Followers 0

Viza za Tajland

323 posts in this topic

On 1/24/2023 at 7:18 PM, bam-bam said:

pa odgovorio ti je @beograd28 na predhodnoj strani- da je stavio izvod iz banke na 1600 evra, i bez 3 meseca, samo trenutno stanje..

ja sam isto skenirao izvod samo sa trenutnim stanjem na racunu, oko 2500, bez ta 3 meseca..ali ostajem duze, oko 2 meseca, bar sam tako upisao..

koliko znam, oni traze minimum 20000 bahta da imas na racunu, to ti je malo jace 600 evra...

ne treba prevod racuna u banci..

Hvala na odgovoru,ja sam freelancer,ne znam da li cu proci samo sa stanjem na racunu,da stavim 3000 eur bez ta 3 meseca primanja. Jesi ti isto student ili si zaposlen? Ja ne znam sta da stavim,ja izdajem jedan poslovni prostor a i freelancer sam,znaci nemam dokument da sam zaposlen. Ne znam sta da im posaljem.

Edited by Aleksandar_Barbosa

2 hours ago, Aleksandar_Barbosa said:

Hvala na odgovoru,ja sam freelancer,ne znam da li cu proci samo sa stanjem na racunu,da stavim 3000 eur bez ta 3 meseca primanja. Jesi ti isto student ili si zaposlen? Ja ne znam sta da stavim,ja izdajem jedan poslovni prostor a i freelancer sam,znaci nemam dokument da sam zaposlen. Ne znam sta da im posaljem.

ja sam trenutno nezaposlen, i tamo sam stavio- nezaposlen...zaposlenje nije uslov za vizu, oni samo hoce da vide da li ti imas pare da platis odmor ili ne..to je turisticka zemlja...do pre godinu dana nije bilo potrebno nista, samo 1 slika i avionska karta....ovo sad je verovatno zbog online aplikacije, pa ko vele- daj malo da nagradimo..

ne brini se, samo stavi 3 soma na racun, bez ta tri meseca, a u odeljak zaposlenje napisi sta hoces, njih niti to zanima niti proveravaju....

ponavljam, samo im je bitno da imas kartu da ces izaci sa tajlanda, i pare da potrosis tamo

Hajde i ja da dodam svoja iskustva za Thai vizu. Aplicirao sam preko sajta u Atini. Online viza moze da se dobije samo ukoliko apliciras iz Srbije. Za aplikaciju iz trece zemlje gde imate boravak moze online sa potvrdom boravka tamo. Za aplikaciiju iz trece zemlje bez boravka, mora u ambasadu.

Ja sam u trecoj zemlji, ali da bih izbegao odlazak u ambasadu (koja se nalazi u cetvrtoj zemlji...), aplicirao sam preko VPN-a kao iz Srbije. Za placanje nije mogao VPN, pa sam koristio Anydesk i racunar u Srbiji. Mozda to i nije moralo, ali opreznost pre svega.

Najveci problem je bila karta. Priznaju samo iz Srbije do Tajland. Nije problem sa zadrzavanjima u putu, ali mora da se vidi da na put kreces iz Srbije i da se u nju vracas (objasnjeno u mailu kojim su zahtevali dopunu aplikacije).

Jedan dan nakon aplikacije su mi trazili dopunu i vizu su mi odobrili narednog dana. Sve ukupno sa dopunom 3 dana. Na racunu 400-500e, bukirana samo prva noc.  I sken srpske liicne karte sa cipom (ne ocitana, vec obican sken). Nista potvrde sa posla, nista drugi dokazi.

Mozda je pomogao pasos prilicno saren od raznih viza i pecata. 

6 hours ago, mikal said:

Najveci problem je bila karta. Priznaju samo iz Srbije do Tajland. Nije problem sa zadrzavanjima u putu, ali mora da se vidi da na put kreces iz Srbije i da se u nju vracas (objasnjeno u mailu kojim su zahtevali dopunu aplikacije).

Umesto karte može da se uradi rezervacija preko neke turističke agencije, ali ne svake jer moraju da imaju poseban program za rezervacije. Jedan od tih programa se zove Amadeus. Ne znam dal je jedini ili ima još drugih. Pitajte u par agencija pa će vas već uputiti na onu koja ima taj program. Cena je oko 10 evra. Možda vam negde naplate više, ali ne bi trebalo više od 15 evra.

Imate i sajt za to - https://bestonwardticket.com/

Pazite se samo kopija tog sajta. Ima ih gomila, ali su neki scam. Najbolje da guglate ime sajta pa reviews i izađu vam recenzije pa vidite koji je pouzdan.

Pozdrav.

9 hours ago, mikal said:

Hajde i ja da dodam svoja iskustva za Thai vizu. Aplicirao sam preko sajta u Atini. Online viza moze da se dobije samo ukoliko apliciras iz Srbije. Za aplikaciju iz trece zemlje gde imate boravak moze online sa potvrdom boravka tamo. Za aplikaciiju iz trece zemlje bez boravka, mora u ambasadu.

Ja sam u trecoj zemlji, ali da bih izbegao odlazak u ambasadu (koja se nalazi u cetvrtoj zemlji...), aplicirao sam preko VPN-a kao iz Srbije. Za placanje nije mogao VPN, pa sam koristio Anydesk i racunar u Srbiji. Mozda to i nije moralo, ali opreznost pre svega.

Jedan dan nakon aplikacije su mi trazili dopunu i vizu su mi odobrili narednog dana. Sve ukupno sa dopunom 3 dana. Na racunu 400-500e, bukirana samo prva noc.  I sken srpske liicne karte sa cipom (ne ocitana, vec obican sken). Nista potvrde sa posla, nista drugi dokazi.

Mozda je pomogao pasos prilicno saren od raznih viza i pecata. 

ma pomogla ti je samo ta dopuna karte....njih ne zanima nista ni zaposlenje ni nezaposlenje ni dal si kriminalac ili sta god, ni dal si proputovao ceo svet ili bio najdalje do bajmoka...turisticka zemlja, ljudi idu tamo na odmor, i to je to...

na granici mogu da ti traze da pokazes da imas 20000 ( oko 600 evra) bahta, i tako je bilo oduvek, samo sto ranije na granici uglavnom nisu trazili da se pokaze ta kinta, sad zadnjih godina su poceli random da traze....ne svakom, al ko im se ucini sumnjiv... zato su  taj uslov za kintu verovatno dodali u ovu aplikaciju za vizu, jer se desavalo da ljudi na samoj granici nemaju te pare...ovim se to predupredjuje...

Edited by bam-bam

On 1/27/2023 at 2:51 PM, mikal said:

Ne mora. Moja je karta bila iz Istanbula i dobio sam vizu. Upravo danas sleteh u Bangkok. Povratak mi je isto za Istanbul.

samo da javim da je i meni stigla tajska viza...znaci trebalo im je 8 radnih dana...nisu trazili nikakvu dopunu, poslao sam kupljenu kartu za ulaz i izlaz, nezaposlen, i kintu na racunu , bez 3 meseca, samo stanje...stavio sam oko 2500 eura, posto mi je karta povratna na skoro 2 meseca boravka, pa sam stavio malo vise kinte

Je mozete da napisete sta ste skenirali u pasosu,ja imam dosta pecata,bio sam i u Spaniji 9 meseci jer imam njihovu vizu,znaci nisam bio stalno u Srbiji.

Vi niste skenirali ceo pasos? Samo neke strane gde imate pecate zadnjih 12 meseci? Ja ne znam sta da im skeniram jer je pasos bas saren

Inace za pounjavanje aplikacije ambasada mi je poslala ovu aplikaciju da popunim https://www.vizacentar.rs/

Ma kakvi, samo prvu stranicu. Moj pasoš je pun, ima 3 slobodne strane, taman posla da im sve to skeniram.

Pogledaj par postova gore, pisano je na kom sajtu treba aplicirati. 

Aha super,prvi put idem na Tajland,nemam pojma koliko su striktni. 

Hotel sam mislio da rezervisem na booking tipa 5 dana i onda kad predam za vizu da uradim cancel i posle da rezervisem sta mi odgovara posto cu biti 20 dana

12 hours ago, Aleksandar_Barbosa said:

Aha super,prvi put idem na Tajland,nemam pojma koliko su striktni. 

Hotel sam mislio da rezervisem na booking tipa 5 dana i onda kad predam za vizu da uradim cancel i posle da rezervisem sta mi odgovara posto cu biti 20 dana

ja sam na booking rezervisao samo jednu noc....

nema frke oko toga, samo rezervisi bilo sta, i skeniraj par stranica gde imas najvise pecata iz zadnje godine....

bitna je ulazno-izlazna avio karta....cak i za novac na racunu u banci je dovoljno do 1000 era, koliko sam shvatio , ljudi su ostavljali i po 600...i samo stanje na racunu treba, ne 3meseca u nazad....

turisticka zemlja, nikad nista nisu trazili za vizu...uvek je bila samo avio karta...sve ostalo je cista formalnost....

Odradio sam sve i aplicirao,25 usd kostalo,rezervisao smestaj na 5 dana. 

Zanima me,moja devojka je Bugarska drzavljanka i ona planira da uzme visa on arrival na 30 dana.

Da li moze da se izvadi Re-Entry Permit sa tom vizom on arrival? Procitao sam na netu da ne moze,pokusavam da dobijem imigraciju u Bankogu ali zavrsilo se radno vreme tek sutra

5 hours ago, Aleksandar_Barbosa said:

Odradio sam sve i aplicirao,25 usd kostalo,rezervisao smestaj na 5 dana. 

Zanima me,moja devojka je Bugarska drzavljanka i ona planira da uzme visa on arrival na 30 dana.

Da li moze da se izvadi Re-Entry Permit sa tom vizom on arrival? Procitao sam na netu da ne moze,pokusavam da dobijem imigraciju u Bankogu ali zavrsilo se radno vreme tek sutra

ja koliko znam , re-entry uvek ide uz vizu....jedino ako se nesto nije promenilo zadnjih godinu-2.....ali ako bi to tako moglo, onda bi svi zivi isli tamo na bezvizni rezim, izadju samo na svakih 30 ili 45 dana, i odma se vrate......ne bi niko od stranaca vadio vizu heheh....od ovih mojih prijatelja zapadnjaka, svi koji ostaju na duze tamo ( tipa 2-3-4 meseca), vade vizu...ja mislim da bugari nemaju visa on arrival, vec oni imaju bezvizni rezim....

Edited by bam-bam

Cao ekipa, treba da apliciram za Vizu... putujemo BEG-DOH-BKK povratna karta i kada sletimo u BKK treba da platimo i uzmemo na salteru kartu za Samui.

Obzirom na novi format apliciranja za Vize gde ide elektronski da li ja mogu da skeniram samo kartu za BKK, i da uopste ne prilozim kartu za Samui jer je naravno nemam, da li ce to praviti neki problem obzirom da mi je smestaj zapravo na Samui-u (za Samui cu priloziti rezervisan smestaj za ceo period jer i to imam)?

Edited by bXunter

5 hours ago, bXunter said:

Cao ekipa, treba da apliciram za Vizu... putujemo BEG-DOH-BKK povratna karta i kada sletimo u BKK treba da platimo i uzmemo na salteru kartu za Samui.

Obzirom na novi format apliciranja za Vize gde ide elektronski da li ja mogu da skeniram samo kartu za BKK, i da uopste ne prilozim kartu za Samui jer je naravno nemam, da li ce to praviti neki problem obzirom da mi je smestaj zapravo na Samui-u (za Samui cu priloziti rezervisan smestaj za ceo period jer i to imam)?

ne zanima ih to...samo ulazak i izlazak sa tajlanda.. smestaj je formalnost, dovoljna je rezervacija jedne noci

Edited by bam-bam

Pozdrav imam jedni pitanje sto ze tiče Tajlanda, djevojka i ja bismo isli nekad u septembru i zanima nas da li traze na granici porijeklo novca odnosno primanja, mi se bavimo personalnim treninzima i pare primamo u kesu ne na racun

Imam takodje pitanje ako neko zna da li je potrebna tranzit viza za presjedanje u Abu dabiju za dalje, drzavljani smo Bosne i Hercegovine

1 hour ago, Medakk said:

Pozdrav imam jedni pitanje sto ze tiče Tajlanda, djevojka i ja bismo isli nekad u septembru i zanima nas da li traze na granici porijeklo novca odnosno primanja, mi se bavimo personalnim treninzima i pare primamo u kesu ne na racun

Imam takodje pitanje ako neko zna da li je potrebna tranzit viza za presjedanje u Abu dabiju za dalje, drzavljani smo Bosne i Hercegovine

Prebacio sam ovde. 
Odgovor na oba pitanja je "ne" 

Sto se tice tranzita preko Abu dabija doata sam citao o tome i vidim da neki kazu ne treba viza neki kazu treba, u sustini ne bih rizikovao, ali ne mogu  naci zvanicnj taj podatak. Letio bih Wizz airom iz Sarajeva, vidio sam da ako odes njihovim aviokomp kao npr flydubai iki etihad onda ne treba

E to je vec drugo ako ti nisu vezani letovi.
Mada bolje da potvrdi neko ko je tako isao, ja sam samo imao standardan tranzit.

ja sam 2 puta isao wizzom do abu dhabija, pa sam nastavljao dalje, isto ponovo wizzom, ali ne na tajland, druga zemlja je bila u pitanju, a wizz i ne leti za tajland heh...morao sam da izadjem napolje pa sam se ponovo cekirao na salteru na regularnom chek in-u, znaci morao sam da udjem u Emirate..E sad, srpskim drzavljanima ne treba viza, pa je sve to bilo vrlo brzo i jednostavno, jedan pecat i cao...Wizzair nemaju potpisan ugovor sa aerodromom da na  counteru u bescarinskoj zoni moze da se obavi transfer i chek in za novi let, i zato je to tako...Medjutim, pretpostavljam da vecina legacy avio kompanija imaju tu opciju, ali ipak, treba se raspitati kod aviokompanije s kojom bi nastavili let od Abu Dhabija do Bankoka, da li vrse transfer u okviru bescarinske zone, ili mora da se izadje napolje da bi se chekiralo...Takodje, problem je i prtljaga...Ako predajete prtljag u bagaz aviona, Wizz ce vam svakako izbaciti prtljag van bescarinske zone, tj. posle pasoske kontrole, tako da bi morali da udjete u Emirate  da pokupite prtljag...Wizz nikad i nigde nije imao opciju direkt transfera prtljaga, cak iako su sve njihovi vezani letovi...

Sto se kinte tice, Tajlandjani ne pitaju nista, zvanicno stoji da mora da se ima 20000 bahta ( oko 600 evra) za pokazati na granici, ako te pitaju, i nevezano je za duzinu boravka...jos nisam cuo da su nekoga pitali da im pokaze pare, ali eto, treba imati toliko, u kesu ili na kartici, mada bolje kes...Oni su ogromna turisticka sila, i ne smaraju ljude i ne ispituju nista na granici, a pogotovu ne poreklo novca hehe...samo opusteno...

Edited by bam-bam

Hvala na odgovoru, samo me nisi shvatio, odvojeni sam postavio pitanje 🤣

Mislio sam sarajevo abu dabi maldivi konkretno zbog tog presjedanja ali kako vidim moracu vizu izvadit sto izlazi 250e vise za nas dvoje bez potrebe 

1 hour ago, Medakk said:

Hvala na odgovoru, samo me nisi shvatio, odvojeni sam postavio pitanje 🤣

Mislio sam sarajevo abu dabi maldivi konkretno zbog tog presjedanja ali kako vidim moracu vizu izvadit sto izlazi 250e vise za nas dvoje bez potrebe 

ne znam za maldive, ovde iznad pise samo pitanje za tajland...ali ako wizz leti i za maldive iz abu dhabija, onda mora da se izadje u zemlju i uradi chek in ponovo za novi let, napolju...sa pasosem srbije ne treba viza, ali za BiH ne znam...

Pozdrav drustvo. Iscitah sve vezano za vizu i imam dve nedoumice. 
1. Kako i gde uzeti rezervaciju povratnog leta ako je potrebna prilikom apliciranja a mogu taziti na uvid prilikom ulaska? Da li je proverena informacija da povratna karta mora biti u Srb ili moze biti bilo koji let? Nazalost, verovatno cu imati samo kartu za Tajland jer ne znam kada cu nazad. 

2. Kako nisam redovno zaposlen, ne mogu da prikazem nikakve uplate na racun ali imao bih bar 1000e sredstva na racunu. Da li to nece biti problem? 

Nadam se da vredi ici u Bangkok u Okt/Nov/ :)

9 hours ago, Playa said:

Kako i gde uzeti rezervaciju povratnog leta ako je potrebna prilikom apliciranja a mogu taziti na uvid prilikom ulaska?

Ima sajtova koji ti generišu lažnu povratnu kartu za nekih 10-20 dolara, ali to znam iz druge ruke. Nisam ih koristio, ali znam par ljudi koji jesu. Niko ne proverava validnost karata, to je samo papir koji služi da se zadovolji procedura. 

9 hours ago, Playa said:

Da li je proverena informacija da povratna karta mora biti u Srb ili moze biti bilo koji let?

Ne mora. Moja je bila iz Istanbula i povratak za Istanbul.

9 hours ago, Playa said:

Kako nisam redovno zaposlen, ne mogu da prikazem nikakve uplate na racun ali imao bih bar 1000e sredstva na racunu. Da li to nece biti problem? 

Uplate nisu neophodne, ja ih nisam imao. Ali sam imao nešto više novca na računu od tebe, pa ti ne mogu reći koja je minimalna potrebna suma. Možeš pisati sajtu konzulata, da ih pitaš. Odgovaraju na mejl.

10 hours ago, Playa said:

Pozdrav drustvo. Iscitah sve vezano za vizu i imam dve nedoumice. 
1. Kako i gde uzeti rezervaciju povratnog leta ako je potrebna prilikom apliciranja a mogu taziti na uvid prilikom ulaska? Da li je proverena informacija da povratna karta mora biti u Srb ili moze biti bilo koji let? Nazalost, verovatno cu imati samo kartu za Tajland jer ne znam kada cu nazad. 

2. Kako nisam redovno zaposlen, ne mogu da prikazem nikakve uplate na racun ali imao bih bar 1000e sredstva na racunu. Da li to nece biti problem? 

Nadam se da vredi ici u Bangkok u Okt/Nov/ :)

pa izgleda da nisi lepo iscitao, posto smo sve objasnili u zadnjih par strana, kako ide sa novim online apliciranjem...karta mora da bude izlazna sa tajlanda, znaci mozes da letis i u kambodxu, kinu ili maleziju, a ne samo za srbiju ili evropu...lepo smo to objasnili..

drugo, za kintu treba samo da se pokaze trenutni izvod sa racuna , i mista vise...minimum je 600 evra, toliko je uvek bio minimum za ulazak na tajland, i ranije su to mogli da traze na granici prilikom ulaska....Covek je lepo i napisao da je predocio izvod iz banke sa 600 evra, i dobio vizu....

msm, objasnjavati jedno  te isto, a da sve pise u postovima u zadnjih nekoliko meseci, stvarno.....