Posted April 25, 2007 [glow=yellow,2,300]http://www.topproduction.com/mp3/Zabavna%20Muzika%201980%20-%201990%20(5%20albuma)/Zabavna_1984-85/Jasna%20Zlokic%20-%20Skitnica.mp3[/glow] Oslusnite reci... Jel se prepoznaje neko? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2007 stara pesma... veoma draga... kako si uspeo da je iskopash? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2007 Sasvim slucajno naleteh za one koje mrzi da skidaju.... : Plovi mjesec iznad grada u noci se ceste gube pod prozorom lisce susti dok me tvoje ruke ljube Sve je tako njezno, lijepo blagi dani bistre zore ti me diras, ti me ljubis dok ja sanjam kolodvore Ref. Jer ja sam skitnica, ne drzi me mjesto ja sam skitnica, bjezi mi se cesto jer ja sam skitnica, daljine me vuku vise volim vjetar nego mirnu luku Bijeli brod niz rijeku plovi preko grada oblak pluta dok me diras, dok me ljubis gledam krosnje preko puta Sve je zbilja lijepo, toplo ljubav puna obecanja ti u meni trazis luku dok ja sanjam putovanja Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2007 Eee... imenjace... Da je Februar razumeo bih Salim se... Mozemo ovde da nabacamo imena i eventualno tekstove pesama za put Pesme za polazak, pesme za dolazak, pesme za oprostaj, pesme o putovanju, pesme skitnica, pesme lutalica... Pa pesme koje opisuju mesta, gradove, reke, planine... hehhehheh, toga ima jako puno... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2007 Znate ovu ? Willie Nelson - On the road again On the road again Just can't wait to get on the road again The life I love is makin' music with my friends And I can't wait to get on the road again On the road again Goin' places that I've never been Seein' things that I may never see again, And I can't wait to get on the road again. On the road again Like a band of gypsies we go down the highway We're the best of friends Insisting that the world be turnin' our way And our way Is on the road again Just can't wait to get on the road again The life I love is makin' music with my friends And I can't wait to get on the road again On the road again Like a band of gypsies we go down the highway We're the best of friends Insisting that the world be turnin' our way And our way Is on the road again Just can't wait to get on the road again The life I love is makin' music with my friends And I can't wait to get on the road again And I can't wait to get on the road again Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 25, 2007 bravo Acketo, me gusta mucho! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2007 Nije pesma za putovanja ... vec ... ne znam ... za rastanke mozda ... ali kad god napustam dragu nam otadzbinu u mojoj glavi "zvoni" sledeca strofa: Gledam jer zelim sve da pamtim I drvo i kamen i ptice u letu Gledam i kad zatvorim oci Bicemo zajedno u dalekom svetu Beskrajne ravnice gledam Pozdravljam te zemljo, zemljo moja Ti ces me cekati ... jedino ti! A sad Adio, A sad Adio I ko zna gde, i ko zna kad! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2007 U, evo jedne sjajne za povratak. Uvek mi je milo da je cujem da me podseti odakle sam dosla, da se ne zabunim . Dakle, Prljavi inspektor Blaza i Kljunovi "Sunce tudjeg neba ne greje k'o nase" Vozim mecku kroz planine, mezim luka leba i slanine, gledam njive, proplanke i polja, srce lupa jace, to je zemlja moja. Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio, stara majko, sine, snajko, vracam se u nas dom. U krivini cepam dvesta, zurim ja da stignem do mog rodnog mesta, tudjina je sad proslost daleka, na kapiji kuce, rodbina me ceka. Radio sam tesko cetrdeset leta, blizi mi se evo sezdeset i peta, kosa mi je posatala sva seda, otisao k’o klinac, vracam se k’o deda. Srbijo, Srbijo, suzu sam pustio, stara majko, sine, snajko, vracam se u nas dom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2007 Ko nije plovio, ko nije brodio, ko se od strašnih talasa skrivao, taj kao da se upola rodio i kao da je upola ziveo. Idi i vidi šta su mornari... Pojedi sa njima zalogaj hleba, progutaj gutalj vode i neba, posrći poneku psovku slanu, istuširaj se u okeanu. Postaćeš luđi od svake bure, postaćeš mlađi od svakog proleća, doživećeš za deset godina što neko ne može za tri stoleća. kralj mika Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2007 Hej Spavacu, svaka cast sto si se setio MIke Ja se sad setio necega sto davno slusah a odlicna je pesma, i vrlo putnicka : Bejase to pesmica "Wherever I may roam" And the road becomes my bride I have stripped of all but pride So in her I do confide And she keeps me satisfied Gives me all I need And with dust in throat I crave Only knowledge will I save To the game you stay a slave Roamer, wanderer Nomad, vagabond Call me what you will But I'll take my time anywhere Free to speak my mind anywhere And I'll redefine anywhere Anywhere I may roam Where I lay my head is home And the earth becomes my throne I adapt to the unknown Under wandering stars I've grown By myself but not alone I ask no one And my ties are severed clean Less I have the more I gain Off the beaten path I reign Roamer, wanderer Nomad, vagabond Call me what you will Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 26, 2007 Beše jedna slična diskusija na http://forum.freebiking.org/viewtopic.php?t=332. Sad me podseti sa ovom metalikom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2007 Ej,drugari,pa sve ste bolji i bolji Nego evo od mene jedna izvorna...da vidite kako je zenama kad idete na put bez njih! Karanfil se na put sprema i peva Aman,aman,na put sprema i peva A draga mu konja sedla i place Aman,aman... Karanfile,cvece moje iz basce Ti odlazis,mene mladu ostavljas Ostavljam te mojoj majci i tvojoj Sta ce meni moja majka i tvoja Kad ja nemam tebe mlada kraj sebe! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2007 Ko nije plovio, ko nije brodio, ko se od strašnih talasa skrivao, taj kao da se upola rodio i kao da je upola ziveo. Idi i vidi šta su mornari... Pojedi sa njima zalogaj hleba, progutaj gutalj vode i neba, posrći poneku psovku slanu, istuširaj se u okeanu. Postaćeš luđi od svake bure, postaćeš mlađi od svakog proleća, doživećeš za deset godina što neko ne može za tri stoleća. kralj mika Ovo je stvarno dobro! A ja cu naglasiti svoj trenutni potpis: 'Cos tonight the wind is blowin' And the sea is running high All your troubles little darling Let them drift with the tide There's a full moon above us Shining out so bright Why worry about tomorrow? You're young and you're travelling light - vaya con dios - "travelling light" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted April 27, 2007 Jos jedna od Mike : Nepovratna pesma Nikad nemoj da se vraćaš kad već jednom u svet kreneš Nemoj da mi nešto petljaš Nemoj da mi hoćeš-nećeš. I ja bezim bez povratka. Nikad neću unatrag. Šta ti znači staro sunce, stare staze, stari prag? Tu je ono za čim može da se pati Tu je ono čemu možes srce dati. Al' ako se ikad vratiš moraš znati tu ćeš stati I ostati. Očima se u svet trči Glavom rije mlako veče Od reke se dete uči ka morima da poteče. Od zvezda se dete uči da zapara nebo sjajem. I od druma da se muči i vijuga za beskrajem. Opasno je kao zmija opasno je kao metak da u tebi večno klija i ćarlija tvoj početak. Ti za koren nisi stvoren Ceo svet ti je otvoren. Ako ti se nekud žuri, stisni srce i zažmuri. Al' kad pođeš - nemoj stati Mahni rukom. I odjuri. Ko zna kud ćeš. Ko zna zašto. Ko zna šta te tamo čeka. Ove su želje uvek belje kad namignu iz daleka. Opasno je kao munja opasno je kao metak da u tebi večno kunja i muči se tvoj početak. Ti si uvek krilat bio samo si zaboravio. Zato leti. Sanjaj. Trči. Stvaraj zoru kad je veče. Nek' od tebe život uči da se peni i da teče. Budi takvo neko čudo što ne ume ništa malo, pa kad kreneš - kreni ludo, ustreptalo, radoznalo. Ko zna šta te tamo čeka u maglama iz daleka. Al' ako se i pozlatiš, il' sve teško, gorko platiš, uvek idi samo napred. Nemoj nikad da se vratiš. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted November 27, 2007 Vec par dana slusam ovu pesmicu... Mnogo simpaticno: Trailer for sale or rent Rooms to let...fifty cents. No phone, no pool, no pets I ain't got no cigarettes Ah, but..two hours of pushin' broom Buys an eight by twelve four-bit room I'm a man of means by no means King of the road. Third boxcar, midnight train Destination...Bangor, Maine. Old worn out clothes and shoes, I don't pay no union dues, I smoke old stogies I have found Short, but not too big around I'm a man of means by no means King of the road. I know every engineer on every train All of their children, and all of their names And every handout in every town And every lock that ain't locked When no one's around. I sing, Trailers for sale or rent Rooms to let, fifty cents No phone, no pool, no pets I ain't got no cigarettes Ah, but, two hours of pushin' broom Buys an eight by twelve four-bit room I'm a man of means by no means King of the road. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2007 You said, "I will go to another land, I will go to another sea. Another city will be found, better than this. Every effort of mine is condemned by fate; and my heart is -- like a corpse -- buried. How long in this wasteland will my mind remain. Wherever I turn my eyes, wherever I may look I see the black ruins of my life here, where I spent so many years, and ruined and wasted." New lands you will not find, you will not find other seas. The city will follow you. You will roam the same streets. And you will age in the same neighborhoods; in these same houses you will grow gray. Always you will arrive in this city. To another land -- do not hope -- there is no ship for you, there is no road. As you have ruined your life here in this little corner, you have destroyed it in the whole world. i jos jedna When you set out on your journey to Ithaca, pray that the road is long, full of adventure, full of knowledge. The Lestrygonians and the Cyclops, the angry Poseidon -- do not fear them: You will never find such as these on your path, if your thoughts remain lofty, if a fine emotion touches your spirit and your body. The Lestrygonians and the Cyclops, the fierce Poseidon you will never encounter, if you do not carry them within your soul, if your soul does not set them up before you. Pray that the road is long. That the summer mornings are many, when, with such pleasure, with such joy you will enter ports seen for the first time; stop at Phoenician markets, and purchase fine merchandise, mother-of-pearl and coral, amber and ebony, and sensual perfumes of all kinds, as many sensual perfumes as you can; visit many Egyptian cities, to learn and learn from scholars. Always keep Ithaca in your mind. To arrive there is your ultimate goal. But do not hurry the voyage at all. It is better to let it last for many years; and to anchor at the island when you are old, rich with all you have gained on the way, not expecting that Ithaca will offer you riches. Ithaca has given you the beautiful voyage. Without her you would have never set out on the road. She has nothing more to give you. And if you find her poor, Ithaca has not deceived you. Wise as you have become, with so much experience, you must already have understood what Ithacas mean. Constantine P. Cavafy (1910) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 3, 2007 Dok putujem uvek mi nekako sama od sebe dodje pesma "Putujem" od GBB-a, a kad se vracam, tj. stizem u Novi Sad obavezno Vreme je za Novi Sad od Propelera Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted December 27, 2007 Jos jedna od Mike : Nepovratna pesma Nikad nemoj da se vraćaš kad već jednom u svet kreneš Nemoj da mi nešto petljaš Nemoj da mi hoćeš-nećeš. I ja bezim bez povratka. Nikad neću unatrag. Šta ti znači staro sunce, stare staze, stari prag? Tu je ono za čim može da se pati Tu je ono čemu možes srce dati. Al' ako se ikad vratiš moraš znati tu ćeš stati I ostati. Očima se u svet trči Glavom rije mlako veče Od reke se dete uči ka morima da poteče. Od zvezda se dete uči da zapara nebo sjajem. I od druma da se muči i vijuga za beskrajem. Opasno je kao zmija opasno je kao metak da u tebi večno klija i ćarlija tvoj početak. Ti za koren nisi stvoren Ceo svet ti je otvoren. Ako ti se nekud žuri, stisni srce i zažmuri. Al' kad pođeš - nemoj stati Mahni rukom. I odjuri. Ko zna kud ćeš. Ko zna zašto. Ko zna šta te tamo čeka. Ove su želje uvek belje kad namignu iz daleka. Opasno je kao munja opasno je kao metak da u tebi večno kunja i muči se tvoj početak. Ti si uvek krilat bio samo si zaboravio. Zato leti. Sanjaj. Trči. Stvaraj zoru kad je veče. Nek' od tebe život uči da se peni i da teče. Budi takvo neko čudo što ne ume ništa malo, pa kad kreneš - kreni ludo, ustreptalo, radoznalo. Ko zna šta te tamo čeka u maglama iz daleka. Al' ako se i pozlatiš, il' sve teško, gorko platiš, uvek idi samo napred. Nemoj nikad da se vratiš. ovo mi nekako promaklo pre; odlicno je! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2008 Tema dugo nije osvezena, ali moracu ja... Nadam se da su mnogi culi za Miladina Sobica? Naime, covek je iz Niksica i svirao je nekih sedamdesetih godina, po principu gitara i glas... Tekstovi su mu fenomenalni, jedan pravi studentski pesnik... Evo na primer jedna njegova pesma: Prvi jutarnji Zasto cijeli dan si tuzan kaznio te Bog unistices srce sebi velim mani se od tog okani se od tog, okani se od tog Ref. Promjenio bih svijet al' kako vidim nemam moc spopadnu me crne u dan pretvorio bih noc Pokupim sve, sjednem na voz i odem u drugi grad brige i bol otkacim skroz sjetim se da sam mlad Pokupim sve, sjednem na voz i odem u drugi grad brige i bol otkacim skroz sjetim se da jos sam mlad U dan pretvorio bih noc (2x) Od onih sam sto kad treba znaju pustit' znoj i kad ne svidjam se drugim sve do kraja tjeram inat svoj bas do kraja tjeram inat svoj Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2008 Jos su da vas smaram sa Sobicem... Ne pokusavaj mijenjat' me Ne pokusavaj mijenjat' me ovo je ipak moja glava kad joj se budi, nek' joj se budi kad joj se spava, nek' joj se spava Ne pokusavaj mijenjat me ovo su ipak moje ruke samo mi znamo kako smo skupa mucili srecu, mucili muke Ne pokusavaj mijenjat me ovo je srce oduvijek sa mnom kol'ko smo samo krvavih puta isli po brdu, isli po ravnom Ne daj da tebe mijenja neko budi do kraja ono sto jesi a ako mislis da smo daleko nemoj put mene bolje ostani gdje si Znam da ovako mnogim ne godim al' ja sam citav stao u vene znam dobro zasto ratove vodim muski su muski zene su zene Ja kad nekog vidim da gubim zasuzi oko, al' nikad ne placem onog kog' ljubim do daske ljubim a znam da se igram ostrim brijacem Ali kad s torbom naumim negdje noge mi neces svezati s nicim nama tih para za moje cijene priznajem kako ciganu slicim Ja nosim kicmu, celicnu sinu ne volim kada glava mi pada s njom spajam zemlju i visinu i kad se leti i kad se strada Ne daj da tebe mijenja neko budi do kraja ono sto jesi a ako mislis da smo daleko nemoj put mene bolje ostani gdje si I ne pokusavaj mijenjat me ovo je ipak moja glava kad joj se budi, nek' joj se budi kad joj se spava, nek' joj se spava Ne pokusavaj mijenjat me ovo je ipak moja glava kad joj se budi, nek' joj se budi kad joj se spava, nek' joj se spava Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2008 eh, Šobić.. moj dečko pokušava da skupi sve njegove snimke..našao je dosta toga, ima jedan LP, ako nemaš ništa protiv javi šta sve imaš/nemaš pa da se trampimo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 24, 2008 I tako stojim neki dan na železničkoj, dolazi voz kog čekam da krenem, dune onaj vetar kad prodje voz pored, a meni na plejeru se pusti Canned Heat - On The Road Again, e to je tek osećaj. evo vam link pa skinite da imate - http://www.sendspace.com/file/a5sfzp a tekst pesme ide ovako: Well, I'm so tired of crying, but i'm out on the road again. - I'm on the road again. Well, I'm so tired of crying, but I'm out on the road again. - I'm on the road again. I ain't got no woman Just to call my special friend. You know the first time I traveled out in the rain and snow, - In the rain and snow. You know the first time I traveled out in the rain and snow, - In the rain and snow. I didn't have no payroll, Not even no place to go. And my dear mother left me when I was quite young, - When I was quite young. And my dear mother left me when I was quite young, - When I was quite young. She said "Lord, have mercy On my wicked son." Take a hint from me, mama, please don't you cry no more, - Don't you cry no more. Take a hint from me, mama, please don't you cry no more, - Don't you cry no more. 'Cause it's soon one morning Down the road I'm going. But I aint going down that long old lonesome road All by myself. But I aint going down that long old lonesome road All by myself. I can't carry you, Baby, Gonna carry somebody else. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2008 Marko, hvala na prosvetljenju. Ja sam nekad davno imao ovu pesmicu (na kaseti, naravno), i bio sam ubeđen da kaže između ostalog i I ain't got no woman / Just the car, my special friend i zato mi je bila nekako mrska . Evo sad sam je upravo skinuo i ponovo preslušao. I bogami ću da potražim i onu drugu njihovu - goin up the country. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 26, 2008 Tu pesmicu je Nikodijević ubacio u filmić sa okupljanja na Tremu... Ko je zaboravio, može ga pogledati na http://www.youtube.com/group/klubputnika Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 28, 2008 goblini-daleki put Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites