Jeftine avio karte

4,719 posts in this topic

Flights to South Africa from Czech Republic, Italy and Spain from 415 eur.

Abu Dabi cena ako se secam 349evra na akciji. Jedino sto je stvarno bilo jeftino preko Air Serbie 450 evra Bg-NY preko Londona.

LOT,  Beograd - NYC (JFK) - 400eur, april, maj, jun. Na dosta sajtova.

Slicna cijena je i do Bostona. Cijena primjer je jun-septembar. Dobra vijest za studente koji idu na work&travel program.

Hehe, sad ne znam kome da verujem, veruovicu i komentatorima na B92, ili tebi. :) Najbolje da proverim lično.

Mada, na osnovu ovoga što pišeš, po meni to nije nikakva akcija i promocija, ok, možda tebi jeste. Ne vidim razliku između 90 i 100eur, ali vidim između 50 i 100.  

Isto Pegaz, gledam kao daje neke popuste 20%, pre popusta vidim let Beograd - Istanbul povratna oko 96 eur, posle sa ''popustom'' isti let 106 eur... Ne mogu da kažem kako sam loše gledao, imam iskustva sa kupovinom avio-karata. To su one naše klasične navlakuše i prevare, tipa u supermarketima dignu cenu u nebo pa je posle spuste na staru i kao daju popust...

Na kraju se sve ponovo svodi na onu staru: Istina je u očima onoga ko gleda.

Veruović je svakako u pravu, čovek je iskusan putnik. Naši stavovi nisu međusobno isključivi! Nasuprot njemu, za komentatore na B92 nemam baš puno poštovanja :)

Njihove cene na akcijama su često vrlo blizu redovnih cena, odnosno popust je veoma mali. Moja poenta je samo da ne treba očekivati ogromne popuste za karte koje su već relativno jeftine (oko 100 evra), govoreći u skladu sa cenama konkurencije i evropskim standardima za takve letove. Zato je ova Alitalia za Buenos Aires za mene bila zaista fenomenalna promocija i prilika koja se ne propušta (ako imate vremena i novca, naravno); a Air Serbia promocije su uglavnom samo lepa prilika da idete tamo gde ste već naumili i platite malo manje.

Uzgred, 450 za NY preko interlinea sa Virginom je bila super cena za svoje doba u odnosu na sve ostale (ne zaboravimo ni onaj promo za LA za 56.000), ali evo sada možete da kupite kartu do tamo za 400-420 sa Swissom, LH, KLM-om, LOT-om, baš se promenila situacija...

Promocije koje se oglasavaju na sva zvona obicno i nisu promocije, vec se svodi na ono, 50% popust od duplirane cene. Prave superpovoljne cene se retko kad i oglasavaju. Takva je bila i ova poslednja od Alitalije i mnoge druge.

Prave superpovoljne cene se retko kad i oglasavaju. Takva je bila i ova poslednja od Alitalije i mnoge druge.

Ako mislimo na isto, to sa Alitalijom nije bila promocija, vec greska gde nisu bile naplacene 'fuel surcharges'.

Slicna cijena je i do Bostona. Cijena primjer je jun-septembar. Dobra vijest za studente koji idu na work&travel program.

Link? Posto koliko ja vidim, cena je standardnih 600e za taj period (bilo Boston, bilo Njujork). Do kraja juna jos i mogu da se ulove karte do 400e, ali jul i avgust najnize sto sam video je tipa 595e.

Edited by Gorbash

Nisam ni napisao da je promocija, vec "prava superpovoljna cena" :)

A i karte su im bile dostupne po toj ceni vise od nedelju dana, bolje nego kad se zaista i zove promocija :D

Nisam ni napisao da je promocija, vec "prava superpovoljna cena" :)

A i karte su im bile dostupne po toj ceni vise od nedelju dana, bolje nego kad se zaista i zove promocija :D

Ne znam šta bih rekao na taj AZ slučaj. Oni su reklamirali 470 evra, što je samo po sebi vanredno dobra cena - a mogli ste da ih kupite za oko 370. I to je tako stajalo više od nedelju dana... 

Međutim, prava premija je tu bio premium economy za 600, i još plus oko 18.000 milja na EY Guest, dovoljno za dve povratne karte u Evropi sa Air Serbia, one od 100 evra ;)

Edited by meelosh

Međutim, prava premija je tu bio premium economy za 600, i još plus oko 18.000 milja na EY Guest, dovoljno za dve povratne karte u Evropi sa Air Serbia, one od 100 evra ;)

Ne znam sad bas sve detalje, ali, cek, sta je tu dobro? Platis 600 evra i dobijes let za SP, Rio ili BA(koji je kostao 360 evra) i u miljama jos 2 karte koje vrede po 100 evra? Zar nije bolje uzeti obicnu economy basic kartu za 360 evra i te 2 povratne po 100 evra i to izadje 560 evra, nego platiti 600 evra i loviti neke karte za te milje :)

Ne znam sad bas sve detalje, ali, cek, sta je tu dobro? Platis 600 evra i dobijes let za SP, Rio ili BA(koji je kostao 360 evra) i u miljama jos 2 karte koje vrede po 100 evra? Zar nije bolje uzeti obicnu economy basic kartu za 360 evra i te 2 povratne po 100 evra i to izadje 560 evra, nego platiti 600 evra i loviti neke karte za te milje :)

Pa okej, ušteda je 30-40 evra, ali dobiješ da let od 14 sati pa puta dva provedeš u daleko komfornijim uslovima. Mnogo više mesta za noge, šira sedišta, malo bolji catering, i ako ćemo u detalje, utičnice za punjenje el. uređaja, kao i amenity kit, malo neke kozmetike itd :)

Edit: A da, i 2x23kg umesto 1x23, za nekoga ko hoće da nosi dosta stvari to je sjajno...

Edited by meelosh

Ok, dakle, mozda malo vise komfora, nista posebno :) Nisam bas siguran koliko je catering bolji.

A sto se prtljaga tice, za Brazil uvek vaze posebna pravila i dosad je bilo uvek dozvoljeno 2X23kg, kad se leti iz Evrope. Doduse, poslednjih godinu-dve su neke kompanije malo zakidale po tom pitanju, ne znam da li je i Alitalia medju njima. 

A inace, kad se leti iz Brazila za Evropu, dozvoljen prtljag je 2X32kg, cak i u najnizoj klasi  :spot:

Ok, dakle, mozda malo vise komfora, nista posebno :) Nisam bas siguran koliko je catering bolji.

A sto se prtljaga tice, za Brazil uvek vaze posebna pravila i dosad je bilo uvek dozvoljeno 2X23kg, kad se leti iz Evrope. Doduse, poslednjih godinu-dve su neke kompanije malo zakidale po tom pitanju, ne znam da li je i Alitalia medju njima. 

A inace, kad se leti iz Brazila za Evropu, dozvoljen prtljag je 2X32kg, cak i u najnizoj klasi  :spot:

Ja sam se fokusirao na Buenos Aires. Tamo je samo 1x23 ;)

Ima neko do Napulja nesto povoljno za sam pocetak Juna? Iz bg-a, jedan pravac?

Vidim airserbia do rima, pa 19e voz na dole, to izadje oko 100tinak evra u jednom pravcu, postoji li nesto povoljnije?

Teško, EasyJet više ne leti, a to Air Srbijino je pristojna cena.

Ako ti se žuri, vidi ima li karata za Frecce (superbrze) po 9€. Ako ne, nije strašno ni intercityjem ili reggionaleom, nešto preko 2.5 h.

Edit: Ne znam za koje ti tačno datume treba, ali meni Air Serbia daje povratnu za npr. 1-8. 6.

13.080,00 RSD Po putniku uključujući takse. Cene padaju ako obuhvatiš subotu.

Edited by Duya

Pa dobro, 80ak evra u jednom pravcu do rima i nije nesto najpovoljnije, ali sa obzirom da nema druge opcije, nije ni preskupo. 

Ne zuri mi se nigde, bice tamo vremena za sve...;)

Npr 8 juni: Gea Beg-Temišvar 20E + Wizzair Temišvar-Bari  9,50E + Marino Autolinee9,99E . Kreneš ujutri i u 16:30 si u Napulju. 

^^ Idem u jednom smeru. ;) sve su koliko sam video po 9250rsd.

^Ovo nije losa kombinacija, nije mi palo na pamet. Mada jeste malo vise zajebancije. Sta je Marino Autolinee, bus? I je l ta cena podlozna promeni?

Ako se odlucim da ne svracam do rima, ovo je dosta dobra kombinacija. 

.

Edited by Filth

A i sad vidim na sajtu da su cene oko 22e za bus Bari - Napoli, odakle ova cena od 9,99 ? Sajt je totalno konfuzan. 

Edited by Filth

www.marinobus.it/promo_linea_napoli.htm

Srećan put

www.marinobus.it/promo_linea_napoli.htm

Srećan put

Offerte valide dal 12/01/2015 al 26/03/2015 e dal 13/04/2015 al 31/05/2015

Osim ako je u Italiji juni u maju... :ll:

Da li je neko upucen u sajt (cini mi se slovenacki )koji ima daleke destinacije povoljno...moze i neka agencija ali povoljno ...a moze i nesto kao npr organizovani backpaking...Zanima me Tajland,Kambodza,Laos...

Link? Posto koliko ja vidim, cena je standardnih 600e za taj period (bilo Boston, bilo Njujork). Do kraja juna jos i mogu da se ulove karte do 400e, ali jul i avgust najnize sto sam video je tipa 595e.

Nismo se razumjeli, mislio sam na odlazak u junu i povratak u septembru.