Posted May 14, 2015 Tako sam i mislio, hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2015 Molim za pomoc prvi put sam bila u Nemackoj 05.08.2014/18.09.2014 drugi put 11.12.2014 /02.03.2015.Napovratku kuci 01marta prekontrolisala nas je policija i meni su pronasli da sam ostala 7 dana duze.Na granici nisam imala nikakvih problema ,predala sam u ambasadu papir kojim su me krivicno gonili. 11maja dobila sam odgovor da obustavljaju postupak jer nemaju osnova da mi sude.Advokat mi kaze da mogu da putujem .Pitanje kad mogu da krenem da bude regularno i koliko mogu da ostanem ,molim za odgovor i hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 15, 2015 Cao!Da ostao si duze 7 dana.Jer gledas od poslednjeg puta kad si izasao tj. 2.03.'15. I onda racunas 180 dana unazad i od tih 180 mozes biti 90,znaci 7 dana si bio duze.Sad kontaj kad bi isao,kad bi se vracao i racunaj unazad 180dana,da se opet ne zeznes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 17, 2015 Pozdrav,izracunala sam dane i sad mi je sve jasno,samo sto sad moram racunati na 6nedelja tako mi odgovara ,hvala na odgovoru i pomoci.Cao!Da ostao si duze 7 dana.Jer gledas od poslednjeg puta kad si izasao tj. 2.03.'15. I onda racunas 180 dana unazad i od tih 180 mozes biti 90,znaci 7 dana si bio duze.Sad kontaj kad bi isao,kad bi se vracao i racunaj unazad 180dana,da se opet ne zeznes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 24, 2015 imam jedno pitanje pa ako neko moze da mi pojasni. ovo su moji ulasci i izlaci u sengen zonu.03.12.2014.-24.02.2015 84 dana29.04.2015-04.05.2015 6 dana ukupno 90 dana u sengenu24.02.2015.-29.04.2015 63 dana04.05.2015-31.05 2015 27 dana ukupno 90 dana izvan sengenaDa li je 01.06.2015 godine nulti dan, i da li ponovno mogu putovati i boraviti u sengenu 90 dana!? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 7, 2015 Ne postoji nulti dan, gledaš poslednjih 180 dana. Imaš još 84 dana. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2015 E danasnji dan mi je bas bzv. Vratili smo se iz Slovacke preko Horgosa.....Madjar policajac je stajao napolju i samo uzeo pasose,pogledao, vratio...ja sam trazila da udari pecat, on je odmahnuo glavom...ja sam inisistirala, a on onako besno nesto promrrmljao..."Nema kompjuter, nema pecat"...i sta smo mogli...otisli smo...onda sam trazila od naseg pandura da nam udari ulazni...Ja strogo vodim racuna...imamo dosta pecata...idemo dva puta godisnje za Grcku,pa nam se tamo nalupaju sto nasi, sto Makedonci, sto Grci...a imam i ovih prema Madjarskoj...ali se plasim....jer kad idem vozom, tamo bas proveravaju kroz onu njihovu kutiju...sta proveravaju to ne znam,ali necu zahebancije... E sad...ne planiram da idem u narednih nekoliko meseci,pa me brine...ako sam na ulazu u Madjarsku evidentirana da sam u EU, a nisam evidentirana da sam izasla,po Madjarima sam ja i dalje u EU....ili misle.....dobicete vi zid,pa vas nece ni interesovati dani. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 22, 2015 opusteno, ko ce da ti broji pecate, meni su pola totalno izbledeli, jednom izmedju austrijako-slovenacke granice je probao da gleda svaki pecat ali je odustao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2015 opusteno, ko ce da ti broji pecate, meni su pola totalno izbledeli, jednom izmedju austrijako-slovenacke granice je probao da gleda svaki pecat ali je odustaoSad za vikend su mi odlučili prebrojati pečate kojih imam na preko pola pasoša (oko 15 strana samo pečata u godinu dana starom pasošu) na aerodromu u Malmeu, što je trajalo dobrih pola sata . Čak mi je došao posle graničar i sve sa "prijateljskim" savetom da mi fali pečat i da treba obavezno da obratim pažnju kad prelazim granicu da mi lupe pečat. Doduše mislim da je ovaj imao neki problem sa nama iz nekog drugog razloga, pošto je na našem jeziku detaljno ispitivao svakog putnika zašto je tamo.Ali i posle ovog iskreno se ne brinem preterano, posebno zato što dovoljno često putujem (što u Šengenu što van njega) da mogu da dokažem da nisam prekoračio ograničenje...Što se tiče ne lupanja pečata Mađari i Hrvati (otkad su u EU) nisu mi lupili pečat na izlazu na preko polovini mojih putovanja, i do sad nikog nije interesovalo, a čak i ove koje nije mrzelo da broji na kraju nisu mogli ništa sa tom informacijom da mi fali pečat. Ako se već toliko brineš zamoli naše da ti lupe pečat pri ulazu pored prethodnog ulaznog u Šengen pa im možeš to pokazati kao dokaz o izlazu iz države. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2015 ...pa me brine...ako sam na ulazu u Madjarsku evidentirana da sam u EU, a nisam evidentirana da sam izasla,po Madjarima sam ja i dalje u EU....ili misle...Ova slutnja nastavlja da te prati kao nocna mora izgleda Salu na stranu,secam se da je pre par godina vec bilo isto pitanje,i situacija se nista nije promenila - desilo se to "milionima" ljudi (pa i meni;vise puta) i nikad nisam cuo da je neko ikada imao problema zbog toga.Relax,ne treba takve nepotrebne stvari da stvaraju brigu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 23, 2015 Ova slutnja nastavlja da te prati kao nocna mora izgleda Salu na stranu,secam se da je pre par godina vec bilo isto pitanje,i situacija se nista nije promenila - desilo se to "milionima" ljudi (pa i meni;vise puta) i nikad nisam cuo da je neko ikada imao problema zbog toga.Relax,ne treba takve nepotrebne stvari da stvaraju brigu.Pa da....ja sam sva istraumirana od "ne daj boze da me vrate"......trazila sam da mi pecat udare nasi,ali se nisam setila da mi udare pored ulaznog.....svasta covek ovde nauci.....hvala vam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2015 Upravo sam se vratila iz eu.Moj prvi ulazak u EU je bio 07.02.2015 i u proteklih nekoliko meseci sam se drzala pravila da u 180 dana 90 boravim ukupno.Juce 03.08.2015 je upravo bio taj 90 dan. U povratku na madjarskoj granici dva puta me pitao za vizu koju naravno nemam, i vec sam posumljala u moju evidenciju ali sam ipak bila tacna 90 dan sa nekoliko ulaza izlaza. Medjutim ono sto mi nije jasno madjar mi izgovara tri meseca sedis kuci!..... Bilo kako bilo i sta i kako sam razumela nije mi idalje jasno zasto tri meseca necu moci da udjem u euBrojala ja u 180 dana 90 boravka, taj ciklus od 180 dana od prvog ulaska navrsava se negde sredinom avg, ili racunala od danasnjeg dana unazad 180 dana ciklusa opet 90 dana iskorisceno. Zasto necu moci tri meseca? a evo i datuma07.02-12.0308.04-03.0507.05-22.0523.06-25.0624.07-03.08Nemam ulazaka u EU pre 07.02.2015 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2015 (edited) Mogu li biti tako drzak da se ubacim sa sljedećim pitanjem:Avionom do Italije, mogu li unijeti jednu ili dvije šteke cigareta? Edited August 4, 2015 by Crixus Murmillo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2015 Jedan boks cigareta je dozvoljen. Ti probaj. Pre par godina sestra je nosila sa drugaricom 9 bokseva i niko ih nije nista pitao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2015 Neću rizikovati.Neko mi je nedavno rekao da je dozvoljeno 2, ali ja sam uvijek prenosio po jedan.Nisu za mene, nije ni bitno. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2015 Hitnoooo!!!!Molim vas za informaciju. Dakle, zanima me, kada od danas pa unazad 180 dana izracunam, imam u Nemackoj provedenih 84 dana. Po isteku jos 5 dana u Nemackoj, da li moram da "sedim" u Srbiji neko vreme ili mogu "samo da predjem granicu" i vratim se nazad.Unapred zahvalna na odgovoru. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2015 Pozdrav !Mnogo sam korisnog procitala na ovom forumu, bas vam hvala. Medjutim zanima me da li neko zna tacnu informaciju, bila bi mi korisna, vezano za prelazak granice sa potpuno novim pasosom. Stari je istekao, sada imam novi pasos. Po starom pasosu i pecatima ne bih smjela jos mjesec da putujem, ali obzirom da imam novi pasos, mijenja li to stvar?! Konkretno isla bih na Slovensku granicu prema Holandiji. Citala sam da Madjari imaju te sve informacije u racunaru, tamo nisam nikada ni prelazila granicu.Kakva je situacija sa Slovencima ?!Dakle gledaju li se samo pecati u ovom "novom" pasosu, koji je trenutno cist ili ...... ? Da li moj boravak pocinje sad ponovo kao da prvi put putujem u zemlje Sengena ili su oni stari ulasci/izlasci ipak negdje evidentirani ?LP Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2015 (edited) To smo već apsolvirali. Imaju evidenciju, ali samo za ulaze/izlaze preko Mađarske, za sad ne postoji na nivou šengena (no izgleda da će i to biti uskoro).Da li neko zna da li se slucajno sta promjenilo oko te evidencije na ostalim granicnim prelazima ... prosla je godina .. neke stvari se preko noci promjene.To skeniranje na granici, jel predstavlja kontrolu licnih podataka tj.osobe ili ipak i evidentiraju ulazak i izlazak ?!! Edited August 11, 2015 by leptir Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 20, 2015 Pozdrav svim dobrim ljudima sa foruma,Prekoračio sam više 2 mjeseca po ovom pravilu, dok se vratim kući biće 3. Da li mi može neko reći kakve REALNO sankcije mogu da očekujem? Vraćam se kolima preko Slovenije, ili Mađarske. Samo molim bez ložačkih postova od 5 godina zabrane i to Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2015 Samo molim bez ložačkih postova od 5 godina zabrane i to Nisu to nikakvi lozacki postovi,vec realna pretpostavka sta moze da te ocekuje.Kapiram da ce scenario koji te ocekuje biti sledeci:kad vide prekoracenje pitace te da im objasnis zasto,sad ako smislis neki dobar izgovor (uz neku potvrdu/papir/sta vec navedenog) mozda ti i poveruju,pa ne bude nista strasno (usmena opomena i slicno).Ako ne smislis,onda opet dve opcije:da nudis mito ili da ne nudis.Ako nudis,to naravno ne radis pred svima,da svi to vide,jer je onda propala stvar Ako ne nudis,onda oni verovatno postupaju po zakonu,a to ti je zabrana ulaska + neka novcana kazna.Pa eto,sam vidi sta ces. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 ma napisao sam "lozacki postovi" jer su ljudi ranije pisali i pricali svasta, a dobro znam da 5 godina zabrane niko dobio nije za prekoracenje, nego za neki mnogo veci problem. pa ni za rad na crno se ne dobija toliko duga zabrana.A pitanje sam postavio sa pretpostavkom da npr. nemam neki dobar izgovor nego sve sto im mogu reci bude "nisam htio jbg", sanse za mito budu nula. pa moraju da rade sve po proceduri. Kapiram da bih dobio max. 6 mjeseci zabrane ili par stotina novcane kazne.Inace sam mislio samo da banem na horgos, stavim pare u pasos ko sto ljudi i rade. pa sta bude Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 Opcija: 3.Inace sam mislio samo da banem na horgos, stavim pare u pasos ko sto ljudi i rade. pa sta bude I završiš u zatvoru na par godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 (edited) Ah, zaista? Znao sam de će neko napisati ovako nešto... I zašto ću završiti u zatvoru na par godina? Što sam zaboravio pare u pasošu? pa to se svakom može desitiA ne stvarno, dobro se sjećam one teme što je zaključana i postova od prije jedno 2-3 godine. Šta se sve tu pisalooo... "Kad se skenira pasoš automatski se bilježe svi ulasci i izlasci u cijeloj Šengen zoni""Ako izgubiš pasoš, tvoja zemlja obavještava sve zemlje svijeta o tome i svaki sledeći put kad budeš prelazio granicu ima da te provjeravaju""Ostao si pet mjeseci u Šengen zoni?Zatvor i pet godina zabrane bato" "Planiraš da ideš u Belgiju/Njemačku/Holandiju da tražiš azil? Zbog takvih kao što si ti će nam uvesti vize ponovo" itd. itd i ispostavilo se da su sve to bila teška baronisanja Edited August 22, 2015 by bullwinkle Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 22, 2015 Ако имаш среће на граници нећеш затећи полицајце Аустријанце или Немце јер код њих нећеш моћи проћи са митом и попићеш забрану уласка. Са Мађарима у већини случајева нема проблема. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 23, 2015 Moja prica nije babska vec istinita . Za kradju u Metrou u Hu , dvojica su dobila godinu dana zabrane ulaska u Hu. ( Znam licno ko su ta dvojica jer su samnom isla u razred) To je bilo davne 2002. god. kad Hu nije bila jos u Eu - tako da verovatno sad ova prica ne vazi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites