Posted January 8, 2012 Pozdrav svima. Novi sam ovde i uglavnom sam iscitao sve. Planiramo gospodja i ja sledece subote u ranu zoru da zapucamo za Szeged iz Beograda. Idemo onako, da opipamo puls, da vidimo kako to sve izgleda, tako da o pitanjima u vezi AFE necu nista jer sanse nema da se potrose tolike pare. Ono sto me zanima, a nisam nigde procitao (tako da ne znam da li je negde pisano o tome) je da li se, mozda (i gde) u Beogradu mozda mogu kupiti forinte? Verujem da je kurs bolji nego tamo? Ako sam dobro shvatio, u Metrou moze da se dobije dnevna karta za ulaz uz pasos, dakle ne treba mi kartica? Koliko su udaljeni svi ovi soping centri (Metro, Cora, Tesco) jedni od drugih i od samog centra Szegedina? I kakvo je parkiranje po Szegedinu, s obzirom da zelimo da obidjemo grad kao turisti? Zvao sam AMSS, ne treba mi medjunarodna dozvola kako oni kazu, nista specijalno u kolima osim lanaca za tockove i nisu potrebne sve 4 zimske gume. Tako rece covek iz AMSS, kaze sve kao i kod nas. Jel to sve istina? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2012 Pozdrav svima. Novi sam ovde i uglavnom sam iscitao sve. Planiramo gospodja i ja sledece subote u ranu zoru da zapucamo za Szeged iz Beograda. Idemo onako, da opipamo puls, da vidimo kako to sve izgleda, tako da o pitanjima u vezi AFE necu nista jer sanse nema da se potrose tolike pare. Ono sto me zanima, a nisam nigde procitao (tako da ne znam da li je negde pisano o tome) je da li se, mozda (i gde) u Beogradu mozda mogu kupiti forinte? Verujem da je kurs bolji nego tamo? Ako sam dobro shvatio, u Metrou moze da se dobije dnevna karta za ulaz uz pasos, dakle ne treba mi kartica? Koliko su udaljeni svi ovi soping centri (Metro, Cora, Tesco) jedni od drugih i od samog centra Szegedina? I kakvo je parkiranje po Szegedinu, s obzirom da zelimo da obidjemo grad kao turisti? Zvao sam AMSS, ne treba mi medjunarodna dozvola kako oni kazu, nista specijalno u kolima osim lanaca za tockove i nisu potrebne sve 4 zimske gume. Tako rece covek iz AMSS, kaze sve kao i kod nas. Jel to sve istina? U banci intesa sam ja narucivao ceske krune tako da verujem da mogu i forinte. Mora da se poruci dan ranije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2012 Upravo tako, uglavnom mozes u svim bankama dan ranije da narucis forinte koliko ti treba, mozes da pogledas i po vecim menjacnicama po gradu i kod njih da narucis. Metro i Cora su ti jedan pored drugog i tu ti je i Praktiker (alati za kucu i vrt), a Tesco nema svoj megamarket (makar koliko sam ja video), nego ima vise supermarketa po gradu. Metro i Cora su ti par km od centra grada, sam Segedin nije uopste veliki, tako da ti treba 10tak min sa kraja na kraj grada. Ako imas navigaciju ponesi je, valjace ti, ako nemas odstampaj rutu na viamichelin.com posluzice i ona. Za Metro, kad udjes idi na info pult, daj pasos i dobices dnevnu kartu za Metro. Parkiranje je ok, koliko se secam mi nismo nigde placali (a parkirali smo se na vise mesta), mesta imas svuda osim u strogom centru, ali ni tamo nije preterana frka za naci mesto. Eto nadam se da sam pomogao koliko toliko. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2012 mi smo menjali 316Ft za evro. Taj dan je u Intezi bilo 317Ft... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 8, 2012 Tesco nema svoj megamarket (makar koliko sam ja video), nego ima vise supermarketa po gradu. TESCO Szeged-Móraváros Hipermarket GPS: 46°14'25,404" 20°7'12,702" (kraj njega imaš OBI, Jysk, Deichmann, Takko, Intersport, pet shop...) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2012 TESCO Szeged-Móraváros Hipermarket GPS: 46°14'25,404" 20°7'12,702" (kraj njega imaš OBI, Jysk, Deichmann, Takko, Intersport, pet shop...) Svaki dan u svakom pogledu sve vise napredujem Hvala vladarr-u na korekciji i izvinjavam se zbog lose informacije koju sam dao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2012 Sta reci..hvala na nevidjenim informacijama! I hvala na koordinatama.. stvarno ste carevi SVI.. Molio bih nekoga ko mozda zna, od silnih ovih stranica (ja trazio, oci mi ispale i ne nadjoh) da mi da link za stranciu na kojoj je neko ispisao ADRESE vih tih vecim megamarketa i radnji u Szeged. Da bih lako koristio navigaciju..hvala... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2012 Metro Szeged Budapesti út 1. Sz. Feltáró út Cora Zápor út 4 Tesco Rókusi körút Media Markt Makkosházi körút Elektro Outlet Kálvária sgt. 65-67 Arkad centar Londoni krt. 3. Global Plaza Szeged Kossuth L. sgt. 119 dodajte.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 9, 2012 Razmišljam da odemo na dva dana u Segedin (možda i do Pešte...kad smo već tamo), ovo na dan me smara. Da li imate iskustva sa pansionima u Morahalomu, vidim da su cene skroz prihvatljive, ali zbog deteta želim preporuku! Hvala unapred. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 ako ste se nameracili na vikend nemoj da se iznenadte kao ja. Vise od pola radnji po gradu ne radi nedeljom a subotom do 14.00. Mi smo takodje ostali 2 dana ali smo spavali na Palicu (hotel Park) za 33eur 1/2 ND ali smo bili radnim danima pa je bilo ok. Na pravcu Segedin-Budapest imas mnogo korektnih pansiona. Moja preporuka vam je da za prvi put ostanete u Segedinu, odete do termalnih bazena i zezalica, malo prosvrljate prodavnicama i gradom i vec je vreme za nazad. Ici u Budimpestu samo da bi se zapljunuli nema svrhe...grad zavredjuje bar nekoliko dana...Nije daleko ali je 5 sati gubljenje vremena u oba smera... Sto se tice pomenutog Morahaloma, jednom smo isli ali kada smo videli broj parkiranih vozila iz Srbije nismo ulazili u banju. Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő****6782 Mórahalom, Szent László park 4. Prosle godine smo spavali za sitne pare ovde: Öreg szőlő Wellness Vendégház to mogu da preporucim a videla sam sada na bookingu da je 40tak eur nocenje sa doruckom u dvokrevetnoj plus je cisto, moze da se koristi sauna i bazen for free i dorucak traje do vecere... E, da ...to je ako krenete ka budimpesti, nalazi se u Székesfehérváru Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 Hvala! Skoro da sam i zaboravio da se u evropskoj uniji ne radi nedeljom. Šalim se, znam da se radnik poštuje i da ne rade kako smo mi "navikli". U zadnjih nekoliko meseci smo igrom slučaja tri puta išli u Segedin. Od sada izbegavamo i petak jer se na Horgošu u večernjim časovima formirala neverovatna kolona i gužva zbog naših ljudi koji rade u Austriji. Oni vikendom dolaze u Srbiju, mi baš potrefili vreme kad ih je bilo najviše, oko 21 h. Preko sat vremena smo čekali. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 Ako će neko skoro u Segedin, molim ga da mi se javi na PP, samo da mu dam model nekog TV-a da mi proveri da li ga ima po radnjama i cenu. Dakle ništa strašno, kad već gledate za sebe samo pitate prodavca Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 Dacia idem ja u nedelju ali ne znam od kolike cu ti pomoci biti jer nemam u planu da kupujem tehniku pa se necu kretati po takvim radnjama. Pusti mi na pp model pa ako naletim nesto u prolazu pogledacu ti. Da li neko mozda zna da li tamo postoji neka veca radnja za kucne ljubimce,nesto nalik nasem Pet centru? Ima li ko neki link,adresu...? Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 Ako će neko skoro u Segedin, molim ga da mi se javi na PP, samo da mu dam model nekog TV-a da mi proveri da li ga ima po radnjama i cenu. Dakle ništa strašno, kad već gledate za sebe samo pitate prodavca Hvala. koji TV.... pokupio sam gomilu kataloga pa mozda naletimo na tvoj? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 Evo ovaj je u pitanju, pa ako neko naleti slučajno samo nek zapiše u telefon gde i cenu. Ali ništa obavezno http://www.amazon.co.uk/LG-42PT353-42-plasma-widescreen/dp/B004T1RW2U Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 10, 2012 ima bas na mestu gde sam ja kupio moju plazmu...imaju ga jer sam gledao u njega pre 5 dana. Posalji im mail i trazi da ti ostave....veoma su poslovni i pouzdani. Btw, oni vracaju 22% AFA-u. U mediamarkt katalogu ga nema a kod njih dobijas pun povrat od 27% nazad... Ali koliko se secam imaju milion LG televizora pa verujem da imaju i ovaj... http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/LG_42PT353_Plazma_Televizio-p245458.html?bid=&partner=10002 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Evo ti ga Dacia u Extreme digital-u http://www.edigital.hu/Plazma_televizio/LG_42PT353_Plazma_Televizio-p245458.html?bid=&partner=10002 Da ti se ne mesam u posao ali ako uzimas plazmu onda samo Panasonic-a i nista drugo. Pfffffffffffffff nisam se jos otreznio, pa ne vidim da su wolfovi ostavili link sori na duplom postu ali ja sam juce postao tata pa jos dolazim sebi (kad vec nemam kome drugom da dodjem) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Čestitamo tati!!!! E, sad ćeš da budeš u fazonu da kupuješ jumbo pakovanja pelena, bebeću hranu, kolica, sedište i još tristamiliona pica-boca (osim ako vam ovo nije prvo dete pa već znate sve) ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Vezano za Mediamarkt i vraćanje celokupnog poreza, kupio TV u prošli četvrtak i na iznos AFA od 28.912 ft dobio za povraćaj 19.400 ft, što mu dođe po mojoj računici oko 18% AFA povraćaja. Inače oni su uključeni u Global Blue tako da ću u Raiff banci podići pare da ne čekam sledeći put kada budem išao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Hvala , prvo je, veze nemamo al` cemo se nekako snaci Čestitamo tati!!!! E, sad ćeš da budeš u fazonu da kupuješ jumbo pakovanja pelena, bebeću hranu, kolica, sedište i još tristamiliona pica-boca (osim ako vam ovo nije prvo dete pa već znate sve) ! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Jedno verovatno glupo pitanjce, ali me bas briga! Po AMSS-u za Madjarsku ne treba medjunarodna vozacka..kakva ste iskustva imali po tom pitanju? Sad citam neku stariju vest u Blicu gde je neko nekad iz AMSS rekao da u principu za Madjarsku ne treba medjunarodna ali kao da bi bilo bolje imati je jer se desavalo da panduri traze MITO da bi te pustili da ides dalje! Dakle, recimo, zaustave vas, ne nadju nista zanimljivo i onda izvuce keca iz rukava - imate li medjunarodnu!!!! Meni se nikako ne ispali da sad dam 20e za to, a nikada nisam isao preko kolima niti cu najverovatnije ici dalje od Szeged... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 opusti se. Na granici ne traze, do Segedina patrola komada 0. Ja imam medj vozacku i nkada za 4 godine mi niko nije trazio... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Da ti se ne mesam u posao ali ako uzimas plazmu onda samo Panasonic-a i nista drugo. sori na duplom postu ali ja sam juce postao tata pa jos dolazim sebi (kad vec nemam kome drugom da dodjem) Svaka cast Strikane.... sada ima razloga da cesce posecujes Segedin, malo malo pa pun gepek pelena i ostalih zezalica... A za Panasonic htedoh reci ali da ne bude da trujem ljude svojim izborom... De facto da je Panasonic neprevazidjen po pitanju plazmi... ja u ovaj moj jos gledam i ne mogu cudu da se nacudim.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 opusti se. Na granici ne traze, do Segedina patrola komada 0. Ja imam medj vozacku i nkada za 4 godine mi niko nije trazio... Hvala Wolf.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Hvala wolfovi, bogami tako ce i da bude, pelena nikad dosta, a bice tu i svega necega jos. Ma ja sam veliki fan Philips-a ali ko sto kazu, krivo sedi, pravo govori, Panasonic je br 1 sto se tice plazmi (nisam ni gledao toliko plazme kada sam kupovao svoj tv, ali znam da ima jedna serija Panasonica koji je extra odnos cena - kvalitet, verovatno cete vi to znati bolje od mene posto ste vi uzimali njihovu plazmu) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites