Posted January 13, 2014 Hahahahah predosetio si mi da nema povratka,tamo i idem da predam za vizu,dve godina braka,posao nasao,papiri spremni i odo da predam,sto se kaze sve je sredjeno i nema povratka Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Ne znam koliko je srpsko-bugarska granica neki reper za celu ovu pricu, ali sinoc me na njoj niko nista nije pitao, tako da je ovde izgleda sve po starom. Off topic - BG kondukteri ne pristaju na 200 dinara, traze 250 - ali mozete da se *nadjete* na 220 Toliko sam im ja tutnuo i prosao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Poskupela tarifa? mada karta je 9 leva/4.5e kada se kupuje na stanici, sofija-dimitrovgrad Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 250 dinara su trazili jos 2012. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 200 din sam dao u avgustu 2013. a u povratku 4 leva. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 14, 2014 Ma kakva Bugarska..oni su prica ali u pogresnom smeru EU))))...haha Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Evo ja sam juce dosao za Salzburg,isao sam sa Nis Expres pa da napisem kako je bilo,dosli do nase granice usla policajka samo pasose pokupila,nikog nista nije pitala niti trazila od tih gluposti sto pisu zadnjih dana i to je t. Na Madjarskoj granici druga prica,gde ides,kod koga ides,svi morali novac da pokazu,osiguranja.Tetka od moje zene koja je krenula sa mnom nije stigla da uzme osiguranje jer joj je javljeno bukvalno 12 sati pred put da dodje da pazi na neku decu ovde,i izdvoje je iz grupe kao i jednog momka koji je prvi put krenuo kod brata u posetu sa 40e i bez osiguranja.I onda krece tipa ono nemas osiguranje,nemas novac moras nazad itd,zena lepo izvadi i plati 50e i prodje za tog momka je vozac dao isto 50e pa su oni to sredjivali ovde valjda brat vratio vozacu posle.Hocu da kazem da izgleda Madjari sada debelo koriste ovu nasu muku i bedu pa traze da kao moras da imas osiguranje iako nisi obavezan da ga imas po eu jer znaju da ce ti uzeti novac ako ga nemas,ja u zadnje 4 godine sam usao u eu bar 20 puta sa ostajanjima dugim i nikad mi nisu trazili Madjari osiguranje,na pocetku sam ga vadio i shvatio da bzv bacam novac i prestao,i za svo to vreme sam samo dva puta pokazivao novac tj.prvi put kad sam usao u eu i jednom na nov pasos i to je to.Da se vratim na tu tetku od moje zene,zeni je pasos pun pecata,pun italijanskih viza na po 6 meseci i dzaba kod Madjara sad ako ne platis tj.ne korumpiras neces uci ako nemas osiguranje.Za to pozivno pismo niko nije ni pitao Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Ma dobro je da si prosao..ko se snadje sve je ok.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 A gde su ti Austrijanci i Nemci na mađarskoj granici iz babareebu-ovog relevantnog podatka? M Iz mog iskustva, mađarsku granicu najbolje vozom prelaziti, nikad me nikad niko ništa nije pitao. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Pa prosle sedmice su Austrijanci bili na Horgosu a Nemci na Kelebiji...ali da znas ONI rade samo u dnevnoj smeni..a podatak sam dobio od 3 prijatelja koji su vraceni,samo zbog osiguranja!!Ako ti nesto nije jasno,provozaj se do granice..Kazem samo ono sto su mi ljudi rekli..ne jedna osoba vec vise njiI sta je to cudno,oni cesto budu tamo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Ja sam presao na Horgosu juce oko podne i bili samo Madjari,ali u zadnjih godinu dana sam par puta video Austrisku policiju kako kontrolisu Madjare kako rade,tada nema placanja kad su tu Austrijanci i ne pomaze ti nista Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Je li ljudi a kakva je situacija preko Hr i Slo? Putujem preko Hr ima li neko utiske? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 BABAROGA će uskoro da se odjavi sa ove Teme jer će dobiti boravišnu vizu, možda državljanstvo (a što ne i Reisepass) ... za to vreme ovaj napaćen srpski narod će da gricka nokte svaki put kada mu se ukaže SMB Uniforma. OK Sometimes i Plava. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 dovoljna ce biti samo boravisna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Džabe im to ako nisu Austrijanci i Nemci na granici stalno, kad će u ostalo vreme da uzimaju mito... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 15, 2014 Babaroga,popij koje "STIEGL" pivo i daj posalji koju Mozart kuglu da se i mi malo zasladimo dok nam svi zagorcavaju zivot.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 16, 2014 Hrvati i Slovenci su skroz opušteni... Išao sam za Sloveniju u autu sa HR tablicama i tad mi nisu ni pečat lupili (ni jedni ni drugi), a kad sam pre par dana išao vozom, Hrvati mi opet nisu lupili pečat, a Slovenci jesu i smorili se, jer naravno nisu bili poneli pečat pa onda, trči po pečat bla bla.. Anyway, niko mi ništa nije tražio, niko me ništa nije pitao. Ovo pričam o graničnom prelazu Rupa Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2014 А зашто се ова тема зове "Визе за излазак из Србије" Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2014 Ko o cemu, dve babe pricaju o prelasku granice. Ovo kao u nekom vicu. Gde cete bre pod stare dane? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 17, 2014 BABA roga otisla..pa ti vidi..sad je smestila dupe negde u fotelju u Salzburgu i uziva)))))Zena radi,a babaroga ce da sedi i ceka na boravak..i seta po ulicama i zeza se)))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2014 Vidim ja da bi i druga baba htela kao prva, ali ne ide Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2014 hahaha))) uskoro,samo razmatram kroz koju rupu da se provucem)))) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 18, 2014 Evo iz prve ruke, pisao sam na drugoj temi: Juce ujutro, let iz BG za Milano sa airserbia, dolazim da se cekiram, predajem pasos i sluzbenik me pita imam li povratnu kartu, reko nemam, on kaze mjere su poostrene od 9. januara, trebas da imas povratnu kartu, osiguranje, pitao me koliko para imam, gdje idem i koliko ostajem, kaze nemas povratnu moram da zovem sefa ali mislim da ce biti u redu... Na kraju su mi rekli da moram da kupim povratnu iz Milana. Kupio sam je na salteru kod izuzetno neljubaznog sluzbenika, naravno za 20 evra vise nego da sam kupio preko sajta. Na aeroodromu sada ima carina prije pasoske na izlazu (ne znam od kad, cudno, carina na izlazu), tamo su me pitali koliko imam para, rekao 500e i sve OK. Zatim pasoska kontrola, pita me kad sa usao u Srbiju (posto imam BIH pasos), reko prije 2 sata. Ona kaze sta si pokazao na granici, reko licnu pa to mi i treba valjda kad ulazim u Srbiju. Kaze od sad kad putujes preko Srbije u sengen treba da pokazes pasos i da ti udare pecat inace neces putovati. Kad sam sletio u Milano, policajac me je pitao za permeso, ja reko nemam, onda me pitao gdje idem i koliko ostajem, ja reko idem u Bordo, rekao mi da pokazem kartu za Bordo, ja pokazao, on udario pecat i pustio me. I za kraj: Da li je neko putovao iz BIH skoro (WIZZOM IZ TUZLE) i kakva su iskustva? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2014 Можда би Клуб путника као удружење могао да се ангажује по овом питању? За почетак распитивањем код надлежних државних институција, ангажовањем у медијима или евентуално обраћањем Заштитнику грађана? То би имало учинка и на промоцију а и на шансе за већи утицај у складу са новим тежњама... Глас удружења би се пре слушао него појединаца, а ко је више погођен оваквим мерама (у случају да се негативне претпоставке обистине) него путници који се окупљају овде на сајту? To je zapravo bio motiv otvaranja ove teme. Na zalost, umesto udruzivanja radi zastite prava na slobodu kretanja diskusija se pretvorila u razmenu saveta namenjenih zadovoljavanju rastucih zelja i prohteva srpske pogranicne kontrole. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted January 19, 2014 Slažem se da treba reagovati, ali prvo bih sačekao da vidim da li su zaista ozbiljni ili je ovo privremenog karaktera, dok ne prođu izveštaji i broj zahteva za azil opadne. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites