Zivot i rad u Kini

2,768 posts in this topic

Na Etihadovom sajtu postoji video koji pokazuje korak po korak kako se preseda, kuda treba da se ide itd. Mojoj majci je pomoglo kad je dolazila. I njoj je bio prvi let, i ne zna engleski. Samo gledaj da ima dovoljno vremena između letova. Ako ide sa Aeroflotom preko Moskve, tamo će se već snaći sa rusko-srpskim da pita šta treba  Naravno ako nađe nekoga ko ide u isto vreme to bi bilo idealno, ali i ako ne nađe reci joj da ne brine, samo joj sve detaljno objasni. 
Super! Hvala ti za ovu informaciju. I ja sam joj rekao to za Moskvu ali kao sto kazes, bilo bi idealno da ima neko iskusniji sa njom.

Sent from my MI 6 using Tapatalk

Ako vlasnik domena usenzenu.eu.org  čita ovu temu, ne bi bilo loše da se taj domen, ili bar sadržina prebaci negde.

Uputstva su jako korisna, ako ništa drugo valjalo bi prebaciti na wordpress platformu.

Trenutno, dostupno je samo obaveštenje:                          

Website Suspended!

Unfortunately, this website you are trying to visit has been suspended due to a terms of service violation or inactivity.

If you are the owner of this website, please check your registered email for more information regarding your suspension.

This website is hosted by VimlyHost.

23 hours ago, Povratnik said:

Ako vlasnik domena usenzenu.eu.org  čita ovu temu, ne bi bilo loše da se taj domen, ili bar sadržina prebaci negde.

Uputstva su jako korisna, ako ništa drugo valjalo bi prebaciti na wordpress platformu.

Trenutno, dostu.....

Problem sa hostingom, nadam se da ce za par dana da se razresi nesporazum. U svakom slucaju, bilo kakav ishod da bude, videcu da  tekstovi ostanu dostupni svima, na ovaj ili onaj nacin. Ukoliko se bude sve zavrsilo lose, ostavicu gde se tekstovi mogu naci.

Edited by cooina

Zdravo svima! Ja imam 20 godina i planiram da u avgustu ili septembru idem u Kinu. Ako ste zainteresovani mogli bi da se organizujemo da idemo zajedno tamo. Posaljite mi poruku na ovaj sajt ili me dodajte na Wechatu. Moj ID je VojislavB. 

Apropo posta gore, nadjite neku drugu destinaciju sramotite nas iz dana u dan kako svuda u svetu pa ste poceli i u Kini (cast izuzecima). Poceli nasi SRBI ljudi da rade za kikiriki. Ajde paljba sto dalje. 

Nisi čuo? E boranija, pa Srbi su krivi za minus 50 u Čikagu. Da ih nema toliko tamo,

ne bi bio toliki minus. Ovako, Srbi su krivi za sve, uvek su i bili.

Za prvi svetski i ostale ratove... 

Nego, s kojim pravom, bilo moralnim, bilo kakvim drugim kažeš : "Paljba što dalje" 

Zapišavaš teritoriju?

Ljudi ako rade za male pare ne rade zato sto to hoce, vec zato sto moraju, nemaju u tom trenutku boljih opcija. Ti si izgleda brzo zaboravio kako izgleda nemastina. A monopol na Kinu nema niko, tako da mozes da negodujes, ali realno nista ne mozes da uradis po tom pitanju izuzev da ispadnes da blago kazem neosetljiv. 

To nije za sramocenje, sramocenje bi bilo da varaju i otimaju. Mislim da nije lepo to sto si napisao. Zamisli sebe u njihovoj poziciji pa da tebi neko kaze isto... Najlakse je osuti paljbu po sirotinji, taj hobi nikada nije gubio na popularnosti. Umesto da se gleda ko u stvari grabi najvece parce, pljucka se po ovima sto skupljaju mrvice. I to najvise pljuckaju bas ti koji su dosli koliko juce.

xKrrJg-26e07626264e0dc6c999eae6dbb486d73

Edited by noskich

Paljba? Ko jbno radi za 50 rmb po satu? Kakve su ovo priče? Kakvi su ovo ljudi koji dolaze na forum da bi se/nas sramotili ovako? Srba u Kini ima max. 4/5k, daleko manje nego nekih drugih nacija koje beže iz sličnih ili gorih ekonomskih uslova, teško da mi možemo da utičemo na rmb/h odnos u državi kojoj treba 100k tičera. Ovaj screenshot sa fejsa je presmešno retardiran i maliciozan kao i, očigledno, lik koji ga je okačio.

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Nisam još čuo da neko predaje za 50 juana sat. Fb post u kome neko pokušava da nasamari nekog drugog, šta se ložite :D Prevaranata koliko hoćeš. Eno bio nedavno članak u novinama o liku iz Srbije koji je navodno dobio nagradu za najboljeg nastavnika u Kini. ::)

Pozdrav putnici i slucajni prolaznici, zamolio bih, ukoliko je neko u mogucnosti, da me ubaci u wechat grupu za fudbalske trenere. Moj ID je MilosTadic. Hvala i sve najbolje! 

Pozdrav svima, ima li nekoga da ide za Kinu sa preduzetničkim namerama? Ja bih pokušao sa nekim svojim idejama, najverovatnije u Pekingu ili Šenženu. Planiram put za 23. mart. Ako ima još nekih preduzetničkih duša sa velikim snovima i idejama, let’s talk. Inače, vodim prevodilačku agenciju, radim sa kriptovalutama, ali otvoren sam i za druge oblasti. Srećno svima! :)

Pozdrav! Jel ima neko iz BiH da je otisao, da mi malo pojasni oko procedure dokumenata  i sl? Kolko sam skontao pod 1. diploma faksa i potvrda o neosudjivanosti. 2. prevod oba dokumenta na engleski.3.ovjera u Osnovnom sudu. 4. ovjera u Ministarstvu pravde. 5.ovjera u Ministarstvu spoljnih poslova. 6.u Ambasadi Kine se sve to legalizuje i prilazem jos kopiju prve strane pasosa? Takodje sto se tice apliciranja za posao napravim profil na echina cities, postavim video i apliciram na oglase? Ako posao trazim odavde a druga opcija je da odem tamo direktno? Kolko znam viza nije potrebna jer je od maja bezvizni rezim sa Kinom. Imam posao u BiH i neku ajde platu ovde al nisam nesto zadovoljan, pa bih volio da skupim nesto para, uzmem neplaceno odsustvo i probam. Takodje vec godinu dana predajem engleski onlajn pa imam nesto malo iskustva mada je predavanje uzivo i to djeci nesto drugo. Svaka pomoc u vidu savjeta je dobrodosla :).

Ne znam dal trolas, al sam se prijavio da ti samo kazem da si nevidjeni bijednik bez obzira na 20k yuana

3 hours ago, Nikola91 said:

Pozdrav! Jel ima neko iz BiH da je otisao, da mi malo pojasni oko procedure dokumenata  i sl? Kolko sam skontao pod 1. diploma faksa i potvrda o neosudjivanosti. 2. prevod oba dokumenta na engleski.3.ovjera u Osnovnom sudu. 4. ovjera u Ministarstvu pravde. 5.ovjera u Ministarstvu spoljnih poslova. 6.u Ambasadi Kine se sve to legalizuje i prilazem jos kopiju prve strane pasosa? Takodje sto se tice apliciranja za posao napravim profil na echina cities, postavim video i apliciram na oglase? Ako posao trazim odavde a druga opcija je da odem tamo direktno? Kolko znam viza nije potrebna jer je od maja bezvizni rezim sa Kinom. Imam posao u BiH i neku ajde platu ovde al nisam nesto zadovoljan, pa bih volio da skupim nesto para, uzmem neplaceno odsustvo i probam. Takodje vec godinu dana predajem engleski onlajn pa imam nesto malo iskustva mada je predavanje uzivo i to djeci nesto drugo. Svaka pomoc u vidu savjeta je dobrodosla :).

Ne treba ti nista jer ces raditi nelegalno...te zajebancije su za native speakers ...bolje da se ispalis i u sloveniju nego u kinu

Nznm kako je bolje ici u Sloveniju i raditi fizički nego predavati djeci Engleski. Zbog fizičkog posla nikad ne bih napustao posao koji ovde imam. 

Potvrđen put za Šenžen 23. marta. Javljajte ako neko planira put u sličnom periodu :)

Ako neko planira u nekom buducem periodu da pali tamo a narocito ako je iz RS/BiH moj we chat je:NikolaS91. Ovo za BiH govorim zbog iste papirologije koja nam treba i blizine :). POZZ :)

1 hour ago, Nikola91 said:

Ako neko planira u nekom buducem periodu da pali tamo a narocito ako je iz RS/BiH moj we chat je:NikolaS91. Ovo za BiH govorim zbog iste papirologije koja nam treba i blizine :). POZZ :)

eDIT_ NikolaSK91

Jel ima neko u Kini da je sa BiH pasosem da objasni kako je dobio vizu? Posto mi mozemo da ostenemo 90 od 180 dana i za nas ne vazi ono sto rade drzavljani Srbije da sijeku granicu svaki mjesec. Dakle treba nam neka viza.

1 hour ago, Nikola91 said:

Jel ima neko u Kini da je sa BiH pasosem da objasni kako je dobio vizu? Posto mi mozemo da ostenemo 90 od 180 dana i za nas ne vazi ono sto rade drzavljani Srbije da sijeku granicu svaki mjesec. Dakle treba nam neka viza.

Odakle ti informacija da je 90 u 180 dana, pošto sam ja jedino mogao naći da je isto kao za Srbiju samo sa dužim boravkom (tj. 90 dana u ulaska bez ograničenja na količinu ulaska)

Na drugom forumu sam dobio takvo objasnjenje a meni je to doduse i logicno. Ti mozes da ostanes 90 dana u periodu od 180 dana. Ali ako ima neko iz BiH tamo da objasni, valjalo bi jer sam i ja iz BIH i planiram put. Dakle po ovome udjes, ostanes 3 mjeseca, nakon toga moraš da izadješ i budeš negdje drugo 3 mjeseca. ,, Tim sporazumom propisano je da državljani obiju strana mogu bez vize ulaziti i boraviti na teritoriji druge države do 90 dana, u bilo kojem periodu od 180 dana"(BIH). ,,Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, državljani dve zemlje će moći da borave ili tranzitiraju na teritorijama Kine i Srbije do 30 dana od ulaska"(Srbija)

Edited by Nikola91

29 minutes ago, Nikola91 said:

Na drugom forumu sam dobio takvo objasnjenje a meni je to doduse i logicno. Ti mozes da ostanes 90 dana u periodu od 180 dana. Ali ako ima neko iz BiH tamo da objasni, valjalo bi jer sam i ja iz BIH i planiram put. Dakle po ovome udjes, ostanes 3 mjeseca, nakon toga moraš da izadješ i budeš negdje drugo 3 mjeseca. ,, Tim sporazumom propisano je da državljani obiju strana mogu bez vize ulaziti i boraviti na teritoriji druge države do 90 dana, u bilo kojem periodu od 180 dana"(BIH). ,,Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, državljani dve zemlje će moći da borave ili tranzitiraju na teritorijama Kine i Srbije do 30 dana od ulaska"(Srbija)

Je, u pravu si što se tiče službenog sporazuma piše 90 u 180 dana (sad sam bacio pogled šta su napisali na stranici od CN ambasade u BIH), ali npr. u dokumenti koje avio kompanije koriste za proveru viza ne spominje se ograničenje "u 180 dana" (iako se spominje za neke druge slučajeve), tako da nisam siguran da li se ovo koristi u praksi.

Što se tiče da li je nešto logično ili smisleno, to je jako opasna pretpostavka kada se čovek bavi vizama i konzularnim poslovima :)

Cao ljudi!!! ovde stvarno ima dosta da se procita u vezi ticinga,ali mene zanima da li neko zna kakva je situacija za posao kosarkaskog trenera ili odbojkaskog? :) 

22 hours ago, deleter said:

Odakle ti informacija da je 90 u 180 dana, pošto sam ja jedino mogao naći da je isto kao za Srbiju samo sa dužim boravkom (tj. 90 dana u ulaska bez ograničenja na količinu ulaska)

Da si cekirao Timatic i wiki link znao bi da Bosanci imaju visa free kao za Shengen 90 u 180.

https://en.wikipedia.org/wiki/Visa_requirements_for_Bosnia_and_Herzegovina_citizens

http://www.xinhuanet.com/english/2018-05/05/c_137156745.htm

Edited by boranija