zbog kašnjenja e-vize. Stigla joj je četiri sata nakon što je avion odleteo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10 2 hours ago, Lazar said: Mnogo ljudi aplicira sa fejk kartama, nisam čuo da je neko imao problema zbog toga. Jesi sigurna za izveštaj iz banke? Čudno bi mi bilo da su to ukinuli. Da, sigurna sam. Dobio je vizu i bez tog izveštaja. Najverovatnije su to ukinuli, mada ne bi bilo loše da i ostali, koji ovih dana apliciraju za Thai vizu, to potvrde, ili ospore. Sa druge strane, ne vidim razlog da moj brat bude izuzetak. Let's see. Ako je to definitivno ukinuto, kao što pretpostavljam da jeste, onda je to jedno cimanje manje. A što se tiče tajminga za dobijanje vize, izgleda da zaista nema pravila. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 10 @bXunter je, čini mi se, aplicirao baš ovih dana. Da li su tražili potvrdu o sredstvima na računu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 (edited) Cao ljudi... ja sam aplicirao tacno 1. Maja. medjutim tek posle sam video da maltene nedelju dana ambasada nije radila zbog praznika. Jutros mi se status iz pocetnog "Pending Document Check" promenio u "Pending Approval", sto znaci da su dokumenta u redu i neko treba da potpise "tamo" i da mi posalju vizu. Od dokumenta sam prilozio samo ono sto je u aplikaciji trazeno tj neophodno: 1. Biodata prve strane pasosa 2. Slika 3. Avio karta (PDF e-invoice od Turkish-a) 4. Dokaz o prebivalistu, tu sam procitao da moze passos da se uploduje i to sam i uradio. Nista drugo meni nije trazeno od dokumenata, pritom smo naveli u delu za planiran ostanak, da ostajemo 11 nedelja, odnosno 75 dana. P.S. Ovo mi je vec 4. put da idem na Tajland, tako da sigurno postoji u istoriji. Mozda ko prvi put ide mu traze dodatne papire. Edited May 13 by bXunter Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 1 hour ago, bXunter said: Cao ljudi... ja sam aplicirao tacno 1. Maja. medjutim tek posle sam video da maltene nedelju dana ambasada nije radila zbog praznika. Jutros mi se status iz pocetnog "Pending Document Check" promenio u "Pending Approval", sto znaci da su dokumenta u redu i neko treba da potpise "tamo" i da mi posalju vizu. Od dokumenta sam prilozio samo ono sto je u aplikaciji trazeno tj neophodno: 1. Biodata prve strane pasosa 2. Slika 3. Avio karta (PDF e-invoice od Turkish-a) 4. Dokaz o prebivalistu, tu sam procitao da moze passos da se uploduje i to sam i uradio. Nista drugo meni nije trazeno od dokumenata, pritom smo naveli u delu za planiran ostanak, da ostajemo 11 nedelja, odnosno 75 dana. P.S. Ovo mi je vec 4. put da idem na Tajland, tako da sigurno postoji u istoriji. Mozda ko prvi put ide mu traze dodatne papire. onda su definitivno promenili uslove na evisa, tj. smanjili uslove...ja 50 put idem na Tajland, samo nisam bio ove zime, ali proslog marta- aprila su mi trazili potvrdu iz banke o sredstvima, kad sam online popunjavao upitnik...ne znam da li si prosle god. isao preko online aplikacije sam, ili si dao da ti to ovi iz konzulata popune, jer oni ako su radili, mislim da isto nisu trazili izvestaj iz banke.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 Ne ne, prosle godine sam ja sam popunjavao (zato sam i pitao za dete jer je bila tada opcija Child), ali meni ni prosle godine nisu trazili izvod iz banke. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 Evo da javim da su mi upravo stigle na mejl vize Dakle def. vise ne traze dokaz o sredstvima niti zaposlenju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 1 hour ago, bXunter said: Ne ne, prosle godine sam ja sam popunjavao (zato sam i pitao za dete jer je bila tada opcija Child), ali meni ni prosle godine nisu trazili izvod iz banke. trazili su ili zaposlenje ili izvod sa racuna..ako si predavao dokaz o zaposlenju, onda ti ovo drugo nije trebalo.. u sv. slucaju, znaci to je sve ukinuto, i vratili smo se na ono od ranije sto su trazili, pre uvodjenja evisa...a to je samo avio karta 😄 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 13 Da, u pravu si, ja sam dostavljao potvrdu o zaposlenju, zato mi nisu trazili izvode sa racuna. Doduse od prosle godine imam svoju firmu, sto sam ove godine naveo u apliciranju (self-employed), medjutim nista vise od "majke mi moja je firma" nisam prilagao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 23 Odobrili su mi Tajlandsku vizu,ali ne slaže se mesec isteka pasoša,datum i godina su okej,jedino su stavili mesec kao i mesec rodjenja. Šta mislite da li ce mi praviti problem? Svi ostali podaci se slažu i pasoš važi još 9 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28 Pozdrav svima planiram po prvi put putovanje na Tajland pa mi je malo frka i ne znam da li je problem ako ukucam u polje zaposlenja da nisam zaposlen da li je to problem za dobijanje vize? I zanima me ovo kako i gde se prave ove fejk rezervacije avio karata planiram ostati mesec dana ili je to premalo? 🙂 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28 (edited) 4 hours ago, Zumi said: Pozdrav svima planiram po prvi put putovanje na Tajland pa mi je malo frka i ne znam da li je problem ako ukucam u polje zaposlenja da nisam zaposlen da li je to problem za dobijanje vize? I zanima me ovo kako i gde se prave ove fejk rezervacije avio karata planiram ostati mesec dana ili je to premalo? 🙂 Oni ne odbijaju za vizu, jos nisam cuo da je Tajland nekoga odbio..ukoliko imas povratnu avio kartu, i kintu da potrosis tamo, mada ovo zadnje nije vise uslov, a nije bilo uslov ni ranije, samo je trajalo kao uslov godinu dana...u tu rubriku o zaposlenju mozes da upises sta zelis, oni to ne gledaju..Ja imam u mojim pasosima preko 20 tajlandskih viza, sigurno je u 2/3 od njih stajalo- nezaposlen u robrici, jer se jesam vodio kao formalno nezaposlen..pogotovu kad sam radio na brodovima, pa izmedju ugovora boravio mesecima na Tajlandu, ja sam u tim trenucima bio formalno nezaposlen, jer kad ti se zavrsi ugovor na brodu to je to, dok ne potpises novi ugovor i pocnes da radis hehe...Uzivaj i ne uzbudjuj se oko vize, to je bukvalno samo da se uzme kinta... Za prvi put nije malo mesec dana, nije ni mnogo...ispod toga bi mozda bilo malo Edited May 28 by bam-bam Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28 Hvala puno druze svaka informacija mi je dobro dosla ,planirao sam ici 10 og iduci mesec ali ne znam da nije kritican rok za izdavalje vize pa da stavim barem 20 dana pre puta? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28 5 hours ago, Zumi said: kako i gde se prave ove fejk rezervacije avio karata Fotošop... ako ne znaš sam, pitaš nekog prijatelja ko zna da ti napravi. A ima i nekih sajtova koji to rade za neke pare tipa 20 evra, ali ne znam koji su. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28 3 hours ago, Zumi said: Hvala puno druze svaka informacija mi je dobro dosla ,planirao sam ici 10 og iduci mesec ali ne znam da nije kritican rok za izdavalje vize pa da stavim barem 20 dana pre puta? pa oni gledaju kad ti je datum puta, i izdaju vizu pre tog datuma...Uglavnom zavrse u toku jedne radne nedelje, pogotovu sad kad nije guzva, bice i brze...Nekad kad je guzva, tipa oko nove god, januar i februar im nekad treba malo duze jer stvarno ima puno viza za obradu..ali uvek gledaju da prioritet imaju oni ciji je datum puta najskoriji Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29 Tajland od prvog juna ukida vize za jos 30-ak zemalja, povecava visa free rezim na 60 dana, i uvodi visa on arrival za jos dodatnih 12 zemalja..Vize se , izmedju ostalog, ukidaju i Albaniji, Jamajci, Uzbekistanu itd.. Nema celog spiska, jer je ovo odobreno na jucerasnjem sastanku vlade, ali bas me zanima da li ce se na tom spisku naci i Srbija..Nesto ipak mislim da mi imamo daleko vise turista na Tajlandu, nego Albanija ili Jamajka, ali znajuci nasu diplomatiju, cisto sumnjam.. https://laotiantimes.com/2024/05/29/thailand-approve-five-year-visa-for-digital-nomads-expands-visa-free-entry-to-93-countries/ takodje uvode neke nove vize za digitalne nomade Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29 Tajland izgleda liberalizuje viznu politiku od 1. juna, tridesetak novih zemalja će da imaju bezvizni režim. Nisu još javili koje države, ali možda budemo i mi među njima. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 29 Da ja se iskreno nadam da cemo biti I mi medju njima,a ako budemo to znaci da dobijamo tamo u Bangkok airport vizu u pasošu Ili Kako vec to ide.daj boze da Smo I mi medju tih trideset zemalja kojima nece trebati viza turisticka makar do mesec dana Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30 (edited) https://www.thaikru.com/blog/thailand-s-new-60-day-visa-exemption-2024 Edited May 30 by Zumi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30 Znaci, Kosovo da, Srbija ne Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30 Ocigledno da nas "pocasni konzulat" u saradnji sa iskusnim "diplomatama" radi sjajan posao.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30 Da bas je onako za ne poverovati... Posto sam planiorao da apliciram za vizu a promenio sam licnu kartu jer mi se promenila ulica u kojoj zivim to jest ime ulice i sad ne znam da li to moze biti problem posto u pasosu nije ta adresa ali mi istice pasos 2029, pitao sam u mupu da li je ok ovako oni kazu da jeste ali opet ono da pitam a i zanima me putno zdravstveno osiguranje da li je neophodno ili ne za Tajland? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites