Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

LCD je Samsung LE40C650  459e

traka je   DKN T-190 futópad  310e

Gde si pazario?

Jesi li C650 uzeo da mu aktiviras PVR, i kakva su iskustva sad?

Ja se razmisljam o D5003 ili 5000, za slicne pare bez te opcije, ali su LED.

navigacija po preporuci

http://www.edigital.hu/Autos_navigacio/WayteQ_X960BT_HD_navigacio_(navigacios_szoftver_nelkul)_(4GB)-p245494.html

izacice oko 60eur

ja kupujem Plazmu Panasonic TX P42G30E

http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/Panasonic_TX-P42G30E_SMART_Plazma_televizio-p96917.html

Tast je bio i kupio u istoj ovoj prodavnici. Veruj da nisam nista pitao za TV, samo vidim da je odlican i da radi kao singerica.

Ova Plazma je kod nas 82 000din najjeftinije (u Tehnomaniji  94.999) sto sam nasao plus sto se kao ceka da dodje jer nema na stanju ( a stanje im je ocigledno u Segedinu  :bang: :bang: ). Kao sto vidis, tamo je 570e uz povracaj oko 450e. I da platim carinu i porez nece izaci preko 600 sto je oko 200eur ustede. Pre ce biti 300 ako upali prolaz za "jednu kafenu". I jos 40e ustede na navigaciji... 

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje u vezi nasih metro kartica! Posto imam nasu metro karticu ali nije na moje ime, zeleo bih da kupujem u Madjarskom Metrou. Da li mogu sa tom istom karticom da udjem i da pazarim u madjarskom metrou?

Hvala na odgovoru !!!!!

Ja odlazim u utorak do Segedina, jel moze samo neko da napise adrese nekih vecih radnja elektronike u Segedinu?

Dajte ljudi makar malo procitajte par prvih stranica.

Pozdrav svima,

Imam jedno pitanje u vezi nasih metro kartica! Posto imam nasu metro karticu ali nije na moje ime, zeleo bih da kupujem u Madjarskom Metrou. Da li mogu sa tom istom karticom da udjem i da pazarim u madjarskom metrou?

Hvala na odgovoru !!!!!

Ja odlazim u utorak do Segedina, jel moze samo neko da napise adrese nekih vecih radnja elektronike u Segedinu?

Ne znam da li bi kod ovakvih tema koje su posećene moglo da se napravi da uvek postoji neki prvi post gde bi sve bilo sumirano?

Mi sutra u 12 krecemo iz Bgd-a. Idemo preko Zrenjanina na Djalu. Kilometraza kraca dvadesetak km a nema putarina i guzve. Stizemo valjda do 16.00 do kada radi granicni prelaz.

TV kupujemo u extremedigital (rade do 18.00) i onda malo po trznim centrima, uvece povratak u Suboticu na spavanje (pitali granicu, kazu da je za AFA povracaj najbolje oko 23h...najmanja guzva)

Nosim i kesh a i karticu pa cu videti na licu mesta.

Odluka je pala, cariniku se ne prijavljuje 42" Plazma pa sta bude. Navigaciju koju kupimo odmah cemo da okacimo u auto.

Kilometraza preko Zrenjanina 422km sto znaci trosak je 25eur za plin.

Cekamo kako je proslo sve ovo tvoje da cujemo?

Dakle, stigli kasno sinoc, bolje receno rano jutros.

Posto pise muski deo Wolf-a uskraceni ste za euforicna objasnjenja svake prodavnice sa odecom, obucom i hranom.

Moj prevashodni cilj je bio da kupim Plazma TV Panasonic TX P42G30E i cekao me je u gore pomenutoj radnji. Na zalost, ovaj put abrakas i ja smo ostali bez Wayteq navigacije ali bi trebalo uskoro da je dobiju a rezervisao sam dve pa rekose da ce me obavestiti preko emajla.

Put:

preko Zrenjanina do Djale.... bez guzve, bez loseg puta osim parce ka Adi i Molu ali je vise nego podnosljivo. Od Bajlonijeve pijace do Segedina sam presao 205km za nekih 3 sata i 10tak min. Krenuli u 1.10, na granicnom prelazu bili u 15.50 (radi do 16.00). Nasi pustaju lagano dok madjari traze da se sve otvori i kao proveravaju,traze, trkeljisu.... uglavnom, kompletna granica se zavrsi za 5min. Od Djale do Segedina kroz Tisaziget i ukljucenje na reginalni put 43. Nakon toga je sve lako....put se prati i bukvalno Vas vodi u centar Segedina. U trznom centru Arkad smo bili u 16.15.

U tom trznom centru ima svega i svacega i nalik je na ove nase velike ali sam i u njih retko ulazio pa ne znam bas da li su iste firme. Za tehnicke zaludjenike dovoljan je i Media Markt da se ubije kvalitetnih sat-dva. O cenama necu da se ponavljam jer ne postoji stvar koja je manje od 20-30% jeftinija nego kod ovih nasih zelenasa. Ja sam TV platio 565eur i AFA povracaj u toj radnji je 22% sto znaci oko 125eur. TV je znaci 565-125=440eur. Kod nas na najjeftinijoj mogucoj varijanti je 800eur. Dobro, na sve to bi trebalo uracunati i 2300din plina i (ako nema volje carinika) dodatnih 10+18% za PDV i carinu.

Ako se neko odluci za tehniku taj media markt je bolja opcija jer vraca svih 27% AFA dok manje radnje (naliko ovoj mojoj) ugradjuju i sebe par posto. I jos jedan bedak... ovi moji vracaju AFU tek posle 6 dana tako da sam dzabe planirao da prespavam u Subotici pa ujutro odma po lovu. Nista, ovako cemo se ubrzo ogrebati i za te navigacije.

Klopa : ne znam kako i zasto je toliko jeftinija nego kod nas. Bili smo u tom TESCO marketu i stvarno je prilicno jeftinije. Sve, bukvalno sve. Nismo imali para da tu spickamo 170eur (50.001Ft je minimum za povracaj AFA-e od 02.01.2012.) ali pouceni teskim zivotom lako smo se snasli i nasli jedne od 100 srpskih kupaca sa kojima smo zajedno kucali sve na jedan racun tako da smo i tu dobili povracaj. Oni ljudi iz Subotice i uredno nam za nas deo odmah isplatili AFU ....ovim putem im se javno zahvaljijem na pomoci i savetima....

Najvaznije. Horgos. Madjarska strana bila u pola 12 nocu prazna i bio sam prvi u redu za AFU. Posto sam prvi put isao Tibor (novi najbolji prijatelj iz Subotice) nam je sve u sitna crevca objasnio. Parkiramo auto na skroz desnoj traci. Izadjem napolje i odem sa dva pasosa na neki od saltera da nam lupe pecate. Tada, sa pecatima i sa papirima iz radnje predam cariniku a auto pomerim iza rampe na parking. On kada sve popuni dodje i pregleda da li je navedeno za povracaj u autu. Sve ukupno 10tak minuta....mozda i manje.

Kod nas 5-6 automobila. Carinik pita da li imamo sta da prijavimo i moja zena kaze "kupili smo televizor posle 30 godina...necete valjda da nam ga ocarinite"...smeje se covek i pita koliko smo platili...ja kazem 440 (neto cena) i on mrtav ladan kaze - vozi. Mada, kada sam video sta ljudi prevoze (5 Televizora, 3 muzicka stuba, 2-3 kutije laptopova....) nije ni cudo sje je nas sa 3 kese i jednim TVom pustio.

Ne verujem da je ovo stalna praksa i pitanje je ocigledno ko je kako raspolozen ali, generalno, deluju mi veoma fleksibilno tako da mislim da su veoma dogovorljivi i da je tarifa od "jedne kafene" i dalje aktuelna.

Put od Segedina do Horgosa odlican. Auto put u Srbiji ocajan (na svakih 20metara truckanje) kao da je radjen od onih ploca kao stari Novosadski. Iskljucili smo se ubrzo i opet na Zrenjanin. Ukupna predjena kilometraza je bila 446km. U kuci smo bili u 03.00 a TV je jutros postavljen i radi...kao da je kupljen u Tehnomaniji za 900eur na akciji.

Moguce da bih znao jos po nesto pa ako ima neko da pita...

Pozdrav svima, :mah:

Pošto imam našu karticu Metro-a, na svoje ime, interesuje me da li može neko kasnije umesto mene da naplati AFU (naravno, sa tom istom karticom i potrebnim papirima), ili može samo lično? To isto me interesuje i za druge radnje, kakvo je vaše iskustvo?

Ako neko zna sigurno, zamolio bih ga da napiše koje radnje u Segedinu izdaju "Tax Free" Global Refund čekove i koji su uslovi za izdavanje istih.

Hvala unapred

procitaj odgovor na svoje pitanje na prethodnoj strani. Ne moze se sa srpskom karticom za metro kupovati van srbije. ako si pod nasu mislio srpsku.

Svaka cast wolfbgd-ovi.

Neka vas tv lepo sluzi (kao sto moj mene sluzi sad ce vec dve godine), lepo ste prosli na granici, ja ipak nisam smeo toliko da rizikujem sa televizorom pa sam uredno platio carinu i porez. I pored toga sam imao enormnu ustedu, tako da se tv svakako isplati uzimati u Madjarskoj.

hvala...

mi smo TV prijavili tj. nije bilo sanse da ga krijemo jer je jedva stao u auto po dijagonali (kolena mi udarala u volan koliko sam pomerio sediste). Dal je sreca ili stvarno ne diraju za jedan TV...ostaje da jos neko proveri.

Nego da ne zaboravim... to nigde nisam video a mora da postoji svuda samo sto ja ne zalazim u burger kingove, pizza hutove... mislim da je u KFC-u. Platis 350Ft praznu casu i sipas kada hoces i koliko hoces sokove (dal gazirane, Ice tea, nekoliko vrsta....). Da li treba da napomenem da sam casu dopunio 10tak puta. Nije da sam bio zedan ali godine ratova i sankcija... Jel to inace pravilo u KFC-u ili je ovo izolovan slucaj? Btw...casa je uredno spakovana u gepek  pijjj pijjj

Ja tako godinama u Ikei sa čašom.

@wolfbgd

Jel si ti morao da naručuješ TV u ED u segedinu ili je bio na lageru. Ovaj model što ja hoću nije na lageru ali kažu da mogu da ga donesu iz druge radnje. Znam za tu radnju odavno, i znam da su pouzdani nego ne znam taj sistem naručivanja. A opet ne znam nijednu drugu radnju iz segedina da ima takvu ponudu TV-a, da može da se vidi na netu.

Ja sam isto tako u Tescu punio casu koka kolom vise puta i niko nista nije rekao, mada mozda nisu ni primetili

Planiram da idem do Madjarske da kupim razne zezalice, ali ne znam gde bih mogao da kupim autosediste za dete. Idem u Budaors (Premium Outlet i Ikea), pa ako znate da tu negde ima neka radnja sa decjom opremom bio bih jako zahvalan za informaciju.

I da, nadam se da cu naci Cybex decja sedista... U BG su 150-200 EUR.

Ako ne znate za Budaors, OK bi bila i Budimpesta, pa i Segedin u odlasku :-)

@Dacia    Da bude ludje narucio sam TV u MediaMarkt-u i uredno me je cekao ali sa cenom od 200.999 Ft dok im je u prospektu i na sajtu cena 179.999. Ja tamo, Tv tamo ali cena 70 eur veca a kazu da je to akcija koja pocinje od 10.01.

Sreca da sam imao na papircetu i podatke od ED jer sam tamo planirao da kupim navigacije tako da sam  (prethodno sam pogledao na sajtu i pisalo da imaju i TV i navigacije na stanju) otisao i sva sreca imali su Panasonic. Jedina mana je sto je povracaj AFA-e tek posle 6 dana al ok.

@burek    Ja sam te zezalice za decu video u Tescu i to sigurno bar 6-7 razlicitih modela.

Jedina mana je sto je povracaj AFA-e tek posle 6 dana al ok.

Da li pare od AFA moze da podigne bilo ko ili samo onaj ko je predao?

@burek U Segedinu ima decja robna kuca, zove se Brendon, odmah pored meka, imaju sajt, sa cenama, pa pogledaj...

Planiram da idem do Madjarske da kupim razne zezalice, ali ne znam gde bih mogao da kupim autosediste za dete. Idem u Budaors (Premium Outlet i Ikea), pa ako znate da tu negde ima neka radnja sa decjom opremom bio bih jako zahvalan za informaciju.

I da, nadam se da cu naci Cybex decja sedista... U BG su 150-200 EUR.

Ako ne znate za Budaors, OK bi bila i Budimpesta, pa i Segedin u odlasku :-)

Pozdrav!

Upravo sam pre par dana na jednom drugom forumu izneo kako smo pre neki dan kupili Cybex sedište za dete (u Segedinu) pa evo da to kopiram:

Kupili smo autosedište koje kod nas košta 14000 din za 10000 din.

Evo i koje: http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/27090?storetype=store&store=9

Pa sad vi meni kažite jel se isplati? Nikakav povrat poreza, samo smo to uzeli u toj radnji (usput, tačno je pored Mc Donaldsa preko puta velikog Tesco marketa). U tom Tescu onako proleteli. Par džakova hrane za pse (10 kg - 530 dinara), vajkrem, malo sira, trajnih salama, tako...gluposti koje bi i inače vikendom kupovali kod nas a ovde mi jeftinije. Naravno - nije sve. Kozmetiku i te stvari supruga nije ni pogledala.

Mislim da sam ti ovim pomogao! Sedište je za zrast od 3 god pa naviše odnosno od 15-36 kg. I zaista je izvanredno. Model sa Isofix staje 40 evra skuplje a ti proveri koliko je kod nas.

U Budimpešti koliko znam ima nekoliko njihovih radnji.

Najlepse hvala svima na odgovorima.

Nasao sam da Brendon ima i u Budaorsu, i tamo im je, prema sajtu, bas veliki objekat.

Tako da u krugu od 3-4 km imam sve sto mi treba  :party: