Followers 0

Shopping u Madjarskoj

1,237 posts in this topic

Neko je napisao da moze da se uradi rezervacija u mediamarktu. Ja sam im pisao, brzo su odgovorili, ali sem cene i kolicine na stanju rekli su mi da ne mogu da rezervisem.

nono

Ja sam mi pisao, potvrdili su da imaju, poslali cenu i uradili rezervaciju. Mozda sam i ja delimicno kriv jer nisam hteo da uzmem TV po visoj ceni od one koju su napisali  ;D ;D ;D

Ja isto, potvrdili da imaju jedan komad ali da ne mogu da rezervisu. Izgleda da je stanje na lageru mrsavo posle praznika. Ja planiram sledece nedelje da odem, ali kako stvari stoje moracu to da pomerim za jos nedelju dana.

Dobro jutro,

Naime posto planiram sutra ujutru da idem za segedin a procita sam mahom sve postove imam jedno pitanje na koje je mozda i dat odgovor ali sam ga preskocio,ako je tako onda se izvinjavam.

Interesuje me da li u media marktu u segedinu primaju intesine master card kartice? Trazio sam na njihovom sajtu ali ne mogu da se snadjem i da nadjem. I da li konkretno za ovu prodavnicu mogu da se vratim u roku od 2 sata po afu?

Unapred zahvalan na odgovorima

Jos jedno pitanje,posto idem iz NS-a, da li mi je bolje da idem na horgos ili na kelebiju? Da napomenem da me ne zanima kupovina prehrambenih proizvoda u marketu koji je na 100m od granicnog prelaza na kelebiji nego mi je bitan segedin i kupovina tv-a. Gde su u proseku manje guzve? Koliko ima od kelebije do segedina km? Unapred zahvalan na odgovorima

Ides na Horgos, takozvanim auto-putem.

Od prelaska granice Horgos do Segedina 19km.

Od kelebije ne znam jer nikad nisam isao.... pogledaj na ViaMichelin...meni izbacuje neku sumanutu razdaljinu od skoro 70km...

Guzva najmanja oko 23.00 (bar u moja tri slucaja....bio sam u 11, 19 i 23.00). Ni jedan put nisam cekao duze od 30min...ovo u 23.00 sam bio prvi na granici u redu za povracaj AFA. 21.01. idem ponovo pa cu opet da natempiram to kasno vecernje prelazenje

Jos jedno pitanje,posto idem iz NS-a, da li mi je bolje da idem na horgos ili na kelebiju?

Za Segedin je blize preko Horgosa..

jedno pitanje koliko je para onaj njihov karavan sir,zna li neko

1.2kg = oko 800dinara, ako mislimo na isti sir..

Neko je napisao da moze da se uradi rezervacija u mediamarktu. Ja sam im pisao, brzo su odgovorili, ali sem cene i kolicine na stanju rekli su mi da ne mogu da rezervisem.

nono

Ja sam mi pisao, potvrdili su da imaju, poslali cenu i uradili rezervaciju. Mozda sam i ja delimicno kriv jer nisam hteo da uzmem TV po visoj ceni od one koju su napisali  ;D ;D ;D

Rezervisao, potvrdili rezervaciju, kupio TV po ceni koja je bila na sajtu!  8-)

Dobro vece po treci put danas imam pitanje.

Gledao sam malo katalog od tesca i naisao sam na tv koji ima istu cenu kao u media marktu samo sto je led a u mm je lcd.

Interesuje me koliki procenat afe tesco vraca i da li moze isto kao i u media marktu da se vratim u roku od dva sata da podignem afu?

Hvala unapred

Hvala ilegalac hvala  :)

imate li neki restoran da mi preporucite u Segedinu idem sa drustvom pa bi da klopamo,sta probati po vasem misljenju  :eat:

Evo i nas, vratismo se sinoc (nocas) iz Szeged. Put od Beograda go Horgosa je po meni odlican i ne znam zbog cega svi pljuju taj put. Jeste da se placa, ali zar se ne placa ama bas sve u ovoj zemlji?

Elem, krenuli smo iz Bg oko 5 ujutru, na granici smo bili oko 8 ismorio sam se zestoko od guzvetine. Cekali smo vise od pola sata da nam nasi lupe pecat, pa onda jos toliko da Madjari lupe svoj pecat, i da bace pogled u prazan gepek i kazu - vozi. Pisao sam koncesionaru dela auto puta kroz Madjarsku, odgovornim za deo puta ka Szeged i pitao za vinjetu. Covek mi odgovori da mi ne treba. Nisam se iskljucivao nigde vec lepo vozio autoputem do nekog iskljucenja (vozio po navigaciji). odlicno sam se snasao po gradu s obzirom da sam imao navigaciju plus adrese objekata koje ste mi ovde napisali tako da je sve bilo ok.

ZA pocetak smo otisli u opipavanje pulsa cele ove price o kupovini tamo. Prvo smo usli u CORU (tip: ako nemate 100ft sa kojima otkljucavate kolica za kupovinu, 5din fantasticno radi ovaj posao  :blob:). CORA po mei izgleda predivno, lepa je atmosfera za kupovinu i ogroman izbor svega i svacega. E sad, cene.. Pa dobro, da se ne lazemo, neke stvari su doooosta skuplje nego kod nas, recimo Air Wick proizvodi za osvezenje prostorija. Bar po 200-300din skuplje. Ali ok, popisali smo cene onoga sto nas interesuje i otisli u Tesco gde smo poludeli kada smo skontali koliko je skuplje (bar ono sto nas interesuje). Nesto sto je u Tescu na akciji moze biti priblizno CORA-inim cenama. Ne znam, u svakom slucaju nas je glava zabolela od preracunavanja, i onda smo se vratili u CORU i kupili sta smo kupili. Znam samo da je sestrina mala kupila fantasticnu jaknu za 500din, gospodja cizme za svaki dan za 750din, ja dukseve za po 1300din na akciji od -50%.. Definitivno je garderoba JEFTINA!!! Ali definitivno. Naravno, markirano ima dobru cenu ali ko ne pati od toga, moze muski da se obuce.

Otisli smo u Arkad trzi centar, ala nase Usce samo sa lesim izgledom radnji i izborom i naravno BEZ ljudi koji su dosli da budu vidjeni i da bleje po kaficima. Svi su dosli sa namerom, da nesto kupe i odlaze. Nema blejanja i provodjenja dana kao kod nas. A i onaj ko je sedeo juce po tim kaficima je pricao srpski, tako da...

Kurs u Arkadu je kao dobar, cini mi se oko 300ft za evro dok je u CORI kurs ludacki - 280ft za evro.

Kackavalj Karavan vise nije jeftin kao sto se prica, kilogram na akciji prelazi 800 nasih dinara.. Bilo mi sumanuto da kupujem kad je ovde nesto sitno skuplji.. kinder jaja su oko 60din..ma evo i sad me boli glava od uporedjivanja cena...

E ono sto mi je bilo neverovatno je haos u Media Marktu u Arkadu!!! Em radnja ima nevidjenu kolicinu kvadrata, a svaki taj kvadrat je zaposelo bar 5 Srba. Dakle, haos..ljudi vuku televizore da to nije normalno..ali razumem, definitivno je tehnika JEFTINIJA nego kod nas plus ko je spreman za cekanje AFE na granici - samo neka izvoli! Covek je juce na  moje oci capio poslednji televizor iz radnje, cini mi se neki beli Samsung sa metalnim postoljem, 46'' ekran! Jedva ga je nosio..koliko sam mogao da vidim, cena mu je oko 900 i nesto evra ali ne drzite me za rec.. Naravno na to ce dobiti povracaj AFE. Posle sam ga video u holu trznog centra sa tim tv-om u kutiji plus jos jedan, manji uz njega..lepa kupovina. I na sve to, on odlazi..posle 5min ulazi lik koji ga vidi da vuce taj tv i drekne - ej ja sam hteo taj tv, dajte jos jedan, ovi vicu nema vise, otisao poslednji..ma to je bio haos..ljudi se utrkuju da ostave soma evra za tv..valjda meni, koji nemam te pare to sve deluje suludo, ne shvatite me pogresno.. Ja sam video tv za za sobu moje gospodje i mene, lep mali sladak lcd od 60 i nesto cm za 130e sa vracenom AFA-om..

Povratak je takodje bio ok, ukljucenje na auto put, moja nelagoda sto nemam vinjetu iako mi je receno da mi ne treba..i opet cekanje na granici sacuvaj me Boze!! Vise od sat vremena za oba prelaza. Tu sam goriva potrosio vise, cini mi se nego za ceo put.. Sve je bilo ok, Madjar lupio pecat, kod nas pandurka takodje, onda kao pridjes kucici gde je carinik, on te osacuje, i to je to.. Mene cak nije ni pogledao..ja stao, pitao jel treba da stanem, oni me pogledase, ja rece 'dovidjenja' i odoh...

Dakle, sve u svemu je ok, malo sam se razocarao za neke cene ali boze moj..dupe mi je videlo put, sto mi je i najbitnije.. Za sledeci put cu se malo bolje pripremiti..

I ono sto je zanimljivo..posle voznje po Szegedinu gde je sve civilizovano (doduse, sa ludackim kruzim tokovima i semaforima na sred istih), gde nema divljanja, pesaci se propustaju normalno..dodjete na granicu za ulazak u Srbiju i MOMENTALNO odmah vidite nas karakter i nevaspitanje..to su provlacenja izmedju redova da se sto pre umuva i prodje, trubljenje, dranje, vika.. STVARNO SMO UZASNI i sramota me je  :bag: !!!

Nadam se da nisam smorio...

Ljudi treba mi pomoc,kako da narucim tv u radnji "220volt"? Da li putem maila ili telefonom? Ove sajtove koje sam gledao su svi na madjarskom,tako da nista ne razumem... Uzgred koliko dana ranije je potrebno da se naruci tv i da li ce me sigurno cekati? :? :? :?

Ljudi treba mi pomoc,kako da narucim tv u radnji "220volt"? Da li putem maila ili telefonom? Ove sajtove koje sam gledao su svi na madjarskom,tako da nista ne razumem... Uzgred koliko dana ranije je potrebno da se naruci tv i da li ce me sigurno cekati? :? :? :?

Ako ides na varijantu povrata poreza pisalo se ovde da 220volt vise ne rade povrat AFA-e, ja kada sam narucivao svoj tv preko njih zvao sam direktno centralu u Budimpesti i trazio da me tv ceka u radnji u Segedinu i tako je i bilo.

Naravno pricao sam na engleskom sa njima.

Evo i nas, vratismo se sinoc (nocas) iz Szeged. Put od Beograda go Horgosa je po meni odlican i ne znam zbog cega svi pljuju taj put. Jeste da se placa, ali zar se ne placa ama bas sve u ovoj zemlji?

platio bih ga da je super put. Ocigledno nemamo isto vidjenje odlicnog puta. I generalizovanje da sve mora da se plati je ispravno...ali da se plati i za uzvrat dobije nesto. Da placam ispucao put pun rupa uradjen od betonskih ploca a na koji je slupano para kao da je radjen od pozlacenog asfalta...neka hvala. Uzgred sto mi je put preko Zrenjanina kraci, jeftiniji, kao i u svakom pogledu interesantniji... Da treba da se plati tih 19km od granice do segedina -  to bi platio jer mi auto ni jednom nije trucnuo.

I hiljadu puta je napisano da je svaki 2 covek u radnjama u Segedinu iz Srbije. Ne znam cemu toliko iscudjavanja. Pa ne ide narod tamo sto voli i sto mu je lepo  vec da ustedi koji dinar nameta od ovih monopolista u dragoj nam otadzbini.

220Volt radnja

"Unfortunately, you are not able to inquire AFA-back service in our shops.

You can buy the products for brutto price, with tax. But we can not give you

back AFA.

Best Regards,

220volt team"

Da li neko zna da li postoji u Segedinu ili Bekescabi Apple store?

Treba da uzmem MacBookAir 11" a sa povracajem poreza izadje jeftinije nego u USA

POzdav svima, ja bih zamolila ako neko zna jos neku prodavnicu decije opreme (osim onih u Arkadu) i bebi centra u Segedinu da mi napise adresu. Unapred hvala.

Mislim da bi ti se za tu ustedu isplatilo i provozati dodatnih sat vremena do Istyle radnji u Budimpesti. Za te jedino znam da prodaju Apple i Mac asortiman. U segedinu tamo i gde je bilo bila je skrta ponuda...

Kao prvo zelim da se zahvalim svima koji su mi svojim komentarima pomogli da odlucim da odem u Segedin i donesem lcd. Evo i mog iskustva, mozda nekome pomogne.

Naime, pre dve nedelje sam otisla sa drustvom u soping u Budimpestu i tada smo tamo za 100eura u centru grada dobijali 313, 316ft, a u trznim centrima 306,308ft. Tada se nisam usudila da donesem tv, posto smo bili kolima (bilo nas je cetvoro) i nakupovali smo mnogo stvari. Zbog toga sam odlucila da vec sledece nedelje 14. januara odem u Segedin preko agencije autobusom i donesem tv. Lcd koji sam prvobitno htela videla sam u katalogu kore i bio je na akciji. Medjutim, autobus nas je ostavio ispred trznog centra arkad i tek na kraju dana, u povratku je trebalo da odemo u koru. Zato sam odlucila da tv uzmem u media marktu. Kada smo stigli u arkad kurs je u menjacnici bio 304ft, da bi posle pola sata, kada sam se vratila da zamenim novac pao na 300ft. Na kraju sam tv platila eurima u media marktu i tamo su racunali 305ft. Tv sam platila 420 eura, dok je  isti takav u Bg 65000,66000 din. Po tax free sam otisla u raiffeisen banku i dobila povracaj oko 6300 dinara, sto je oko 15%. Na povratku za Beograd, svratili smo u Coru, tamo onog tv-a  sa akcije nije ni bilo, a kurs u kori je bio 276ft. Na nasoj granici tv nisam ni prijavljivala, unela sam ga u bus i stavila ga pored sebe, a carinik nije ni ulazio. :-) Tako da sam ja super prosla, a nadam se da cete i svi vi koji tek planirate da idete.

ako se vec ide za BD zbog apple-a ima jako dobra prodavnica u arena plazi, takodje i u mamut centru. tako da treba i njih pogledati.

tasa  Imam par pitanja za tebe.Kao prvo,odakle si putovala,preko koje agencije(moze odgovor na pp,ukoliko je zabranjeno reklamiranje) i koja je cena povratne karte?Sledece sto me interesuje je kako vozac reaguje na to sto unosis tv u bus,a ne prijavljujes ga?Ima li tu nekih problema?Trece,cuo sam da autobusi ne cekaju na granici da se kod madjara overi papir za afa povracaj.Taj prevoznik je cekao?I pitanje za sve ostale je,da li se jos uvek moze preci granica sa starim pasosem ili ne vise?