Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

A da li neko ko ima pasos BiH prilikom ulaska u Srbiju iz Madjarske placa carinu i porez?

Ne znam sta si uzimao, ali meni nista nisu procenjivali, kada sam prijavio televizor, carinu i porez sam platio po madjarskom racunu, nista odokativno.

Doduse ne znam da li si ti prijavio svoju robu, ja svoj tv jesam.

A da li neko ko ima pasos BiH prilikom ulaska u Srbiju iz Madjarske placa carinu i porez?

Ovo je zanimljivo pitanje, u teoriji ne bi trebalo, jer vlasnici BiH pasosa su u tranzitu do BiH kroz Srbiju.

E sad kako to sve ide u praksi, ne znam, ali valjalo bi se raspitati o tome.

Ako je Srbija tranzit za robu (TV), onda ga moraš odjaviti na izlasku iz Srbije ka BiH.

POsto idemo u subotu za Segedin :party: ,htela sam da pitam da li neko zna gde mogu pogledati za tepihe i garnishne? Mozda Cora? Ali volela bih da je ipak neka ozbiljnija radnja bas za te proizvode.Hvala unapred! 

Ako je Srbija tranzit za robu (TV), onda ga moraš odjaviti na izlasku iz Srbije ka BiH.

Zivim u Srbiji, a imam i BiH pasos!

Da li neko zna da li ce u subotu raditi radnje u Segedinu?

Pitam posto je u nedelju 23. njihov praznik pa ne znam kako to tamo ide..Da li rade skraceno pred praznik ili kako..

Nadam se odgovoru jer planiram put u subotu i ne bi volela da me docekaju zatvorene radnje.. :(

U nedelju 23 okt. neće niko raditi.

Ne znam da će neko u subotu skraćeno raditi.

Hvala na odgovoru,znam da se u nedelju nece raditi ali me brine subota..Nasla sam na sajtu arkad trznog centra da im je 23. neradan dan pa mogu samo da predpostavim da je subota onda radna...Idem prvi put i volela bi da sve bude ok...

Da li znate mozda od koliko sati radi tompaker,jer bi tuda isli,a mislili smo da poranimo,oko 7 da smo na granici kako bi stigli sve da obidjemo...

A sta ako Srbija nije tranzit???

Ako živiš u Srbiji, koristićeš TV u Srbiji onda treba da platiš carinu i porez. Takav je propis.

A sta ako Srbija nije tranzit???

Ne znam kako je sad ali nekad su ti upisivali u pasoš da si uneo Tv u Srbiju pa kad ga iznosiš prijaviš ga carini i oni ti lupe pečat preko toga što su napisali.Ali ponavljam tako je bilo pre!

Imam jedno pitanje, a posto ima 26 stranica teksta, nisam uspeo sve da predjem, tako da sam mozda propustio odgovor na moje pitanje, ali valjda se necete ljutiti.  ;D

Hteo bih u Segedinu da kupim fotoaparat, koji kosta 480 eura.

1. Interesuje me da li mogu taj aparat posle povracaja poreza unesem u Srbiju bez carine, odnosno da ga ne prijavim, i da tvrdim da sam ga uneo u Madjarsku iz Srbije.

2. I, da li mogu, posto mi carinici overe taj povracaj poreza, da se odmah vratim u radnju i uzmem povracaj, ili moram sledeci put kad budem dolazio u Madjarsku?

Hvala vam unapred ;)

1) izvadi aparat iz kutije i tu kutiju stavi negde bezveze u autu, a za aparat te niko nece nista ni pitati, jer je normalno da kad ides u stranu zemlju nosis aparat da se fotografises. :)

2) da, mozes, ali nakon sto ti overi moras da predjes granicu na nasu stranu, pa onda opet da se vratis u Madjarsku i pokupis povracaj poreza.

Pitaj u radnji gde kupuješ aparat kad možeš da podigneš AFA-u jer negde kažu tek posle 3dana,negde posle 7 dana a negde(90% radnji) možeš odmah da podigneš ali ko pita ne skita.

Arkad u Szegedu je novootvoren ima svega + besplatan parking :)

evo link pa pogledaj šta ima od prodavnica

www.arkadszeged.hu

Jel ima neki sajt gde mogu da vidim kompletnu ponudu kad je u pitanju garderoba bilo zenska il muska sa cenama?  :blob:  A da je u Segedinu.....

Imas i trzni centar "Szeged Plaza", pa mozes i tamo da svratis.

Evo ti sajt sa tlocrtom svih radnji,

http://www.szegedplaza.hu/terkep

a sto se tice cena, to ces tesko naci kako si ti mislila. Najbolje ti je da preko sajta

http://www.argep.hu/

potrazis sta ti treba pa da steknes uvid u cene robe koja te zanima.

Ovaj donji sajt je klasican pretrazivac za celu Madjarsku, ne samo za Segedin.