Jump to content

Featured Replies

Kakogod lakše je 1l ostaviti u Budimpešti ,nego nositi do Italije !  ;)

Bliže je tebi  zvizhd

ne bi se mogla PEdjalonu pojaviti sa jednom litrom....

Meni bi slobodno mogla da se pojavis sa 1 l. Ma moze i 0,7 l.  pijjj  :P

ne bi se mogla PEdjalonu pojaviti sa jednom litrom....

Meni bi slobodno mogla da se pojavis sa 1 l. Ma moze i 0,7 l.  pijjj  :P

Sledeci vikend idem za Italiju i prolazim ti kroz Sloveniju :))) Dakle, kolko placas za sljivku? ps. moze i u lozovaci :))

• 2 weeks later...

Evo, vratila sam se iz Italije. Isla sam preko Bajakova i Bregane autobusom. Nasi nisu nista pitali, ni trazili, kao ni Hrvati, samo su pogledali moj pasos i konstatovali "turista" i pustili bez problema. Na izlasku iz Hr takodje nije bilo problema, sto se tice ulaska u Sloveniju preko Bregane niko mi nista nije trazio takodje, samo sam videla da su izdvojili dva momka i da se zbog njih natezao nesto vozac sa granicnom policijom i na kraju su i njih pustili. Pri povratku sam htela da overim racun za povrat poreza, a vozac mi je rekao da nije problem, samo sto su hrvatski i srpski carinici u talu i da ce nase obavestiti odmah da sam overila racun za povrat poreza i da ako roba podleze carini da se dobro preracunam, i jesam, odustala sam od pokusaja da povratim 80 evra. Na izlasku iz Hrvatske ka Srbiji vozac je samo pokupio pasose od pola autobusa i izasao. Moj pasos nije uzeo. Kad se vratio sa tim pasosima pitala sam ga kako da dokazem da sam izasla iz lepe njihove, on mi je rekao da ce mi nasi udariti pecat. Kad mi je nas granicar samo pogledao pasos insistirala sam da mi lupi pecat i to je nevoljno uradio. Eto, toliko od mene.

Znaci ipak je rakija uspela da prodje sve gran.prelaze bivse Juge i pravac Italija na konzumaciju .

E to se zove egzibicija pakovanja :spot:

a neee ta rakija je ostala kod mene, iz Italije sam dobila flasu grape, a u italiju odnela samo pelinkovac :) hoce me nesto pokloni u vidu rakije ovih dana

• 2 weeks later...

E ljudi dal će mnogo da me cimaju ako pređem 1,2 dana preko onih 90 što mogu da ostanem?

Ja sam čuo da je kazna na mađarskoj granici 15.000 forinti?? Tj 55 eura..

Mislim cela poenta ovoga što pitam je što idem za Nemačku i tamo ostajem 90 dana,međutim tih par zadnjih dana sam u Poljskoj gde moram da idem na neko venčanje i baš na dan venčanja mi ističe 90-ti dan!!! A kući ću da idem dan posle venčanja vozom preko Mađarske.. Pa me zanima da li će da me cimaju mađari za ta 2 dana i ako hoće kolika je kazna..

Da se ti ne bi cimao, i razmisljao o posledicama, jednostavno idi nekoliko dana kasnije u Nemacku i ispostuj zakon i ne boli te glava.

Pa ne mogu to je problem,imam kartu za tačan taj datum i ne mogu da promenim datum(jer sam dobio kartu od wizz aira na poklon...)!!  :bang:

Можда и неће..а и ако баш буде,дај им 20 еур,не више.Мени пар пута нису ни приметили а ишао сам бусом гд еје контрола већа.све зависи колико имаш печата у пасошу..ако се баш види

Reci molim te kako si prosao u putu,jer ovaj "RaxCherrych",plasi ljude nekim sankcijama..a uopste nije tako..daj da se cuje istina..

Javiću sigurno,samo ćete se načekati jer će to biti tamo krajem avgusta!!!  ;D Neću prekoračiti 2 dana sigurno a znam informaciju od novembra prošle godine da je prekoračenje do mesec dana na Mađarskoj granici kazna 15.000 forinti(55 eura)!!! Jbg sad moram da se maltretiram sa svim ovim jer sam slučajno rezervisao kartu za 17-ti a ne 21...  :bang:

Ja sam u Salzburgu platio kaznu 100 EUR za 25 dana prekoracenja..Na zeleznickoj stanici mi uzeli pasos i pisali datume sa pecata oko sat vremena!!Platio sam kaznu,rekli mi da moram da odem iz Austrije,ja naravno potvrdio,otisao na prvi voz,seo za Nemacku..otisao sam dalje za Nemacku i posle dodatnih 20 dana boravka,se vratio za Srbiju,i plus imali kontrolu na izlazu iz Nemacke u busu,niko me nista nije pitao,niti sam platio nesto..Madjari lupili pecat..i dosao kuci bez problema..

Gledaj mene boli uvo iskreno za tu kaznu,nego se cimam da li će mi to praviti probleme kada budem predavao papire za radnu dozvolu i takve stvari u Nemačkoj,jer planiram da se uzmem sa devojkom na jesen da bih mogao da ostanem u Nemačkoj...

ja sam sad dobio vizu u Austriji,u starom pasosu sam imao prekoracenje ali nisam imao zabrane,izvadio sam novi i malo putovao tj oko godinu dana a se napuni malo,kad sam predavao za vizu uzeli su mi pasos i pisali datume i morao sam da cekam da izracunaju jesam li imao prekoracenja,sva sreca nisu trazili stari pasos.Sve u svemu ne moras da se sekiras ako probijes limit jednostavno nov pasos i predas za vizu.Opet za svaki slucaj poveri sa jos nekim jer ne mora da znaci da je kod svakog tako,samo sam rekao moj slucaj.

Hmmm pa onda bih najradije častio ovog na granici da mi uopšte ne lupi pečat...

pa to sam ja radio kad kazem imao sam prkoracenja a nisam imao zabranu,onda moze  da se desi kad budes predavao za vizu da ti traze drugi neki dokaz da si izasao na vreme  a ne mora da znaci.Veruj mi sve ti zavisi od tog sluzbenika kome daajes papire za vizu.Kod mene bila zena i skroz prijatna i veoma brzo mi je zavrsila sve,za 20 dana a kod nekog otegnu 2 meseca pa ga jos i zezaju donesi ovo doesi ono,ne bitno uglavnom proveri to sa jos nekim da znas sta da radis jer znam da to gledaju tj. meni su racunali al npr nisu mi trazili da pokazem prijave da sam dolazio tu pre a to uglavnom traze.

Ovo je samo moje mišljenje.

Dakle bio sam u situaciji da dobijem zabranu ulaska u EU. Greškom. Srećom uvideli su grešku i sve je bilo 0k. Tada je to za mene bilo vrlo važno, mogao sam, možda, da ponudim "čast" graničnom policajcu. Nije mi padalo na pamet.

Mislim da zbog dva-tri dana prekoračenja boravka u EU i pokušaja mita na granici, prokockati budućnost, da li se isplati?

Pa ne isplati se pogotovu jer hoce za Nemacku posle,ja sam uvideo greske i rizike takvih zajeb... i ispravio dok sam mogao da ispravim,pogotovu na aerodromima je teze placati poliajcima,nzm sta drugo da kazem

Vraćam se vozom iz Budimpešte,gledaj mito mi je zadnja opcija!!! Nadam se da mi neće praviti problem zbog 1-2 dana..  :(