Posted August 14, 2015 Drugovi pioniri, zdravo ! Vidimo se u dalekoj, ali nama bliskoj, Narodnoj Republici Kini.over and outJavi se kad stignes,ima nas u Pekingu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 16, 2015 Da li je komplikovana procedura za izdavanje viza.Da li moze za dan dva da se dobije viza.Koliko znam treba pasos,potvrda gde se ide,slika,izvod da ne radis ili radis,potvrda iz banke I rezervacija avio karte.Moj sin je najzad dobio zeleno svetlo iz Kine I treba da ide Qianshan Cantry poeovincia Anhui.Putuje kraje meseca a za vizu bi isao naredne nedelje.Ako se plati 20 dolara viza se dobije za dan dva .Da li je to tacno.Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 17, 2015 (edited) Da li je neko saradjivao preko skajpa u vezi posla sa aken0810@163.comhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100008384653449 Edited August 17, 2015 by miomrje Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2015 Imam otvorenu ponudu za English Teaching posao u drzavnoj skoli u Kini, medjutim iz licnih razloga ne mogu ove godine prihvatiti taj posao. Ukoliko je neko zainteresovan za detalje i kontakt agencije slobodno neka mi se javi preko PM. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2015 Da li je neko od vas otisao i Kinu preko udruženja Go to teach?Osnivači ovog udruženja su Igor Srdic i Predrag Nikic.Srdic je predstavnik u Srbiji,a Nikic u Kini.Da li neko zna u kom gradu je to udruženje i koja im je adresa? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 Imam otvorenu ponudu za English Teaching posao u drzavnoj skoli u Kini, medjutim iz licnih razloga ne mogu ove godine prihvatiti taj posao. Ukoliko je neko zainteresovan za detalje i kontakt agencije slobodno neka mi se javi preko PM.Pozdrav nightingale, evo listam ovaj forum od pocetka, puno odlicnih informacija i saveta! i sve se nadam da cu na kraju naici na neki ovakav post Zanimali bi me detalji, dosta puta sam bila u Kini na po mesec dana, studirala u J.Koreji, radila u Maleziji, i evo opet trazim nacina da se vratim u Aziju na bilo koji nacin...prvenstveno u Kinu Pisem ti PM. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2015 A koji vpn koristite vi što ste tamo?Ranije je radio onaj hotspot shield, ali skoro kad sam bio nije hteo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2015 A koji vpn koristite vi što ste tamo?Ranije je radio onaj hotspot shield, ali skoro kad sam bio nije hteo.vpn-ova ima koliko hoces... do 100 juana do 100 dolara, zavisi... ja imam StrongVPN i radi perfektno, kostao je oko 70 dolara za god dana... mada ima i free varijanti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2015 Da li je neko od vas otisao i Kinu preko udruženja Go to teach?Osnivači ovog udruženja su Igor Srdic i Predrag Nikic.Srdic je predstavnik u Srbiji,a Nikic u Kini.Da li neko zna u kom gradu je to udruženje i koja im je adresa?Pedja je Zrenjaninac... a iskustva nasih i nisu bas pozitivna... nisam imala licnog kontakta sa doticnim likovima ali... to sam cula... licno protiv njih nemam nista. Znam da rade za Peking koji je prezagadjen... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 27, 2015 vpn-ova ima koliko hoces... do 100 juana do 100 dolara, zavisi... ja imam StrongVPN i radi perfektno, kostao je oko 70 dolara za god dana... mada ima i free varijanti Hvala na preporuci.Uzet strong za 5$ / mesec. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2015 Cao drugari,Dobila sam nekoliko ponuda za posao u Kini ( po zanimanju sam profesor engl. jezika) i mnogo bi mi znacila bilo kakva pomoc u obliku informacija. Mozete i da mi se javite privatnom porukom. E sad, ja nikada u zivotu nisam bila u Aziji, pa ni u Kini i iskreno, pomalo se plasim. Ne bih volela da odem tamo i shvatim da ima nekih 'skrivenih' zaduzenja. Pogotovo sto ne znam nikoga tamo. Naime, citala sam na sajtovima nekih od tih agencija da su te privatne skole u fazonu da te vode po bibliotekama i trznim centrima i paradiraju sa tobom kako bi privukli klijente i nove djake... Mislim... To stvarno nije u mom stilu. Zanima me da odem tamo, radim profesionalno koliko vec sati treba dnevno i posle toga 'idem svojim putem'. Da li neko zna koliko je to cesto slucaj i da li to rade i 'public schools'?Jedna privatna skola, Shanghai Euroway Training mi je poslala ugovor. Ovo im je web sajt http://www.euroway.com.cn/. Da li neko mozda zna nesto o njima ili je imao iskustva sa slicnom skolom? Ovlas sam pogledala ugovor i cini mi se da su bas zahtevni. Morala bi bukvalno da im posvetim osam sati dnevno i to ne racunajuci put a pri tom u ugovoru pise da mogu da me u toku dana seljakaju sa jednog mesta na drugo. Ne plasim se da radim ali kad cujem da se u Sangaju nekad i do tri sata putuje iz jednog dela grada u drugi... ... zapitam se da li cu uopste imati slobodnog vremena da 'iskusim' tu njihovu kulturu? Inace ta Kineskinja sto me je intervijuisala je prica za sebe. Mislim da se malo folira i da se pravi da je uspesnija nego sto jeste. Mada me je ipresionirala znanjem engleskog i akcentom. Bukvalno prica kao da je rodjena u Velikoj Britaniji. Nude mi 10000 RMB, stan i zdravstveno osiguranje.Ovi drugi Kinezi mi nude posao u drzavnoj skoli ( bar ja tako shvatam njihovu 'public school'), nude stan, da plate sve racune, internet, obroke u skoli, zdravstveno osiguranje i 8000 RMB. Taj kinez kaze da je to dovoljno ( ako ne i previse) za njihov grad ali ne znam da li da mu verujem? Planiram da izdrzavam samu sebe pa ne bih volela da kukam roditeljima i prijateljima da mi pozajme i salju pare u Kinu. Isto tako sam zabrinuta jer bih morala da predajem u odeljenju od 60 djaka, duplo vise nego na sta sam navikla. Ne znam kako cu ih sve popamtiti. Medjutim, oni su dosta fleksibilniji sto se radnog vremena tice. Imala bih vise vremena za sabe i svoje hobije. Da li je neko moze da podeli iskustvo ako je radio u slicnoj skoli? Da li je pametnije izabrati privatnu ili drzavnu skolu?Unapred hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2015 Vidim da te čudi što zahtevaju da se radi 8 sati. Moram ti reći da je uobičajeno radno vreme za škole i vrtiće od 7:30 do 17 časova ili 8:00 do 17:30.Pauza za ručak je najčešće sat vremena.Inače, ugovor je samo okvirni dogovor između vas. Iznenađenja s njihove strane nisu retkost,ali oni tako funkcionišu. Promene ti radno vreme i iznenade se ako se pobuniš i slično.Nema razloga da prihvataš ponude ispod 10 hiljada, ma šta ti pričaju agenti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 30, 2015 Kinezu može da bude dovoljno da živi dnevno sa 15rmb , tako da po tom pitanju nemoj da mu veruješ. U stvari veruj mu, jer njemu stvarno ne treba mnogo, ali ne polazi od njega već pitaj strance koji tu žive.Moje iskustvo je da ti je u Šangaju dosta 10k RMB i stan, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2015 (edited) Ljudi, samo da vas upozorim, posto i ja planiram put Kine u oktobru. Nekoliko ljudi iz Shenzhena me je upozorilo na izvesnog lika, decko je zesci muvator, prevarant i hohstapler. Aktivan je u nekoj wechat grupi gde se nasi medjusobno ispomazu (ja nemam wechat ali su mi 3 osobe koje su otisle prosli mesec pricale sta prica tamo, da je aktivan, da se prose*ava, da mu je bukvalno cilj da odmaze), takodje ima ga i u Shenzhen expat grupi gde sam nekoliko puta nailazio na njegove postove i komentare posto od skoro pratim grupu u vezi poslova i stanova... drugarica koja radi u Shenzhenu me je upozorila da se bavi nekim prevarama sa vizama, diplomama i tefl sertifikatima u poslednje vreme. Evo danas sam naisao na jedan od njegovih komentara u Shenzhen expat grupi na fejsbuku, procitajte pretposlednji komentar pa cete da shvatite o kakvom je coveku rec... zato preporucujem dodatan OPREZ, da ne postane neko njegova zrtva, da ako slucajno naleti neko na njega, bilo online bilo uzivo, da zna sta ga ceka! Edited September 5, 2015 by chivitli obrisano ime osobe Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2015 Nisam iznenadjena sto se radi osam sati ( na to sam navikla )... ali sam iznenadjena sto u ugovoru tih osam sati vrlo lako moze da se pretvori u 12. ... a 5 radnih dana isto tako moze vrlo lako da se pretvori u 6 radnih dana u nedelji... a onda jos pise da su za vreme odmora nastavnici u obavezi da rade prvi i poslednji dan odmora?! WTF?! ... Rekla sam joj da mi treba vremena da razmislim do srede...Evo vec tri mejla mi je poslala u fazonu kao necu ja da te pozurujem ali posao je vrhunski, bice ti krivo ako ga odbijes...Ma da... I naravno da cu morati da paradiram i da privlacim nove polaznike. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 Ljudi, samo da vas upozorim, posto i ja planiram put Kine u oktobru. Nekoliko ljudi iz Shenzhena me je upozorilo na izvesnog lika, decko je zesci muvator, prevarant i hohstapler. Aktivan je u nekoj wechat grupi gde se nasi medjusobno ispomazu (ja nemam wechat ali su mi 3 osobe koje su otisle prosli mesec pricale sta prica tamo, da je aktivan, da se prose*ava, da mu je bukvalno cilj da odmaze), takodje ima ga i u Shenzhen expat grupi gde sam nekoliko puta nailazio na njegove postove i komentare posto od skoro pratim grupu u vezi poslova i stanova... drugarica koja radi u Shenzhenu me je upozorila da se bavi nekim prevarama sa vizama, diplomama i tefl sertifikatima u poslednje vreme. Evo danas sam naisao na jedan od njegovih komentara u Shenzhen expat grupi na fejsbuku, procitajte pretposlednji komentar pa cete da shvatite o kakvom je coveku rec... zato preporucujem dodatan OPREZ, da ne postane neko njegova zrtva, da ako slucajno naleti neko na njega, bilo online bilo uzivo, da zna sta ga ceka!Teba svakako oBratiti pažnju, ko god da vam daje bilo kakve informaccije. Ja sam malo protiv ovakvog žigosanja bez da postoje čvrsti dokazi da je lik prevarant, odnosno bez da se javi neko koga je zaista prevario, umesto nekoga ko zna nekoga, ko opet zna nekoga koga je ovaj navodno prevario. Ali okej, ako je istina onda će pomoći nekome sigurno.Elem,ljudi su počeli da isključuju doslovno mozak, svaki put kada uključe laptop ili telefon. Kapiraju forum ili grupne četove kao sveto pismo, pa se vezuju za svaki savet kao da je stopostotno proverena informacija.Ja ličnos avetujem da sve uzimate sa velikom rezervom i da se ne prihvatate saveta kao pijani plota, već da dobro razmotrite svoju situaciju, idete korak po korak i posmatrate kako se odvija, a savete koristite samo kao nešto što bi moglo da vam posluži u anticipaciji stvari. Meni su likovi davali razne savete, pouzdano znam da su to radili iz dobre namere, pa se nije ispostavilo sve baš tako. To ne znači da u njihovom slučaju nije. Zato pamet u glavu.Eventualno popijte pivo i pojedite sarmu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 Postoji usluga InoCall plus.Hteo bih sa fiksnog da zovem mobilni u Kini.Mislim da je ovako najjeftinije.Ne znam da li skida i pozvanom korisniku i da li uopste radi sa Kinom.Na sajtu pise da je minut 5din.http://open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=&sid=124&id=164Da li je neko probao.Sin je otisao nedavno ali im je internet ocajan tako da se nismo jos culi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 Teba svakako oBratiti pažnju, ko god da vam daje bilo kakve informaccije. Ja sam malo protiv ovakvog žigosanja bez da postoje čvrsti dokazi da je lik prevarant, odnosno bez da se javi neko koga je zaista prevario, umesto nekoga ko zna nekoga, ko opet zna nekoga koga je ovaj navodno prevario. Ali okej, ako je istina onda će pomoći nekome sigurno.Elem,ljudi su počeli da isključuju doslovno mozak, svaki put kada uključe laptop ili telefon. Kapiraju forum ili grupne četove kao sveto pismo, pa se vezuju za svaki savet kao da je stopostotno proverena informacija.Ja ličnos avetujem da sve uzimate sa velikom rezervom i da se ne prihvatate saveta kao pijani plota, već da dobro razmotrite svoju situaciju, idete korak po korak i posmatrate kako se odvija, a savete koristite samo kao nešto što bi moglo da vam posluži u anticipaciji stvari. Meni su likovi davali razne savete, pouzdano znam da su to radili iz dobre namere, pa se nije ispostavilo sve baš tako. To ne znači da u njihovom slučaju nije. Zato pamet u glavu.Eventualno popijte pivo i pojedite sarmu. ja licno nisam imao nikakvu komunikaciju sa doticnim, ali sam sam video stvari zbog kojih sam zeleo da upozorim ljude... prvo, video sam kada je u grupi "predavanje engleskog u kini" decko razotkriven, kacio je neke fejk diplome i sertifikate, pricao o kupovini americkog ili kanadskog pasosa, ne secam se tacno, pa su ga neki ljudi u grupi razotkrili... isto sam u shenzhen expat grupi nailazio na njegove postove i komentare koji potvrdjuju moje reci da se bavi mutnim poslovima.ljudi koji rade u shenzhenu a koji ga znaju (mada nekako svi koji odu u shenzhen saznaju za njega, sto preko fejsbuka sto preko wechata) pricaju ko je i sta je... ja srecom nemam nista sa njim niti me zanimaju takve osobe ali eto upao mi je u oci ovaj poslednji komentar pa sam hteo da upozorim ljude... ako administrator misli da je moj komentar "too much" slobodno neka reaguje i brise/edituje p.s. sinoc sam dobio ponudu za dalijan, cekam odgovor da li mogu da mi srede z vizu, tako da shenzhen verovatno necu ni da vidim Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2015 Ma nije too much, koristan je ako je informacija tačna. Jer dosta ljudi zaista sto posto veruje informacijama na forumu. U svakom slučaju treba izolovati virus na vreme Srećno u Dalienu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2015 Obrisano ime iz posta duleta. Ubuduće na ovoj temi neće biti dozvoljeno rekla-kazala gde pominjete konkretne ljude. Upozoravajte se, ali bez imena, ne želimo da se forum pretvori u mesto gde ćete jedni druge optuživati za prevaru, mi nismo sudije. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2015 Ljudi, samo da vas upozorim, posto i ja planiram put Kine u oktobru. Nekoliko ljudi iz Shenzhena me je upozorilo na izvesnog lika, decko je zesci muvator, prevarant i hohstapler. Aktivan je u nekoj wechat grupi gde se nasi medjusobno ispomazu (ja nemam wechat ali su mi 3 osobe koje su otisle prosli mesec pricale sta prica tamo, da je aktivan, da se prose*ava, da mu je bukvalno cilj da odmaze), takodje ima ga i u Shenzhen expat grupi gde sam nekoliko puta nailazio na njegove postove i komentare posto od skoro pratim grupu u vezi poslova i stanova... drugarica koja radi u Shenzhenu me je upozorila da se bavi nekim prevarama sa vizama, diplomama i tefl sertifikatima u poslednje vreme. Evo danas sam naisao na jedan od njegovih komentara u Shenzhen expat grupi na fejsbuku, procitajte pretposlednji komentar pa cete da shvatite o kakvom je coveku rec... zato preporucujem dodatan OPREZ, da ne postane neko njegova zrtva, da ako slucajno naleti neko na njega, bilo online bilo uzivo, da zna sta ga ceka!- Dule? Ja sam napravio screen shot-ove tvojih komentara ali videh da su modovani a nisam stigao pre da odgovorim jer sam radio, da si mene naveo kao doticnog decka ja bih te oterao na sud, da znas da je kazna u Srbiji do 10 godina zatvora za to. - Drugo da li imas neki dokaz za to da potkrepis? Neki dokument da dokazes ko je ko sa punim imeom i prezimenom tj. identitet?- Trece to za vizu sam i ja video i nista nije slagano, ja sam iz Sangaja leteo za HK izvadio istu tu S2 vizu i kasnije u Sangaju produzio na 5 meseci za navedenih 168 juana. Ja ne vidim gde je tu prevara, HK ceh je bio 1000 HKD tada, nedavno su spustili cenu u FBT-u.- Sto nisi naveo ime tih drugarica kome je sta prodano, od svih ljudi u Kini samo 2-3 osobe su davale neke konkretne informacije dok su svi ostali cuvali za sebe i bojali se, kada sam ja ispitivao ljude sta za vizu da radim svi su govorili ne znamo, a bio sam u k*****.- Ako imas dokaze pokazi ih a ne na konto rekla kazala da optuzujes ljude na internetu sa punim imenom i prezimenom.- Meni je kuca obijena pre mesec dana i mogu li ja da kazem da si me ti pokrao? Ne nemam dokaza. Tako da ne lupaj glavom korz zid.- Losa ti je ta rabota, to sto je tebi zasmetalo sto nas je izprovocirao nije nicija stvar, ko zna iz kog razloga je to neko izjavio.- Veliki pozdrav iz Sangaja. Aca Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2015 Neka se na ovom i završi; ubuduće će tema biti jače moderirana od prozivanja i sukoba. Kao što Chivitli reče, mi nismo sudije i ne želimo da nam se neke razmirice spolja unose na forum. Uvoz iz Kine nam je svakako već prevelik. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Ne bih da glumim patriotu (vojsku jesam sluzio, doduse) i, ne mogu prave reci da se setim, nostalgicara, nek bude, ali cisto me zanima, da li ima nekog od nasih ljudi u Tianjinu? Ono cisto da se napijemo i pobijemo potom, razbijemo glave jedan drugom. A posle mozemo biti i ortaci? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2015 Dobro ljudi, da i ja kazem nesto sto niko dosad od diskutanata nije pomenuo a cini mi se vrlo bitno. UPOZORENJE. Kina nije za osetljive ljude. Pogotovo to vazi za sve oblasti izvan velikih metropola kao Peking, Guangzhou, Sangaj, Senzen. Tamo ljudi pljuju (unutra kao i napolju), cesto ne povlace vodu u wc-u, prava zivotinja su pojam koji ne postoji i ismevaju se, deca mokre po ulici, u autobusima, vozovima, itd. AKO SI OSETLJIVA DUSICA KINA NIJE ZA TEBE. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2015 (edited) Mene interesuju 2 stvari: bezbednost i klima.1)Koliko je bezbedno za zene,svasta citam na internetu neki kazu da je bezbedno a neki i ne, da se zenama preporucuje da budu zakopcane do grla Zato bih volela da cujem iskustva neke zene koja je tamo...Prepostavljam da su veci gradovi bolji za zivot u tom smislu tj.da su civilizovaniji.2) Skoro mi je neko rekao za nekog drugara sto zivi u Sangaju da 3 dana nije mogao iz stana da izadje zbog uzasne klime. Je l stvarno toliko lose? Koliko treba nama da se priviknemo i sta podrazumeva ta losa klima?Planiram sama da idem na put, pa bih volela da imam sto vise informacija. POZZZZZ Edited September 8, 2015 by Duya format Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites