Posted August 4, 2011 nece nam oni nikad ukinuti vize... I meni se isto cini bar da su jeftinije .... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 5, 2011 Juce sam predala za vizu...zanima me da li neko od ovih sto je pretio svoj tracking number na sajtu zna kada je ta opcija bila dostupna.Pokusavam cisto da vidim kako to funkcionise, ali me stalno vraca,tj. nema nikakvih informacija, cak ni to da sam predala dokumenta... Kad upises tvoj CSC broj, idi na SUBMIT i baci pogled na recenicu 1 cm ispod. Nece se stranica promeniti, samo ce pisati jedna od nekoliko recenica. Onda u ogromnoj tabeli ispod, imas objasnjenje za slucaj da ti nije jasno sta ta recenica znaci. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2011 Hvala na razjasnjenju, videla sam kasnije, a i viza mi je vec gotova. Hvala u svako slucaju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2011 Jel zna neko kakva je situacija u avgustu ili u poslednjih desetak dana? Tj koliko se u proseku ceka na vizu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 8, 2011 ja sam konkretno predala za vizu u prosli ponedeljak posle podne, a u petak je viza bila u pasosu...jako brzo, profesionalno i ljubazni zaposleni koji rade u agenciji, tako da sve pohvale....kada su svi papiri cisti i lako proverljivi,onda se valjda i ne ceka mnogo .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2011 Hvala Nikita61 Ljudi treba mi pomoc! Danas su me odbili sa obrazlozenjem da im nisam dokazala da mogu da izdrzavam sebe tokom mog boravka. Ja sam im odnela pozivno pismo, ugovor o stanu i izvod iz banke mog decka koji njihov drzavljanin, i moj index, potvrdu o studiranju i dva izvoda sa tekucih racuna moje bake i deke jer mi oni finansiraju put. Ja nemam svoj racun u banci i planiram da nosim kes. Sad cu ponovo da apliciram ( jos 100 eura nepotrebniog troska bas super ) Jel moze neko da mi kaze tacno sta treba od tih dokumentata vezanih za finansije! Jako mi je vazno da dobijem vizu sto pre jer treba da budem tamo za njjegov rodjendan Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2011 kao sto rekosmo, otvoris racun u banci na tvoje ime (u rajfajzenu je otvaranje racuna dzabe), stavis taj kes sto planiras da nosis, odstoji 1 dan, sutradan uzmes potvrdu (na engleskom) da imas para (oko 300 din. je potvrda) i eto resenja kad im predas tu potvrdu mozes podici sve pare sa racuna Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 9, 2011 Hvala puno Nataly Jao znaci ovaj put bi im bolje bilo da mi odobre vizu! Jel postoji neki minimum koji oni traze da imas na racunu? Negde sam procitala 100 funti po danu boravka. To mi se cini malo suludo. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2011 Ja bih rekla da oni nisu bas tako naivni. Ako su te jednom odbili, tesko da ce ti odmah posle toga dati vizu. Njima u principu tvoj decko nije bitan, tj. ti mozes da ides i u hotel, ali im treba neki cvrst dokaz da ces se vratiti, neke nekretnine na tvoje ime,posao, lova...Mogu da provere kada si stavila novac na racun,a kada podigla... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2011 Nisu ni malo naivni. Moj decko (za njih moj prijatelj ih je zvao i oni su rekli da apliciram ponovo ali da im dostavim sva dokumenta sa recima: "It is entirely up to her/you to decide which documents will be submitted as evidence, as we are not allowed to ask for anything specific." Ono kao gledaj u kristalnu kuglu koji bi jos papir mogao da ti treba, jer oni elem ne smeju da traze konkretno Jedino im hvala sto su mi u refusalu napisali sta manjka u zahtevu, naravno nista odredjeno ali ipak su napisali. Moja je greska sto nisam otvorila racun odmah. Ali sad imam i to i 1000 eura na njemu (za 9 dana je dosta valjda) i overenu potvrdu da me moji izdrzavaju, sve potvrde sa fakulteta, bankovne izvode od mojih, dokumenta- sve sam prevela na engleski za svaki slucaj. Sutra cu da apliciram ponovo pa mogu samo da se nadam najboljem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 10, 2011 Nista onda, drzimo ti fige Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2011 Prvo, pozdrav svima, pratim ovaj forum vec duze vreme ali ovo je moj prvi zvanican post Drago mi je sto vidim da ima toliko puno ljudi spremnih da pomognu, nadam se da cu i ja moci da uzvratim savetima drugima kojima je pomoc potrebna. Moj plan je da odem u UK u oktobru kod prijatelja koji je britanski drzavljanin, pa bih zelela da razjasnim neke stvari pre nego sto apliciram za vizu. Ja staziram ali posto ne dobijam nikakve pare nista nema ni u radnoj knjizici, sistem je takav da tek kad odstaziram dobijam potvrdu da sam odstazirala godinu dana bla bla da ne davim. To me dakle stavlja u kategoriju izdrzavanih lica. E sad, moji su razvedeni, imaju kesa na racunima- svako na svom, naravno. Keva ima ustedjevinu oko 2000e a cale ima na racunu u banci nesto preko 1000e. Posto je mama zaposlena, a tata u penziji, da li je potrebno da nosim i proseke plate/penzije + njihov izvod iz banke kolika im je ustedjevina/stanje na racunu ili samo jedno od te dve opcije? (Uz napomenu da im sama plata i penzija nisu bas neka cifra) Interesovalo bi me i ako neko ima sveze info koliko je cekao na vizu. Da li je pametnije imati kreditnu karticu pri sebi ili nositi kes, za slucaj da pitaju koliko para imam na granici? Hvala svima unapred Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2011 Ja mogu da te posavetujem na osnovu mog iskustva koje je prilicno sveze (prosla nedelja ) Dostavi im sve sto mozes sto se tice finansija, svaki racun na kojem imate neki novac. Sto vise to bolje! I moras da imas devizni racun na svoje ime, mene su zato odbili sa objasnjenjem da im nisam dostavila dokaz da je taj novac meni dostupan za to koriscenje. I probaj da nabavis bilo kakvu potvrdu da staziras, jer njima je bitno da ti imas neki razlog da se vratis. Nova vlada je poostrila kriterijume jer vec imaju problema sa imigrantima iz zemalja Evropske Unije kojima ne mogu da zabrane ulazak. Zato su ostalim drzavama podigli kriterijume za vizu. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 11, 2011 Hvala na informacijama, FleurDuMal Nadam se da cu uspeti da dobijem neku potvrdu za staziranje, valjda nece pitati sto nema nista u radnoj knjizici... Imam vec neki devizni racun od pre godinu dana (sa cirka 2e na njemu ), onda cu samo prebaciti pare tamo. Da li rigorozno proveravaju osobu kod koje ides, jer moj prijatelj nije prijavljen na adresu na kojoj zivi trenutno (kuca je njegovih roditelja i ziveo je tamo, prijavljen, ali posto je dugo bio u inostranstvu i sad se vratio nije ponovo prijavljen). Ne znam da li ce to predstavljati problem jer ce mi on poslati pozivno pismo sa tom adresom. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Nema na cemu i meni su ljudi sa ovog foruma dosta pomogli sa svojim iskustvima, pa je red i ja da podelim moja U krajnjem slucaju mozes da pozajmis pare od nekoga na par dana da stavis na racun i dobijes potvrdu. U mom slucaju osobu koja mi je poslala pozivno pismo i njegova dokumenta nisu proveravali (u smislu nisu ga kontaktirali) Sad ne znam da li oni stvarno zovu banku i kontaktiraju stanodavca da li ta osoba tu zivi i da li su ta primanja realna. Iskreno mislim da njih boli uvo za osobu koja garantuje za tebe, presudna stvar su tvoja dokumenta. Doduse on ih je kontaktirao kada su me odbili, trazio objasnjenje zasto i jos jednom im je ponovio da on u svakom smislu garantuje za mene! E sad koliko je to pomoglo saznacu uskoro jer danas ponovo podnosim nov zahtev. Ovaj put nosim prepunu fasciklu sa svim mogucim stvarima koje bi mogli da traze Ps. E da posto i tebe tvoji izdrzavaju kao i mene, trazili su mi dokaz o tome. Ides u opstinu sa mamom i tatom i oni potpisu izjavu da te izdrzavaju i garantuju za tebe bla bla, to se overi tamo i onda imas i zvanican dokument. To kosta oko 800 dinara. Nadam se da da ti je nesto od mog iskustva koristilo i da ces dobiti vizu bez problema! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Hvala jos jednom, zaista mi puno pomazes! To sam i ja kontala, da njega nece cimati i proveravati ali reko` ajde da pitam. Potvrde iz opstine cu da uzmem cim pre Drzim ti fige i javi kako si prosla za vizu! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Ja sam do sada cetiri puta slao pozivno pismo [i pratecu dokumentaciju] sto majci, sto drugarima - i niko me nije kontaktirao povodom toga... Sad ne znam da li oni stvarno zovu banku i kontaktiraju stanodavca da li ta osoba tu zivi i da li su ta primanja realna. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 12, 2011 Ja sam do sada cetiri puta slao pozivno pismo [i pratecu dokumentaciju] sto majci, sto drugarima - i niko me nije kontaktirao povodom toga... Good, good Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 E ja samo da javim - dobila sam danas vizu, iako sam mislila da ce to sto sam odbijena pre 10 dana mozda biti problem. No, sve je super ispalo, odoh da se pakujem Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 18, 2011 Super,samo se drugi put raspitaj da ne bacas lovu Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 21, 2011 E ja samo da javim - dobila sam danas vizu, iako sam mislila da ce to sto sam odbijena pre 10 dana mozda biti problem. No, sve je super ispalo, odoh da se pakujem Srecan put! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2011 Hvala svima koji su podelili svoja iskustva...puno ste pomogli.. Ja sam predala 23 avgusta, putovala 4 sata do BG da bih se yadryala svega 15 minuta u World Bridge-u, ljubazni su i profesionalni.....zato sam se i nadala da cu brzo dobiti odgovor...ali nistaaaaa jos uvek..... izgleda ce i 10-ti radni dan proci bez odgovora Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2011 Zelim da se zahvalim svima vama sa ove teme jer ste mi pruzili odlicne informacije sta mi sve treba za vizu i koliko se ceka Uskoro i mene ceka skupljanje papira. Zaposlena sam tako da s te strane nece biti problema, rezervisacu hotel preko booking.com pa posle otkazati, izvadicu potvrdu iz banke da imam dosta novca na racunu ali me jedino buni da li ce mi na aerodromu traziti da uz sebe imam odredjenu svotu novca kao sto su pravili problem skoro sa nekim drugim drzavama?! Ili je dovoljno to sto sam dobila vizu (koju ne bi dobila da nemam para na racunu)? I kolika je to uopste suma za 5 dana (500 funti, 200..)? I jos nesto - vi svi koji ste dobili vize niste prilagali avionske karte? Posto vidim da to ne traze ali se svejedno plasim da me ne odbiju iz nekog glupog razloga. Hvala Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 7, 2011 Ne bi trebalo da ti na imigraciji traže da pokažeš novac ali to niko ne može sa sigurnošću da ti kaže. Meni nikad to nisu tražili i nisu nikome koga poznajem. Obično pitaju koja je svrha putovanja, koliko ostaješ, šta planiraš da radiš dok si tamo i da pokažeš povratnu kartu. Mislim da je minimum novca koji treba da imaš - 50 funti po danu, ali nisam sigurna odakle mi ta informacija Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 8, 2011 E pa hvala Stavicu 400e na racun, to bi trebalo da bude dovoljno za 5 dana. A povratnu kartu cu svakako da imam. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites