Posted December 6, 2011 Gde se to jos cuva karta od prevoza i kontrolise na izlazu?! Spanija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2011 OK, pored Budimpeste, Spanija i Sri Lanka takodje imaju idiotski sistem funkcionisanja prevoza gde se karte proveravaju na izlazu Imacu to u vidu kad budem putovao tamo! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2011 Isto važi i za metro u Kairu. Nemojte bacati kartu! Traže na izlazu, inače neće da puste napolje... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 6, 2011 Lokalni vozovi u Rusiji, konkretno se sećam da ima toga u Sankt Peterburgu, ne možete ući na stanicu, a ni izaći bez karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Nisam znao za "foru" da se plaća izlaz iz noćnog kluba. Aj' to za voznu kartu, možda i ima nekog smisla, ali noćni klub??? Ispade k'o ono: dala baba dinar da se uhvati u kolo, a dala bi dva da se pusti... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 U noćnim barovima postoji još vrsta prevara. Vi se fino smestite i ubrzo vam se pridruže fine cure, kojima odmah stiže piće. Obično je voda ali vi ćete platiti šmpanjac. Ako sporo pijete svoje piće, dama će vam ga "slučajno" prosuti... Ali ko od nas posećuje noćne klubove? p.s. i ne moraju biti noćni. U Budimpešti rade non-stop. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 nesgde sam čitala da u Budimpešti ima caka za neke noćne klubove, u smislu da na cenovniku piše jedna cena, a u dnu sitnim slovima da je cena prvog pica, recimo, 50 eura, a za ostala pica važe regularne cene Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Ja znam tri coveka koji su fasovali te prevare sa striptiz barovima, jedan na maturskoj ekskurziji 2003. u Budimpesti, on i neko njegovo drustvo otisli u taj bar seli, dosle devojke, narucile pice, a pice izaslo par stotina eura, onda izbacivaci ih spopali, uglavnom uzeli im sve pare, ali sreca da su imali nesto malo love tipa 50-ak eura sve ukupno. Druga dva drugara bili u Istanbulu, takodje maturska ekskurzija i sto je najjace iste godine i kazu prilazi im lik na ulici i pita: ''Do you want to f@@@ for 10 euros?'' i oni odusevljeno pristali, na fazon al je ovde jeftino , lik ih odveo u neki striptz bar i odande ide standardna prica, prvo su birali devojke, onda one sele sa njima, i kad su hteli da odu u sobu ili sta vec rekli im morate prvo da popijete pice, i oni naruce dve kole, sto su im i doneli, a devojkama sampanjac i neke posude sa vocem i tako to, i racun, na kom je bila neka astronomska cifra, onda im nisu dali napolje i kao i u prethodnom slucaju uzeli im sve sto imaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Nego, ovi u Istanbulu, kad su im vec uzeli sve pare, je l' su bar uspeli da f@@@ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 7, 2011 Nisu, izabrali su devojke, i onda su one insistirale da sednu i popiju nesto, drolje Te pare koje su oni imali nisu bile dovoljne ni da pokriju racun za pice i voce sto su ove narucile, a kamoli da im jos ostane za ovo drugo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2011 Nisu, izabrali su devojke, i onda su one insistirale da sednu i popiju nesto, drolje Te pare koje su oni imali nisu bile dovoljne ni da pokriju racun za pice i voce sto su ove narucile, a kamoli da im jos ostane za ovo drugo. Tako im i treba kao i svima koji dobrovoljno ucestvuju u eksploataciji tudjih tela. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2011 Nemojte samo sad da se posvađate oko pravilne upotrebe tuđih tela, k'o boga vas molim Nazad na temu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 8, 2011 U Parizu na Pigalu vecina nocnih klubova te uvuku na foru gratis pice ili samo 1 euro, ti ko velis samo da pogledas kako je i eto ti belaja, odmah sedaju devojke , konobar pita sta pijete ,ti racunas pice 1 euro naravno ponudis i devojke i eto ti ceh od 350 do cak 1700 eura, naravno tvoje pice u racunu je i dalje 1 euro, ali njihovi kokteli po 350. Cak ti daju na ulazu i gratis vaucer za pice i opet zavrsnica ista. Ne pomaze ni policija ni to da nisi razumeo ni moljenje samo ako si baraba veca i jaca od njih ali obicno ih je dvojica na izlazu i to pokrupniji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 9, 2011 A što se tiče čistača cipela, ima fora ispred želežničke stanice u Beogradu, čistač me pitao za cigaretu, ja rekao ne pušim, a da imaš jel bi mi dao? Naravno da bih, odgovorih ja, a on će na to reći; daj da ti očistim cipele kad si tako dobart, ne treba ništa da platiš. Žao mi je žurim, i odem. Možda bi mu i dao neki sitniš, ali me sprečilo to što sam video 2 flaše Jelena pored njega, pa nisam, jer znam gde bi ih potrošio. Isto doziveo u Nisu, potpuno isto. Onda mi trazio 150 kinte, al pre ce od kokoske mleko da dobije dado mu neku sicu... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 10, 2011 U temi koju je pedjalon pokrenuo u vezi prevara koje mi činimo na putovanjima, pisao sam o mestu blizu Orlanda, koje se zove Kisimi. Blizu svakog hotela/motela nalazi se barem jedan mali "tržni centar" (kakva god definicija istog bila). U pitanju je objekat u kojem se nalaze: prodaja igračaka, peškira, suvenira sličnih onim u zabavnim parkovima; karte za zabavne parkove; prodavnica; radnja sa tehnikom. Tada sam se ozbiljno bio zagrejao za jedan model aparata koji je na internetu mogao da se nađe za nekih $280. Međutim, u jednoj od ovih radnjica je lik bio spreman da mi isti proda za 200. Čak mi je i dao u ruke da vidim kako izgleda, ali tada nisam znao šta da gledam pa se nisam zaletao. Situacija 2. Šetalište u Majamiju, koje se zove "Bayside Marketplace". Jako popularno, puno radnji zvučnih imena. Takođe puno radnji sa tehnikom. U jednoj od njih tražim da mi pokažu aparat. "Evo kutija!" "Mogu li da pogledam kako izgleda?" "Ako kupiš, možeš." "Kako da znam šta kupujem ako ne mogu da pogledam?" "Ja ako otvorim, odmah mu pada cena, a tako niko neće hteti da kupi." "Dobro, o kojoj ceni se radi." "Za tebe moj prijatelju 220." "U Orlandu su hteli da mi daju za 200." "To nije dobar aparat. Ajde za 200." "U čemu je fora?" (Whats the catch?) "Koliko za keš" (How much for the cash? - nije me lepo razumeo) "Za keš 180." DO kraja nije hteo da otvori, u jednom trenutku je čak zapenio od besa. Nisam kupio kod njega i zauvek će ostati misterija da li je unutra bio dobar aparat ili ne. Kutija je delovala ok, sve je lepo pisalo, čak je i hologram imala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 20, 2011 Biškek, Kirgizija: Uveče, ako vam se hotel/hostel nalazi van najužeg centra, koristiti isključivo taksi, nikako ići peške, jer su ulice veoma mračne, a pri tom mog druga su policajci koji tuda patroliraju olakšali za 100usd i novčanicu od 1000 kirgizskih soma (što je 15ak eura). Naime, kao zaustave vas i rade vam search svega, trkeljišu po novčaniku, torbi (za torbu je izgovor uzbečki teroristi), a za novčanik droga... bukvalno su mi svaku pregradu u novčaniku pretražili.... Meni ništa nisu, al je moj ortak na**bao, pošto ne govori ruski pa se nije snašao sa pandurima.. Uzbekistan: svuda imajte neke registracione kartice, jer drndaju za to neviđeno, svuda je policija, npr na ulasku u metro, uglavnom strance drndaju, opet npr ja tu nisam imao problem, jer tamo ima rusa, a ja kako govorim ruski samo im dam torbu odmah i dosvidanja, dok mog druga su cimali. Dušanbe, Tadžikistan: Pandur koji čuva zlatnu statuu Somonija, priđe ti kao da se te slika ovo ono, bla bla.... Odvede te kao iza spomenika, tj sa boka da vidiš kako izgleda i sa te strane, i potom, pa znate, da vam sad ja ne tražim registraciju (koja btw i ne treba) i ostale formalnosti, kao dajte lovu. Mi dali. Naravoučenije, centralna azija, klonite se policije u bilo kom obliku. A da i pored toga mi je neko u hotelu (sobarica ili ko već) drpio E71 Nokiju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 21, 2011 Ove prevare koje ovde pisem su uglavnom veoma providne, pa na njih nasedaju ucenici na ekskurzijama, a ne neki malo iskusniji putnici ili oni koji putuju sa manje para, ali nije zgoreg napisati: Drugar u Solunu naidje na nekog lika koji prodaje neki mnogo dobar mobilni telefon za neke smesne pare, ne secam se o kom telefonu se radilo, ali to je bilo davno pre nekih 8-9 godina tako nije ni bitno. Uglavnom lik prodaje telefon koji jos valda nije ni stigao do Srbije za 200 eura ili tako nesto sto su inace bile sve pare koje je taj drugar poneo na ekskurziju, on odluci da uzme taj telefon i proda ga u Srbiji za mnogo vece pare. Da ovom pare, a ovaj njemu kao: ''sacekaj da ga upakujem'' (ili tako nesto) i kao stavlja ga u neku tamnu vrecicu. Da mu on vrecicu koja je imala neki ogroman cvor na vrhu (u pitanju je ona platnena vrecica kao one koje dobijes kad kupis neke jeftine naocare za sunce, i oni tako nastave niz ulicu i dok je odvezao taj cvor, pogledao u vrecicu, a unutra telefon decija igracka. Naravno oni potrce nazad i lik je vec odavno pobegao. Kasnije se raspitao da vidi kako ga je zajebao i ispalo je da lik pred tobom stavi telefon u tu vrecicu i kad se ti masis za dzep da mu das pare i brojis ih zameni tu vrecicu u kojoj je telefon sa onom u kojoj je igracka. Tako da ne kupujte skupe telefone na ulici, iako pretpostavljam da to niko od ljudi koji citaju ovaj forum ne bi ni uradio, ali jbg to su bila druga vremena, mnogo se malo putovalo, pa ljudi nisu znali fore. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2011 Ove prevare koje ovde pisem su uglavnom veoma providne, pa na njih nasedaju ucenici na ekskurzijama, a ne neki malo iskusniji putnici ili oni koji putuju sa manje para, ali nije zgoreg napisati: Drugar u Solunu naidje na nekog lika koji prodaje neki mnogo dobar mobilni telefon za neke smesne pare, ne secam se o kom telefonu se radilo, ali to je bilo davno pre nekih 8-9 godina tako nije ni bitno. Uglavnom lik prodaje telefon koji jos valda nije ni stigao do Srbije za 200 eura ili tako nesto sto su inace bile sve pare koje je taj drugar poneo na ekskurziju, on odluci da uzme taj telefon i proda ga u Srbiji za mnogo vece pare. Da ovom pare, a ovaj njemu kao: ''sacekaj da ga upakujem'' (ili tako nesto) i kao stavlja ga u neku tamnu vrecicu. Da mu on vrecicu koja je imala neki ogroman cvor na vrhu (u pitanju je ona platnena vrecica kao one koje dobijes kad kupis neke jeftine naocare za sunce, i oni tako nastave niz ulicu i dok je odvezao taj cvor, pogledao u vrecicu, a unutra telefon decija igracka. Naravno oni potrce nazad i lik je vec odavno pobegao. Kasnije se raspitao da vidi kako ga je zajebao i ispalo je da lik pred tobom stavi telefon u tu vrecicu i kad se ti masis za dzep da mu das pare i brojis ih zameni tu vrecicu u kojoj je telefon sa onom u kojoj je igracka. Tako da ne kupujte skupe telefone na ulici, iako pretpostavljam da to niko od ljudi koji citaju ovaj forum ne bi ni uradio, ali jbg to su bila druga vremena, mnogo se malo putovalo, pa ljudi nisu znali fore. Hhahahaha! Prisustvovao sam pre 3 godine identičnoj situaciji u istom gradu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 24, 2011 Ne znam da li je prevara ili ne, čak i nije u domenu "ne znam kakvog putovanja", ali od skoro sam i čuo i doživeo sledeće: prilazi mi lik u gradu i pita me "do you speak english". Kada sam odgovorio potvrdno i pitao kako mogu da pomognem, dečko je prešao na srpski, uvalio mi neke razglednice i uz par tužnih priča pokušao da izmoli pare... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 25, 2011 Te pare koje su oni imali nisu bile dovoljne ni da pokriju racun za pice i voce sto su ove narucile, a kamoli da im jos ostane za ovo drugo. To je svuda tako U NS-u drugar nas zove tipa u 2 nocu,da dodjemo po njega da HITNO ode do bankomata da uzme neke pare.Pokupimo ga kolima,on nam isprica kako je sa nekim njegovim drugom zaglavio u striptiz baru,seli sa nekim ribamam tamo,narucili pice (2-3 ture),stigao racun,a oni nemaju da plate.I onda je bilo da su njega pustili napolje da ode po pare,a drugog su cuvali kao taoca,ako se ovaj ne vrati sa parama da ce security ovom drugom polomiti i ruke i noge Inace,OPREZ (i to veliki),kad ste u nekom velikom gradu,na mestu gde ima puno ljudi.DZeparosa je tu na svakom koraku. Ja i devojka u Istanbulu,na mestu gde polaze oni brodici sto saobracaju izmedju evropske i azijske strane.Tog dana smo inace krenuli nazad za Srbiju,ali onim vozom uvece,pa reko da se jos malo prosetamo po gradu do tad,tako da smo i torbe nosili sa sobom (jebi ga,nisam znao gde da ih ostavim na cuvanje tamo). Setamo se tako,kad ja osetim kao da me neko "zakacio" po torbi koju sam nosio na ledjima.Okrenem se,vidim dva lokalna lika tik iza mene,kao pevuse nesto (u trenutku mog okretanja jedan od njih kao da je krenuo rukom prema meni,ali se onda kao "predomislio" i samo se pocesao po glavi).Stanem,oni nas prodju,nastavimo put,kad evo ih opet iza nas.Reko ovi su se bas nameracili na nas.Opet zastanem,pogledam moju torbu,kad ono vec delimicno otvorena.Nisu nista stigli da uzmu iz torbe,ali sam vec bio besan na njih.Razmisljao sam da ostavim devojku da nam cuva stvari,a ja da odem da raspravim malo to sa tim sabanima (bili su mladji od mene,a cenim i slabiji),ali posle opet razmisljam - oni tu "operisu",to je njihova teritorija.A sigurno ta dvojca nisu sami.Da krenem da ih bijem,skocice verovatno jos neko od Turaka da im pomogne.Tako da sam odustao od toga na kraju... Drugari su inace doziveli neprijatnost u Bugarskoj oko one boravisne takse (kad odes u stranu zemlju moras da se prijavis gde ces odsesti i koliko dana,i da platis neku taksu za taj boravak).Otisli na more,normalno nit su se prijavili,nit platili taksu,krenuli vozom za Tursku,kad na granici (bugarski carinici) "Usli ste u Bugarsku tog-i-tog datuma.Gde ste bili?A gde vam je boravisna taksa?".Onda su se iscimali nazad u to mesto gde su bili na moru (ladno ih vratili sa granice,ako ne mogu da napuste Bugarsku dok ne plate to),platili taksu,uzeli taj papir i otisli u Tursku.Tek posle su saznali da su tu taksu mogli da plate u bilo kojem gradu u Bugarskoj (pa i gradicu koji je bio 2-3 kilometra od granice),da nisu morali da se cimaju cak tamo gde su letovali (oko 100 km od granice u jednom pravcu) EDIT: Da,i spomenuta zel. stanica u BG-u i Cigosi ispred sto ciste cipele Prolazim tuda,a bilo je nesto rano ujutru (5-6 recimo),jedan od njih mi vice da dodjem da mi ocisti patike.Reko ne treba,al tu on me ubedjuje da mi ocisti patike i (kao) ne treba nista da mu platim,to ce on uraditi besplatno,to je kao samo da mu krene posao tog dana (tako mi je objasnio njegov postupak).I OK,ubedi me on,ocisti mi patike i na kraju "A jel imas neki dinar?".Reko "Nemam (a stvarno nisam imao dinare,samo evre;i dinarsku kreditnu karticu)...pa jel si rekao da ne trebam nista da platim?".On tu napravi neki kiselu facu,nista nije odgovorio samo je okrenuo glavu,u fazonu "'bem ti coveka kad nema dinare...". Sta cu mu ja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Prag je poznat po losim menjacnicama i po skrivenom kursu i sitnim natpisima ali ja sam imala srece da, kad sam prvi put otisla u Prag, me vodic odvede u menjacnicu kod nekog Turcina koji uvek ima odlican kurs i nikad nije ni za krunu zajebao. Pricam ja to ekipi sa kojom sam dosla treci put u Prag i krecemo mi prema toj menjacnici i u jednom trenutku dotrcava drugar do mene i hvali se kako je super kurs uvatio od nekog lika na ulici... razmenio 100evra... kad pogledah ja malo bolje a on drzi mozda 100-nak ceskih kruna i sve ostalo forinte. Sto je najbolje, jos troje njih stizu sa istom pricom i sa istim parama. Onda su zamenuli jos 100 kod Turcina Malezija ima onaj service charge i neki porez na racunu pa ti racun dodje ponekad i do 20% veci. Jednom priliko sam rekla da nisam zadovoljna uslugom i da ne zelim da platim service charge i ostavila sam im para koliko je bio racun... malo su se bunili ali su na kraju odcutali. Time te bukvalno teraju da im ostavis tips iako ga u vecini slucajeva ne zasluzuju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 11, 2012 Malezija ima onaj service charge i neki porez na racunu pa ti racun dodje ponekad i do 20% veci. Jednom priliko sam rekla da nisam zadovoljna uslugom i da ne zelim da platim service charge i ostavila sam im para koliko je bio racun... malo su se bunili ali su na kraju odcutali. Time te bukvalno teraju da im ostavis tips iako ga u vecini slucajeva ne zasluzuju. To je posebna prica. Customer service je uzas, a ne znas unapred koliko ce te izaci to sto si narucio jer mnogi dodaju porez, service charge pa cak i jos neke druge gluposti na cenu robe/usluge. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 Prag je poznat po losim menjacnicama i po skrivenom kursu i sitnim natpisima Tacno, nenormalne provizije. Umesto kursne liste treba da stoji natpis: turisti, dodjite da vas pokrademo. Ipak, ima jedna svetla tacka, menjacnica u ulici Kaprova, pored stanice metroa Staromestska, kurs je bez provizije, dakle, koliko pise toliko se i dobije (za svaki slucaj proveriti pre menjanja). http://maps.google.com/maps?q=Kaprova+6,+Prague-Praha,+%C4%8Cesk%C3%A1+republika&hl=en&ie=UTF8&ll=50.088272,14.41738&spn=0.001086,0.002733&sll=50.088415,14.416806&sspn=0.001086,0.002733&oq=kaprova+6+prague&vpsrc=6&hnear=Kaprova+52%2F6,+110+00+Praha+1-Star%C3%A9+M%C4%9Bsto,+Czech+Republic&t=m&z=19 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 12, 2012 I mene su u Pragu prevarili na menjačnici, jedini put u životu da mi se tako nešto dogodilo. I to je bila menjačnica na glavnom trgu, odmah pored jednog ogromnog kipa, dakle nije neki skriveni sokak nego baš glavni trg. Zamenim 50 evra i oni mi vrate mnogo manje nazad, kad pitam šta je ovo oni kažu da je kurs koji je ispisan gore važi samo za sume nad 1000 eur. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2012 Indija je najsvetlija tačka Boga zvanog Prevarant, ali zbog poznate količine Bogova u Indiji, jedan manje-više. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites