Jeftine avio karte

4,728 posts in this topic

otisla vec ova karta...sad je 615 eu  :psuje:..

I na ebookers sajtu?

U jeee! Ladno ce da se leti Wizzom za Dubai ::crazy:

Tj. da budemo precizni, za Dubai World Central - Al Maktoum International Airport (IATA: DWC, ICAO: OMDW) - a major airport in Jebel Ali, Dubai. Bar u pocetku nece biti lakog povezivanja sa flydubai, Emirates i ostalim kompanijama.

Da li neko zna sredinom juna kako najjeftinije do Maroka,nekih 10-ak dana..danas ima 20% popusta kod Wizz-a..

Mozda bi ishao preko Parisa..ima 18.06-29.06 za 75e..

Znam da je konekcija sa Milanom najjeftinija,ali u Milanu ne bih proveo vishe ni dan..

Ja planiram da idem u julu, pa uglavnom pratim cene karata preko Memmingena (Wizzair) za Marakech (Ryanair), čini mi se da je tako najpovoljnije.

Znam da je konekcija sa Milanom najjeftinija,ali u Milanu ne bih proveo vishe ni dan..

Šta je razlog za ne preko Milana?

Bio sam..iskreno grad mi se ne svidja uopshte..

A kupio sam sinoc kartu za Paris 18-29.06

Sad trazim kako do Maroka..

Nashao sam do Rabata za nekih 85-90 e,i do Tangier-a za 70e

Ali od 20.06-27.06 tako da bih bio 4 dana u Parizu.

ima i Marakesh 19.06-28.06 ali je skupa karta sad..ne znam da li cekam da pojeftini..

SPECIAL E-COUPON FOR YOU

Buy your ticket on www.alitalia.com within 7 April 2013 to fly until 31 May 2013 from Budapest to any destination operated by Alitalia, with the exception of USA and Canada. You will immediately benefit of the special discount of 20% from the total price of your ticket.e-coupon

Choose your destination, type in the e-Coupon code AZHUSPRING when asked and press the "Reprice" button. The final price will be automatically discounted.

The e-Coupon can be used more than once within the validity period.

Gledam da nadjem letove do Indije za zimu i naleteh na:

Istanbul - Dubai 140e (flydubai)

Dubai - Delhi 30e (IndiGo)

Datum je 5. decembar, i vreme letova se uklapa u jedan dan, ali me zanima da li mogu da ostanem na aerodromu izmedju letova bez da vadim tranzitnu vizu?

Gledam da nadjem letove do Indije za zimu i naleteh na:

Istanbul - Dubai 140e (flydubai)

Dubai - Delhi 30e (IndiGo)

Datum je 5. decembar, i vreme letova se uklapa u jedan dan, ali me zanima da li mogu da ostanem na aerodromu izmedju letova bez da vadim tranzitnu vizu?

odgovorio sam na predhodnoj strani

btw, za abu dabi ne treba tranzitna viza ako se ostaje u tranzitu krace od 24 h ( pustaju i nekoliko sati duze  ;) ), a posto su ovde 2 kompanije,ali vezan let, onda se prtljag automatski prebacuje iz jednog aviona u drugi..ukoliko bi morao da se podigne prtljag, onda bi svakako trebala tranzitna viza..ili da ne stavljate prtljag u avion, nego nosite kao rucni..sto sam upravo ja u januaru i uradio, jer sam bas u abu dabiju cekao 29 sati na let za BKK ( leteo sam sa 2 nepovezane karte)....nikom ne bi preporucio ovu ludost heheheh najsmorniji aerodrom na kome sam u zivotu bio,a  nigde ne mozete ni da udahnete svezi vazduh od spolja...a klupe su odvojene rukodrzacima  :LOLLL:, tako da od spavanja nema skoro nista heheh

А шта је са чекирањем лета? Управо сам имао ову дилему зимус када сам имао намеру да путујем на Шри Ланку, па сам мислио да купим одвојено карте БГ-Дубаи Пегасус и Дуб-Коломбо Емирати, али за Пегасус не може у Дубаију он лајн чекирање, писали смо и Пегасусу и Аеродрому Дубаи...Пегасус нам није ни одговорио, а аеродром Дубаи јесте да ако се карта мора чекирати, обавезно се пролази кроз пасошку контролу и треба виза....Па јел то тако према твом искуству?

btw, za abu dabi ne treba tranzitna viza ako se ostaje u tranzitu krace od 24 h ( pustaju i nekoliko sati duze  ;) ), a posto su ovde 2 kompanije,ali vezan let, onda se prtljag automatski prebacuje iz jednog aviona u drugi..ukoliko bi morao da se podigne prtljag, onda bi svakako trebala tranzitna viza..ili da ne stavljate prtljag u avion, nego nosite kao rucni..sto sam upravo ja u januaru i uradio, jer sam bas u abu dabiju cekao 29 sati na let za BKK ( leteo sam sa 2 nepovezane karte)....nikom ne bi preporucio ovu ludost heheheh najsmorniji aerodrom na kome sam u zivotu bio,a  nigde ne mozete ni da udahnete svezi vazduh od spolja...a klupe su odvojene rukodrzacima  :LOLLL:, tako da od spavanja nema skoro nista heheh

А шта је са чекирањем лета? Управо сам имао ову дилему зимус када сам имао намеру да путујем на Шри Ланку, па сам мислио да купим одвојено карте БГ-Дубаи Пегасус и Дуб-Коломбо Емирати, али за Пегасус не може у Дубаију он лајн чекирање, писали смо и Пегасусу и Аеродрому Дубаи...Пегасус нам није ни одговорио, а аеродром Дубаи јесте да ако се карта мора чекирати, обавезно се пролази кроз пасошку контролу и треба виза....Па јел то тако према твом искуству?

koliko znam, na svim aerodromima, pa i na dubajskom, imas u tranzitu saltere za cekiranje putnika u tranzitu..ja sam isto tako cekirao svoju kartu u abu dabiju na tranzit salteru, posto nisam to uradio online..ali uvek postoje specijalni slucajevi, moguce da bas za pegasus mora da se izadje napolje, mada ne vidim neki razlog...al ko ce ga znati...mada, pretpostavljam da to moze da se sredi na aerodromu, postoje sluzbe za to..ako vec ne moras da ubacujes prtljag u avion, samo cekiranje karte na salteru je formalnost koju moze da obavi i neki salterski sluzbenik..pogotovu sto bi ti vec iskoristio odlaznu kartu, sto znaci da su te pustili u avion prvi put, iz razloga neophodnih viza ili tako nekih stvari...

kako najjeftinije do Bordoa? Treba da budem tamo 13. maja a da se vratim vec 18.

Hvala unapred  :)

1) solucija-Wizz Beograd-Brisel Sarloa

Ryan Brisel Sarloa-Bordo

2) solucija-Wizz Beograd-Bazel

Easyjet Bazel-Bordo

3) solucija-Easyjet Beograd-Milano Malpensa

Easyjet Milano Malpensa-Bordo

Izaberi koja ti je najjeftinija varijanta.

Hvala. Ovo ipak doje previse skupo. Ne moze da izadje ispod 300 e, kontam da bi mi mozda povoljniji bio interrail 5 od 10 dana...samo ne znam koliko je komplikovano ici tako...

Dva pitanja:

- pre 10 min sam prvi put u zivotu kupila karte preko Expedia. Nije mi jos stigao nikakav email od njih, niti karta, niti bilo sta. Da li je ovo normalno?

- kupila sam danas 3 lufthansine karte, od kojih nijednu za sebe, ali sam ih ja platila i prilikom kupovine sam bila ulogovana na svoj Lufthansa nalog. upisala sam i svoj broj Miles and More kartice. Da li ce mi pripasti milje od ove kupovine?  :roll:

EDIT: da odgovorim sama na 1. pitanje, stigla je potvrda, posle pola sata.

Proveri samo da li je neophodno kod Lufthanse da i ti, kao lice koje je kupilo karte, budes prisutna na check inu, ili da oni kojima si kupila karte imaju dokaz da si im ti kupila karte, kopiju kartice ili slicno.

Ja sam bio iznenadjen, ali, kod Turkish airlinesa je to bilo neophodno. Resio sam sve putem mejla.

- kupila sam danas 3 lufthansine karte, od kojih nijednu za sebe, ali sam ih ja platila i prilikom kupovine sam bila ulogovana na svoj Lufthansa nalog. upisala sam i svoj broj Miles and More kartice. Da li ce mi pripasti milje od ove kupovine?  :roll:

As vukad said.

Posto se nece poklopiti ime putnika i ime M&M naloga, niko nece dobiti milje.