Posted May 27, 2014 Zjeeee, Madjari me pitali gde idem samo tamo negde oko 1. januara 2011, znaci kad smo stavljeni na beli sengen, od tad sam bio u BP barem 17 puta, osiguranje nikad nisam imao, zapisem broj telefona ortaka i adresu A da bi se uslo u Madjarsku potrebno je 1000 forinti po danu boravka Pise negde po netu, zvanicna informacija... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 28, 2014 Ja sam se zahvaljujuci Hekatinom losem iskustvu za poslednji put malo pripremila Osiguranje i sve ostalo sto bi mogli da traze. Medjutim, niko nista...30.april na 1. maj, Kelebija vozom (naravno, skoro pun zbog praznika), nikog od putnika u kupeu ni nasi ni madjari nisu pitali ni gde ide a kamoli sta drugo... Pravila nema, pa kako se kome zalomi Da, nema pravila, vec sam napisala da sam prosle nedelje isla u ITaliju preko HR i SL i niko nista, a Madjari me istresli iz gaca, i u februaru i u aprilu, a nikad pre nisu nista pitali. Osiguranje prvenstveno zbog sebe treba da uzmes Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Pre par nedelja, Madjari sa Nemcima na Kelebiji. Gde ides? Pokazi pare? Imao sam slipove iz bankomata sa kartica, ali sam mu pre toga dao rezervaciju povratne autobuske karte Bu-Vienna i rezervacije hostela u Vie i u Bud. Prosao sam ok sa tim rezervacijama. Nemci samo stoje sa reflektorima za pojasom i gledaju pravo u oci. Par ljudi, koji su slika i prilika azilanata sa dva pecata u pasosu nisu nista pitali.Pre nedelju dana Rumun trazi 500e za dan u Temisvaru. Za nesrecu, ni slipove nisam uzeo... Ranije me nisu nista ni pitali. Sreca pa sam sedeo sa drugom kog i upoznah par proputovanja ranije koji govori rumunski. Trazio je ovo ni ne pogledavsi pasos u kom samo u poslednjih par meseci imam bar 10 ulazaka u visa-free EU zemlje i par ulazaka u Rumuniju. 10 sekundi posto je ovaj progovorio na rumunskom, carinik je uzeo pasos i otisao na pecatiranje, da bi mi po povratku rekao na rumunskom "Mogao sam da te vratim kuci". Celom vozu (svih 10 putnika) su pregledali torbe, doduse ne detaljno...Da li oni stvarno ocekuju da neko ko putuje sam nosi 500e u kesu u vozu... naravno, ukoliko ih uopste ima Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Izgleda da to nebulozno pravilo zaista postoji, da je za Rumuniju potrebno da imas 500 evra po danu Ne znam ko ga je izmislio, ali ocigledno je bio na jakim drogama. Meni je isto rumunski carinik toliko trazio pre nekih 5 godina. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Pravilo postoji, pise na sajtu pogranicne policije Rumunije da je za boravak do 10 dana potrebno 500 eura, dakle i za 1 dan treba tih 500 eura, a za 11 dana i vise 500+50 eura za svaki sledeci dan. Nebulozno, ali moze im se, Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Ове године био трипут, колима, последњи пут пре десетак дана, Српска Црња, само су питали где идем и колико остајем. Изгледа да су се намерачили на возове и аутобусе? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Mislim da to namerno rade sa ovim soping turama, jer znaju da ljudi idu na jedan dan i da ne nose mnogo novca i da nemaju rezervaciju hotela, i da , kad im se "digne", upotrebe ono sto im njihov zakon dozvoljava Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 30, 2014 Mislim da to namerno rade sa ovim soping turama, jer znaju da ljudi idu na jedan dan i da ne nose mnogo novca i da nemaju rezervaciju hotela, i da , kad im se "digne", upotrebe ono sto im njihov zakon dozvoljavaНије ми јасна логика државе која малтретира људе који иду на излет и у шопинг туре... могао би ваљда и неко из МИПа тиме да се позабави... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2014 Sta moze nase MIP ako njihov Zakon tako kaze. Postujes ga i putujes, ne postujes, ne moze. PRosto. A sustina je u tome da verovatno treba da se plat mito, pa ko ne plati mito on primenjuju to pravilo.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2014 Sta moze nase MIP ako njihov Zakon tako kaze. Postujes ga i putujes, ne postujes, ne moze. PRosto. A sustina je u tome da verovatno treba da se plat mito, pa ko ne plati mito on primenjuju to pravilo....Што би рекао господин Броз, не морају да се држе закона као пијан плота, као што се и не држе, односно примењују га кад им се ћефне.Наш МИП би могао да се договори са румунским да они кажу њиховом МУПу да не једу г. на граници. Врло лако сутра без икакве промене закона румунска гранична полиција, као и свака уосталом, може да смањи број држављана Србије који улазе у Румунију за 95 посто, а може и све да пусти.Наравно, ако не постоји неки разлог у међудржавним односима за који не знамо, па је неко шапнуо граничарима да покога врате с времена на време. Наравно, могуће је и да је мито, али и то се врло лако да решити ако постоји воља. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2014 Uzrok je verovatno u želji Rumunije da uđe u Šengen, što godinama ne uspevaju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 31, 2014 Meni pre zvuči kao mito . Okamova oštrica i tako to... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 25, 2014 (edited) Bio sam u EU 93 dana,dakle prekoracio sam 3 dana(pisao sam o tome 1,2 stranice unazad)! Na granici sa Madjarskom mi lupili pecat sve normalno(madjarska carinica trazila pecat kad sam usao,ja joj pokazao i posto su se poklapali datumi 17-og usao,17-og izlazim ona pomislila to je to 90 dana i lupila mi normalno pecat nista vise)! E sad zanima me da li je neko imao slicnu situaciju i da ga naredni put kad je ulazio u EU smarala granicna policija zbog tog prekoracenja i da li oni imaju pravo da ti napisu kaznu iako je proslo dosta vremena od tad?? Edited August 25, 2014 by gargi821 Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites